• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dengeli ve Saglikli Beslenme

vazgecmekyok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
1.441
50
163
Merhaba,

Bu sevgili arkadasim Lily86 ile birlikte saglikli, dengeli, 5-6 ogunlu bir diyetle ve bilincli sporla fazla kilolarimizdan kurtulmaya calisacagimiz bir baslik olacak. Amacimiz surdurulebilir ve saglikli bir diyet uygulayarak bunu yasam bicimi haline getirmek. Bizimle ayni fikirde olanlari da aramiza bekleriz.

Ilk birkac hafta alistirma, gecis sureci olacak bizim icin, o yuzden bu surecte amacimiz kilo takibinden cok yukarida bahsettigim prensipleri uygulamak olacak.

Basligimiz umarim bizim ve katilan herkes icin hayirli olur :)

Bugun hafiften baslangic yapayim demistim ama olmadi. burasi cok sicak, sicakta cok su kaybedince benim enerjim yerlerde oluyor, oglene dogru ancak uyanabildim. simdi de biraz spor yapayim demistim misafir gelecekmis. neyse insallah yarin erken kalkip guzel bir baslangic yapacagim.

Selam :3:
Ben dün çok kötü beslendim diyemem ama yine de istediğim gibi olmadı
Bugün de işe geç kaldım:26: geç uyandım o yüzden öğlen için yemek hazırlayamadım ama yoğurtlu müsli yaptım gün sonunda rapor vermeye layık bir menü için kendime söz veriyorum:16:

Selam :3:
Ben dün çok kötü beslendim diyemem ama yine de istediğim gibi olmadı
Bugün de işe geç kaldım:26: geç uyandım o yüzden öğlen için yemek hazırlayamadım ama yoğurtlu müsli yaptım gün sonunda rapor vermeye layık bir menü için kendime söz veriyorum:16:

benim de bugun cok duzenli degil. hatta anlasilan istanbul'a donene kadar cok duzenli menuler yazamayacagim. zaten alistirma sureci oldugu icin napalim idare edicez artik.

benim de bugun cok duzenli degil. hatta anlasilan istanbul'a donene kadar cok duzenli menuler yazamayacagim. zaten alistirma sureci oldugu icin napalim idare edicez artik.
Elimizden geldiği kadarını yapsak da bence faydasını görürüz yeter ki niyetimizi koruyalım:34: İyi düşünelim iyi olsun:16:

Merhaba,

Bu sevgili arkadasim Lily86 ile birlikte saglikli, dengeli, 5-6 ogunlu bir diyetle ve bilincli sporla fazla kilolarimizdan kurtulmaya calisacagimiz bir baslik olacak. Amacimiz surdurulebilir ve saglikli bir diyet uygulayarak bunu yasam bicimi haline getirmek. Bizimle ayni fikirde olanlari da aramiza bekleriz.

Ilk birkac hafta alistirma, gecis sureci olacak bizim icin, o yuzden bu surecte amacimiz kilo takibinden cok yukarida bahsettigim prensipleri uygulamak olacak.

Basligimiz umarim bizim ve katilan herkes icin hayirli olur :)

Nasil diyet listesi uyguluyorsunuz katılabilir miyim benimde ihtiyacım var :/

belli bir listemiz yok. her seyden dengeli bir sekilde beslenerek, yasaksiz kuralsiz bir diyet bizimki. 3 ana 2-3 ara ogun ve spor var. kendi adima gunluk kalori miktarini 1100-1300 arasinda tutuyorum. spor da gunluk 1-1.5 saat civari.

simdilik menulerimiz alistirma doneminde oldugumuzdan cok ornek menuler olmayabilir ama zamanla nelerden ne kadar yedigimizi vs anlarsin. gelmek istersen bekleriz :)

bugunku menumu yazayim.

sabah: 1 seftali

kahvalti: 1 buyuk bardak sut, iki dilim ekmek, biraz tulum peyniri, 1 domates

ara: 5 findik, 2 kuru kayisi

ara: 2 dilim karpuz

ara: 1 seftali

ara: 2 salatalik bir domates

aksam: 1,125 peynirli borek ve 0,5 etliekmek ile birkac dilim karpuz. (biraz cok oldu sanirim ama ozlemisim)

su: takip edemedim

spor: 500 bel cevirme hareketi, 50 dk bisiklet, birazdan da biraz mekik, squat vs yapicam.

