Hangi uzmanlarmış onlar? Benim takip ettiğim uzmanlarda antepte şiddetli deprem beklemiyoruz diyorlar . Depremden sonra herkes uzman oldu zaten keşke şu maraş depremini de azıcık tahmin etselerdi de önlem almak için bir şeyler yapabilselerdiEvin içinde sıva çatlakları varmis ben hiç görmedim bire bir. Hasarsız raporu verilmiş ama diyorum ya 50 yıllık bina ve şuan yer bilimcileri ölü deniz fay hattının kırılmasını beklediklerini Hatay Antep Suriye diye devam eden bir bilgi veriyorlar ve 7 üzerinde üretir diyorlar bu bina bir 7 büyüklüğünü kaldiramaz ki . Mantık çok açık hasar yok ama dayanıklılık Allah'a kalmış durumda şuan
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki .. Elazığ depreminden sonra Maraş olucagini hepsi söyledi ve şimdi sizin söylediğiniz gibi çok yakın kesin hissedeceğim diye günlerce uyuyamadımEviniz hasarsizmi az hasarlimi benim evimin bir yerinde küçük Bi sıva çatlağı var az hasarlı aldı.bu arada bende maras afsinde oturuyorum ama depreme annemin evinde 10. Katta yakalandım hala marasa dönebilmis değiliz sizi çok iyi anlıyorum ben Elazığ depreminden sonra cildirmistim k maras diyorlar niye önlem alınmıyor çok korkuyorum diye ve o gece geldi çattı bende ilaçlarla falan kendime geldim uzmanlardan antebi hiç duymadım ama şuan en guvenilir bolge maras diyorlar artık büyük deprem olmaz oldu diyorlar ama yinede korkuyoruz Antep'e olursa marasi da vurur valla aklımı yicem az kaldi
Ahmet yakut 27 Mart günü paylaşımında 10. Dk itibaren izlemenizi tavsiye ederim . 3 yıl önce deprem sonrasında herkes marasta olacağını zaten söyledi ama günü kimse bilemezdi. Evet keşke o zaman konuşan bunca yer bilimciyi dikkate alsalardi bunca insan ölmeseydi. Bilmeyen yoktu anlayacaginizHangi uzmanlarmış onlar? Benim takip ettiğim uzmanlarda antepte şiddetli deprem beklemiyoruz diyorlar . Depremden sonra herkes uzman oldu zaten keşke şu maraş depremini de azıcık tahmin etselerdi de önlem almak için bir şeyler yapabilselerdi
Ev bulamadık bulduğumuz evlerde malesef bütçemizi aştı. Ankara da olmayacağının garantisi yok hatta hiç bir yerin ama ortasında oluyor ve devam ediyor küçük yada büyük . Sorun da bu malesef .Antep merkezde oturuyorum . Buralarda neredeyse her şey normale döndü. Çünkü nurdaği ve İslahiye dışında çok fazla yıkım olmadı bile üstelik antepte hissedilen maras ve hataydan daha fazlaymış. Ama antepin zemini sağlam olduğu için daha hasar almış.
Depremin Ankarada olmayacağının garantisi var mı peki ? Bence bir an önce o psikolojiden çıkmaya bakın çünkü aile hayatınızda zarar görmeye başlar. Eviniz 50 yıllıkmis mesela onu değiştirin. Beykent tarafını önerebilirim size çünkü oralar yapılırken dağlık alanmış. Zemin sağlam ve depremden sonra evlerin çoğu hasarsız
Öncelikle samimi yazınız için çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun. Sizi anlıyorum. Bayramdan sonra biz de Adıyamana dönüyoruz. Bizim evimiz de az hasarlı. Bu depremde hasar almadan ayakta kalabilen binaların yeni yapılacaklardan daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Az hasarlı binalarda oturanlara zaten konteyner falan verilmiyor. Mecbur evimize gireceğiz. Başa gelen çekiliyor maalesef. O geceyi yaşayan kimse bir daha unutmayacak. Sizinle aynı duyguları yaşayan binlerce insan var. Yalnız değilsiniz. Biz gerekli önlemleri alıp oturmaya devam edeceğiz. İlk başta mutlaka zor olacak ama zamanla alışacağız diye düşünüyorum.
Binanız eski ama bu bölgelerde nem fazla olmadığı için binalar biraz daha yavaş eskiyor. İlla içinize sinmediyse bir yapı denetimi falan yaptırabilirsiniz. Binada yaşayan diğer sakinlerle anlaşarak yeniden baktırabilirsiniz.
