Deprem Korkusu

benimyolum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
165
58
18
35
İyi geceler hepinize kızlar. Bir süredir atlatamadığım bir konu var, yakın bir zamanda orta şiddette bir deprem yaşadım, sarsıntıyı fazlasıyla hissettim. O tarihe kadar deprem nedir bilmezdim, küçük küçük depremler yaşamışımdır fakat hiç hissetmemiştim. Bu son depremi maalesef çok hissettim o gün bugündür sürekli kandilli sitesine bakıyorum, tekrar sallanma korkusuyla yaşıyorum, binada huzurlu oturamıyorum çok stresliyim. Eğer bu korkuyu yaşayan ve atlatabilen en azından azaltabilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim :(

Bilirim korkmak nedir.karşınızda dünyanın herşeyden korkan insanı bendeniz pınar..deprem olduğunda 5 gün eve girememiştim.bide mutfak hasar görmüştü o yüzdende korkmuştum.ama kaç gün orada burada kalabilirizki mecbur girdik evimize.bi süre uyuyamadım dualar ede ede atlattım durumu.eğer ciddi bi durum varsa doktora gidin

Bilirim korkmak nedir.karşınızda dünyanın herşeyden korkan insanı bendeniz pınar..deprem olduğunda 5 gün eve girememiştim.bide mutfak hasar görmüştü o yüzdende korkmuştum.ama kaç gün orada burada kalabilirizki mecbur girdik evimize.bi süre uyuyamadım dualar ede ede atlattım durumu.eğer ciddi bi durum varsa doktora gidin

Ben de sizin gibi tedirgin bir insanım pek cesur sayılmam. Bir de böyle korkutucu şeyler olunca hemen psikolojim etkileniyor. Çok kötü bir şey bu :(

17 agustos depremini yasim 10 iken yasadim...o cikliklar o elektrigin kesilme ani...o hengame...bir hafta icinde dagilan biz dahil komsularimiz..binamiz komple hasar gordu ama yikilmadi...aylarca cadirda kaldik:KK43:
Cok zor gunlerdi coook....

Allah bidaha yasatmasin...bi sure sonra gecer biraz takinti yapmissin..

Amin. Çok şükür benim yaşadığım deprem yıkıcı değildi ama o kadar sallandı ki ha yıkıldı ha yıkılacak dedim içimden. Bu korku tarifsiz. Allah daha kötülerini göstermesin inşallah.

Ben de sizin gibi tedirgin bir insanım pek cesur sayılmam. Bir de böyle korkutucu şeyler olunca hemen psikolojim etkileniyor. Çok kötü bir şey bu :KK43:
Aynen bende herşeyden etkileniyorum.birinin başına kötü bişey gelse ya banada olursa diye takıntı ederim öyle zorki.bu korkaklık için doktora bile gittim.korkma diyemem sana kork ama korkunun üzerinedir git yoksa geçmiyor.düşünmede diyemem elde değilki.beynimize bazen hüküm edemiyoruz.düşünmekten kaçtıkça düşünürsün dedi doktor bana.düşün ve düşünceni sus de dedi.

Amin. Çok şükür benim yaşadığım deprem yıkıcı değildi ama o kadar sallandı ki ha yıkıldı ha yıkılacak dedim içimden. Bu korku tarifsiz. Allah daha kötülerini göstermesin inşallah.
Amin...o buyuk depremden sonra cokca sallandik.alismistik artik...suanda bulundugum sehirde birkac kez deprem oldu bana gore hafif umursamadim hic...o buyuk depremin sesi hala kulaklarimda.
Korkmayin...allah buyuk.yasayacak omrumuz varsa yasariz..bu korkuyla surekli yasanmaz ki...

Canım ya ben de 17 Ağustos depremin i yasayanlardanim:(( Ben ailemi kaybettim o depremde. Anne baba kardeşim iki dayım halam 4 kuzen ve erkek arkadaşımı ve sayısız dostum komsularimizi.. Göçük altında da kaldım 6 ay hastanede kaldım onlarca kırık vücudum da. Şimdi evliyim bir kizim var. Deli gibi deprem olursa kizima bişey olursa panigindeyim. Bu çok büyük bir korku yaşamayan bilmez. Ama hayat devam ediyor ben gibileri çok acılar içinde olsa da. Yani Allah göstermesi n diyecek söz yok

17 Ağustus ve 12 Kasım iki depremide saniye saniye anlatabilirim.Evlerimiz umutlarmız sevdiğimiz insanlar birer birer enkaz yığınlarının içinden toprağa verdik.Herşeyimizi kaybettik aylarca hatta yıllarca çadırlar prefabrik kentlerde yaşam sürdük.Ekmek dahi bulamadığımız zamanlar oldu.Cebimizde paramız var ama ekmek alabileceğimiz bir yer yok.Yardım kamyonları tırları yanaşırdı ihtiyaç malzemeleri yiyecek bırakırlardı.Su tankerleri su getirdi.İnsan öyle bir alışıyorki zamanla bak ben iki depremide yaşadım onca kayıplar verdim deprem olduğunda panik oluyorum ya yine o kadar büyük olursa diye ama olmadığı zamanda korkmuyorum.Ama zaman dedikleri o nalet kelime varya zaman.Bazen canımızı çok acıtan bazende bizi çok mutlu eden zaman.Zaman kadar nankör ki bazı acıları özlemleri kayıpları zamanla bastırdık içimizde.Allah bir daha göstermesin çünkü gerçekten yaşamayan bilemez.Allah bir daha yaşatmasın kimseye bu acıları ama dediğim gibi zamanla alışıyor insan herşeye...

