Deprem anı

Hersey yolunda

Sanirim panik yasadiniz
Bende 99 depremini yasadim onda bu kadar korkmamistim
Bu sefer xocuklar yuzunden panikledim korkudan kendimi onlarin ustune attim kapandim uzerlerine
Aslinda ronlarca deprem egitimi aldim tatbikat yaptim ne yapmam gerektigini cok iyi bilmeme ragmen salak gibi o anda hepsini unutup coxuklarin ustune kapaklandim
Bende kendime kiziyorum ama o kadar cok sallandik ki ev yikiliyor bari cocuklarin ustune tas duamesin diye duaundugumu hatirliyorum
Ve artcilar devam ettikce de panigimve korkum bitmiyor
Insallah kisa surede toparlaniriz yoksa uykusuzluktan bayilip kalicaz bi yerlerde

Aynen 99 da izmitteydim....kocam firladi geldi dedim sakin ol yikilirsa olecegiz yikilmazsa yarin cocuklara bakmam gerek o yuzden sus ve yat dedim.oda sok geciriyorum sanmis yatip uyudum cocuklara sarilip ne salagim yaa

Aynen 99 da izmitteydim....kocam firladi geldi dedim sakin ol yikilirsa olecegiz yikilmazsa yarin cocuklara bakmam gerek o yuzden sus ve yat dedim.oda sok geciriyorum sanmis yatip uyudum cocuklara sarilip ne salagim yaa
Ay seninki de iyiymis yok ben yatmadim o zaman genc bir kiz olarak suslenip puslenip makyajimi yapip sokaga cikmistim
Tum mahalle don pijama gecelik iken ben gayet şık ve bakimliydim :)
Bi iki saat takilip aman sıkıldim ben deyip eve donup yatmistim :)
Simdi gunlerdir panik atak geciriyorum tuvalete bile bebegimle beraber gidiyorum , uyku uyuyamiyorum , her artcida cildiriyorum
Bence tamamen anne olmamla alakali konu , beynimi kaybetmis gibi davraniyorum
Biran once bitse su artcilar da rahatlasak

Ayy ya gülümsedim mesajina. :)

Canim insanlik hali olabilir böyle seyler.

99 da cok tirstim ben ama gecen gun olanda iste boyle bir bezginlik olusmus demekki oleyimde kurtulayim gibikimildamadim bile belkide gercekten sok gecirdim cunku cok korkuyordum.cocuklarimi ayirmadim tabii yanimdan deprem cantamiz falan hazir yanimizda bez mama su vs...yakinda gecer

Ben de dolabin kapak sesine uyandim neye ugradigimi sasirdim. Annemlerin yaninda tatildeydik esim de yoktu yanimizda.. biri sanki.uyanayim.diye beni sarsiyormus gibiydi noldugunu anlayamadim. Bagirmak istedim sesim cikmadi. Neyse ki bebegi kapmisim o an,zaten.yan yana uyuyorduk..bir de elektrik gitti karanlikta kaldik,asagi inelim derken ikinci bi deprem.oldu o ara..
Allah yasatmasin beterini. Korkunctu
Konu sahibinin yaptigi cok normal birsey. Bi bebekle ugrasmak.uykusuz kalmak,hayatini ona adamak.hic kolay degilmis..yasadikca anliyorum bunu.. insan uykusuz kaliyor kendini kaybediyor yiyemiyorsun icemiyorsun.. yani kendine kizma P pinkpin

Ay bide benim oglan donla uyuyordu , deprem bitince uyandirdim disari diye bagriniyorum tutturdu ben donla cikmam disari diye :)
Oglum sacmalama cabuk cikmamiz gerek diyorum babane donla cikmam disari diye inat etti , kolundan suruye suruye cikardim disari bak dedim herkes donla
Tabi baktim cok utaniyo girip iceri sort tshirt alip giydirdim bahcede
Oyyy oyyy insan panikleyince ne yapacagini sasiriyor

