• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon mu tembellik mi yoksa başka bir sağlık sorunu mu ?

Mesele sadece ev işi değil anladığım kadarıyla, hayatınızda belli bir düzen, devam ettirebildiğiniz bir hobi ya da uğras da olamiyor, kendinizle de tam olarak ilgilenemiyorsunuz. Bu insanda aileden gelen kodlamaladan bağımsız yetersizlik hissi oluşturur ve gayet normal. Kendinize günlük küçük hedefler koyun mesela. Sizi gün içinde ne boşa oyalıyor onları tespit edin. Fazla eşyanız varsa elinizden çıkarın. Ev çok temiz olmak zorunda değil ama belli bir düzende olması işlerinizi kolaylaştırır o da başka şeylere vakit ayırmanızı sağlar.

yapmak istemiyorsan yapma
ben de yapmam nefret ediyorum ev işinden
aldığını aldığın yere koy düzeni bozma yeter
silip süpürünce bitiyor
büyük temizliğe de kadın ,oh mis

Mesele sadece ev işi değil anladığım kadarıyla, hayatınızda belli bir düzen, devam ettirebildiğiniz bir hobi ya da uğras da olamiyor, kendinizle de tam olarak ilgilenemiyorsunuz. Bu insanda aileden gelen kodlamaladan bağımsız yetersizlik hissi oluşturur ve gayet normal. Kendinize günlük küçük hedefler koyun mesela. Sizi gün içinde ne boşa oyalıyor onları tespit edin. Fazla eşyanız varsa elinizden çıkarın. Ev çok temiz olmak zorunda değil ama belli bir düzende olması işlerinizi kolaylaştırır o da başka şeylere vakit ayırmanın sağlar.
Kitap okuma ve el işi konusunda resim vs yapmada sorun yaşamıyorum ama bazı evler hep ama hep temiz ya ona şaşırıyorum sadece
Evet dediğiniz şeylerde etkili olabilir

Neler izliyor yada dinliyorsunuz çok teşekkür ederim yaa 🙂yine eleştiri alacağım diye korka korka açmıştım konuyu
Aaa ne eleştirisi ya kimin evi dört dörtlük sence, benim evimde disardan görünce derli toplu ama dolap iclerim falan fena, oraları halletmem lazım ama ne zaman 😁 şöyle evde her eşyanın yeri olsun mutlaka toplu olmak için, ve o odaya giderken oraya ait olanları götür, günlük 5 dk lik rutin olustur, ev toplu olunca zihinde rahat oluyor ve düşünme işleri direk yap...ben bu konuda kitap okumuştum çok faydası olmuştu

yapmak istemiyorsan yapma
ben de yapmam nefret ediyorum ev işinden
aldığını aldığın yere koy düzeni bozma yeter
silip süpürünce bitiyor
büyük temizliğe de kadın ,oh mis
Çoğu zaman yapmıyorum zaten 😅🥲 alıyorum kitabımı kahvemi yada açıyorum dizimi (demond slayer izliyorum çok sardı)sonra iyi hissedince 3 4 saatte yapıyorum tertemiz oluyor

Kan demelerine vs baktır çok yorgun hissediyorum de benim mesela demir eksikliğim var damardan demir takviyesi alıyorum hemen düzelirim d vitamini vs önemli. Dediğim gibi 2 gün temizlikçi tut sonra evi temiz tutmaya çabala günlük 10 dk her odaya ayır her akşam makine boşalt sabaha temiz olsun uyanınca toplu ev olsun
Ben temizlikcı tutsam mesela o gelene kadar ayıp olmasın dıye zaten evı temzılerım
Yanı alanlar nasıl alıyor ben hayret edıyorumbenım kafam almıyor o olayı

Kusura bakmayın ben tembellik olarak görüyorum. Şimdi bi de dhb' lıyım diye konu açıyor insanlar.

Her insan bir olmaz tembel, hantal bir yapınız da olabilir. Herkes hareketli olamayabilir.

