Dengesiz ruh hâli

MinnosKoala

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
75
34
3
27
Merhaba. Biliyorum şu an çok yadırganıcam ama yazmak istiyorum. 21 yaşındayım daha önce 1'er yıl arayla 3 defa kapandım-açıldım, hepsi birkaç gün sürdü. Son 2 aydır kapanmayı düşünüyordum, emin olmak için bayağı düşündüm ve 2 hafta önce gerçekleştirdim çok şükür. Ama bir sorun var, kapandıktan sonra kendimi daha kötü hissetmeye başladım. Tövbe haşa, inancım azalıyor gibi. Psikolojik sorunlarım var bu dengesizliğim ondan mı bilmiyorum ama hayatımın her anında mevcut bu dengesizlik, kararsızlık, vazgeçme, ağlama hâli. Namaz da kılamıyorum, panik atak geçiriyorum namaz kılarken, bayılacak gibi oluyorum, kaçmak gitmek istiyorum o an o korkuyu yaşamak beni ayrı ürkütüyor. Evde de durasım gelmiyor çoğu zaman ama dışarıda da her şeyden korkuyorum, sürekli elim ayağım titriyor. Bir çıkmazın içine düştüm, kendimi bir türlü kabul edemiyorum. Sürekli ağlamak istiyorum artık kendimden gerçekten çok sıkıldım.

Bence suan bir depresyon halindesiniz ve bu süreçte vereceğiniz kararlar maalesef pek sağlıklı olmayacak gibi.
Bir uzmana danışsanız daha da ilerlemeden

Daha önce bir psikoloğa gittim, dalga geçer gibi konuştu benimle, kalbimi kırdı. İlaç da kullanamıyorum psikiyatriste de gidemiyorum o yüzden. İyi ve güvenilir bir psikolog bulsam gidicem gerçekten ama küçük sayılabilecek bir ilçede yaşıyorum.

Iyi bir psikiyatrist bulun. Buraya yazin sehrinizi oneren olur belki.

Balıkesir'de yaşıyorum. İle gitmiştim artık ilçe küçük diye ki sitelerdeki yorumlara falan da bakmıştım gitmeden önce. Psikiyatriste gidemiyorum çünkü 15 yaşımdayken geçirdiğim ufak bir baş ağrısı ve uykusuzluk sebebiyle bilinçsizce verilen 2 adet antidepresan yüzünden panik atak hastası oldum ve üstüne zibilyon tane farklı tanı kondu ve şu sıralar nirvanayı yaşıyorum sanırım. Bu olaydan sonra zehirlenme korkum ve ilaçlara karşı bir güvensizlik oldu, aşamıyorum hatta git gide çoğalıyor. Artık normal insanlar gibi devam etmek, düşünmek istiyorum. Çok sıkıldım. Işin kötüsü ne ailem, ne erkek arkadaşım sorunlarım olduğunu kabul etmiyor ya da kabul etmek istemiyor, hâliyle tedavi olmama da karşı çıkıyorlar. Bu şekilde ne okuluma devam edebiliyorum ne de bir yerde çalışabiliyorum. Hiçbir işe yaramıyorum..

Neden ilaç kullanamıyorsunuz çok rica ediyorum yine açılmayı düşünmeyin sakın bu sefer kapanmak için uzun müddet düşünmüşsünüz çünkü evet namazda kötü olabilirsiniz ama yine de bırakmayın namazı çünkü şeytan siizn bırakmanız için sizinle uğraşıyor yaşadığınız durumu anlayabiliyorum bir tü panikatak anksiyete bunlar ama ilaçsız aşabileceğinizi sanmıyorum aynı durumu ben de yaşıyorum panikatak hastasıyım ve ilaçla bir nebze olsun biraz azalıyor iyi bir uzmana danışmanızda fayda var rica ediyorum bu sefer açılmayın yeterince açılıp kapanma hakkını kullanmışmışsınız bu durumun geçici olduğunu kendinize telkin verin bir müddet sonra örtünmeye alıştığınızda zaten açılmak zor gelecek bu seferde ve örtünmeyi sevmeniz için de değişik tarzda şal örtüler takıp değişik değişik taktığınızda da hoşunuza gidince daha çabuk alışacağınızı düşünüyorum bol bol dua edin ve Allahtan yardım dileyin bu işler kolay olmuyor ama gerçekleştiğinde de inanılmaz huzur ve mutluluk veriyor küçük bir tavsiye daha vereyim niçin örtündüğünüzü anlatan ayetleri okursanız şayet ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız Allah yardımcınız olsun

