Çalışırım efendim doğruları söyleyince hoşunuza gitmeyebilir bi tabiiYorumlarınız için teşekkür ederim, yazdıklarım doğru, günahımı defalarca kez aldığı için hakkımı o hanımefendiye helal etmiyorum , öteki dünyaya biraz da o çalışsın bakalım.
Siz de öyle demeyin. Hanımefendi neler yaşamış ve çevresinden neler duymuş haliyle bu konuda hassas. Böyle zamanlarda ve böyle konularda helal etmeme durumlarına hiç gerek yok. Onuda anlamak lazımYorumlarınız için teşekkür ederim, yazdıklarım doğru, günahımı defalarca kez aldığı için hakkımı o hanımefendiye helal etmiyorum , öteki dünyaya biraz da o çalışsın bakalım.
Bizim evimiz hasarsız, hayır hak hukuk neyse ondan yanayım.Tamam işte o zaman iş amaçlı olduğunuz deprem bölgesinde bulunan şehir için size para yatmalı diyorum , konuyu çarpıtmıyorum. Sizin kiracınıza yattıysa siz de kiracısınız size de yatmalı diyorum, evet hem kiracı olduğunuz hem de ev sahibi olduğunuz ev için 10 ar bin verilmeli size desem bana cevap verirdiniz bence
Maalesef, bin defa yazdım, onların hakkıysa zaten gasp etmem diye, onun hakkı yazanlara tamam diyorum, çirkeflik yapmıyorum. Çirkeflik yapmanın lüzumu yok, helal etmiyorum.Siz de öyle demeyin. Hanımefendi neler yaşamış ve çevresinden neler duymuş haliyle bu konuda hassas. Böyle zamanlarda ve böyle konularda helal etmeme durumlarına hiç gerek yok. Onuda anlamak lazım
Yok taşınma parası veya kiracı desteği değil. Dediğiniz gibi yatan para.kiraciya yatirmak mi
simdi soyle bisey var belki kiraciya ayri bir odeme olarak verilmistir muhtemelen.. yoksa sadece ev icin verilen bi ucretse cok sacma kiraciya
bu ödenek depremin ilk günlerinde açıklanan her aileye yatacak olan yardım amaçlı olan ödenek diğeri için ev sahibine ayrı bir ödeme yapılıp yapılmaması ayrı bir konuAnladım. Peki böylesi bir durumda bir afet olmuşken evde olan sıkıntıyı sadece ev sahibinin yüklenmesi de ona haksızlık olmuyor mu? Onun için düzenlenen bir maddi yardım yok mu?
Yok yok afadla görüştük işte ödeneğimiz kiracıya yatmışbu ödenek depremin ilk günlerinde açıklanan her aileye yatacak olan yardım amaçlı olan ödenek diğeri için ev sahibine ayrı bir ödeme yapılıp yapılmaması ayrı bir konu
benim ailemde de var depremzedeler onlarada yattı evlerinin durumlarına falan bakılmaksızın
işin özü konu sahibi kendi deprem ödeneği için afadla görüşsün onun ödeneği yatmış mı kime yatmış öğrenir
Sizinki size yattı mı? Yani sizin oturduğunuz evinkiArkadaşlar selam. Biz deprem bölgesinde yaşıyoruz. Başka bir deprem bölgesinde de bir evimiz var ve kiracılı. Kiracılı Evimiz az hasarlı evin içinde alçı duvar boya zedelenmeleri var, evi yaptırmak için deprem ödeneği 10bini bekliyorduk. Hala yatmadı bizeöğrendik ki kiracımıza yatmış. Kiracımız da bize hiç söylemedi. Evden de taşınmadı hani taşınsa o parayı ona kullansa tamam. Evi de yaptırmadı, (tabiki yaptırmak onun işi değil ama o parayı alıp hiç haber vermemesi bana iyi niyetli gelmedi) yaptırmamız için bizi de darladı. Şimdi ne yapmamız lazım? O para onun hakkı mı bizim mi? Onunsa cok saçma çünkü evimi yaptıramıyorum o da yaptırmıyor benden fazladan para çıkmış oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ek olarak fırsatçı ev sahibi değiliz, yeni kiracı olmasına rağmen kirası falan da aşırı uygun emsallerinin çok çok altında. Şimdiden Teşekkür ederim.
