depresyon geçmiyor geçmiyor geçmiyor

Bence senin okuyasın yok bildiğin kılıf arıyorsun. Aptalım, zavallıyım, başaramıcam diyerek gerçekten başaramayacağının zeminini yapıyorsun. Adetim değildir böyle şeyler söylemek ama hakediyorsun kusura bakma. Onca kelimelere rağmen yok ben onuda istemiyorum, zavallıyım diyorsun. Böyle gidersen gerçekten bir zavallı olacaksın...

önce bir konunun başlığını okudum "vah vah ne derdi var acaba" dedim.sonra konunun içeriğini okuyunca güldüm.şu an bu şekilde takılarak geleceğini mahvediyorsun farkında değilsin.ileride GERÇEK acılar ve sıkıntılar yaşadığında bu günlerini böyle boşa geçirdiğine pişman olacaksın.

depresyona gırme sebeplerı neler?
insan durup dururken gırmez depresyona ?? kolay kolay cıkılacak bi hastalık değil biraz sabır ve bıraz çaba..

Bir şeyin yok senin

Dayağın cennetten çıktığını anlama zamanı gelmiş bir ergensin

Bir yandan dikkat çekip, bir yandan tembelliğine kılıf arıyorsun

Hatta artık senin ergen değil, KK dakileri meşgul etmek için çöreklenmiş, bu durumla eğlenen bir yetişkin olduğunu bile düşünmeye başladım

Akılsız ve zavallıyım diyorsun madem öyle kabul, öylesin...

Son düzenleme:
14 yaşında olmana çok şaşırdım, konuyu okuyunca karşımda olgun yaşta biri var zannettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım antidepresan kullanıyor musun ? Kullanmıyorsan başlamanı tavsiye edebilirim şu an sana ancak çünkü gidişatın iyi değil, seninki klasik ergen kaprislerinin dışında bir sorun,bu açık. Geçen gün bir konu daha açmıştın seninle biraz konuşmuştuk belki hatırlarsın , o günden bu güne bir gram değişme olmamış bence sende. Daha da geç olmadan, sinir hastalığına yakalanmadan ilaç tedavisine başla bence, kendini bu kadar kötü hissediyorsan sorunların bu kadar ciddiyse hiç bir psikolog sana turp gibisin demez, diyemez.

Bunun dışında bir sorunun mu var senin ? Ailevi olabilir, mesela belki özel olucak ama annen baban sağ mı ? Kardeşlerin var mı ? Onlar fark etmiyor mu bu durumu ? Hadi onu geçtim Annen baban sağ ise, mutlu bir ailen varsa, fiziksel bir problemin de yok sanırım? Nedir bu depresyon anlamıyorum seni, senin hayatını tabii ki tam anlamıyla bilmiyorum ama yaşadıklarımı yaşasaydın intihar falan ederdin herhalde. Dediğim gibi sana tavsiyem ilaç tedavisi.

Kuran i kerim i oku anlarsin neden vaar oldugunu ..

Burda herkezin din tercihi farkli olabilir sen tercihin ne bilmiyorum sma. Namaz dua öyle seylerle ilgilfne bilirsin mesela.

Bir onceki konundan hatirladim seni.
Hayatinin merkezine ders notlarini koyar, cevrendeki arkadaslari notlari seninki kadar yuksek degil diye kucuk gorur, insan olmayi okul birincisi olmak sanirsan, o dersler dusunce de boyle tepetaklak olursun.

Arkadaslarin senin zekani kucumseyip alay ediyormus. Demek ki oyle bir izlenim birakiyorsun etrafinda. Cevrenden de kendin gosterdigin kadar saygi goruyorsun iste. Seni seven, aralarina alan bir arkadas cevren yok sanirim, olsaydi buralarda ben soyleyim boyleyim diye aglamazdin. Ektigini biciyorsun. Okurken icin sisti.

Valla senin icin yapacak birseyimiz oldugunu sanmiyorum. Sen baska bir psikiyatriste filan gorun. Aradigin ilgiyi annende babanda ara, burda bulamazsin.

Yaşın küçük herhalde.Ergen olduğunu biliyorlar arkadaşlar ..Kaç yaşındasın..Elimde değil diyorsun ama kendinle uğraşmamak senin elinde..Yaşın ilerleyince sorunlarla boğuşunca yapacaksın?En güzel yılların ya.Yaşın 30 u geçti evlenemedin mi?Terk mi edildin?Hiç sevilmedin mi?Boşandın,atlatamadın mı?Evlilik sıkıntısı mı çekiyorsun?Çocuğun mu olmuyor?Geçim sıkıntısı yaşıyor,borçlar içinde mi yüzüyorsun?Orunu mu kırdılar?Utandırdılar mı?İşten mi atıldın.Kötü yola mı düştün?Evsiz barksız mı kaldın?Kurda kuşa yem mi oldun?,
N eyaşadın ki güzelim sen?O yaşlar en temiz, en masum,en yorulmamış yıllar..Yaşadığın yıl sayısı ne ki..Yıllar geçtikçe ,sıkıntılar yaşadıkça,birbirine eklendikçe insanın ruhu çöküyor bazen..Geçmiş sıkıntıları unutmadığın giibi bir de yenileri ekleniyor yaşadıkça..