8
Anladım şanssızlık olmuş. Yukarıda arkadasın da dediği gibi sehrinizi söylerseniz yardımcı olurlar
Ama iş yine insanın kendi beyninde bitiyor
Bu dönemlerde çok fazla kararlar almamaya çalışın mümkünse

O ayetleri okudum, meal okumaya başladım zaten öyle kapandım. O kadar istekliydim ki, heyecandan uyku uyuyamadım ama neden böyle oluyor hiç bilmiyorum kendimi çok çaresiz ve güçsüz hissediyorum. Şunları yazarken bile ağlıyorum. Yukarıda yazdım sebebini ama buraya da kopyalayayım "15 yaşımdayken geçirdiğim ufak bir baş ağrısı ve uykusuzluk sebebiyle bilinçsizce verilen 2 adet antidepresan yüzünden panik atak hastası oldum ve üstüne zibilyon tane farklı tanı kondu ve şu sıralar nirvanayı yaşıyorum sanırım. Bu olaydan sonra zehirlenme korkum ve ilaçlara karşı bir güvensizlik oldu, aşamıyorum hatta git gide çoğalıyor. Artık normal insanlar gibi devam etmek, düşünmek istiyorum. Çok sıkıldım. Işin kötüsü ne ailem, ne erkek arkadaşım sorunlarım olduğunu kabul etmiyor ya da kabul etmek istemiyor, hâliyle tedavi olmama da karşı çıkıyorlar. Bu şekilde ne okuluma devam edebiliyorum ne de bir yerde çalışabiliyorum. Hiçbir işe yaramıyorum.." Ufak bir ses duyduğumda ya da ani bir şey olduğunda bayılıyorum ya da bayılacak gibi oluyorum. Aşırı unutkanım artık, zehirlenme korkusundan kendimi kusturuyorum sürekli. Universite için şehir değiştirdim, yurtta daha çok arttı okulu bırakmak zorunda kaldım ama korkularım azalmadı, 20 kilo verdim kan değerlerim yerlerde ama onun için de ilaç kullanamıyorum. Artık kafam hiç çalışmıyor, her şeyi unutuyorum, sanki rüyadaymışım gibi bir his sürekli. Size de çok geçmiş olsun kusura bakmayın çok uzun yazdım.

İşte ilaç fobisi de var pskiyatrınıza bunu dile getirdiğinizde ona iyi gelecek ilaç da verecek ve bu düşünceler beyninizden gidecek şuan ağlıyorum demişsiniz sizi iyi anlıyorum depresyonda var aynı zamanda benim ailem de bana kızıyordu onlara ben hastayım dedim ve gittim Dr a siz söylemeyedebilirsiniz Dr a gidin ve derdinizi anlatın inanın bunca zamandır niye gitmediğiniz için kendinize çok kızacaksınız şuan için ilaçsız toplanmanız oek mümkün görünmüyor

Ben 15 yaşımdan 23 yaşıma kafar ilac kullandım.
Kapilardan geçemiyordum ve 47 kg insandim.
Sakın diyorum.
Ilac kullanma. O kararin dogru. Iyi bir psikolog bul
Bana senin durumun obsesif gibi geliyor
Bazen icinden dini seylere küfür etme durtusu3 geliyor mu?

Midemde sorun var onun için bile ilaç kullanamıyorum. Çok korkuyorum, sanki o ilaçlar beni zehirleyecekmiş gibi geliyor. Şu an rahat konuşuyorum ama cesaret edip içtikten maksimum 2 dakika sonra kendimi lavaboda buluyorum.

