Deprem sonrası eve dönüş ne yapacağımı bilmiyorum...

Hangi uzmanlarmış onlar? Benim takip ettiğim uzmanlarda antepte şiddetli deprem beklemiyoruz diyorlar . Depremden sonra herkes uzman oldu zaten keşke şu maraş depremini de azıcık tahmin etselerdi de önlem almak için bir şeyler yapabilselerdi

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki .. Elazığ depreminden sonra Maraş olucagini hepsi söyledi ve şimdi sizin söylediğiniz gibi çok yakın kesin hissedeceğim diye günlerce uyuyamadım

Ahmet yakut 27 Mart günü paylaşımında 10. Dk itibaren izlemenizi tavsiye ederim . 3 yıl önce deprem sonrasında herkes marasta olacağını zaten söyledi ama günü kimse bilemezdi. Evet keşke o zaman konuşan bunca yer bilimciyi dikkate alsalardi bunca insan ölmeseydi. Bilmeyen yoktu anlayacaginiz

Ev bulamadık bulduğumuz evlerde malesef bütçemizi aştı. Ankara da olmayacağının garantisi yok hatta hiç bir yerin ama ortasında oluyor ve devam ediyor küçük yada büyük . Sorun da bu malesef .

Öncelikle samimi yazınız için çok teşekkür ederim
Eşim Antep de doğmuş büyümüş ve işini kurmuş biri dışarı çıkmak hele hele şu ekonomide çok zor ama belli mi olur belki çıkarız birgün.
Binaya gelince zaten o sinirimi bozuyor para çıkacak malum çepten bina güvenli baktikrdik biz bilmem ne gibi şeyler söylüyor tek başıma karsilayacagim bir miktar da değil malesef.
Para candan önemli olur muymus ? Oldu gerçekten . Bu memleket bana bunu da gösterdi. Sizlerde geçmiş olsun umarım alisiriz

Şahinbey’in neresi bilmiyorum ama en azından bizimki gibi İbrahimli tarafı değil. Çevremizde binalar yıkıldı, bir sürü ağır hasarlı var, onlar da yıkılıyor yavaş yavaş. Merkezde çok sıkıntı olmadı. Karataş civarı buradan çok çok iyi. Şehrin zemini diğer illere göre sağlam. Artçılar da iyice azaldı. Ben de depremde ailemin yanına gittim, okullar açılınca geri döndüm. Bizim bina az hasarlı. Bir yerden başlamamız gerekiyor, kaçmak çözüm değil. Gelince ilk bir hafta çok zorlandım ama şimdi daha iyiyim.

Hatay depreminden bır kac yara bere alan bırı olarak söylyrm senı cok ıyı anlıyrm ben de 3 aylık gebeydım. Eşimle sag salım cıktık binadan binamız yıkıldı suan eşimin isinden dolayı gerı çagırdılar bende ailemin yanında kalıyrm keske dısarda ble olsa onunla kalsam dıyrm. O eve degılde konteyner temin edin oyle gdıın. Yada eşiniz once gitsin yer bulursa sızıde alsn onun ıcınde zor olmalı muhakkak cubku yasadıklarımız cok zordu. Destek alın devam edin ama aılenızlesw bır arada durmak sıze ıyı gelebılır daha az katlı yada tokılere gecın bu sıze smdı ıyı bunun dısında o eve girmezdim bende

Son düzenleme:
Ev bulamadık bulduğumuz evlerde malesef bütçemizi aştı. Ankara da olmayacağının garantisi yok hatta hiç bir yerin ama ortasında oluyor ve devam ediyor küçük yada büyük . Sorun da bu malesef .
Ben burada 5 in üzerindeki hiçbir sarsıntıyı hissetmiyorum. 1 aydır buradayım sadece 1 kere 5.3 şiddetindeki depremi hissettim.onun dışında da büyük deprem olmadı zaten . Olur mu olmaz mı bunu hiç ama hiç kimse kestiremez.
Ev bulamıyorsanız bu konuyu eşinizle halletmenizgerekiuor . Eşiniz antepi bırakamiyorsa siz kendi kendinizi telkin edeceksiniz . Ailenizin yanında durmaya ne kadar devam edebilirsiniz ki?

geçmiş olsun,aynı şeyleri bizde yasadık evimizde bir sıkıntı yok ilk günün sabahı evde kalmaya basladık,ben biraz soğuk kanlı sakin bir insanımdır, ailemde adanadaydı onların evine orta hasar demişler sonra az hasar fln dediler anlamak güç,daha önceden bende şiddetli bir deprem atlattım evimiz biz icindeyken yıkılmadı ama sonrasında yıkım kararı verdiler,oğlumda çok korktu korkusunu yenmesi için deprem nedir nasıl oluşur en ince ayrıntısına kadar anlattım,bunun bilinç altında mistik,bilinmez bir olay olarak yer etmesini istemedim,bunun bir doğa olayı olduğunu,sürekli olabileceğini,dünyanın bunu sürekli tekrarladığnı anlattım,bu konudan korkmak yerine bilinçlenmek hayat kurtarır,eve girince kendimize güvenli bir alan oluşturduk kendisini güvende hissetsin diye,çelik ayaklı bir masa olur,iki koltuk arası olur,bu tarz şeyler kontrolün sizdede olduğunu hissettiriyor,onun dışında hepimiz aynı şekilde yaşıyoruz,aynı riskler hepimiz için var,buna engel olamayız,kafanızda bunun jeolojik bir olay olduğunu,bir doğa olayı olduğunu tekrarlayın,korkunuzu normal seviyeye indirin,sakin kalın,kendinizi rahat hissettirecek önlemler alın...

