AMİGDALA yaptırıyor bunu sana
Amigdala, bugünkü haline milyonlarca yıl içerisinde gelen insan beyninin en eski bölümlerinden biri. Hafıza, karar verme ve başta korku olmak üzere duygusal tepkilerimizden birincil derecede sorumlu olan amigdala, savaş ya da kaç (fight or flight) olarak bilinen acil durum tepkilerimizi de stimüle eder. (alıntı)
yani deprem anında kaçmanı emreden bir sinyale göre hareket ediyosun pür bilinçle değil
muhtemelen oğlun daha çok küçük, uykusuzluk, stres derken tam anlamıyla yerleşmedi düzenin.. sadece deprem de değil, çocuğunu parkta unutan, telefonla konuşurken pusetinin başından ayrılan anneler var.. onlar da sorumsuz ya da kötü anne değiller.. insanların dikkatleri bir anda dağılabilir, panikle yanlış karar verebilirler.. o kadar sıkma kendini, çok şükür bir şeyimiz yok de durma üzerinde.. eğer durursan daha çok gerilir daha yanlış kararlar alırsın..
Benim anam da eski bir depremde böyle kaçmıştı. :) Çocuklar olarak kapı kirişlerine girdik,sallantı geçince annemizi aradık meğer hanım anam wııınnn... Hangi ara üç kat indin be kadın? :)
Canım insanız insan. Önce kendimizi düşünecek yaratılıştayız.
Insan o panik ve korkuyla herseyi yapabiliyor. Bidefa fena deprem oluyordu avizeler, pervane hersey zangir zangir. Evde sadece kedim ve ben vardik. Onuda alip kacmak istedim ama tasima kutusu gibi basit bir seyi bir turlu birlestirip kuramadim.
Normalde aninda yaptigim bisey kutuyu birlestirmek ama halimi gorsen kutuyu kurmadan kediyi icine sokuyorum, kedi cikiyor ben kurmaya calisiyorum ama kurmadan kediyi yine alip bidaha sokuyorum sacma sacma hareketler yapiyorum kutu birlesmiyo filan ben onu yapana kadar deprem bitti :)
Bisey yikilsa devrilse Allah korusun kalmistik icerde. Yapacagim sey 2 parcayi birbirine takmakti ve kesinlikle basit, zor bisey degildi ama o an sanki dunyanin en karmasik seyini monte ediyormus gibiydim. Insanin akli yerinde olmuyor ve ben uyaniktim birde uyuyor olsam nolurdu.
Canım sen kötü bir anne değilsin öncelikle bunu düşün. Hepimiz insanız hareketin çok insansı ağlama lütfen...
Canim sen ben o kim olsa aynisini yapardi
Uykusuzlugunu yorgunlugunu iyi bilirim
Bende o surecteyim....
Sakin suclama kendini....o kadar dogal ve olagan ki yaptigin....
Eki Görüntüle 2025536
Kendinize çok yüklenmeyin. E.T. Deki anne günlerce bir uzaylı işe aynı evde yaşadı ama hiç bir şeyin farkına varmadı.
Komik bir söz olmuş ama ben kendime arada hatırlatıyorum. Anneyiz ve hatalar yapıyoruz, yapacağız. Kendinize boşa yüklenmeyin.
Ayy hepaklıma gelir bir garip olurum
Benim babamda 17 ağustos depreminde kardeşimi yanimdanalıp fırlayıp çıkmıştı, uyku sersemi tabi ben sonra kalktım kendi kendime baktım annem anahtar arıyor onu beklemiştim , muhtemelen annem de unutup giderdi ama ben çocuk aklımla ona bir şey olur diye beklemistim, 10 yaşındaydım
Tövbe tövbeBen de o depremi iyi hatırlıyorum, babam uyanıp yatakta kuran okumaya başlamış, annem depremden çok ondan korkmuş çünkü babam hiç ona cevap vermiyormuş.
Ablam ve kardeşim çığlıklar atarak evden çıktılar. Ben de yatakta depremin bitmesini bekledim. Sonra uykuya geri dönecektim de izin vermediler evden çıkardılar. Yalnız annem de babam da bizi deprem bittikten sonra akıllarına getirmişler şimdi fark ettim de
4. 00 mış bu.Şimdi yine deprem oldu o gümbürtü yok mu çıldırıcam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?