• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem Korkusu

Ben depremleri duymuyorum genelde . 17 Ağustos depreminde de uyuyordum .Annemin bağırışını duydum yani ailem uyandırdı kaldırdı beni kalk depremi duymuyormusun diye . Uyandığımda sokaktaki bir çok arabanın alarmları çalıyordu o sesi hiç unutmam her çalan araba alarmında hatırlarım . Sonra aşağı indik herkes korku içinde . Ama dünkü depremi duydum mesela anneme dedim deprem oluyor .:110:

Sizin yaşadığınız korkuyu ben de yaşadım ama baktım, bu iş böyle olmayacak, ben de o korkuyu üzerimden atmanın, içimi biraz olsun ferahlatmanın bir yolunu buldum. Konu sahibi, bunu size özel mesajla söyleyeceğim, öğrenmek isteyen varsa özel mesajla onlara da söyleyebilirim. Yanlış anlaşılmasın, dinle falan alakalı değil, sadece bir link vereceğim ama sitede link vermek sıkıntı olabileceği için özel mesaj tercih ediyorum.

Canım ya ben de 17 Ağustos depremin i yasayanlardanim:KK43:( Ben ailemi kaybettim o depremde. Anne baba kardeşim iki dayım halam 4 kuzen ve erkek arkadaşımı ve sayısız dostum komsularimizi.. Göçük altında da kaldım 6 ay hastanede kaldım onlarca kırık vücudum da. Şimdi evliyim bir kizim var. Deli gibi deprem olursa kizima bişey olursa panigindeyim. Bu çok büyük bir korku yaşamayan bilmez. Ama hayat devam ediyor ben gibileri çok acılar içinde olsa da. Yani Allah göstermesi n diyecek söz yok

Başın sağ olsun canım en zor geçirenlerden biri olmuşsun depremi. Allah göstermesin bir daha.

Sizin yaşadığınız korkuyu ben de yaşadım ama baktım, bu iş böyle olmayacak, ben de o korkuyu üzerimden atmanın, içimi biraz olsun ferahlatmanın bir yolunu buldum. Konu sahibi, bunu size özel mesajla söyleyeceğim, öğrenmek isteyen varsa özel mesajla onlara da söyleyebilirim. Yanlış anlaşılmasın, dinle falan alakalı değil, sadece bir link vereceğim ama sitede link vermek sıkıntı olabileceği için özel mesaj tercih ediyorum.

Nasıl isterseniz bekliyorum mesajınızı.

Ben depremleri duymuyorum genelde . 17 Ağustos depreminde de uyuyordum .Annemin bağırışını duydum yani ailem uyandırdı kaldırdı beni kalk depremi duymuyormusun diye . Uyandığımda sokaktaki bir çok arabanın alarmları çalıyordu o sesi hiç unutmam her çalan araba alarmında hatırlarım . Sonra aşağı indik herkes korku içinde . Ama dünkü depremi duydum mesela anneme dedim deprem oluyor .:110:

Ben de sizin gibi hiç duymazdım depremleri bunu fazlasıyla hissettiğim için bu kadar korktum ben de.

Her iki depremide sans eseri merkez uslerinde yasadim. Bende kandillinin sitesine hergun 2-3 kere bakarim. Dun Marmara Denizinde olan depremde beni endiselendirdi biraz. Allah korusun beterinden..

Marmarada 7 üzeri bekleniyor 5-6 yıl içerisinde bu yönde deprem uzmanlarının açıklamaları var maalesef :( Özellikle depremi yaşayanlar için tedirgin olmamak mümkün değil.

ben deprem olmayan bi yerdeyim hiç yaşamadım ama nedense bende de var o korku sürekli avizelere bakar dururum allahım korusun

İnsanın başına bir şey gelince aynı şeyi bi daha yaşayacakmış gibi hissediyor. Çok normal böyle hissetmeniz. Zaman geçmesi lazım unutursunuz.

Mesajınızı şimdi gördüm cevap veremiyorum :( Çok teşekkür ederim mesajınız için inceleyeceğim hemen

Marmarada 7 üzeri bekleniyor 5-6 yıl içerisinde bu yönde deprem uzmanlarının açıklamaları var maalesef :KK43: Özellikle depremi yaşayanlar için tedirgin olmamak mümkün değil.
Umarim yetkililerimiz gerekli onlemleri alarak can kaybini minimuma indirebilirler. Hic deprem olmamasi temennimiz olsa da bu mumkun degil ancak en az hasarla gecer insallah.