Her iki depremide sans eseri merkez uslerinde yasadim. Bende kandillinin sitesine hergun 2-3 kere bakarim. Dun Marmara Denizinde olan depremde beni endiselendirdi biraz. Allah korusun beterinden..

beni yanlış anlamayın sakın ama bu biraz iman eksikliğinden geliyor çünkü bende de var aynı problem.Ölmekten korkuyoruz sanki ölmeyecekmişiz gibi ne şekilde olduğunun bir önemi yok elbet bir gün öleceğiz bu depremle de olabilir kazayla da vb le de.Şuan depremi yaşamazsın belki ama 5 dk sonra dışarı çıktığında sana araba çarpmayacağanın garantisi yok malesef o yüzden şimdi ki güzel geçireceğin zamanlarını ileride başına gelecek kötü şeyleri düşünerek heba etme

beni yanlış anlamayın sakın ama bu biraz iman eksikliğinden geliyor çünkü bende de var aynı problem.Ölmekten korkuyoruz sanki ölmeyecekmişiz gibi ne şekilde olduğunun bir önemi yok elbet bir gün öleceğiz bu depremle de olabilir kazayla da vb le de.Şuan depremi yaşamazsın belki ama 5 dk sonra dışarı çıktığında sana araba çarpmayacağanın garantisi yok malesef o yüzden şimdi ki güzel geçireceğin zamanlarını ileride başına gelecek kötü şeyleri düşünerek heba etme
Bence alakasiz. İmani kuvvetli insanda depremden korkabilir. Sorun olmek degil ki zaten. Siz hic deprem yasadiniz mi?

Bence alakasiz. İmani kuvvetli insanda depremden korkabilir. Sorun olmek degil ki zaten. Siz hic deprem yasadiniz mi?
evet yaşadım ben bursalıyım 6 yaşında tanıştım depremle 17 ağustosuda 12 kasımıda yaşadım kutahya depreminide yaşadım yani marmara civarında ne deprem varsa bende hepsini gördüm.Yanlış anlaşılmaması gerektiğini baştan söyledim bende korkuyorum diye çünkü deprem olduğunda insan ölmekten korkar tabi ki başka neden korksun ama bizler ölümün kötü bir şey olduğunu düşünüyoruz çünkü imanımız tam değil bu yüzdende korkularımız daha da artıyor.Elimi kedi tırmaladı diye kuduz olurum ölürüm diye bütün gece uyumadım ben neden çünkü ölmekten korkuyorum çünkü ne olacak sonunda bilmiyorum

evet yaşadım ben bursalıyım 6 yaşında tanıştım depremle 17 ağustosuda 12 kasımıda yaşadım kutahya depreminide yaşadım yani marmara civarında ne deprem varsa bende hepsini gördüm.Yanlış anlaşılmaması gerektiğini baştan söyledim bende korkuyorum diye çünkü deprem olduğunda insan ölmekten korkar tabi ki başka neden korksun ama bizler ölümün kötü bir şey olduğunu düşünüyoruz çünkü imanımız tam değil bu yüzdende korkularımız daha da artıyor.Elimi kedi tırmaladı diye kuduz olurum ölürüm diye bütün gece uyumadım ben neden çünkü ölmekten korkuyorum çünkü ne olacak sonunda bilmiyorum
Peki.. Oda sizin dusunceniz tabi ki hakli olabilirsiniz

Canım ya ben de 17 Ağustos depremin i yasayanlardanim:KK43:( Ben ailemi kaybettim o depremde. Anne baba kardeşim iki dayım halam 4 kuzen ve erkek arkadaşımı ve sayısız dostum komsularimizi.. Göçük altında da kaldım 6 ay hastanede kaldım onlarca kırık vücudum da. Şimdi evliyim bir kizim var. Deli gibi deprem olursa kizima bişey olursa panigindeyim. Bu çok büyük bir korku yaşamayan bilmez. Ama hayat devam ediyor ben gibileri çok acılar içinde olsa da. Yani Allah göstermesi n diyecek söz yok
basınız sag olsun gercekten oyle uzucukı... bızlerde yasadık o depremı ama sızınkı gercekten cok kotuymus Allah yardımcınız olsun

4.7 şiddetinde depremde evde tek başımaydım. çok büyük travma yaşıyosun aynen çok korktum bi süre ama sonra geçti. eminim seninkide bi süre sonra geçecektir.

keşke ölsek de kurtulsak
ben enkazda kalmaktan günlerce tek başına bulunamamaktan korkarım şahsen
ölüm kurtuluş

Zamanla geçecek bir şey bu.. Ben 99 depremini yaşadıktan sonra aylarca çadırda, barakada kaldıktan sonra eve geçtiğimizde alışana kadar geceleri uyuyamamıştım. Şimdi ufak depremlerde yerimden bile kalkmıyorum bazen..

İnsan sadece ölmekten korkmuyor ki, ya sakat kalırsam ya yakınlarımı kaybedersem, ya hayatta hiç kimsem kalmazsa.... Ya yakınlarıma kötü bir şey olursa... ALLAH korusun.
Ben şahsen en çok bunlardan korkuyorum.

Back
X