Belli bir süre sonunda yer değiştirme hakkınız falan olmayacak mı? Eşiniz hep Antep'te mi çalışacak?
Hatay depreminden bır kac yara bere alan bırı olarak söylyrm senı cok ıyı anlıyrm ben de 3 aylık gebeydım. Eşimle sag salım cıktık binadan binamız yıkıldı suan eşimin isinden dolayı gerı çagırdılar bende ailemin yanında kalıyrm keske dısarda ble olsa onunla kalsam dıyrm. O eve degılde konteyner temin edin oyle gdıın. Yada eşiniz once gitsin yer bulursa sızıde alsn onun ıcınde zor olmalı muhakkak cubku yasadıklarımız cok zordu. Destek alın devam edin ama aılenızlesw bır arada durmak sıze ıyı gelebılır daha az katlı yada tokılere gecın bu sıze smdı ıyı bunun dısında o eve girmezdim bendeMerhaba kadınlar klubunun çiçek kadınları, öncelikle benimle beraber 6 Şubat gecesini yaşamış hayatta olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun demek isterim... Gaziantep de yakalandım o unutulmaz depreme kızım (2 ) eşim ve ben beraber yatıyorduk daha önce Elazığ depreminde yalnız kalmış biri olarak deprem fobisi olan biriyim ve o kara gece de daha önce yaşadığım korku ile kitleniyorum ve hiçbir şey yapamıyordum o gece de tam olarak öyle oldu eşim kızımı alıp yatağın kenarına çöktü ama ben sadece bağırıyordum neyse konuyu yazdıkça o geceye tekrar dönüyorum... Şimdi sizlerden bir yardım bekliyorum çünkü konuşmam lazım depremin 3 günü itibari ile Ankara'ya ailemin yanına geldim online terapi yüz yüze terapi ilaç tedavisi vs . Biraz toparlandım ama şimdi oraya dönmek zorundayım eşim ,işi orada ama güvenemiyorum tekrar yaşamaktan ve ölmekten korkuyorum kızımı gorememekten ona sarilamamaktan korkuyorum... Bina hasarsız raporu verilmiş ne kadar guvenebilirsem işte... Bina sakinleri hiç birşey yapmıyor güçlendirmeye vs yanaşan yok çok eski bir bina 50 yıllık neredeyse ailem de artık gitmem gerektiğini söylüyor ama ben kızımın suratına baktıkça ağlıyorum kafamı yastığa koyar koymaz kötü senaryolar gözümün önünde gitsem dert gitmesem dert ...konuşmaya iyileşmeye kabullenmeye ihtiyacım var ...
Ben burada 5 in üzerindeki hiçbir sarsıntıyı hissetmiyorum. 1 aydır buradayım sadece 1 kere 5.3 şiddetindeki depremi hissettim.onun dışında da büyük deprem olmadı zaten . Olur mu olmaz mı bunu hiç ama hiç kimse kestiremez.Ev bulamadık bulduğumuz evlerde malesef bütçemizi aştı. Ankara da olmayacağının garantisi yok hatta hiç bir yerin ama ortasında oluyor ve devam ediyor küçük yada büyük . Sorun da bu malesef .
