- Konu Sahibi BinbirRenk
-
- #11.981
30 yaşındayım canım..sen kaç yaşındasın
[
geçmiş olsun canım
Yaa bi türlü beceremiyorum ben onu...91,3 kg başladım şuan 89,3 üm perşembe tarılcam diyetisyen günüm de :)
boyum mu hihiihii 160 cm cik sadece...
valla biri hayrına yaprasa duamı alır :)
peki sonra nasıl güncellniyor giden kilolar
kızlar ben kbb doktoruna test yaptırmaya gidiyorum
Merhaba Arkadaşlar....
Nasılsınız bakalım...okudum yazılanları keyifliyiz maşallah....
hemen yediklerimi paylaşayım....
Sabah
6 tane tatlı sivri biber
1 kibrit kutusu peynir.
2 dilim tam buğday ekmeği
bir domates
1 tane salçalık biber
biraz maydanoz.
papatya,biberiye,kekikten oluşan karışık bitki çayı....
Arada meve yemedim.1 dilim çukulata (diyetisyenim dondurma yerine ve bir öğün meyvemi keserek yiyebileceğimi belirtmişti.
Öğlen
çok ince iki dilim rosto
bir kaşık patates püresi
iki kaşık makarna
yarım kase yoğurt
püre yediğim için iki dilim ekmek hakkımı yemedim....
akşamda ...
patlıcan közlüycem biber sarımsak domates...köz matikte yapıcam üstüne yoğurt.....bir dilimde ekmek belki yerim belki yemem.
hergün sıcaklar nedeniyle ve bol su içtiğim için mineral kaybım olacağını düşünerek bir maden suyu mutlaka içiyorum.haftada iki kerede kalsiyum tablet alıyorum.kalsiyum yağ yakmada çok faydalı kızlar haberiniz olsun....
ah bide günde bir saat yürüyüş yapanilsem....
oyelkencim ben bitkisel karışımlara pek meraklıyımdır.verdiğin tarifi deniycem mutlaka..ama yasemini bir tarifte ilkez duyuyorum.hoş kokulu bir çay olur.
Tarçın kan şekerini düzenler zaten.tatlı krizlerini önler.ben bir çubuk tarçını alıyorum iş yerinde çay kaşığı yerine kullanıyorum.gelen çaylarımı 4-5 defa bu tarçın çubuğu ile karıştırıyoum.çayada hoş bir aroma veriyor hemde şeker düzenlemesi yapıyorum. (bu arada çayımı şekrsiz çerim ayrıca şimdi fark ettimki kutumda bi dal tarçınım kalmış.yine bir akar ziyareti şart..
ay yazıncada maşallah durduramıyorum kendimi...
slm kuzularr opuyorumnanaktan
tüm geçmişi okudum ama sabırsızlandım size merhaba diyeyim dedimm
uçtu alıntılarr bilmiyorumkismile
alerji testi yaptırdım orda bişi çıkmadı galiba doktor bişi demedi
ama şimdi 1-2-3 kabarmış kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
boyum mu hihiihii 160 cm cik sadece...
valla biri hayrına yaprasa duamı alır :)
peki sonra nasıl güncellniyor giden kilolar
bu arada doktora gittim kızlar sonuçlarımı aldım boshayallersmile
midemde aşırı asitlenme + yaralar + mikrop varmış :sinifsinif:
14 günlük bi ilaç tedavisi uygulayacakmışız sabah 3 akşam 3 tane ilaç içicem sonra 2 kutu daha ilaç var 15. gün onlara başlıcam ve ekim sonuna kadar kullanıcam :sinifsinif:
kasımda kontrol var eyvahedigeldismile
yasaklar liste şeklinde değil ama ekşi,tuzlu,acı,baharatlı ve gazlı içeceklerden ilaç kullandığım dönemde kesinlikle uzak durmam gerekiyor yani dikkat etmem lazım birde ağrı kesici çok çokkk gerekmedikçe kullanma dedi
veee
stresss , sıkıntı , üzüntü olmasın dedii ( nasıl olmayacaksa artık CADIARZU )
işte böyleee yarın başlıyorum ilaçları kullanmaya hakkımda hayırlısı inşallah :ecrin_bebek:
yaparmısın naf cım çok sevinirim :)
bu arda çok geçmiş olsun canım ,ilaç tedavisinden fayda göreceğini umuyorum.sağlık haberlerini bekleriz canım.aşı asitlenme varsa çok fazla miğdeni boş bırakmamalısın.Ramzanda oruçta olmaz ozaman ilaç kullancaksan...zor ama en en önemlisi sağlığa kavuşmak a.s.