Oyüzden şimdiden kredini tüketme..Kafa sağlığını koru..Lazım sana daha bu ruh..Şimdi önceleri kafayı taktığım küçük şeylere çok acıyorum..Sonraları neler neler gördüm..
Ve o yaşları çokkkkk özlüyorummm...
Bunları aklında değerlendir ve yaşının kıymetini bil..

Son düzenleme:
ya ben senin ne sorunun olduğunu anlamadım çünkü somut bir şekilde anlatmamışsın, ya da gerçekten ortada bir sorun yok sadece canın sıkılmış... yani esas sorun ne? başarısızlıktan mı korkuyorsun, insanlardan mı çekiniyorsun ?

Annebabanın yerinde olsam seni okuldan alır
El yanına işe koyardım
O zaman depresyona girmeye vaktin olmazdı

aynen öyle, okul zamanlarının kıymetini insan sonradan anlıyor...

aklıma birşey geldi güldüm kendi kendime
kaç yaşındaydım hatırlamıyorum
halamlardaydım
bir köşede aplıyorum
niye ağladıgımı bilmioyrum
halam gelip kızıyo niye aglıyosun diye
ben de 'ama benim sorunlarım vaar' diyorum, niye agladıgımı ben de bilmiyorum
bunu abim de duymuştu
uzun süre dalga geçmişti benimle

yani sorunlarımız küçük olsa da o yaşta kendimizle sorunumuz oluyo, ağlayabiliyoruz
ama emin ol çok küçük o sorunlar
eğlenecek bişeyle bul kendine
çünkü ilerde çok daha büyük dertlerle uğraşacaksın
bak ben bile küçüklük halime gülüyorum, o yaştaki bi kızın ne sorunu olabilr ki diye

Daha 14 yaşındaymışsın. Bu dönemde insan çok gergin olur, buluttan nem kapar, hep olumsuz düşünür (özellikle bu durumu tetikleyen bir şeyler varsa). Senin durumunda sınav stresi, arkadaş çevren olumsuz düşüncelerini tetikliyor diye düşünüyorum. Öncelikle şunu unutma. Daha 14 yaşındasın ve yolun başındasın. Bir şeyler başarmak için önünde çok uzuuuun yıllar var. O yüzden sınavı düşünüp hayatı kendine zehir etme. Kazanmayıver iyi bir lise. Hiçbir şey sağlığından daha önemli değil. Sıradan bir liseye de gitsen istedikten sonra başaramayacağın bir şey yok. Ben de iyi bir lise kazanamamıştım ama ÖSS'de Türkiye derecesi yaptım. Anadolu ve Fen Lisesi'nde okuyanların kat be kat önüne geçtim. O yüzden bu düşüncelerden sıyrıl ve çocukluğunu yaşa. Spor yap muhakkak, ne bileyim voleybol oyna mesela. Takım arkadaşlarınla sosyalleşirsin. Ders çalışmak istemiyorsan da çalışma. Herkes için ikinci bir şans vardır hayatta. İnsanlar ne hatalar yapıyor. Üstelik senin yaşın çok küçük. Bu başarısızlığını telafi edecek fırsatlar eline geçecektir.

Okumayacak mı dediniz ? Ciddi misiniz ? Ben alınıyorum çok feci...
Dün de sınıfın en kötüsü geldi bana sende zeka yok açıktan okursun dedi.
kendimi bilsem alınmazdım.
dün otobüste sınav sonucum geldi baktım 12.olmuşum.benden kötüler 4.falan olmuş bi önemi yok zaten sallayarak 150.falan olurum diye düşünmüştüm.
ama kötü olan hiç üzülmedim.yani sevinmedim de tabi ama.hissizim işte.arkadaşlarım benle dalga geçecek rezik olacağım bu ürküttü beni sadece.
millet harıl harıl çalışıyorken benim böyle yapmam..ya insan kendini bilmez mi,ne durumda olduğunu neyin faydalı olacağını.
tamam belki o her yerde birinci olduğum dönem de pek iyi yöntemler uygulamıyordum.(işe yarasa bu durumda olmazdım ya neyse)
paranoyaktım çünkü.
böyle derse başlarken 15 kez dua falan ederdim odaklanayım diye annem gördü bi sefer manyak mısın sen dedi.
paranoyaktım mesela sınıftan biri notumu sorsun kesin bana uğursuzluk getirecek nazar değdirecek vs derdim.
birinin bakışından korkardım.
sonra iç sesim yapamayacaksın dedi.
durum da böyle işte.
manyak mıyım ben de kendimi bu duruma sokuyorum.
ablam da diyor dışardan öyle görünüyosun o yüzdendir diyor.yani kokoşumdur falan bir de çok gülerim olur olmaz dengesizler gibi.
bundan şikayetçi değilim ya neyse.
alınıyorum işte üzülüyorum.
herkese de teşekkürler.