Merhaba hoşgeldin :3:
Bizim uyguladığımız kalıplaşmış bir diyet yok ama elimizden geldiğince dengeli ve ara öğünleri de olan bir beslenme programı uygulamaya çalışıyoruz sen de katılmak ve paylaşımda bulunmak istersen bekleriz :16:

bugunku menumu yazayim.

sabah: 1 seftali

kahvalti: 1 buyuk bardak sut, iki dilim ekmek, biraz tulum peyniri, 1 domates

ara: 5 findik, 2 kuru kayisi

ara: 2 dilim karpuz

ara: 1 seftali

ara: 2 salatalik bir domates

aksam: 1,125 peynirli borek ve 0,5 etliekmek ile birkac dilim karpuz. (biraz cok oldu sanirim ama ozlemisim)

su: takip edemedim

spor: 500 bel cevirme hareketi, 50 dk bisiklet, birazdan da biraz mekik, squat vs yapicam.
Menün güzelmiş yaa tam yaz menüsü olmuş ben bu ara hiç meyve yemediiğimi fark ettim şimdi senin menüyü görünce:26:

Bugün güzel bir başlangıç yapma kararı almıştım ama gece uyku tutmadı sabah da haliyle geç kalktım alelacele birşeyler hazırladım

Kahvaltı - 09:15
- 2 dilim çavdarlı ekmek+kaşarlı tost
- Çay

Öğle - 12:30
- 4-5 yk yoğurt
- 5 yk müsli (fındık, kuru üzüm, kuru kayısı ve yulaf ezmesi - hazır aldım ama katkısı yok)

Ara - 16:00
- 1 pkt diyet - tahıllı bisküvi

Akşam - 19:30
- 1 tabak makarna
- 1 tane tavuk şnitzel
- 4 yk yoğurt
- 3 tatlı kaşığı salçalı sos (yağsız suyla yaptım makarnanın üstü için)

Ara - 21:00
- 1 kare %70 bitter

Su - 2-2,5 lt
Spor - yok :50:

Kızlar meraba ben karatay diyetini temele alıyorum ama harfi harfine uygulamıyorum. Karatay ekmeğe makarnaya pilava reçele vs. Savaş açmış bir diyet kesinlikle yasaklıyor ama bence vücudumuzun bunlarada ihtiyacı var günlük gerektiği kadar alırsak sorun olmaz ama sporu kesinlikle tavsiye ediyorum spor olmadan fit olamazsınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bugün güzel bir başlangıç yapma kararı almıştım ama gece uyku tutmadı sabah da haliyle geç kalktım alelacele birşeyler hazırladım

Kahvaltı - 09:15
- 2 dilim çavdarlı ekmek+kaşarlı tost
- Çay

Öğle - 12:30
- 4-5 yk yoğurt
- 5 yk müsli (fındık, kuru üzüm, kuru kayısı ve yulaf ezmesi - hazır aldım ama katkısı yok)

Ara - 16:00
- 1 pkt diyet - tahıllı bisküvi

Akşam - 19:30
- 1 tabak makarna
- 1 tane tavuk şnitzel
- 4 yk yoğurt
- 3 tatlı kaşığı salçalı sos (yağsız suyla yaptım makarnanın üstü için)

Ara - 21:00
- 1 kare %70 bitter

Su - 2-2,5 lt
Spor - yok :50:

bence menun kotu degil. biraz da spor yapabilsen guzel olacak. ben de bu sabah dunden kalan boreklerle kahvalti yaptim mecburen.

unutmadan yazayim menumu.

sabah: 0,5 peynirli borek, 0,25 etliekmek, domates salatalik

ara: 4 kuru kayisi

ogle: 1 sucuklu tost, 1 seftali, 1 domates, 7 findik

ara: yarim misir, bir parca peynir

aksam: bir porsiyon firinda sebzeli kofte, 1 kase cacik, birkac dilim karpuz

su: yine takip edemedim.

spor: 20 dk bisiklet.

bugunku menuyu de yazayim ama yine duzensiz.

sabah: bir buyuk kase ev yapimi yogurt, domates salatalik

ara: 4 kuru kayisi

ogle: 2 dilim ekmek, tulum peyniri, 2 domates

aksam: 2 dilim ekmek, birkac tane zeytin, domates, 7 findik

ara: birkac dilim karpuz

su: 3 litre civari sanirim

spor: bugun yok.

Back
X