Deprem bölgelerinde yaşayanlar, taşınmayı düşünüyor musunuz?

İşin bu boyutu da var tabii depremin bizi nerede ne zaman yakalayacağı pamuk ipliğine bağlı bir durum
Siz tedbirinizi alın.Kazadan kaçabiliriz.Gerisi kader gibi.Başka bir şekilde ölmeyeceğimizin garantisi var mı?Kalbinizi ferah tutun.

Deprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.
Daha önceki yıllarda başıma gelendir.
Spesifik bir durum olduğu için detay veremeyeceğim.

Bazen yaşanacaksa ayakların kilometrelerce öteye götürüyor, ne yaşayacağını bilmeden.

İhmaller ve önlemler konuşulurken, kader boyutunun da olduğunu düşünüyorum.

Eğer Türkiye’de devlet memuru falan değilseniz
Veya işiniz sadece burada yapılan
İyi gelir getiren bir iş değilse
Bence yurt dışı düşünün
Yorumum akıl dışı gibi gelebilir ancak hangi şehre giderseniz gidin zaten sıfırdan başlayacaksınız
En azından daha refah seviyesi yüksek bir ülkede sıfırdan başlarsınız

Nillev Hanım hala sallanıyor muyuz sizce? Arkadaşlarım yazıyorlar ara ara, ben başım dönüyor psikolojik sanıyorum. Ama sallandığını iddia ediyorlar. Az önce olmuş mesela?
Sabahtan şimdiye kadar evdeydik, banyo falan yaptık hızlıca, eşyaları alıp arabaya geçerken eşimin müdürü aradı, konuşurken başım mı dönüyor yoksa sallanıyormuyuz anlamadım dedi nasıl koştuk anlamadım ya. Tam sizin yazdığınız saatlere denk geliyor ama evde kalanlar da inmedi hiç. Bilemedim. Diyarbakırdayım bu arada.

Şehriniz çok etkilenmediyse,evinizde bir sorun yoksa ve yaşadığınız şehri seviyorsanız taşınmayın..deprem travması yaşıyorsunuz, zamanla azalacak, bitecek diye düşünüyorum. Binanızın,evinizin depreme dayanıklılığını kontrol ettirin..insan depremden kaçayım derken trafik kazasından ölüyor..önemli olan depreme dayanıklı evde oturmak..

Haklısınız henüz her şey çok taze ve ölüm korkusu çok baskın. Şehrimizi seviyorum aslında ve çok da deprem felaketi beklenmeyen bir yerdi normalde. Halen şaşkınız. Her şey bir yerde kader tabii ki, en azından apartman sağlammış uzmanlar bakmışlar bugün

Valla ben Kayseri'de gün içinde en az 3-4 kez sallanıyor gibi hissediyorum. Ben korkudan sanıyordum ama çevremdekiler de aynısını diyor. Toplu bir histeri değilse sallanıyoruz galiba.

Doğu Karadeniz bölgesi sağlam diye biliyorum. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun.. Ben de İstanbul'da oturuyorum ve bir an önce defolup gitmek istiyorum ama nasıl olacak orası muamma.
Eşim Giresun 'a gidelim diyor, bir nebze daha güvenli diye, ailesi orda ve ev de var. Can korkusu sardı ama tüm hayatım, çevrem İstanbul'da. Oraya gidince tüm sistemim değişecek, kara kara düşünüyorum. Ama burda yaşamaya devam fikri de içime sinmiyor ki eski bir sitedeyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun

İmkanınız varsa gidin bence. Giresun küçüktür ama çok ortada olduğu için Ordu'ya da Trabzon'a da gezmeye rahat gidersiniz. Karadeniz turu yapabilirsiniz vs Şahsen ben Ordu'da yaşamak çok isterdim ama deprem için ne kadar güvenli bilmiyorum araştırmak lazım. Bir de o taraflarda da sel sıkıntısı var o yüzden kalacağınız yeri iyi seçin dere yatağında olmasın. Trabzon bu açıdan en güvenlisi aslında. Ben uzun süre ilçede ve merkezde yaşadım hiç sel olduğunu bir yerlerin taştığını görmedim.

Deprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.dep

Deprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.
Deprem bölgesinde çok sağlam bir binada da olsak, işyerinde, markette vb başka bir mekanda bulunmayacagimizin da garantisi yok ki Yani böyle kuş gibi çaresiz kaldık, bir yandan ölüm gelince nerde olursan ol diyoruz ama bir yandan temkinli olmak gerekir diye düşünüyor insan.

Her depremde konya fazlasıyla göç aldı.Şimdi yine Konya'ya sığınan ev arayan yerleşen çok insan var.insanlar da haklı ama ben İstanbul'dan Konya'ya yerleşmiştim.Kalabaliktan.
şimdi dogudayiz atama dolayısıyla.Komyada evim var yine oraya geçeğiz.Seviyorum Konya'yi ben.
İnsanları cana yakın yardımsever.
Ama fazla göç almasıda beni korkutmuyor değil.

Diyarbakirda yasiyorum.ilk depremde hic korkmadim gece cok siddetli olmasina ragmen.icimde korkma diyarbakir tarihinde depremde yikilma hic olmaz diyordum.disari attik kendimizi ambulans sesleri gelince birileri korkudan fenalasti dedik.sonra ogrendik evlerin yikildigini.yani anlayacaginiz hicbir yer tamamen guvenli degil.tasinir miyim hayir suan oyle bi niyetim yok.korkuyor muyum fazlasiyla ama memleketimi birakmak istemiyorum.

Şuan güneydoğuyu bilmiyorum, Gebze'de yaşıyorum. Çok sıkışık olmayan bir mahallede az katlı sağlam bir binada oturuyorum. Daha uygun fiyata daha iyi yerde ama yüksek katlı binalar vardı tercih etmedim, malum beklenen büyük İstanbul depremi... İstanbul'a işim düştüğünde gidiyorum ve bir an önce geri dönmeye çalışıyorum. Oraya gezmek için bile gitmiyorum. Binaların ve yanlış şehirleşmeyi artı nüfus kalabalıklığını gördükçe diyorum ki fırsatı olan İstanbul'dan kaçsın. Yoksa da fırsat oluştursun çok ciddiyim. Dolgu alanlarda eski yüksek yapılar, iç kesimlerde dip dibe bir arabanın zor girdiği sokaklarda yorgun binalar. Sağ kalanlar kaçamayacak bile. Sular akmayacak, kanalizasyon çökecek, yardım ulaştırılamayacak. Seyrek yapılı güneydoğuda bile afet bölgesine kaç gün sonra girildi. İstanbul'a girmek mümkün olmayacak. İzmit ve Kahramanmaraş depreminde en çok ekip İstanbul'dan gitti. İstanbul'da deprem olduğunda kim gidecek? Bu konuda eğitimli olanlar kendi ailesinin derdine düşecek zaten. İtfaiye, polis, sağlıkçılar kendi aileleri göçük altındayken çıkıp millete yardım mı edecek sanıyorsunuz? Bakın Kahramanmaraş depremi kaçıncı gününde, hala ulaşılamayan enkazlar var. İnsanlar hala canlı yardım bekliyor hava buz gibi. İnsan düşündükçe çıldıracak gibi oluyor. O tarafta hiç tanıdığım yok ama canımızın bir kısmı orada. Herkes bilsin ki halk olarak hiçbir devlet adamı bizi düşünmüyor, tamamen yalnız başımızayız. O yüzden aklı olan İstanbul'dan kaçsın.

Merhaba Bende kayseriden. Yazdiklarini hic bilmiyordum Cok sasirdim. Binalar baya sallandi Cok korkutucuydu Dogru, Ben villada gece 2 kere hisettim depremi, ertesi gün sabah da Cok fena idi . Ama ne bisey kirildi ne bisey düstü. 6 subattan beri bisey hisetmiyoruz allaha sükür. Herkese tavsiyem müstakil ev bulun mümkünse. Herkese gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…