Hersey yolundakusura bakmayin konuyla biraz alakasiz olacak ama sanirim siz bodrum taraflsrindasiniz,benim onumuzdeki hafta marmarisr rezervasyonum var ama kararsozim gelme konusunda sizce hayati etkileyecek kadar kotu mu orada durum yoksa herkes tatile devam mi ediyor
tesekkurlerrHersey yolunda
Rica ederim iyi tatiller eglenmenize bakintesekkurlerr
Aynen 99 da izmitteydim....kocam firladi geldi dedim sakin ol yikilirsa olecegiz yikilmazsa yarin cocuklara bakmam gerek o yuzden sus ve yat dedim.oda sok geciriyorum sanmis yatip uyudum cocuklara sarilip ne salagim yaaSanirim panik yasadiniz
Bende 99 depremini yasadim onda bu kadar korkmamistim
Bu sefer xocuklar yuzunden panikledim korkudan kendimi onlarin ustune attim kapandim uzerlerine
Aslinda ronlarca deprem egitimi aldim tatbikat yaptim ne yapmam gerektigini cok iyi bilmeme ragmen salak gibi o anda hepsini unutup coxuklarin ustune kapaklandim
Bende kendime kiziyorum ama o kadar cok sallandik ki ev yikiliyor bari cocuklarin ustune tas duamesin diye duaundugumu hatirliyorum
Ve artcilar devam ettikce de panigimve korkum bitmiyor
Insallah kisa surede toparlaniriz yoksa uykusuzluktan bayilip kalicaz bi yerlerde
Ay seninki de iyiymis yok ben yatmadim o zaman genc bir kiz olarak suslenip puslenip makyajimi yapip sokaga cikmistimAynen 99 da izmitteydim....kocam firladi geldi dedim sakin ol yikilirsa olecegiz yikilmazsa yarin cocuklara bakmam gerek o yuzden sus ve yat dedim.oda sok geciriyorum sanmis yatip uyudum cocuklara sarilip ne salagim yaa
Benim anam da eski bir depremde böyle kaçmıştı. :) Çocuklar olarak kapı kirişlerine girdik,sallantı geçince annemizi aradık meğer hanım anam wııınnn... Hangi ara üç kat indin be kadın? :)
Canım insanız insan. Önce kendimizi düşünecek yaratılıştayız.
99 da cok tirstim ben ama gecen gun olanda iste boyle bir bezginlik olusmus demekki oleyimde kurtulayim gibiAy seninki de iyiymis yok ben yatmadim o zaman genc bir kiz olarak suslenip puslenip makyajimi yapip sokaga cikmistim
Tum mahalle don pijama gecelik iken ben gayet şık ve bakimliydim :)
Bi iki saat takilip aman sıkıldim ben deyip eve donup yatmistim :)
Simdi gunlerdir panik atak geciriyorum tuvalete bile bebegimle beraber gidiyorum , uyku uyuyamiyorum , her artcida cildiriyorum
Bence tamamen anne olmamla alakali konu , beynimi kaybetmis gibi davraniyorum
Biran once bitse su artcilar da rahatlasak
Ben de dolabin kapak sesine uyandim neye ugradigimi sasirdim. Annemlerin yaninda tatildeydik esim de yoktu yanimizda.. biri sanki.uyanayim.diye beni sarsiyormus gibiydi noldugunu anlayamadim. Bagirmak istedim sesim cikmadi. Neyse ki bebegi kapmisim o an,zaten.yan yana uyuyorduk..bir de elektrik gitti karanlikta kaldik,asagi inelim derken ikinci bi deprem.oldu o ara..Ay tövbe estağfurullah, sizler çok yaşayın emiçok güldüm yorumlara, insanız işte bazen ani şoklarda beyin kapatıyor kendini.
pinkpin,
geçmiş olsun, bizde deprem bölgesindeyiz, 6.6'lık deprem 99 depreminden sonra yaşadığım 2. büyük deprem, deprem olduğunda biz uyanıktık ama kızım uyuyordu, ben adıyla seslenip güvenli bir yere saklanmasını isteyince kızım uyku sersemi bize birşey oldu sanıp aşağı inmeye kalktı, korku ve panikle uykudan uyanınca ani refleksle dışarı çıkman normal, lütfen vicdan yapma, birkaç hafta daha artçılar devam edecek, biliyorum insanı tedirgin ediyor, sürekli deprem anını hatırlatıp paniklemeye neden oluyor ama lütfen seni psikolojik olarak etkilemesine izin verme, gerekirse terapi al, tekrar geçmiş olsun.
