Deprem psikolojimi bozdu

depremde bende korkuyorm bi anda panik atak oluyorum valla

Dün gece bende dustan cikmistim tam odama geldim ustumde havlu sallanmaya başladık. Ama ben karakter olarak rahat bi insanim deprem olurken muzik değiştiyordum o derece yani :) Izmir deprem bölgesi ben alıştım yanımızda cantada var dua edip yatiyorum elden ne gelir hepimizi Allah korusun.

o psikolojiyi çok çok iyi biliyorum. Allahıma bin şükür ciddi birşey yaşamadım ama geçtiğimiz yıllarda kafayı buna çok taktığım için zararı sadece bana oldu. uyuyamazsın, oturamazsın, yalnız kalamazsın, duşa giremezsin, afedersiniz tuvalette bile rahat vermez insana o lafa. o yüzden önce o düşünceden kurtulmak lazım. ve izmir için konuşmak gerekirse, izmir'den korkmayın hanımlar. izmir'de o kadar çok fay hattı var ve bunlar o kadar sık kırılıyor ki ama en büyük deprem 6,5 civarında olabilir ve o da uzun süremez fazla zira faylar kısa. kırıla kırıla duracak illa ki, durduğu an zaten deprem bitmiş oluyor. o yüzden korkmayın ve etrafta 7 olacak 8 olacak diyenlere aldırış etmeyin. çok olması enerjinin atıldığı anlamına gelir, siz asıl sessizlikten korkacaksınız eğer birşeyden korkacaksanız. ve kayalık zeminler her zaman daha iyidir, dolgu, doldurma, çamur zeminler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki. 6,3'lük depremde evimde değil zemini kötü olan bir yerdeydim ve inanılmaz fena sallandık. evdekilere telefon açtım, hissettiniz mi dedim anneannem iş-güç yaparken farkına bile varmamış, evde uyuyan varmış uyanmamış ki gerçekten benim hissettiğim gibi hissetseydi yataktan zıplaması gerekirdi. evimiz kayalıkta, bina eski ama zeminden kurtarıyor. ha bunların dışında olursa zaten kötü birşey, olacağı varmış der geçeriz. siz duanızı edin, içinizi ferah tutun. olumlu düşünceler gerçekten insanı güzel etkiliyor, ben bunu gördüm. alakası yok belki ama dün ehliyet almak için direksiyon sınavına girdim. daha önce 2 kez girmiştim ve ikisinde de kalmıştım, açıkçası o sınavlara girerken pek olumlu düşünmüyordum, geçeceğime inanmıyordum. ama dün girmeden birkaç gün önce gerçekten geçebileceğime inandırdım kendimi, güzel şeyler düşünüp odaklandım ve sahiden öyle oldu. negatifi değil pozitifi çağırdım. siz de öyle yapın, kötü şeylerle kendinizi kandıracağınıza iyi şeyler düşünün, birşey yok deyip geçin. inanın ki daha önce yaşadım, her gece salak gibi deprem bekledim, her haltı ona yordum ama olmadı bile. boşu boşuna kuruntu yani, yapmayın hiç.

Gecen gun deprem istanbuldan da hissedildi esim hemen aradi duydunmu vs kapilar geriye vuruyodu zangir zangir ama hic korkmadim..
Bunu dusundum bende..
17 agustos depreminde 4. Sinifa gidiyordum her ani hatirliyorum oynarken, okuldayken,uyurken yasadigimiz anlari eve girememelerimizi hatta sokakta yatislarimizi akrabalarla cadir kurmalarimizi dusundum acaba oyuzden mi korkmuyorum diye..
Cok sukur hic bir yakinimi kaybetmedim belki ozaman farkli olurdu ama bilemiyorum.
Yanilmiyorsam 2.bucuk sene oncede hissedilmisti burda baya sallandik avizeler sallaniyo kapilar vuruyo ama ben yine hic etkilenmedim. Hemen annemler ariyo yuksekteyim korkmusumdur diye ama bende tik yok alismislikmi bilemiyorum.
10.katta oturuyorum cok siddetli olsa naparim kacamam diyorum hayirlisi kader diyorum ne diyelim.
Allah yasatmasin insallah birdaha ogunleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…