Cansın iyi ela şükürler olsun uykusuzluk çekiyorum sadece yıllarc öğlen uyanmış biri olarak:) senin oğluşunda iyidir inşallah öpüyorum ikinizi

Herkes donlami dedingerci haklisin.sorma suur gidiyor tamamen.ben ertesi gun esime herkes cikmis sen niye cikarmadin bizi dedim eee kes konusmayi eger yikilmazsa cocuklara bakmak icin enerjiye ihtiyacim var uyumam gerek dedin diyo.ya oglum her dedigimi yapiyomusunbelliki kafa gitmis

Ya affiniza siginarak soruyorum ama :)
O sirada neden kutuyla goturmeye calistiniz ki? Keske kucaklayip kacsaydiniz

Ya affiniza siginarak soruyorum ama :)
O sirada neden kutuyla goturmeye calistiniz ki? Keske kucaklayip kacsaydiniz

Kucaklayip disari ciksam paniklerdi. Kopek gibi degil bu sakin durmuyor. Disari cok alisik degil. Kucagimdan atlasa sonra korkudan biyeri kacsa bulamasam filan bunuda göze alamazdim.
Artik tasima kutusu kurulmuş bir sekilde ve ulasabilecegim yerde duruyor.

Değil deprem, insanın çok basit bir anda bile basireti bağlanabiliyor. Canınızı sıkmayın, uyku sersemi sallanan bir odaya uyanınca zaten bilinciniz devre dışı kalır. Size annemlerin yaptığı bir şeyi anlatayım.
Sene bilmem kaç, ben 12 yaşındayım belki, kardeşim de 3 yaşlarında filan; pikniğe gitmiştik çekirdek aile, tenhada ağaçlık ormanlık bir yere.

Piknik alanına geldik; işe bakın ki annemler yiyecekleri almayı unutmuşlar, bomboş gelinmiş. O anki seçeneklerden biri hemen eve dönüp, alıp gelmek. Annemler de öyle yaptılar "Siz burada bekleyin, biz alıverelim gelelim" dediler.
Dağın başı, tenha, iki tane çocuk, tek başlarına...
Arabaya bindiler babamla, gidecekler yola çıkıyorlar, döndüler gittiler.
3 dk geçmedi geri geldiler, annemin arabadan bir inişi var "Anaa salak mıyım ben aaa" diye

Çocukları kurda kuşa bırakıp ortalama 1 buçuk saat yola gidip geleceklerdi az daha. Dalgınlık halinde olağan şeyler bunlar, hele ki sizin durumunuz daha panik halinde yaşanan, daha otomatik bir kaçış ile oluşan durum.
Kendi kendinizi yaralayıp, sıkmayın daha fazla.

Dogru gerci kopegim var benim de, bi an kopekmis gibi dusundum. Valla o hengamede cok mantikli dusunmussunuz helal olsun :) ben panikten kucaklar hayvanin bi yerini incitirdim herhalde

Dogru gerci kopegim var benim de, bi an kopekmis gibi dusundum. Valla o hengamede cok mantikli dusunmussunuz helal olsun :) ben panikten kucaklar hayvanin bi yerini incitirdim herhalde

Onu akıl edebildigime sukur ediyorum bende ama evden cikamadik. Cok aptallikti. Hep deprem olursa kutusuna koyar kacarim diyordum ama o anda olmuyormuş işte. Anladim ki bi kenarda hazirlikli olmak lazimmis kafa calismiyor cunku.

Biz depremde disari kacarken bizim bahcedeki kopegimiz eve kacti ve cikaramadik disari
Muhtemelen kedi de eve geri kacardi ama bilinemez tabi ne yapacahi

Seninki supermis
Valla tam evden ciktigimizda donla kosan bi adam vardi yolda hemde slip donla
Onu gosterdim ogluma bak herkrs donla diye
Simdi aklima geldikce guluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…