depresyon geçmiyor geçmiyor geçmiyor

scherzy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
263
14
98
Ankara
Öncekine göre hafifledim sanki ,ya da bastırdım duygularımı bilemiyorum ama şimdi daha yeni sorunlarım var psikolog demeyin gidiyorum işe yaramıyor.
Öncelikle yolda yürürken erkek kadın farketmez bana bakmalarından süzmelerinden çok rahatsız oluyorum.ufacık bir bakışta bile yüzümü kapatasım hızlı hızlı yürüyesim geliyor otobüste giderken de aynı şekilde.
ikincisi de şu ben insan değilim düşüncesi geçmiyor.
Ya ben napıyorum?İnsan böyle yapar mı ? Salak mıyım ben akılsız mıyım ya ? Paranoyak mıyım
Yapamıycam yapamıycam dedim al işte gerçeğe döndü.
İnsan kendine zarar verir mi ? Şu an dünyam durmuş gibi bomboş yaşıyorum beynim işlev görmüyor sanki.
Neyi niçin yaptığımı bilmiyorum geçen gün alışverişe çıktım niye aldım onları bilmiyorum.öylesine de değil aslında.
deli miyim neyim.doktor hiçbir şeyin yok diyor ama ben anlamıyorum.ben neyim ya ?

Görev yaptığım 5.yılım senin gibi 100lerce 8.sınıf öğrencim oldu senin gibisine rastlamadım.Nedir kendinle alıp veremediğin Allahaşkına senin??
Bir an önce şu buram buram hormon kokan 2-3 senen geçsinde normale dön seninde aileninde iyiliği için.Kendinde kalıcı olarak bütün yaşamını olumsuz etkileyecek derin izler oluşturuyorsun farkında değilsin.Bırak kendinle bu kadar uğraşmayı.

Bende 8. sınıf oldum. Bir sürü de arkadaşım vardı ama senin gibisine rastlamadım.

Annebabanın yerinde olsam seni okuldan alır
El yanına işe koyardım
O zaman depresyona girmeye vaktin olmazdı

Teşekkürler daha daha anormal bi "insan"olduğumu ima ettiğiniz için.
Uğraşıyorum çünkü ortada sorunlar var.Çözemiyorum kalıyorum öyle.Ben işe girsem de iflah olmam.Geçmiyor geçmiyor.

Teşekkürler daha daha anormal bi "insan"olduğumu ima ettiğiniz için.
Uğraşıyorum çünkü ortada sorunlar var.Çözemiyorum kalıyorum öyle.Ben işe girsem de iflah olmam.Geçmiyor geçmiyor.

Allahın aşkına ne sorun var hı ?
Benim burdaki çocuklarımın çoğu gibi öksüz yetim misin ?
Bogazından et mi süt mü geçmiyor ?
8 kardeşin daha var da ilgimi görmüyrosun ?
Tek göz odada yaşayıp sefalet mi çekiyorsun??
Üstüne giyeceğin kıyafetin mi yok ?
Nedir derdin??
Gel 1 hafta misafir edeyim seni burda.Yukarıda saydıklaLrımı birebir yaşayan yaşıtlarının yanında kal.3.günde bendeki de sorun mu deyip haline şükredesin ardına bakmadan kaçarsın.

Tamam sancılı bir ergensin de bu kadar olmaz.
Git dinlen biraz okuldan gelmişsindir sonra otur testini çöz projeni performans ödevini yap.Vızıldanmanın hiç vakti değil sınav öncesi.

Allah yardımcın olsun canım ne desek boş sana ,yaşamayan bilemez
psikolojik sıkıntı çok zor inş.en kısa zamanda düşüncelerinden arınırsın

ya ben ders alıcak durumda falan değilim bazı düşünceler beynimde tıkandı bastırıldı doldu gibi.olmuyor işte.şükür etsem bile içten edemiyorum.hiçbişeyi istekle ve içten yapmıyorum zaten.
ben niye varım hiçbi fikrim yok.

Bence senin amacın 'bakın ben çok dertliyim şöyle sorunluyum böyle sorunluyum' diyerek ilgi çekmek. Eğer başarısız olursan başarısızlığına bu sorunları bahane etmek. Senin hiiç sorunun yok. Sadece fazla şımartılmışsın.

amacım falan yok açıkçası.hayatta da yok diyorum ya ben nasıl insanım ?
niye şımarığım o zaman ? niye böyleyim ya?

Yazılanlardan anladığım kadarıyla yaşın çok küçük.henuz ergenliktesin.yasadıgın duygusal dalgalanmalar hormonal ve cok normal.
Hepimiz ergenlik yaşadık ve geçiyor inan.
hepsi bitiyor ...

ders ,hafıza,aklını bir yerde toparlayabilmen için sana faydası olacak şey B12 vitamini ve OMEGA 3 kapsulleri...
bunlar hem depresyon tedavisinde kulanılır.beynini besler zinde olursun.

Hem odaklanmana dinlenmene fayda saglar.
ikiside vitamin bir dene faydası olur umarım...