çokkk geçmiş olsun nafcım inşallah geçer
geçmiş olsun nafım
doktor acun ılıcalı nın abisiymiş
ardıç katranını hiç duymamıştımm bayanssulusmilebiara isterim tarifini hint çayının....çay kahve zaten vazgeçilmez.çayıda nescafeyide şekersiz içiyorum.aromalı filtre kahveye bayılıyorum.ama türk kahvesini mutlaka orta şeker içebiliyorum..
gayet güzel bir menü olmuş.menemen tam mevsimi...ama ben menemeni malesef ekmeksiz yiyemem. afiyet olsun sana canım....
soğan suyunu ben yıllar önce sevda demirel denen bir kadın vardı( bu arad dansözmüydü neydi o öyle) o zayıflamada kullandığını 10 kilo verdiğini söylemişti.denemek bedava :)
tamam canım....süper olur...bu arda cildiniz için kızlar ardıç katranı sabunu kullanmanızı tavsiye ederim kötü kokuyor ama 1 ay kullandığınızda cildinizin güzelliğine inanamıyacaksınız.hele bide kabak lifiyle vücudunuza uygularsanı.ipeksi pamuk gibi bir cilt oluyor
canım inşallah bu sefer kesin olarak kurtulursun extralarından azmini tebrik ederim kaydirigubbakcemile5Çiğselcim menü güzel ama tavuk suyu çorbası biraz yağlı bir çorba olur galiba...ama lezzetlidirde...
Muhtemelen sen okumamışsındır ben 22 yaşında 84 kilo olmuştum üniversite bitmişti işsizlik falan derken stresten .bi diyete başladım 8 ay sonra 51-52 kilo olmuştum.bu kilomu 3-4 sene muhafaza ettim...anlatması çok uzun olan nedenlerden dolayı çok kilo aldım.hatta kızımı doğururken 115 kg olarak tartı ibresi patlıycaktı..neyse 115 den sonra 89 um şuan o bile iyi...ama hedefim 65...diyeceğim oki 30 küsür kiloyu verirken bazı şeyere dikkat etmiştim paylaşmak istedim sizlerlede....bunu ozmaanki dyetisyenim aktarmıştı bana...diyet listem olmadan sohbetlerle verilmiş bir kiloydu bu... önerileri....
-Asla Pirinç yemeyin...her pirinç tanesini toz şeker gibi düşünün...mesela bir tabak pilav yediğinizde bir tabak toz şeker yemiş gibi oluyormuşsunuz...dolmada, sarmada,çorbata tatlıda (sütlaç asla tüketimemeli) Pirinç yerine bulgur...Mkarna bol suda pişirilerek ve mutlaka suyu süzülerek.
-sebze olarak havuç, bezelye,patates ,enginar en az miktarda tüketilmeli.nişasta içeriğinden dolayı vicutta tutkal görevi görüyormuş.
-ekmek mümkünse evde yapılmalı köy ununa,keten toğumu çöörek otu karıştırılarak yapılırsa daha iyi olur.
-Güne mutlaka ılık limonlu ballı su içerek başlanmalı...
-yeşillik özellikle maydonoz ve tere (tere tohumunun ishal yapıcı özelliği vardır)terenin kendisi bol tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırı.maydonaz idrar söktürücüdür.