Siz de deprem bölgesinde yaşamıyor musunuz normalde, yaşadığınız yerde size ödenek yatmadı mi?Yok yok afadla görüştük işte ödeneğimiz kiracıya yatmış
Ya şöyle, eğer hakkım olduğunu düşünürsem kiracıyı asla darlamam yasal yoldan devam ederim, onlar kimi haklı bulursa ona verir zaten.Tabi ki buradan da bilgi alabilirsiniz ama işin yasal kısmı, kiracilarin parayı ev sahiplerine vermediği üzerine, araştırma yaptıysanız görmüşsünüzdür zaten.
Siz deprem bölgesinde yaşamıyor musunuz normalde, yaşadığınız yerde size ödenek yatmadı mi?
Bizim evimiz hasarsız olduğu için yatmadı. Ama hasarlı bir iki arkadaşımın ev sahibine yatmışSizinki size yattı mı? Yani sizin oturduğunuz evinki
o zaman söyleyin alın sizin hakkınızYok yok afadla görüştük işte ödeneğimiz kiracıya yatmış
Bayrama az kaldı diye şimdi bişey demeyeceğim, konuşursam bayramdan sonra konuşurum ama gerçekten hiç sevmiyorum böyle konuları üzülüyorumo zaman söyleyin alın sizin hakkınız
hasara bakmıyor bizim evi az hasarlı oturabilir olanlara yattıBizim evimiz hasarsız olduğu için yatmadı. Ama hasarlı bir iki arkadaşımın ev sahibine yatmış
İşte kiracılı ev az hasarlı oturduğumuz ev hasarsız. Az hasarlılara yatıyor, hasarsızlara yatmıyor diye biliyorum.hasara bakmıyor bizim evi az hasarlı oturabilir olanlara yattı
Ben parayı istemiyorum. Zaten o para ile evi yaptıracaktık yani bana yollasana diyemem zaten. -kendi yaptırayım bari dese de hayır demem- Depremin ilk zamanları ev sahiplerine 10 bin, kiracılara da taşınma parası ve kira yardımı yatacak dendiği için biz bekledik. Çünkü kiracımız taşınmadı.Ben anlamadim, siz kiracidan onlara yatan 10000tlyi size gondersinler mi istiyorsunuz, evi yaptirmalarini mi?
Ikametgaha gore depremzedelere destek icin odenen 10000tl'den bahsetmiyor musunuz? Nasil kendi hakkiniz oldugunu dusundugunuzu anlayamadim.
Sizin eviniz icin yatsa sizden IBAN alinmaz miydi, tapu sizin cunku, kiracinin IBAN'ina gittiyse ev ile ne alakasi var?
O para ev tamir edilsin diye verilen bir para değil ve kiracinizin parası sizin değil. Hem devletin depremzedelere acil ihtiyaçları için yaptığı yardımı istiyorsunuz hem de fırsatçı değiliz diyorsunuz.Arkadaşlar selam. Biz deprem bölgesinde yaşıyoruz. Başka bir deprem bölgesinde de bir evimiz var ve kiracılı. Kiracılı Evimiz az hasarlı evin içinde alçı duvar boya zedelenmeleri var, evi yaptırmak için deprem ödeneği 10bini bekliyorduk. Hala yatmadı bizeöğrendik ki kiracımıza yatmış. Kiracımız da bize hiç söylemedi. Evden de taşınmadı hani taşınsa o parayı ona kullansa tamam. Evi de yaptırmadı, (tabiki yaptırmak onun işi değil ama o parayı alıp hiç haber vermemesi bana iyi niyetli gelmedi) yaptırmamız için bizi de darladı. Şimdi ne yapmamız lazım? O para onun hakkı mı bizim mi? Onunsa cok saçma çünkü evimi yaptıramıyorum o da yaptırmıyor benden fazladan para çıkmış oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ek olarak fırsatçı ev sahibi değiliz, yeni kiracı olmasına rağmen kirası falan da aşırı uygun emsallerinin çok çok altında. Şimdiden Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?