Evet. Küfür, beddua istemdışı bir sürü şey geçiyor kafamdan ve bu beni daha da strese sokuyor.

Bu bir takıntıdır.
Obsesif hastalar zaman zaman degisik seylere takarlar
Temizlik,düzen,sayi sayma gibi seyler oldugu gibi,cinsellik üzerine takintilar ve bazen ALLAH,peygamberler,dini şeyler uzerine kufur efme,beddua ve sonrasında bundan pisman olma durumunu yasarlar.
Panik atak hakkinda bir bilgim yok. Bilen arkadaslar yardimci olacaktır

Midemde sorun var onun için bile ilaç kullanamıyorum. Çok korkuyorum, sanki o ilaçlar beni zehirleyecekmiş gibi geliyor. Şu an rahat konuşuyorum ama cesaret edip içtikten maksimum 2 dakika sonra kendimi lavaboda buluyorum.
Daha sonra alışacaksın ilaç fobisi var grip olduğunda falan da ilaç içemezsin bu yüzden ilaç fobini de yenmen gerekiyor ilaç içtikten sonra düşünceleri dağıtacak aktiviteler yapmalısın bir müddet sonra geçecek

Geçiyo mu ki bu durum?

Bu arkadaşınki de takıntı zehirlenme takıntısı ilaç içince zehirleneceğini düşünüyor bu da bir tür okb şuan panikatak kendisi fakat okb den dolayı ilaç kullanamıyor okb yi yenmesi için de ilaç almak zorunda bir müddet

İçemiyorum gerçekten. Hiçbir şey yapamıyorum, odaklanamıyorum bile. Allah düşmanıma vermesin.

Bence panik atak değil. Kapanip acilmanizda bir takıntı bence.
Ben bu hastalikla cok mucade ettim ilac ta kullandim. Yendim mi derseniz yuzde 90 yendim,ancak o donemde edindigim aliskanliklar kaldi. Bunlar hayat kalitemi etkilemiyor.
Mesela banyoya terlikle girmek. Terliksiz asla yere basmamak. (Bu aslinda guzel bisey)
Kendi evimde tuvalet cesmesini peceteyle açmak
E bu da kotu degil bence sonucta zamanimi çalmıyor
Giydigim kiyafeti koklamak ,(dürtü),(ikna olma cabasi)
Ve yikama . Surekli yikiyorum bi giydigimi 2.ye giymek istemiyorum yarim saat giymis olsam bile. Aslinda bu da sorun degil
Bende simdilik bunlar kaldi. Kufur olayi bazen oluyor bazen olmuyor.
Benim kullandigim ilaclari yazsam liste cok kabarık
Benim cevremde ailemde de boyle ilac kullananlar oldu hepimiz yanlis doktora denk düşmüş olamayiz dimi
Bakın antidepresanlar uzun vadede iyi degil bence
.kisa vadede evet iyi. Birakmasi da cok zor ben neler cektim kafami sag tarafa döndürürken ya da sola işte elektrik çarpıyordu sanki kafamda.

Hayatimin yarısını bazen hatirlamiyorum
Ilk biraktigim 6 ay neredeyse taşlar oturmayacaktı. Hatıralar,yerler,mekanlar kisiler. 1 senede tam oturdu. Mesela 2012 yilbasinda ben napmistim. Hatirlamiyorum görüntü yok.
Sonra sonra iste
Ya bu islere hic girmemek lazim
Ki ben 8 sene kullandim. Bu cok.ciddi bir rakam.
Insallah cok iyi bir psikolog bulursunuz ve tez zamanda sifa bulursunuz. Bu saate kadar uyumamissiniz. Yasayan bilir
Bakin ben de uyumuyorum

Ama o müddet ya 4 sene olursa.. 5 sene olursa.. insallah şanslı biridir. Yoksa bende farkındayım okb ilacsiz cok zor.. ama ilacta yuzde 100 cozum degil ben yuzde 90 yendim buna da şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…