Geçen seneydi sanırım istanbul da da hissedildi Marmara'da olmuştu hatta izmir bile hissetmis. O depremden sonra çok panik oldum ben baya hissettim ve uzun geldi bana her an yıkılacak gibiydi kriz geçirdim ufak çaplı kilitlendi dilim falan. Dün tv de gördüm Marmara denizinde olmuş 4.4 diye nasıl panik oldum gecede yalnizdim evde. Allah gostermesin inşallah

Canım ya ben de 17 Ağustos depremin i yasayanlardanim:KK43:( Ben ailemi kaybettim o depremde. Anne baba kardeşim iki dayım halam 4 kuzen ve erkek arkadaşımı ve sayısız dostum komsularimizi.. Göçük altında da kaldım 6 ay hastanede kaldım onlarca kırık vücudum da. Şimdi evliyim bir kizim var. Deli gibi deprem olursa kizima bişey olursa panigindeyim. Bu çok büyük bir korku yaşamayan bilmez. Ama hayat devam ediyor ben gibileri çok acılar içinde olsa da. Yani Allah göstermesi n diyecek söz yok
allah sana cok acı vermis ama senide kurtarmıs cnm ya cok üzüldüm allah sabır versin

Aynısını yaşıyorum sanki ben yazmışım gibi. Psikoloğa gitmeye başladım, altında başka nedenler yatıyormuş psikoloğum normalden fazla korkma ve takıntı yapma sebebimi açıkladı ve söylediklerini yaparak binanın 45. Katında olsamda korkmayacağımı... Belki sana da yararı olabilir.

İyi geceler hepinize kızlar. Bir süredir atlatamadığım bir konu var, yakın bir zamanda orta şiddette bir deprem yaşadım, sarsıntıyı fazlasıyla hissettim. O tarihe kadar deprem nedir bilmezdim, küçük küçük depremler yaşamışımdır fakat hiç hissetmemiştim. Bu son depremi maalesef çok hissettim o gün bugündür sürekli kandilli sitesine bakıyorum, tekrar sallanma korkusuyla yaşıyorum, binada huzurlu oturamıyorum çok stresliyim. Eğer bu korkuyu yaşayan ve atlatabilen en azından azaltabilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim :KK43:
BEEEEN
İSTANBULDA OTURUYORUM VE DÜN MARMARADA4,5 ŞİDDETİNDE DEPREM OLMUŞ ÇOK ŞÜKÜRKİ HİSSETMEDİM ÜÇ ŞİDDETLİ DEPREM YAŞADIM VE DELİ GİBİ KORKUYORUM...
DÜZCE7,3tü sanırım SONRA YİNE DÜZCE6 ve yalova açıklarında 5,5 korkuyorum ama unutuyorumda panik atak oldum bu korku yüzünden sanırım sende profesyonel yardım almalısın allah korkutmasın...

17 Ağustus ve 12 Kasım iki depremide saniye saniye anlatabilirim.Evlerimiz umutlarmız sevdiğimiz insanlar birer birer enkaz yığınlarının içinden toprağa verdik.Herşeyimizi kaybettik aylarca hatta yıllarca çadırlar prefabrik kentlerde yaşam sürdük.Ekmek dahi bulamadığımız zamanlar oldu.Cebimizde paramız var ama ekmek alabileceğimiz bir yer yok.Yardım kamyonları tırları yanaşırdı ihtiyaç malzemeleri yiyecek bırakırlardı.Su tankerleri su getirdi.İnsan öyle bir alışıyorki zamanla bak ben iki depremide yaşadım onca kayıplar verdim deprem olduğunda panik oluyorum ya yine o kadar büyük olursa diye ama olmadığı zamanda korkmuyorum.Ama zaman dedikleri o nalet kelime varya zaman.Bazen canımızı çok acıtan bazende bizi çok mutlu eden zaman.Zaman kadar nankör ki bazı acıları özlemleri kayıpları zamanla bastırdık içimizde.Allah bir daha göstermesin çünkü gerçekten yaşamayan bilemez.Allah bir daha yaşatmasın kimseye bu acıları ama dediğim gibi zamanla alışıyor insan herşeye...
Hatırlarken bile gözlerim doluyo istanbuldada baya şiddetli hissedilmişti küçüktüm ve hala çok korkuyorum hele öncesindeki o sesler allahııımmm sen yaşatma birdaha

Hatırlarken bile gözlerim doluyo istanbuldada baya şiddetli hissedilmişti küçüktüm ve hala çok korkuyorum hele öncesindeki o sesler allahııımmm sen yaşatma birdaha
Düzcede yaşadım iki depremide o kargaşa enkazda çırpınan insanlar Allah ım o günleri bir daha yaşatmasın bizlere

Back
X