- 3 Şubat 2018
- 6.706
- 25.552
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
İnşallah hayırlara vesile olsunMemurum yaşadığımız şehirden gitmeyi düşünmüyorum.Arsa aldım müstakil ev yaptırıp oraya geçeceğiz inslalah.
Siz tedbirinizi alın.Kazadan kaçabiliriz.Gerisi kader gibi.Başka bir şekilde ölmeyeceğimizin garantisi var mı?Kalbinizi ferah tutun.İşin bu boyutu da var tabii depremin bizi nerede ne zaman yakalayacağı pamuk ipliğine bağlı bir durum
Daha önceki yıllarda başıma gelendir.Deprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.
Sabahtan şimdiye kadar evdeydik, banyo falan yaptık hızlıca, eşyaları alıp arabaya geçerken eşimin müdürü aradı, konuşurken başım mı dönüyor yoksa sallanıyormuyuz anlamadım dedi nasıl koştuk anlamadım ya. Tam sizin yazdığınız saatlere denk geliyor ama evde kalanlar da inmedi hiç. Bilemedim. Diyarbakırdayım bu arada.Nillev Hanım hala sallanıyor muyuz sizce? Arkadaşlarım yazıyorlar ara ara, ben başım dönüyor psikolojik sanıyorum. Ama sallandığını iddia ediyorlar. Az önce olmuş mesela?
Şehriniz çok etkilenmediyse,evinizde bir sorun yoksa ve yaşadığınız şehri seviyorsanız taşınmayın..deprem travması yaşıyorsunuz, zamanla azalacak, bitecek diye düşünüyorum. Binanızın,evinizin depreme dayanıklılığını kontrol ettirin..insan depremden kaçayım derken trafik kazasından ölüyor..önemli olan depreme dayanıklı evde oturmak..Selam hanımlar,
Depremden etkilenen 10 ilden birinde yaşıyoruz ailemle, çok şükür bizim şehir çok etkilenmedi ve ev iyi durumda. Ancak günlerdir doğal olarak içimde deprem korkusu var. Şu an geçici olarak bir iç anadolu şehrine geldik ancak eve geri dönmekten çok korkuyorum özellikle geceleri orada kalma fikri beni ürkütüyorDoğup büyüdüğümüz ve tanıdıklarımızın olduğu şehirden taşınıp ve evi satıp deprem tehlikesi olmayan yakın bir şehre yerleşmeyi düşünmeye başladık mesela Mersin, İç Anadolu gibi. Hayat bir anda bitip yaşam sona erdikten sonra anılar-tanıdıklar falan çok boş gelmeye başladı. Benzer durumda olup taşınmayı düşünen var mı? Teşekkürler şimdiden…
Haklısınız henüz her şey çok taze ve ölüm korkusu çok baskın. Şehrimizi seviyorum aslında ve çok da deprem felaketi beklenmeyen bir yerdi normalde. Halen şaşkınız. Her şey bir yerde kader tabii ki, en azından apartman sağlammış uzmanlar bakmışlar bugünŞehriniz çok etkilenmediyse,evinizde bir sorun yoksa ve yaşadığınız şehri seviyorsanız taşınmayın..deprem travması yaşıyorsunuz, zamanla azalacak, bitecek diye düşünüyorum. Binanızın,evinizin depreme dayanıklılığını kontrol ettirin..insan depremden kaçayım derken trafik kazasından ölüyor..önemli olan depreme dayanıklı evde oturmak..
Bir de sanırım Niğde var?Sanırım yalnızca Karaman deprem bölgesi değil.
Ilkokul deprem kitaplarinda karaman dışında beyaz renkte risksiz bir yer hatırlamıyorum. Deprem yüzeye yakın olunca fay falan dinlemiyor demek ki.Bir de Niğde’nin bir kısmı.Ama Adana’da güvenilir bölgeydi.Ona da güvenilmez.
Valla ben Kayseri'de gün içinde en az 3-4 kez sallanıyor gibi hissediyorum. Ben korkudan sanıyordum ama çevremdekiler de aynısını diyor. Toplu bir histeri değilse sallanıyoruz galiba.Sabahtan şimdiye kadar evdeydik, banyo falan yaptık hızlıca, eşyaları alıp arabaya geçerken eşimin müdürü aradı, konuşurken başım mı dönüyor yoksa sallanıyormuyuz anlamadım dedi nasıl koştuk anlamadım ya. Tam sizin yazdığınız saatlere denk geliyor ama evde kalanlar da inmedi hiç. Bilemedim. Diyarbakırdayım bu arada.
Eşim Giresun 'a gidelim diyor, bir nebze daha güvenli diye, ailesi orda ve ev de var. Can korkusu sardı ama tüm hayatım, çevrem İstanbul'da. Oraya gidince tüm sistemim değişecek, kara kara düşünüyorum. Ama burda yaşamaya devam fikri de içime sinmiyor ki eski bir sitedeyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsunDoğu Karadeniz bölgesi sağlam diye biliyorum. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun.. Ben de İstanbul'da oturuyorum ve bir an önce defolup gitmek istiyorum ama nasıl olacak orası muamma.
Eşim Giresun 'a gidelim diyor, bir nebze daha güvenli diye, ailesi orda ve ev de var. Can korkusu sardı ama tüm hayatım, çevrem İstanbul'da. Oraya gidince tüm sistemim değişecek, kara kara düşünüyorum. Ama burda yaşamaya devam fikri de içime sinmiyor ki eski bir sitedeyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Deprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.dep
Deprem bölgesinde çok sağlam bir binada da olsak, işyerinde, markette vb başka bir mekanda bulunmayacagimizin da garantisi yok kiDeprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.
Nerede yaşıyorsunuzMemurum yaşadığımız şehirden gitmeyi düşünmüyorum.Arsa aldım müstakil ev yaptırıp oraya geçeceğiz inslalah.
ElaziğNerede yaşıyorsunuz
Merhaba Bende kayseriden. Yazdiklarini hic bilmiyordum Cok sasirdim. Binalar baya sallandi Cok korkutucuydu Dogru, Ben villada gece 2 kere hisettim depremi, ertesi gün sabah da Cok fena idi . Ama ne bisey kirildi ne bisey düstü. 6 subattan beri bisey hisetmiyoruz allaha sükür. Herkese tavsiyem müstakil ev bulun mümkünse. Herkese gecmis olsunKayseri'den bildiriyorum, burası da sallandı. Bir öğrenmişler Kayseri'de fay hattı yok diye, he yok. 3 adet de burada varmış arkadaşlar. Son depremdeki aktif olanlardan değilmiş sadece. Günün birinde hareketlenmeye kalkarsa artık ne olur bilmiyorum. Ki depremde burası da epey sallandı, artçıları da hissettik sonraki gün mesela. Bayağı eve giremedik, hala girmeyenler var. İç Anadolu'ya da deprem bölgesi değil demek bence doğru değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?