- Konu Sahibi BinbirRenk
-
- #11.961
kızlar ben kbb doktoruna test yaptırmaya gidiyorum
slm kuzularr opuyorumnanaktan
tüm geçmişi okudum ama sabırsızlandım size merhaba diyeyim dedimm
uçtu alıntılarr bilmiyorumkismile
Hoşgeldin ARKADAŞIM :)
kışın hint çayı yapmıştım baharatlarla çok güzel olmuştu ama meşakkatli bişi epey.. kokusu da muhteşem oluyor, içince insanın içi ısınıyor sanki likör içmiş gibi ama içinde alkol yok..oyelken cim ben bitkisel karışımları çok seviyorum yani lezzetide hoş bence....
kışın hint çayı yapmıştım baharatlarla çok güzel olmuştu ama meşakkatli bişi epey.. kokusu da muhteşem oluyor, içince insanın içi ısınıyor sanki likör içmiş gibi ama içinde alkol yok..
onun dışında türk çayı ve kahve favorilerim maalesef sempatiksalakcinni
demetcim kırmızı biber tahminimce taş çatlasa 100 gr 30 kaloridir.. yani orta boy bi biber taş çatlasa 40 kalori eder.. sakıncası olacağını sanmam canım canın çekiyorsa ye istediğin kadar..
bende geldiim ama kaçıcam malum işler. öğlen bir kase çorba ve yanında menemen yedim. çorbam gayet doyurucu olduğu için ekmek yemedim. birazdan da bir armut yiceem. bakalım akşama annem neler yapmış. onuda yarın yazarım artık.
bolca yeşil çay içiyorum yediklerime dikkat ediyorum ne zaman farkedicekki soğana geçicem artık günde 2 kere içiliyomuş
kızlar pek muhabbet yokken saçıma tatlı badem yağı ile bakım yapıcam
görüşmek üzereee
hadi ya ssdemetss, o zaman derhal başlıyorum :) bu arada öğle yemeğim tavuk suyu corba ve akdeniz salata 2 dilim kepek ekmeği
alerji testi yaptırdım orda bişi çıkmadı galiba doktor bişi demedi
ama şimdi 1-2-3 kabarmış kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Çiğselcim menü güzel ama tavuk suyu çorbası biraz yağlı bir çorba olur galiba...ama lezzetlidirde...
Muhtemelen sen okumamışsındır ben 22 yaşında 84 kilo olmuştum üniversite bitmişti işsizlik falan derken stresten .bi diyete başladım 8 ay sonra 51-52 kilo olmuştum.bu kilomu 3-4 sene muhafaza ettim...anlatması çok uzun olan nedenlerden dolayı çok kilo aldım.hatta kızımı doğururken 115 kg olarak tartı ibresi patlıycaktı..neyse 115 den sonra 89 um şuan o bile iyi...ama hedefim 65...diyeceğim oki 30 küsür kiloyu verirken bazı şeyere dikkat etmiştim paylaşmak istedim sizlerlede....bunu ozmaanki dyetisyenim aktarmıştı bana...diyet listem olmadan sohbetlerle verilmiş bir kiloydu bu... önerileri....
-Asla Pirinç yemeyin...her pirinç tanesini toz şeker gibi düşünün...mesela bir tabak pilav yediğinizde bir tabak toz şeker yemiş gibi oluyormuşsunuz...dolmada, sarmada,çorbata tatlıda (sütlaç asla tüketimemeli) Pirinç yerine bulgur...Mkarna bol suda pişirilerek ve mutlaka suyu süzülerek.
-sebze olarak havuç, bezelye,patates ,enginar en az miktarda tüketilmeli.nişasta içeriğinden dolayı vicutta tutkal görevi görüyormuş.
-ekmek mümkünse evde yapılmalı köy ununa,keten toğumu çöörek otu karıştırılarak yapılırsa daha iyi olur.
-Güne mutlaka ılık limonlu ballı su içerek başlanmalı...
-yeşillik özellikle maydonoz ve tere (tere tohumunun ishal yapıcı özelliği vardır)terenin kendisi bol tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırı.maydonaz idrar söktürücüdür.
-bol su içmek (klasik)
-En önemli ve güzel olan ise her yemketen yene bilir ama ASLA ASLA yemeklerin suyu tüketimemeli.Kuru fasülye bile yerken mutlaka taneleri sebze yemeklerindede bu geçerli...
-Çok acıkıldığında yarım dilim ekmek yemek hem kan şekerini düzenler hem tatlı istiyacını azaltır hem gelecek öğün için tokluk hisii veri...
işte bu kurallar uyarak 30 küsür kilo vermiştim..tabi gençliğin ve günde yaptığım 1 saatlik yürüyüsün ve yarım saatlik mezdeke şarkılarında kıvırmamında etkisini unutmammak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?