Ay bide benim oglan donla uyuyordu , deprem bitince uyandirdim disari diye bagriniyorum tutturdu ben donla cikmam disari diye :)99 da cok tirstim ben ama gecen gun olanda iste boyle bir bezginlik olusmus demekki oleyimde kurtulayim gibikimildamadim bile belkide gercekten sok gecirdim cunku cok korkuyordum.cocuklarimi ayirmadim tabii yanimdan deprem cantamiz falan hazir yanimizda bez mama su vs...yakinda gecer
Cansınİnşallah koruyorlardır ofisim farklı hikayeler okuyunca tek degilmişim diyerahatladim ne yalan söyleyeyim :)
Vallahi gıpta ile okudum. Bu nasıl bilinçtir? Hayatta yapamam bu kadar soguk kanlı olamam. Bravo:)
Teşekkür ederim
Sagol deranim ne güzel moral verdinEvet onu tabiki cok seviyorum, bizler iyi anneleriz :) insallah bir daha böyle birşey yaşanmaz. Elacık napıyo? Öp onu benim icin ayaciklarindan kocaman:))
Herkes donlami dedinAy bide benim oglan donla uyuyordu , deprem bitince uyandirdim disari diye bagriniyorum tutturdu ben donla cikmam disari diye :)
Oglum sacmalama cabuk cikmamiz gerek diyorum babane donla cikmam disari diye inat etti , kolundan suruye suruye cikardim disari bak dedim herkes donla
Tabi baktim cok utaniyo girip iceri sort tshirt alip giydirdim bahcede
Oyyy oyyy insan panikleyince ne yapacagini sasiriyor
Ya affiniza siginarak soruyorum ama :)Insan o panik ve korkuyla herseyi yapabiliyor. Bidefa fena deprem oluyordu avizeler, pervane hersey zangir zangir. Evde sadece kedim ve ben vardik. Onuda alip kacmak istedim ama tasima kutusu gibi basit bir seyi bir turlu birlestirip kuramadim.
Normalde aninda yaptigim bisey kutuyu birlestirmek ama halimi gorsen kutuyu kurmadan kediyi icine sokuyorum, kedi cikiyor ben kurmaya calisiyorum ama kurmadan kediyi yine alip bidaha sokuyorum sacma sacma hareketler yapiyorum kutu birlesmiyo filan ben onu yapana kadar deprem bitti :)
Bisey yikilsa devrilse Allah korusun kalmistik icerde. Yapacagim sey 2 parcayi birbirine takmakti ve kesinlikle basit, zor bisey degildi ama o an sanki dunyanin en karmasik seyini monte ediyormus gibiydim. Insanin akli yerinde olmuyor ve ben uyaniktim birde uyuyor olsam nolurdu.
Ya affiniza siginarak soruyorum ama :)
O sirada neden kutuyla goturmeye calistiniz ki? Keske kucaklayip kacsaydiniz
Dogru gerci kopegim var benim de, bi an kopekmis gibi dusundum. Valla o hengamede cok mantikli dusunmussunuz helal olsun :) ben panikten kucaklar hayvanin bi yerini incitirdim herhaldeKucaklayip disari ciksam paniklerdi. Kopek gibi degil bu sakin durmuyor. Disari cok alisik degil. Kucagimdan atlasa sonra korkudan biyeri kacsa bulamasam filan bunuda göze alamazdim.
Artik tasima kutusu kurulmuş bir sekilde ve ulasabilecegim yerde duruyor.
Dogru gerci kopegim var benim de, bi an kopekmis gibi dusundum. Valla o hengamede cok mantikli dusunmussunuz helal olsun :) ben panikten kucaklar hayvanin bi yerini incitirdim herhalde
Biz depremde disari kacarken bizim bahcedeki kopegimiz eve kacti ve cikaramadik disariKucaklayip disari ciksam paniklerdi. Kopek gibi degil bu sakin durmuyor. Disari cok alisik degil. Kucagimdan atlasa sonra korkudan biyeri kacsa bulamasam filan bunuda göze alamazdim.
Artik tasima kutusu kurulmuş bir sekilde ve ulasabilecegim yerde duruyor.
Seninki supermisHerkes donlami dedingerci haklisin.sorma suur gidiyor tamamen.ben ertesi gun esime herkes cikmis sen niye cikarmadin bizi dedim eee kes konusmayi eger yikilmazsa cocuklara bakmak icin enerjiye ihtiyacim var uyumam gerek dedin diyo.ya oglum her dedigimi yapiyomusun belliki kafa gitmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?