Bizim zamanımızda yoktu böyle depresyon mepresyon, biraz agresifleşsem annem bi çimdik atardı kendime gelirdim. şimdiki gençleri çok şımarttılar aman psikolojisi bozulur aman ergen rahat bırakalım filan. Şımarıklığa kılıf uydurma başka birşey değil. Senin yaşında kaç çocuk var hem okuyor hem ev geçindiriyor kimisinin evi bile yok sokaklarda kimisi tecavüze uğruyor kimisi cinsel tacize uğruyor kimse bana inanmaz diyor saklıyor ne travmalar yaşıyor anasını babasını kardeşini kaybediyor haberin var mı ? Bırak kendi kendine sorun üretmeyi. İYİSİN!! Sadece dikkat çekmeye çalışıyorsun.

ben bunlar için hiçbir çaba sarfetmiyorum ki o aşamaya gelinmedi daha.duruyorum öyle boş boş.cidden hiçbişey hissetmiyorum ve kafam öyle ağır geliyor ki ağrıyor.

dikkat çekmeye çalışmıyorum.ben akılsızım zavallıyım.

Bence sen şükretmeyi öğrenmelisin ben hergun uyandigimda bugünü de gordum diye sukrediyorum ustelik senin yasin zamanlarimdan beri belki cogu insanin yasamadigi sorunlarima ragmen icimde yaşam sevincim var ve bunu ne psikolog ne baskasi verebilir insana kendi icinde olusturursun ve ufacik seylerle mutlu olmayi ogrenirsin.

amacım falan yok açıkçası.hayatta da yok diyorum ya ben nasıl insanım ?
niye şımarığım o zaman ? niye böyleyim ya?

Bak benim sayemde amacını da öğrenmiş oldun. Eğer anlamadıysan bir daha söyleyeyim senin amacın ilgi çekmek.

psikologa gidiyor musun gerçekten? ayrıca sanmıyorum ki herhangi bir psikolog ya da psikiyatr hastasını hiç bir şeyin yok desin göndersin. üzgünüm ama inandırıcı gelmiyor bana yazdıkların. ya ilgi çekmek için bu konuları yazıyorsun ya da gerçekten ağır bir ergenlik geçiriyor ve durumun düzelmesi için burda konu açmaktan başka bir şey yapmıyorsun. ikisi de psikiyatrik yardım gerektiren şeyler bana göre.

ayrıca kırmızı ile çizdiğim şey ergenlikte çok normal, ergen benmerkezciliği diye geçer herkesin sana baktığını seni incelediğini sanırsın, aslında herkes seni diğer insanları farkettiği kadar farkediyordur sadece sana farklı geliyordur. bu bir rahatsızlık değil yaşının getirdiği bir durum.

senin yaşındayken yapmaktan zevk aldıgım tek şey arkadaşlarımla gülüp eğlenmekti
burda benim gibi yaşlı ablalarından azar yemek yerine neden gidip yaşdaşlarınla vakit geçirmiyorsun ?
bir de sen ders çalışma sch, okumayacaksın sen

Hiç adetim değildir 'bu da sorun mu' demek ama artık dayanamayacağım.
Bak güzelim ben 20 yaşındayım, senden küçük yaşlardan beri senin ve muhtemelen bir çok insanın aklına bile gelmeyeceği şeyler yaşadım. Çok koptum hayattan, uzun süre de terapi gördüm hala da görüyorum. Depresyon mu diyorsun? Majör depresyonluyum uzun yıllardır hem de artık kronikleşti.

Yani senin sorun olarak gördüklerinin çok daha ağırını yaşadım. Yine de bana yardım etmek için çırpınan insanların lafını ağızlarına tepmedim. Başarılı olmak benim için çok önemliydi ve psikolojik bahanelerimin arkasına sığınıp da yapamıyorum demedim. Tamam herkes sana bakıyor şöyle yapıyor böyle yapıyor(senin deyiminle) ama senin kendine verebileceğin en güzel hediyelerden biri hedefine ulaşmak. Bunu da ağlanıp sızlanarak yapamazsın.

Ya da şöyle diyeyim; 'hiçbir şey yapmayarak' mutlu olamazsın. Mutluluk paketle satılmıyor kimse sana satın alıp veremez. Psikologa gidiyorum işe yaramıyor diyorsun. Niye hiç düşündün mü? Çünkü sen kendine yardım etmek istemiyorsun. Sen çaba sarf etmezsen psikolog da bir yere kadar yardım edebilir. Üzgünüm ama sen sorunlarına çözüm aramıyorsun, sadece kendine acıyorsun ve başkalarının da sana acımasını bekliyorsun.

Lütfen bu hislerini annenle paylaş. Anlatamıyorsan yaz bırak görebileceği bir yere. Bu dünyada hiç kimse annen kadar destek olamaz sana. Ve artık lütfen kendin için bir şeyler yapmaya başla. Sonra bu boşa geçen zamanlarına çok üzüleceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…