Deprem anı

Normalde nasillar peki?

Seneler once kardesim kucukken ahsap dograma olan pencereleri pvc pencereler ile degistirmistik. Eski olan pencereleri evin catisiz olan ust katina koymuslar. Kardesim de gunes enerjisi yapicam diye eline kocaman cami almis gunese dogru tutmak icin kaldirmis. Cam elinden kayinca da bilegini jilet gibi kesip inmis. Kardesim asagi indiginde hepimiz bir sok yasadik ama annem kadar degil. Sagda solda kosturarak kardesimin saglik karnesini aradi. Bulamayinca "bulamadik iste" deyip oylece oturdu bos bos bakti Biz zar zor kendine getirdik de taksi cagirip hastaneye yetistirmistik. Bu durum size ozel bir sey degil insanlar panik anlarinda bazen ne yapacaklarina kendileri karar veremiyor.

Depremde evde unutulan çok bebek oluyor, yani insan söylerken bile garip hissediyor ama o esnada bilinçle hareket etmiyoruz.

Ki normal zamanda bile insan rüyasında geçmişe dair bir rüya görünce uyanında bir anda evli mi çocuklu mu sonra hatırlayabiliyor. Hem uykusuz kalmışsınız hem de deprem gibi ani bir şokla uyanmışsınız. Ben olsam hangi yıldayız noluyoruz bile derdim. Kendinize haksızlık etmeyin bence.

Aynı benim babam. Yardım edemez işleri daha çok karıştırır. Anaokulunda hastalandım. Babamı çağırdılar. İğne vurulmam gerekiyor. Ben zaten çok korkarım iğneden. Adam ben bağırmaya başlayınca çekti gitti bahçeye. O küçücük halimle onu aradım bir de Ayrıca kendisi depremde hepimizi balkona çıkarmaya çalışmıştı. Kendisi de dahil. Evde 5. Kattı. Hayır atlamayı düşünse bile o yükseklikten kurtulmamız mümkün değil.

Bu kesinlikle önce kendini düşünme olayı değil. Uyanık ve bilinçli olsaydın ilk işin oğlunu almak olurdu. Ama uyuyordun. Büyük ihtimalle kalkıp kaçmaya başladığında bile hala uyku modunda ve bilinçsizdin. Normal bi sekilde uyandığımda bile kendimi hatirlamam bilincimin gelmesi bi kaç saniye sürüyor. Bi de o travma halinde bu cok normal.
Zaten bi kaç saniye sonra bilincin gelmeye başlayınca oğlunu hemen hatırlamışsın.
Kendine boş yere eziyet ediyosun.

Evet bunu da düşünüyorum uyanık olsaydım asla onu bırakmazdım. Teşekkür ederim.

Çıkınca oğluma sarıldım ağladım ben seni nasıl unuturum diye yan komşum duymuş. Ee önce can sonra canan dedi. O kadar kötü hissettim ki anlatamam.

Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. yüküm hafifledi gerçekten.

Yine aynı şeyi yaşarsam daha bilinçli davranmaya çalışıcam.

Çocuğunuzun bunu onemseyecegini sanmıyorum bilinçle yapılan bişey değil sonuçta , ayrıca yeni anne olmuşunuz bi çocuğunuzun olduğunun yerleşmesi zaman alacaktır.
Geçen bi arkadaş anlattı misafirlikte çocukları uyumuş koltukta bunlar kalkıp gitmiş ev sahibi mutfakta oturuyomus 2 saat sonra gelmişler biz bişey unutmuşuz diye meğer çocuk unutulmuş karı koca bişey eksik demiş 2 saat sürmüş çocuk olduğunu anlamaları bana komik geldi.
Vaktinde annemler beni düğünde unutmuştu düğün sahibi evi aradı öyle farkedip dönüp aldılar.
Sizin ki bunların yanında çok masum.
Evet ev yikilabilirdi ama yıkılmadı olmayan bişey üzerinden kendinize yüklenmeyin. Zaten hem anne hem babasınız sizin gibi ebeveyini olduğu için şanslı bir bebek omercik

Canim bu kadar üzülmen bile senin ne kadar guzel bi anne oldugunu gösterir
Üzme kendini artık hem uyku sersemligi hem depremin panigi nedeniyle olmustur

Bi komsumuz bebegi kücukken dügune gitmisler
Bebegi masada unutup karı koca eve gelmişler

Üzülmeyin, kötü bir anne değilsiniz asla
Benim eşimi de unutmuş annesi depremde, gülüp geçiyoruz her seferinde, eşim de hiç annesine küsmüyor yani beni nasıl unutursun diye. Deprem bu, insanlar çıplak bile çıkar sokağa can havliyle .. 17 Ağustosu yaşadım ben, o yüzden asla anormal görmedim davranışınızı.

ABD de çocuk ve yaşlılar çok unutuluyormuş.Burada da az değil oran herhalde.

İstemsizce güldüm misafirlikte unutulan çocuğa

Cok gecmis olsun Allah hepimizi daha beterinden korusun gercekten can havli derler ya aynen oyle 99 depreminde cevremden cok yasanmişliklar dinledim

Bir erkek arkadaşımız deprem anı uyanmış ustunde şort annesinin etegini giymeye ugrasiyormus afallamış demekki ailesi kolundan tutup cikarmis kendisi yaptigini hatirlamiyor bir digeri esyalari yeni hanimi cocugu alip cikmis o buzdolabini sirtlayip cikarmaya ugrasiyor gercekten komik ve yaşanmış gerçekler

Biz babannemi evde unuttuk oda garibim derin derin uyuyor hepimiz ciktik biri eksik diyoruz

Yukarda arkadas anlatmis ayni şeyi yaşadım okuldan arkadaslarla bizde toplandik bir haniminda üç cocugu var ikisi yaninda kucukte odada benimkilerle oynuyor kadin ikisini aldi cikti herkes dagildi baktim odada kucuk bir kiz o an sacmaladim dedim annen seni unutmus kız başladi aglamaya kadini aradim farkinda degil yari yoldan dondü geldi aldı

Hepimizin başına gelebilecek şeyler lütfen uzulme ve ağlama

Üzme kendini hiç insanız ve ayrıca zerre kadar bilinçli hareket etmemişsin ki. Bilincin yerine gelince direk koşmuşsun çocuğunun yanına. Kardeşin senden önce düşünmüş diyorsun da o da 3 gündür uykusuz muydu? Yapma böyle yüklenme kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…