Kendine verdiğin değer aldığın notlarla doğru orantılı gibi görünüyor. Eğer sınıf birincisiysen, sınavlardan herkesten yüksek notlar alıyorsan senden zekisi, senden kıymetlisi yok. Ama bir sınavda biri seni geçse, bir notun beklediğinin biraz altında olsa hemen dibe vurup "ben şöyle başarısızım, böyle değersizim" demeye başlıyorsun. Bu ruh hali de üzerinde büyük bir baskı oluşturmuş olmalı. Sürekli sınavlara ve okul başarısına odaklanmış olmanın yarattığı stresin altında ezilmişsin, acısı da böyle çıkıyor.

Etrafındaki insanların sürekli seninle uğraşması konusuna gelince, bir kısmı mutlaka kıskançlıktandır. Ama buraya yazdıklarına bakarak, notların yüksek olduğunda insanlara üstünlük taslamış ve onları kendinden uzaklaştırmış olabileceğini de düşünüyorum. Sana göre bir insanın değeri yüksek notlar almakla ölçülüyorsa, sınıfta ortalama ya da düşük notlar insanlara karşı küçümser bir tavır takınmış olman yüksek ihtimal. Dolayısıyla sen biraz düşük not aldığında onlar da sana, bir zamanlar senin onlara yaptığın muameleyi yapıyor olabilirler. Sen daha önce kimseye gidip "zeki değilsin" dememiş olabilirsin ama tavırlarınla bunu mutlaka hissettirmişsindir insanlara.

Burada pek çok kişi 14 yaşında biri için fazlasıyla bilgili ve zeki olduğunu yazmış, ben de öyle düşünüyorum. Hem yazdıkların, hem de onları yazma tarzın hiç de boş biri olmadığını belli ediyor. Ama unutma, zeka denen şey sadece okul notlarıyla ölçülebilen bir şey değildir. Zekanın birçok farklı türü olduğu bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek. Entelektüel zeka(IQ) ve Duygusal Zeka olmak üzere iki farklı zeka türü var, senin entelektüel zeka düzeyin yüksek olabilir ama gördüğüm kadarıyla duygusal zeka yönünden zayıfsın. Bu senin aptal olduğun anlamına gelmiyor elbette ama insan ilişkilerinin zayıf olmasının ve empati yoksunluğunun sebebi bu olabilir. Tabii bu sonuca yine senin burada yazdıklarından, yani insanları başarı düzeylerine göre sınıflandırmandan varıyorum.

Şundan emin olabilirsin, bundan ortalama 10 sene sonra iş hayatına atılacağında kimse sana ortaokul-lise notlarını sormayacak, kimse de sana bunlara göre daha az ya da daha çok değer vermeyecek. Türkiye'nin en iyi lisesinde okuman gerekmiyor, iyi bir lisede oku yeter. En iyi üniversitelerde okuyacağım diye kendini strese sokacağına, üniversite hayatım süresince kendimi nasıl geliştirebilirim, ufkumu nasıl genişletirim, ileride yapmak istediğim mesleğe yönelik hangi tecrübeleri edinebilirim diye düşünmek seni hayata çok daha iyi hazırlayacaktır. Kendini böyle paralayacağına silkelen de kendine gel. Kendi kendine sıkıntı yaratıyorsun, üstelik sana burada söylenenlere de kulak asmıyorsun. Bak şuraya yazdığın tek derdin ne? O dersten bu notu aldım moralim bozuldu, bilmemkim benim rekorumu kırmış, şu geldi bana zeki değilsin dedi, ders çalışmaya hevesim yok vs. vs. Bütün hayatın notlara odaklı. Sen kendin düzelmek istemediğin sürece kimse sana yardım edemez, o yüzden "niye böyleyim, niye şöyleyim" diye sızlanacağına hayatın derslerden ibaret olmadığının farkına var. "Neden eskisi gibi değilim?" demişsin ya, eskisi gibi olma zaten, kendine yeni uğraşlar edin, hayata bakışını değiştir.

Annenden izin alalım,bana kalmaya gel.
Ben seni 1 haftada düzeltirim :)

yeni psikologa gideceğim,ne diyeyim ? oraya gidince hiç anlatasım gelmiyor ciddi ciddi durunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…