geçmiş olsun,aynı şeyleri bizde yasadık evimizde bir sıkıntı yok ilk günün sabahı evde kalmaya basladık,ben biraz soğuk kanlı sakin bir insanımdır, ailemde adanadaydı onların evine orta hasar demişler sonra az hasar fln dediler anlamak güç,daha önceden bende şiddetli bir deprem atlattım evimiz biz icindeyken yıkılmadı ama sonrasında yıkım kararı verdiler,oğlumda çok korktu korkusunu yenmesi için deprem nedir nasıl oluşur en ince ayrıntısına kadar anlattım,bunun bilinç altında mistik,bilinmez bir olay olarak yer etmesini istemedim,bunun bir doğa olayı olduğunu,sürekli olabileceğini,dünyanın bunu sürekli tekrarladığnı anlattım,bu konudan korkmak yerine bilinçlenmek hayat kurtarır,eve girince kendimize güvenli bir alan oluşturduk kendisini güvende hissetsin diye,çelik ayaklı bir masa olur,iki koltuk arası olur,bu tarz şeyler kontrolün sizdede olduğunu hissettiriyor,onun dışında hepimiz aynı şekilde yaşıyoruz,aynı riskler hepimiz için var,buna engel olamayız,kafanızda bunun jeolojik bir olay olduğunu,bir doğa olayı olduğunu tekrarlayın,korkunuzu normal seviyeye indirin,sakin kalın,kendinizi rahat hissettirecek önlemler alın...Merhaba kadınlar klubunun çiçek kadınları, öncelikle benimle beraber 6 Şubat gecesini yaşamış hayatta olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun demek isterim... Gaziantep de yakalandım o unutulmaz depreme kızım (2 ) eşim ve ben beraber yatıyorduk daha önce Elazığ depreminde yalnız kalmış biri olarak deprem fobisi olan biriyim ve o kara gece de daha önce yaşadığım korku ile kitleniyorum ve hiçbir şey yapamıyordum o gece de tam olarak öyle oldu eşim kızımı alıp yatağın kenarına çöktü ama ben sadece bağırıyordum neyse konuyu yazdıkça o geceye tekrar dönüyorum... Şimdi sizlerden bir yardım bekliyorum çünkü konuşmam lazım depremin 3 günü itibari ile Ankara'ya ailemin yanına geldim online terapi yüz yüze terapi ilaç tedavisi vs . Biraz toparlandım ama şimdi oraya dönmek zorundayım eşim ,işi orada ama güvenemiyorum tekrar yaşamaktan ve ölmekten korkuyorum kızımı gorememekten ona sarilamamaktan korkuyorum... Bina hasarsız raporu verilmiş ne kadar guvenebilirsem işte... Bina sakinleri hiç birşey yapmıyor güçlendirmeye vs yanaşan yok çok eski bir bina 50 yıllık neredeyse ailem de artık gitmem gerektiğini söylüyor ama ben kızımın suratına baktıkça ağlıyorum kafamı yastığa koyar koymaz kötü senaryolar gözümün önünde gitsem dert gitmesem dert ...konuşmaya iyileşmeye kabullenmeye ihtiyacım var ...
AhhhÇok çok geçmiş olsun cnm, bende Gaziantep Şahinbey'de 3 büyük depremi bizzat yaşamış birisi olarak seni çok iyi anlıyorum. İlk deprem 100 saniye kadar sürdü ve kesinlikle ev yıkılacak diye bekledim eve çok şükür bir çatlak bile olmadı ama deprem bittikten sonra artçılar hiç ama hiç durmadı, yer sürekli titreşim halindeydi, o gün sokaklar kar olduğu için ve evde yürümekte çok zorlanan babaannem olduğu için evden ancak yarım saat sonra çıkabildik, babam ve kardeşlerim zar sor arabaların hepsini garajdan çıkardı ve öğleye kadar evin önünde arabalarda bekledik, öğlen kontrol için eve çıktım bu seferde 2.büyük depreme evde yakalandım, sonra tabi hiç durmayıp evden çok uzakta bir cami kenarında 1 hafta arabalarda kaldık, sonra yavaş yavaş eve geçtik ama bu seferde 3.Hatay depremi oldu yine bir park kenarında arabalarda kaldık 1 hafta kadar, ondan sonra eve geçtik hemen hemen hergün büyük artçılar devam ediyordu ama son 2-3 haftadır artık hiçbir artçı bile olmuyor, şu an evde kalıyoruz sanki unutmuş gibiyiz.
Geçmiş olsun. Ben de gazantepteyim iki küçük çocuğum ve engelli annem ile yakalandım depreme.
Evde en soğukkanlı olması gereken bendim. Oğlumu sakinleştirdim anneme bekleyelim geçecek dedim bebeğime baktım bşr yandan.
Deprem bitince toparlandık çıktık. Sokakta yaşadık bir süre. Sonra 10 gün kadar Ankara’ya geçtik döndük geldik. Artçılar oldu ama artık hissedilmiyor.
Kuzenim jeolog. Dedi ki artık yıkıcı değil artçılar olur korkmayın. Dediği gibi de oldu. Kendini telkin edeceksin biraz da. Bşr de Gaziantep deprem bölgesi değil normalde. Merkez için konuşuyorum uzmanlar da tekrar beklemiyorlar buralarda. Ama inş ülkemizin hiçbir yerinde yaşamayız böyle depremler. İnsan kendinin doktoru olmalı bazı zamanlar.