-bol su içmek (klasik)
-En önemli ve güzel olan ise her yemketen yene bilir ama ASLA ASLA yemeklerin suyu tüketimemeli.Kuru fasülye bile yerken mutlaka taneleri sebze yemeklerindede bu geçerli...
-Çok acıkıldığında yarım dilim ekmek yemek hem kan şekerini düzenler hem tatlı istiyacını azaltır hem gelecek öğün için tokluk hisii veri...
işte bu kurallar uyarak 30 küsür kilo vermiştim..tabi gençliğin ve günde yaptığım 1 saatlik yürüyüsün ve yarım saatlik mezdeke şarkılarında kıvırmamında etkisini unutmammak gerek.
nafcım tırnaklarım kırılıyor demişsin denedin mi tavsiye ettiğim flormarın 4ü birarada cilasını canım :hulya:gittin geldin bile ben daha yeni yazabiliyorum :kedi:
hoşgeldin demet iyiyiz sen nasılsın zemuszemus menülerin güzelmiş tebrikler olumunekankayizsmile bu arada her türlü bitki çayını bende çok severim kaydirigubbakcemile2
selam olalacım hoşgeldin nasılsın bayanssulusmile sabah göremeyince merak ettik seni canım olumunekankayizsmile
el altından para verseydin doktora bak ondan sonra seyreyle :tomato: :tomato:
ben yapayım sana istiyosan cnm :hulya:
geçmiş olsun canım bu kadar ilaç kullanırken harfiyen uy dr tavsiyelerine :hulya:bu arada doktora gittim kızlar sonuçlarımı aldım boshayallersmile
midemde aşırı asitlenme + yaralar + mikrop varmış :sinifsinif:
14 günlük bi ilaç tedavisi uygulayacakmışız sabah 3 akşam 3 tane ilaç içicem sonra 2 kutu daha ilaç var 15. gün onlara başlıcam ve ekim sonuna kadar kullanıcam :sinifsinif:
kasımda kontrol var eyvahedigeldismile
yasaklar liste şeklinde değil ama ekşi,tuzlu,acı,baharatlı ve gazlı içeceklerden ilaç kullandığım dönemde kesinlikle uzak durmam gerekiyor yani dikkat etmem lazım birde ağrı kesici çok çokkk gerekmedikçe kullanma dedi
veee
stresss , sıkıntı , üzüntü olmasın dedii ( nasıl olmayacaksa artık CADIARZU )
işte böyleee yarın başlıyorum ilaçları kullanmaya hakkımda hayırlısı inşallah :ecrin_bebek:
nafcım tedavi oluyorsun sakın oruç tutma sevaptan çok günahı oluryaptım demetçim zemuszemus
sağol cnm inşallah fayda görürüm boshayallersmile hııı bak onu söylemeyi unuttum bide doktor günde 6-7-8 öğün beslen çok az ve sık yemek ye dedi gamyoncuiremsu
ama ben oruç tutmak istiyorum yarın doktoru arayıp sorucam müsade ederse tutucamm kaydirigubbakcemile2 aslında etmesede tutmak istiyorum bakalım nasip boshayallersmile
o da iyi kaydirigubbakcemile3geçmiş olsun nafım
doktor acun ılıcalı nın abisiymiş
hoşgeldin canım opuyorumnanaktanselammmmmopuyorumnanaktan
kızlar ben geldim.hepinizi kocaman öpüyorum herkesi çok özledim.daha yoldan geleli 1 saat oldu.ben valizleri bıraktım bilgisayarı açtım hemen.45 gün oldu görüşmeyeli.ben yokken neler oldu çok merak ediyorum ama 778 de kalmışım siz almış başınızı gitmişsiniz.
selammmmmopuyorumnanaktan
kızlar ben geldim.hepinizi kocaman öpüyorum herkesi çok özledim.daha yoldan geleli 1 saat oldu.ben valizleri bıraktım bilgisayarı açtım hemen.45 gün oldu görüşmeyeli.ben yokken neler oldu çok merak ediyorum ama 778 de kalmışım siz almış başınızı gitmişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?