Deprem ..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhaba daha oncede konu açmıştım . Depremde evimiz yıkıldı canımızı zor kurtardık .. şu an başka bir ildeyiz kızımla idare etmeye çalışıyoruz.. yasımı tutamadan bunları düşünmek zorunda olduğum için utanıyorum..
o kadar insan ölmüşken , ben neyin derdindeyim haklısınız ama , kızım çok etkilendi .. seneye 1.sınıfa başlayacaktı . Ben de öğretmenim.. me olacağınız su an belirsiz ama tayin hakkımız var .. ya depremin olduğu ile geri döneceğim .. ya da Mersin, Samsun , Ankara gibi illerden birini seçeceğim . Merkezde kalma ihtimalim yüksek ..
depremin olduğu ile dönersem en iyi ihtimal, konteyner .. bir yıl sonra evimizin teslim edileceği söyleniyor ama garantisi de tabi ki yok.. en basiti bir aydır dışardayız ev ortamında olmamıza rağmen çok yorulduk ..
siz olsaydınız , ev daha sağlam olacak diye beklenmeli mi ??
Kızım, bu ortamdan çok etkilenir mi veya bizi bizden başkası anlamaz mı ..
sağlıklı düşünemiyorum ne olur bi akıl verin ..

Şu an inanın ne denir bilmiyorum ama istediğiniz bir ile tayin alıp sonrasında ev, okul düzene girince tekrar kendi ikinize dönebilirsiniz aslında.
Yaşadıklarınız asla kolay değil. Konteynere geçin, çadırda kalın demek de haddimize değil. Siz hangisinde daha iyi hissedeceksiniz.
Sonuç olarak yaşadığınız şehre şahitlik etmek isteyebilirsiniz.

Çok severek çalışıyordum
Her yerinde başka anım var
Çok üzülüyorum hala ..

Çok severek çalışıyordum
Her yerinde başka anım var
Çok üzülüyorum hala ..

Umarım bir gün yine güzel günler gelecek. Yeni anılar eklenecek.
Gerçekten kolay şeyler yaşanmadı ki
En mutlu olacağınız kararı verirsiniz umarım.

Ankara, Konya ve Karaman depremden sonraki birkaç tayin döneminde çok yüksek kapatır il dışı tayinlerde. Puanınız yüksek değilse tayininizin bu büyük şehirlere çıkma ihtimali düşük olabilir. Benim Hatay’da ve Urfa da olan tanıdıklarım oralı olmalarına rağmen Ankara ya tayin isteyecekler. Puanları da yüksek. O yüzden alternatif şehirler de olsun planınızda

Öncelikle geçmiş olsun.

Tayin hakkınız varmış tayin hakkınızı kullanin derim .

Mersin'de yaşıyorum ben de sanırım farklı ilden gelsem şuan tercih etmezdim.

Hem çevre illere çok yakın olası bir depremde burasıda beşik gibi sallanıyor zira son depremlerde aynı şiddette biz de sallandık hasarlı yerler boşaltıldı internette de bakabilirsiniz şimdi Adana, Kıbrıs depremi diyor uzmanlar oralarada çok yakınız.

2.neden de kiralık evler hem bulunmuyor bulunan da çok yüksek maalesef.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu düşüncelerinizde haklısınız tabiki canını kurtaran bundan sonrasının derdine düşüyor haliyle.
Tayin hakkınız varmış kullanın derim. Çocuğunuzda o ortamdan uzaklaşmış olur başka şehir yeniden başlama vs. Travmasını gidermeye yardımcı olabilir. Aynı şehire dönerseniz sürekli aynı yerleri görerek daha çok etkilenebilir belki vefat eden onlarca arkadasi vardir. Yeni bi şehir yeni düzen şüphesiz çok zor ama bi süre için yaralar sarılıncaya çocuğunuz durumu kanitsayincaya kadar dişinizi sıkmalisiniz.

Ev durumu netleşene kadar maddi imkanlarımız elveriyorsa eşyalı bir eve çıkabilirsiniz. Doğu karadeniz illerini düşünebilirsiniz. Biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burada kiralar yeni bina 2 - 3 bin civarı. Yaşam büyük illere göre daha sakin tabi. Bende sonradan yerleştim alışıyor insan. Ama tabi büyük şehir istiyorsanız orasını bilemem.

Başka küçük bir ilde eşyalı ev tutup daha sonra düzeninizi devam ettirebilirsiniz bence. Büyük şehirlerde kiralar almış başını gidiyor tayin isteyip geri dönemeyebilirsiniz

evim evin olsun kampanyasına bakın, şartları var (tam bilmemekle birlikte ev sahibi olmanız ve evinizin ağır hasar alma şartı var sanırım)... gittiğiniz ilde varsa 1 yıl bedelsiz bağışlayan vardır mutlaka. deprem zede olduğunuz için evinizi de düzebilirler... yeni bir ortama gitmeniz daha iyi olabilir. sonuçta kızınızın da ortamdan uzaklaşması lazım... şartlar düzelince geri dönebilirsiniz.

Sanirim burdaki arkadaslar kadar polliyana olamayacagim, depremden etkilenip il degistiren bircok tanidigim var gittikleri illerde ( bir hafta sonra gidenler ilk gunlerde gidenler haric) sadece isimleri alinip donus yapilacak denmis tek birine donulmemis ,daha kotusu bunlar simdi donmek istiyor fakat gelmeyin cadir bulamazsiniz deniyormus, tayin hakkini kullanmalisin bence cunku her sallantida diken ustunde olacaksin daha kucuk illerde daha az yikimlarda bile en erken iki yilda toki teslimi yapildiki bir cogunun alt yapisi dogal gaz ve elektrik sorunu cozulmemisti , ustune ustluk cevre duzenlemesi ve ulasimda yoktu birebir sahit oldum, bu kadar yikima bu kadar hizli bir teslim edilme bana cok utopik geliyor,bu arada cooookkk gecmis olsun ulasmaya calistim ulasamadim seni ve kizini kocaman kucakliyorum umarim hersey gonlunce olur

Tekrar geçmiş olsun.Evlerin hemen yapılmasını beklemeyin , Türkiye de her an her şey çok çabuk unutuluyor,gündem değişiyor.İzmir de yıkılan binaların yerine bile daha yapılan yok.Samsun olabilir sizin için, düzen kurup zor olsada hayatınıza devam edin.

Çok geçmiş olsun. Naçizane tavsiyem bir an önce tayin isteyip hayatınızı evladınız için devam ettirmeye başlamanız yönünde olacak.

Seçeneklerinize Trakya bölgesinide ekleyebilirsiniz bence. Edirne, Kırklareli tarafı nispeten daha güvenlidir (Deprem riski açısından).

Umarım her şey en kısa zamanda, en güzel şekilde yoluna girer

Ankara'ya geldiniz diyelim
çocuğu okula gönderip kendiniz de yakında bir okulda görev alabilecek misiniz? -çünkü ankarada yenimahalle çankaya gibi yerlerde binlerce asker/merkez kadro personel eşi fazla fazla öğretmen vardır merkez okullara senelerdir dışarıdan gelmek çok zor.

bence nerede güzel bir okula çocuk yollayıp siz de yakın okulda görev yapabilecek düzen kurabilecekseniz onu düşünün. ankara değil de aksaray olabilir ne biliyim nevşehir olabilir. ilçeler olabilir.

ben olsam 2 seneyi göze alırım. TOKİ 1 senede bitecek altyapısı bitecek...çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…