Fikirleriniz için teşekkür ederim demir ayaklı masa vs bunları araştıracağım hemengeçmiş olsun,aynı şeyleri bizde yasadık evimizde bir sıkıntı yok ilk günün sabahı evde kalmaya basladık,ben biraz soğuk kanlı sakin bir insanımdır, ailemde adanadaydı onların evine orta hasar demişler sonra az hasar fln dediler anlamak güç,daha önceden bende şiddetli bir deprem atlattım evimiz biz icindeyken yıkılmadı ama sonrasında yıkım kararı verdiler,oğlumda çok korktu korkusunu yenmesi için deprem nedir nasıl oluşur en ince ayrıntısına kadar anlattım,bunun bilinç altında mistik,bilinmez bir olay olarak yer etmesini istemedim,bunun bir doğa olayı olduğunu,sürekli olabileceğini,dünyanın bunu sürekli tekrarladığnı anlattım,bu konudan korkmak yerine bilinçlenmek hayat kurtarır,eve girince kendimize güvenli bir alan oluşturduk kendisini güvende hissetsin diye,çelik ayaklı bir masa olur,iki koltuk arası olur,bu tarz şeyler kontrolün sizdede olduğunu hissettiriyor,onun dışında hepimiz aynı şekilde yaşıyoruz,aynı riskler hepimiz için var,buna engel olamayız,kafanızda bunun jeolojik bir olay olduğunu,bir doğa olayı olduğunu tekrarlayın,korkunuzu normal seviyeye indirin,sakin kalın,kendinizi rahat hissettirecek önlemler alın...
Çok geçmiş olsun sizleredeHatay depreminden bır kac yara bere alan bırı olarak söylyrm senı cok ıyı anlıyrm ben de 3 aylık gebeydım. Eşimle sag salım cıktık binadan binamız yıkıldı suan eşimin isinden dolayı gerı çagırdılar bende ailemin yanında kalıyrm keske dısarda ble olsa onunla kalsam dıyrm. O eve degılde konteyner temin edin oyle gdıın. Yada eşiniz once gitsin yer bulursa sızıde alsn onun ıcınde zor olmalı muhakkak cubku yasadıklarımız cok zordu. Destek alın devam edin ama aılenızlesw bır arada durmak sıze ıyı gelebılır daha az katlı yada tokılere gecın bu sıze smdı ıyı bunun dısında o eve girmezdim bende
Korkmana gerek yok buralarda dediğim gibi son 2-3 haftadır en küçük sallantı bile olmadı, zaten buraya geldiğinde sanki hiç deprem olmamışçasına yaşayan insanları görünce sende çabuk adapte olursun. Benim ilk depremden itibaren evinden çıkmayan komşularım ve akrabalarım var.Ahhhseni o kadar anlıyorum ki hepimize çok geçmiş olsun oradan haber almak iyi geldi doğrusu tanımadığım insanların ama aynı duyguları yaşadığım ve orada devam eden hayatların olmasi çok teşekkür ederim güzel bilgilerin için umarım tekrar yaşamayız
Eviniz hasarsızmışta çok şükür. Ben bizzat bunla ilgilenen bşr kurumda çalışıyorum herkes evinde yaşıyor. Kendinizi rahatlatın birazUzak kaldığım için şimdi alışma fikri kafamda oturmuyor malesef elbette her evin için de bambaşka hayatlar vardı ve herkesin kendine zor oldu . Dediğim gibi zaten bir fobim vardı daha önce yaşadığım depremler ile alakalı şimdi bu durumu atlatmak zor oluyor . Umarım dediğiniz gibi olur dinlediğim insalar yanlış bilgi vermistir
Malatyada ailemin yaşadığı bina da öyle 40 yıllık,hasarsız raporu verilmiş, gerçekten çatlak falan da yok,buna rağmen kardeşimin 5 yıl önce aldığı lüks daire az hasarlı raporlu..az hasarlı dediğim kolonlar sağlam ama evin duvarı çatlak, tuğlalar görünüyor ...yerimiz yurdumuz orası bırakılıyor tabii...50 yıllık binanın az hasarlı dahi olmaması imkansız oturduğum bina beş yıllık ve sıva çatlakları var özellikle alt katlarda. Tekrar deprem olur mu bilemiyorum ama orada oturmak zorundaysanız bir süre sonra alışırsınız. Artçılar çok azaldı nadiren hissediliyor. İmkan varsa taşının tabi tek başıma yaşamama rağmen depremden sonra o kadar eski binada durmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?