Deprem ödeneği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlarınız için teşekkür ederim, yazdıklarım doğru, günahımı defalarca kez aldığı için hakkımı o hanımefendiye helal etmiyorum , öteki dünyaya biraz da o çalışsın bakalım.
Çalışırım efendim doğruları söyleyince hoşunuza gitmeyebilir bi tabiigünahınızı da almadım ayrıyeten daha sonrasında düzelttim nasıl alabileceğinizi

Yorumlarınız için teşekkür ederim, yazdıklarım doğru, günahımı defalarca kez aldığı için hakkımı o hanımefendiye helal etmiyorum , öteki dünyaya biraz da o çalışsın bakalım.
Siz de öyle demeyin. Hanımefendi neler yaşamış ve çevresinden neler duymuş haliyle bu konuda hassas. Böyle zamanlarda ve böyle konularda helal etmeme durumlarına hiç gerek yok. Onuda anlamak lazım

Bizim evimiz hasarsız, hayır hak hukuk neyse ondan yanayım.

Siz de öyle demeyin. Hanımefendi neler yaşamış ve çevresinden neler duymuş haliyle bu konuda hassas. Böyle zamanlarda ve böyle konularda helal etmeme durumlarına hiç gerek yok. Onuda anlamak lazım
Maalesef, bin defa yazdım, onların hakkıysa zaten gasp etmem diye, onun hakkı yazanlara tamam diyorum, çirkeflik yapmıyorum. Çirkeflik yapmanın lüzumu yok, helal etmiyorum.

Anladım. Peki böylesi bir durumda bir afet olmuşken evde olan sıkıntıyı sadece ev sahibinin yüklenmesi de ona haksızlık olmuyor mu? Onun için düzenlenen bir maddi yardım yok mu?
bu ödenek depremin ilk günlerinde açıklanan her aileye yatacak olan yardım amaçlı olan ödenek diğeri için ev sahibine ayrı bir ödeme yapılıp yapılmaması ayrı bir konu
benim ailemde de var depremzedeler onlarada yattı evlerinin durumlarına falan bakılmaksızın
işin özü konu sahibi kendi deprem ödeneği için afadla görüşsün onun ödeneği yatmış mı kime yatmış öğrenir

Yok yok afadla görüştük işte ödeneğimiz kiracıya yatmış

Sizinki size yattı mı? Yani sizin oturduğunuz evinki

Tabi ki buradan da bilgi alabilirsiniz ama işin yasal kısmı, kiracilarin parayı ev sahiplerine vermediği üzerine, araştırma yaptıysanız görmüşsünüzdür zaten.
Ya şöyle, eğer hakkım olduğunu düşünürsem kiracıyı asla darlamam yasal yoldan devam ederim, onlar kimi haklı bulursa ona verir zaten.

Ben anlamadim, siz kiracidan onlara yatan 10000tlyi size gondersinler mi istiyorsunuz, evi yaptirmalarini mi?

Ikametgaha gore depremzedelere destek icin odenen 10000tl'den bahsetmiyor musunuz? Nasil kendi hakkiniz oldugunu dusundugunuzu anlayamadim.

Sizin eviniz icin yatsa sizden IBAN alinmaz miydi, tapu sizin cunku, kiracinin IBAN'ina gittiyse ev ile ne alakasi var?

O para yasal olarak kiracının hakkı, kiracıdan almaya çalışmanız da suç unsuru diye biliyorum. 10 bin lira evi yaptırasınız diye ödenmedi, bu süreçte o evlerde oturanlara başka masraflar çıktığı için ödeniyor. Mesela kira ödedikleri halde artçılar devam ettiği için evlerinde oturamadılar, başka yerde kaldılar, şehir dışına çıktılar (mesela bizim yol masraflarımız 5 bin lira tuttu). Ya da ev eşyaları zarar gördü. (Bizim televizyon, mikrodalga fırın tamamen pert ve birkaç cam eşya kırıldı.) Yani toplam 30-40 binlik zararımız vardı, aklımızın ucundan bile geçmedi o paranın ev sahibinin hakkı olduğu. Ki zaten değilmiş. Ev de az hasarlı bu arada.

Ben parayı istemiyorum. Zaten o para ile evi yaptıracaktık yani bana yollasana diyemem zaten. -kendi yaptırayım bari dese de hayır demem- Depremin ilk zamanları ev sahiplerine 10 bin, kiracılara da taşınma parası ve kira yardımı yatacak dendiği için biz bekledik. Çünkü kiracımız taşınmadı.

Annemgil deprem bölgesinde oturuyor 10 bin lira hane başına destek vardı, aldılar. Bu para depremzede oldukları için verildi.
Geçenlerde de oturdukları ev ablamın üzerine olduğu için ablama dasktan hasarparası yattı.
Yatan on binlarının sizinle alakası yok yani. Ev kimin üstüneyse bir kontrol etsin tc kimlik nosu üzerinden gönderiyorlar parayı çünkü.

O para ev tamir edilsin diye verilen bir para değil ve kiracinizin parası sizin değil. Hem devletin depremzedelere acil ihtiyaçları için yaptığı yardımı istiyorsunuz hem de fırsatçı değiliz diyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…