Deprem anı

eşim her depremde anlatır anısını o çocukken deprem oluyor baya şiddetli afyonda ,yeğeni bebek daha ;ablası bırakıp koşa koşa aşaıya kaçıyor yeğenini eşim fark edip indiriyor aşağıya ...Yani yalnız değilsiniz demek ki anneliğinizle ilgili bi sorun yok içgüdüsel bişey belki

Hosbulduk pinkpin'im
Deprem olayi (ozellikle 17 agustosu yasayanlar icin) cok farkli bir korku, kesinlikle vicdan azabi yapma. Bir de yuruyup, kosan, konusan boyutta olmadigindan bebekcik yokmus gibi dusunebiliniyor :) cogumuzun basina gelmistir bu tip durumlar.. hic korkma sen onun melekleri korur onu zaten :)

Nasil tatlı yazmışsınız, demek anneniz wınnn :) atom karınca gibi kadınmış:)

99 depreminde 15 yasindaydim. Evde anneannem annem ve ben vardik. Babam yatili okulda nobetci oldugundan evde yoktu. Sallandigimizi anladigim an yataktan yere attim kendimi, basimi korumaya calistim. Bittiginde kalkip radyomu aldim basucumdan ve ciktim. 7. Kattaydim en son kat. İnerken once asansoru devre disi biraktim ve apartman girisinden de ana dogalgaz vanasini kapattim.
Tum dogal afetler ve savas cikma olasiliginda bunlari yapmamiz sart. 10 yasindan beridir akut uyesiyim,tumkurslara hala katiliyorum. Cocuklarimizi da buna gore yetistirmemiz lazim. Evde is bolumu sart,kim ne yapacak,neyi alip cikacak,kac saniyede cikabiliyoruz,cikinca ne yapabiliriz vs vs seklinde bir planimiz olmali. Yoksa hayatta kalamayiz,hayatta kalabilenlere de faydali olamayiz oyle degil mi?
Korkunun ve panigin kimseye faydasi yok,ulke geneli fay hatti uzerine ustelik yumusak aluvyonal zemin uzerinde ovalara kurulmus durumda. Deprem olacak ve hepimiz bunu biliyoruz,korkmak panik olmak elimize ne getirecek? Mantikli olmalisiniz. Deprem cantasi bizim evlerde 20 senedir var neredeyse. Simdi evliyim ve bir oglum var, esimle plan yaptik, ben cantayi alacagim esim oglani. Disari cikmamiz kapi kilitlerini acma suremiz dahil 20 saniyeyi bulmaz.

İnsan bazen gözünü açıyor da nerede olduğunu algılamıyor bir süre.
Üstelik bir şok ile açmışsın gözlerini bilinçsizce kaçmışsın. Şu amigdala olayı. Hepimizin başına gelebilir.
Kız kardeşinin bilinci var o an, sen bilinçsizsin çok normal.
Umarım bir daha yaşamazsın. Üzme kendini.

Sen muhteşem bir detaysın :)

Canım çok geçmiş olsun,senin evladını nasıl istediğini nasıl sevdiğini çok iyi biliyorum ben sakın üzülüp kafana takma.
Beraber doğurduk düşün ela bazen gece uyanıyor benim kafam yerinde olmuyor saçmalamışım kaç kere eşim söyledi uykusuzluk zaten başlı başına saçmalatabiliyor insanı ki deprem daha korkunç bir olay.
Sen çok iyi bir annesin kendini sorgulayıp üzme artık

Teşekkür ederim paylaştığın bilgi için. Bunu bilinçli yapmadığımı biliyorum ama annelik duygum ağır basmalıydı düşüncesi beynimi kemiriyor..
Kendinize fazla yuklenmiyormusunuz acaba ?zaten yeterince annesiniz tek basiniza buyutuyormussunuz...oncelikle insansiniz kasitli.birsey yok ki kardesinizde yetismis dusunmeyin boyle seyler gercekten gerek yok

İnşallah koruyorlardır ofisim farklı hikayeler okuyunca tek degilmişim diyerahatladim ne yalan söyleyeyim :)

Vallahi gıpta ile okudum. Bu nasıl bilinçtir? Hayatta yapamam bu kadar soguk kanlı olamam. Bravo:)

Teşekkür ederim

Sagol deranim ne güzel moral verdin Evet onu tabiki cok seviyorum, bizler iyi anneleriz :) insallah bir daha böyle birşey yaşanmaz. Elacık napıyo? Öp onu benim icin ayaciklarindan kocaman:))

