Deprem anı

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Daha önce de 3 defa deprem yaşadım ilkinde uyanıktım, normal tepkiler verdim, sakince dışarı çıktım. Diğer ikisinde depremle birlikte uykudan uyandım, birinde kekeledim olduğum yerde kaldım diğerinde aniden fırladığımı hatırlıyorum kendime geldiğimde balkon korkuluklarının yanındaydım ve babam beni tutuyordu kendimi 7. kattan atmak üzereymişim babam beni tutmuş..

Geçenlerde Bodrum'da deprem oldu malumunuz. Oğlum doğduğundan beri uykusuzum, eşimden boşandım zor günler geçirdim, bebeğime tek başıma bakıyorum annem yardımcı değil.. Depremden önceki üç gündür de ciddi anlamda uykusuzdum 2 ya da 3 saatlik uykuyla duruyordum. Gece 1 gibi yattım hemen uykuya dalmışım zaten tek hatırladığım kız kardeşimin abla çııık diye bağırdığını duydum, gözlerimi açtığımda sağım simsiyah solum simsiyah ortada deli gibi sallanan bir avize, gümbürtüler ve son ses bağıran müzik seti.. Şoktaydım ne olduğunu bilmeden fırladım... Bir kaç adımda çıkılıyor zaten.. Çıkar çıkmaz oğlum aklıma geldi.. Onu unutmuştum! Hemen geri döndüm ama kızkardeşim benden önce davrandı koştu ömeri aldı çıktı...

O günden beridir ağlıyorum.. Ben oğlumu nasıl unuturum? Evet ben deprem esnasında uykudan uyandıysam şayet bilincimi yitiriyorum ama ya ev yıkılsaydı? Ya üstüne birşey düşseydi? Kızkardeşim yanıma gelmek istemiş dengesini kuramayınca avize devrilecek diye üstüme atlamış.. Bunu bile hatırlamıyorum..

Bu sebeple depremi bir türlü atlatamıyorum.. En ufak bir seste, bir baş dönmesinde deprem oluyor sanıyorum uyuyan oğlumu kapıp dışarı fırlıyorum.. Sanki günah çıkarır gibi.. Hiç bir şey koymuyor bir tek oğluma baktıkça kahroluyorum ya bir şey olsaydı ben bununla nasıl yaşardım? Benim yüzümden olmuş olacaktı.. O daha bebek yürüyemez koşamaz.. Elbette onu ben almalıydım ama aklıma bile gelmedi.. Kahroluyorum depremden beridir nasıl atlatacağım bunu?

AMİGDALA yaptırıyor bunu sana

Amigdala, bugünkü haline milyonlarca yıl içerisinde gelen insan beyninin en eski bölümlerinden biri. Hafıza, karar verme ve başta korku olmak üzere duygusal tepkilerimizden birincil derecede sorumlu olan amigdala, savaş ya da kaç (fight or flight) olarak bilinen acil durum tepkilerimizi de stimüle eder. (alıntı)

yani deprem anında kaçmanı emreden bir sinyale göre hareket ediyosun pür bilinçle değil

Teşekkür ederim paylaştığın bilgi için. Bunu bilinçli yapmadığımı biliyorum ama annelik duygum ağır basmalıydı düşüncesi beynimi kemiriyor..

muhtemelen oğlun daha çok küçük, uykusuzluk, stres derken tam anlamıyla yerleşmedi düzenin.. sadece deprem de değil, çocuğunu parkta unutan, telefonla konuşurken pusetinin başından ayrılan anneler var.. onlar da sorumsuz ya da kötü anne değiller.. insanların dikkatleri bir anda dağılabilir, panikle yanlış karar verebilirler.. o kadar sıkma kendini, çok şükür bir şeyimiz yok de durma üzerinde.. eğer durursan daha çok gerilir daha yanlış kararlar alırsın..

Insan o panik ve korkuyla herseyi yapabiliyor. Bidefa fena deprem oluyordu avizeler, pervane hersey zangir zangir. Evde sadece kedim ve ben vardik. Onuda alip kacmak istedim ama tasima kutusu gibi basit bir seyi bir turlu birlestirip kuramadim.

Normalde aninda yaptigim bisey kutuyu birlestirmek ama halimi gorsen kutuyu kurmadan kediyi icine sokuyorum, kedi cikiyor ben kurmaya calisiyorum ama kurmadan kediyi yine alip bidaha sokuyorum sacma sacma hareketler yapiyorum kutu birlesmiyo filan ben onu yapana kadar deprem bitti :)

Bisey yikilsa devrilse Allah korusun kalmistik icerde. Yapacagim sey 2 parcayi birbirine takmakti ve kesinlikle basit, zor bisey degildi ama o an sanki dunyanin en karmasik seyini monte ediyormus gibiydim. Insanin akli yerinde olmuyor ve ben uyaniktim birde uyuyor olsam nolurdu.

Elimde değil ofis çok acayip bir vicdan azabı var içimde. Evet yaşıyoruz çok şükür ama oğlum bana muhtaçtı, üzerine birşey devrilebilirdi herşey olabilirdi. Ben dışarıda o içeride.. Düşünmemeye çalışıyorum... Bu arada hoşgeldin, dün seni düşünmüştüm.

Kendinize çok yüklenmeyin. E.T. Deki anne günlerce bir uzaylı işe aynı evde yaşadı ama hiç bir şeyin farkına varmadı.

Komik bir söz olmuş ama ben kendime arada hatırlatıyorum. Anneyiz ve hatalar yapıyoruz, yapacağız. Kendinize boşa yüklenmeyin.

Belki de dedigin gibi önce kendimi düşündüğüm için unuttum onu

Canım sen kötü bir anne değilsin öncelikle bunu düşün. Hepimiz insanız hareketin çok insansı ağlama lütfen...

Canim sen ben o kim olsa aynisini yapardi
Uykusuzlugunu yorgunlugunu iyi bilirim
Bende o surecteyim....
Sakin suclama kendini....o kadar dogal ve olagan ki yaptigin....

Teşekkür ederim kızlar, bir nebze rahatladım..

Ayy hepaklıma gelir bir garip olurum
Benim babamda 17 ağustos depreminde kardeşimi yanimdanalıp fırlayıp çıkmıştı, uyku sersemi tabi ben sonra kalktım kendi kendime baktım annem anahtar arıyor onu beklemiştim , muhtemelen annem de unutup giderdi ama ben çocuk aklımla ona bir şey olur diye beklemistim , 10 yaşındaydım

Ben de o depremi iyi hatırlıyorum, babam uyanıp yatakta kuran okumaya başlamış, annem depremden çok ondan korkmuş çünkü babam hiç ona cevap vermiyormuş.

Ablam ve kardeşim çığlıklar atarak evden çıktılar. Ben de yatakta depremin bitmesini bekledim. Sonra uykuya geri dönecektim de izin vermediler evden çıkardılar. Yalnız annem de babam da bizi deprem bittikten sonra akıllarına getirmişler şimdi fark ettim de

Tövbe tövbe
Hani diyorlar ya kıyamet günü kimse kimseyi tanımayacak , deprem de onun ön provası gibi bir şey heralde Allah beterinden korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…