Hareketsizlik kilo da yapar. Kilolu insanlar hareketsiz de olabilir.

Bunun için bir endokronoloğa görünün kan değerlerinize baksınlar vitamin depolarınız dolsun.

Kimseyi takmadan yaşam alanınıza kendinize özen göstermelisiniz. Hayat hızlı akıyor, yaş ilerliyor yaşamınıza biraz hareket katmalısınız.

Ben temizlikcı tutsam mesela o gelene kadar ayıp olmasın dıye zaten evı temzılerım
Yanı alanlar nasıl alıyor ben hayret edıyorumbenım kafam almıyor o olayı
temizlemeyeceksin
ay çok pis derse de seni o yüzden çağırdım ya ablacım diyeceksin

Ben temizlik yapmayı severim ama evim küçük ve çok fazla ıvır zıvır yok doldurmam çünkü temizlik kolay oluyor her gün evi süpürmek benim için 5 dk mesela mutfağımın hep düzenli temiz olması ayrı önemli çünkü amerikan mutfak 🥲 bende asla müzik açmadan hiç birşey yapamam 😁 gün içinde bide spora gidip geliyorum o yüzden biraz sabah gitmeden ortalığı toplarim sonra dönduğümde kalanları yaparım biraz insanın içinden gelmeli sevmeyen sevmiyor ha pislik içinde değilseniz aman salla gitsin zaten 😁
Evet sevmek gerekiyor temizliği evet yani evim pis değil yasanilmsz değil bazıları olayı yanlış anladı yorum yaparken galiba

Kitap okuma ve el işi konusunda resim vs yapmada sorun yaşamıyorum ama bazı evler hep ama hep temiz ya ona şaşırıyorum sadece
Evet dediğiniz şeylerde etkili olabilir
O hep temiz olma olayı kişisel biraz. Bazı insanlar temizliği ekstra sever. Onlarla kendinizi kıyaslayıp mutsuz olmanıza gerek yok bence.
Ama hayatınızda hareketin olması önemli. Kilo probleminiz de var anladığım kadarıyla, gün içerisinde ev işi dahil hareket edecek fazla bir şey yapmıyorsanız bunlar için olumsuzluk olarak geri döner. Ruhsal olarak da az hareket etmenin iyi olmadığını düşünüyorum. Ev işini çok sevmiyorsanız yürüyüş yapın. Kendinizi bu noktada zorlayan derim.

temizlemeyeceksin
ay çok pis derse de seni o yüzden çağırdım ya ablacım diyeceksin
Benım evım darmaduman olsun bırı kahveye gelıyorum dese yarım saatte o gozumde büyüyen evi mis gibi yapabılıyorum tuhaf bır enerjı yuklenıyor
Debh vıdeolarını ızlerken bunuda acıklayan seyler paylaşıyorlar pek aklımda kalmıyor

yok ıste ben cagıramam . Kafada bi problem var bence benım😅

Geçenlerde de bir kadın da ben misafir sevmiyorum otizimliyim zaten diye kendi kendine tanı koymuştu.

Misafir Perver değilim, insan sevmiyorum demiyor da Otizmi bahane etmişti.

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin ister çalışırsın ister çalışmazsın bu kimsenin sorunu değil senden başka
Teşekkür ederim buna engel olamıyorum işte istemeden açıklama yaparken buluyorum kendimi
Evet haklısın çok teşekkür ederim yorumunuz için kendimi iyi hissettirdi

Benım evım darmaduman olsun bırı kahveye gelıyorum dese yarım saatte o gozumde büyüyen evi mis gibi yapabılıyorum tuhaf bır enerjı yuklenıyor
Debh vıdeolarını ızlerken bunuda acıklayan seyler paylaşıyorlar pek aklımda kalmıyor

yok ıste ben cagıramam . Kafada bi problem var bence benım😅
Gercı arsızlıkta nırvana son bır yıldırda gelmek ısteyene evım dagınık müsait değilim diyorum kabulde etmıyorum (ayrıca kımse yede cagırmadıkca gıtmem)😍

Back
X