Bunu vicdan yapıp kafanda bu kadar büyüttüysen zaten iyi bi annesin demektir.
Bi psikolog bi kac seans terapi sana yarayacaktır diye düşünüyorum.Bende yüksekten korkuyorum .hani depremi anlarsın zarar veren bi olay ama balkondan aşağı bakmaya bile korkuyorum.gözlwrim kararıyor..bende gitsem iyi olur aslında da para Yok:))

Sen üzme canını ..annelik zamanla cesaret geliştirir.benim annem gök gürültüsü ,deprem fobisi vardı en uzak odaya kendini kapatıyordu ,zamanla bizim için yendi.bi depremde biz yataklarımızda oturur halde beklerken annem koşarak odaya geldi aldı bizi.o korkan kadın gitti Yani..zamanla yaşadıklarımız bizi değiştiriyor .sen de kimbilir neler yaşadık tek başına çocuk yetiştiriyorsun bak.eşin Yok annen yok ..bu sıkıntılar sadece bedenini değil beynini ve ruhunu da sarsıyor.o yüzden davranışlarındaki sana tuhaf gelen bu durumlar ım altında ne yaşanmışlıklar var...sen güçlü bi annesin cesur bi annesin ki tek başına mücadelen var.

bence o uyku sersemliğinden kaynaklı böyle eziyet etmeyin kendinize. bilinçli değil yani.
eşimle oğlanı yatırdıktan sonra tv izleriz. bazen uyuyakalırız. ben aniden kalkarım oğlum nerde biz nerdeyiz diye? eşimde aniden kalkar ne oğlu kimin oğlu bizim oğlumuz mu var diye
buna takılıp kendini üzme.

Çok teşekkur ederim baya övmüşsünüz:) Ben kötü bir çocukluk geçirdim o yüzden evladim annesinden yana çok mutlu ve şanslı olsun istiyorum.

Çok hoşsunuz:)) eşiniz de alemmiş :)) Gerçekten çok rahatladım sağolun

Teşekkür ederim paylaştığın bilgi için. Bunu bilinçli yapmadığımı biliyorum ama annelik duygum ağır basmalıydı düşüncesi beynimi kemiriyor..
Golcuk depremini yasamis biri olarak annemin kiyamet kopuyor sanmasi uzerine gidin defolun sizi tanimiyorum diye bagirmasi aklima geldi.kiyamet gunu kimse kimseyi tanimayacakmis ya oda bize gidin tanimiyorum diye bagiriyor.afet anlarinda beynin dusundugu tek sey kurtulmak bu senin sucun degilki

Ay kahkaha attım kısıra bakma ya annen muhteşem ...

Ay tövbe estağfurullah, sizler çok yaşayın emi çok güldüm yorumlara, insanız işte bazen ani şoklarda beyin kapatıyor kendini.
pinkpin,
geçmiş olsun, bizde deprem bölgesindeyiz, 6.6'lık deprem 99 depreminden sonra yaşadığım 2. büyük deprem, deprem olduğunda biz uyanıktık ama kızım uyuyordu, ben adıyla seslenip güvenli bir yere saklanmasını isteyince kızım uyku sersemi bize birşey oldu sanıp aşağı inmeye kalktı, korku ve panikle uykudan uyanınca ani refleksle dışarı çıkman normal, lütfen vicdan yapma, birkaç hafta daha artçılar devam edecek, biliyorum insanı tedirgin ediyor, sürekli deprem anını hatırlatıp paniklemeye neden oluyor ama lütfen seni psikolojik olarak etkilemesine izin verme, gerekirse terapi al, tekrar geçmiş olsun.

Lütfen kendinizi üzmeyin eminim aynı tepkiyi ben de verirdim zaten panik bir insanın bi de uykusuzluk olunca çok iyi anlıyorum sizi. Insan şuurunu kaybediyor. Benim mesela uykularım böyledir kendimi unuturum nerdeyim kimim özellikle çok uykusuzken böyleyim en yakınlarımı tanımam beynim error verir bi muddet. Doğum yapmıştım eve geldim ama iki gündür hiç uyumamıştım evde de birileri vardı git uyu dediler uyudum bebeğim ağlıyormuş getirdiler acıktı falan dediler kim bu dedim:)bebegin dediler düşünün 3 gün geçmiş anne olalı insan bebeğini hatırlamaz mı ben hatirlayamadim şuurumu kaybediyorum çoğu zaman.

kusura bakmayin konuyla biraz alakasiz olacak ama sanirim siz bodrum taraflsrindasiniz,benim onumuzdeki hafta marmarisr rezervasyonum var ama kararsozim gelme konusunda sizce hayati etkileyecek kadar kotu mu orada durum yoksa herkes tatile devam mi ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…