Geçmiş olsun. Ben de gazantepteyim iki küçük çocuğum ve engelli annem ile yakalandım depreme.
Evde en soğukkanlı olması gereken bendim. Oğlumu sakinleştirdim anneme bekleyelim geçecek dedim bebeğime baktım bşr yandan.
Deprem bitince toparlandık çıktık. Sokakta yaşadık bir süre. Sonra 10 gün kadar Ankara’ya geçtik döndük geldik. Artçılar oldu ama artık hissedilmiyor.
Kuzenim jeolog. Dedi ki artık yıkıcı değil artçılar olur korkmayın. Dediği gibi de oldu. Kendini telkin edeceksin biraz da. Bşr de Gaziantep deprem bölgesi değil normalde. Merkez için konuşuyorum uzmanlar da tekrar beklemiyorlar buralarda. Ama inş ülkemizin hiçbir yerinde yaşamayız böyle depremler. İnsan kendinin doktoru olmalı bazı zamanlar.

Çok çok geçmiş olsun cnm, bende Gaziantep Şahinbey'de 3 büyük depremi bizzat yaşamış birisi olarak seni çok iyi anlıyorum. İlk deprem 100 saniye kadar sürdü ve kesinlikle ev yıkılacak diye bekledim eve çok şükür bir çatlak bile olmadı ama deprem bittikten sonra artçılar hiç ama hiç durmadı, yer sürekli titreşim halindeydi, o gün sokaklar kar olduğu için ve evde yürümekte çok zorlanan babaannem olduğu için evden ancak yarım saat sonra çıkabildik, babam ve kardeşlerim zar sor arabaların hepsini garajdan çıkardı ve öğleye kadar evin önünde arabalarda bekledik, öğlen kontrol için eve çıktım bu seferde 2.büyük depreme evde yakalandım, sonra tabi hiç durmayıp evden çok uzakta bir cami kenarında 1 hafta arabalarda kaldık, sonra yavaş yavaş eve geçtik ama bu seferde 3.Hatay depremi oldu yine bir park kenarında arabalarda kaldık 1 hafta kadar, ondan sonra eve geçtik hemen hemen hergün büyük artçılar devam ediyordu ama son 2-3 haftadır artık hiçbir artçı bile olmuyor, şu an evde kalıyoruz sanki unutmuş gibiyiz.

Ahhh seni o kadar anlıyorum ki hepimize çok geçmiş olsun oradan haber almak iyi geldi doğrusu tanımadığım insanların ama aynı duyguları yaşadığım ve orada devam eden hayatların olmasi çok teşekkür ederim güzel bilgilerin için umarım tekrar yaşamayız

Uzak kaldığım için şimdi alışma fikri kafamda oturmuyor malesef elbette her evin için de bambaşka hayatlar vardı ve herkesin kendine zor oldu . Dediğim gibi zaten bir fobim vardı daha önce yaşadığım depremler ile alakalı şimdi bu durumu atlatmak zor oluyor . Umarım dediğiniz gibi olur dinlediğim insalar yanlış bilgi vermistir

Fikirleriniz için teşekkür ederim demir ayaklı masa vs bunları araştıracağım hemen

Çok geçmiş olsun sizlerede umarım.....

Korkmana gerek yok buralarda dediğim gibi son 2-3 haftadır en küçük sallantı bile olmadı, zaten buraya geldiğinde sanki hiç deprem olmamışçasına yaşayan insanları görünce sende çabuk adapte olursun. Benim ilk depremden itibaren evinden çıkmayan komşularım ve akrabalarım var.

Eviniz hasarsızmışta çok şükür. Ben bizzat bunla ilgilenen bşr kurumda çalışıyorum herkes evinde yaşıyor. Kendinizi rahatlatın biraz

Öncelikle cok gecmis olsun Allah bir daha yasatmasın insallah.Ben sizi cok iyi anlıyorum 1999 da cocukken iki deprem yasadım gectigimiz aylarda da Düzce depremini yasadım Düzceye cok yakınım.Nasıl korktugunuzu cok ama cok iyi anlıyorum hele ki anne olunca daha farklı oluyor.Ben hala deprem gecesi üzerimde olan pijamaları giyemiyorum o nevresimi kullanamıyorum görünce midem bulanıyor kalbim carpıyor siz cok daha büyük ve yıkıcılıgı en yüksek depremi yasadınız sizin bunlari hissetmeniz o kadar dogal ki..Destek alsanız da zamana ihtiyacınız var.Ben depremden 2 hafta sonra esim geceye döndügünde cok korktum evde ağlayarak sabahladıgım zamanlar oldu ama evden gitmedim,eğer evden gitseydim sonra hic alısamazdım.Siz de eger gidip kalmaya baslamazsanız daha hic alışamazsınız. Ilk bir hafta zor gececektir ama sonra yavas yavas alısacaksıniz.Evde sıva catlagi olması normaldır sıva catlagı yazın kurak gittigi zamanlarda bile olan bir sey önemli olan kolonların saglam olması icinize sinmiyorsa tekrar inceletin kafaniza oturur en azından tekrardan cok gecmis olsun dualarim sizlerle

Malatyada ailemin yaşadığı bina da öyle 40 yıllık,hasarsız raporu verilmiş, gerçekten çatlak falan da yok,buna rağmen kardeşimin 5 yıl önce aldığı lüks daire az hasarlı raporlu..az hasarlı dediğim kolonlar sağlam ama evin duvarı çatlak, tuğlalar görünüyor ...yerimiz yurdumuz orası bırakılıyor tabii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…