Depresyon!

Ben de bu şikayetlerden ruh halimden gitmiştim doktora bana da antidepresan verdi doktor. Ama kullanmaya cesaret edemedim. Ve çevremdeki herkes bütün doktorlar artık her şeye antidepresan veriyo. Baş ağrısına gittim antidepresan verdi vs vs gibi sözler duydum ben de bağımlılık yapar diye kullanmak istemedim.
Aynı şekilde halam da kullanıyor antidepresan ve doktor kontrolünde dozunu azaltırken kendimi camdan pencereden atacak gibiydim dedi.
Bence öncelikle kendini meşgul edebilecek şeyler bul. Olmazsa yine aynı şeyi hissediyorsan başla derim. Mevsimin ve havaların da etkisi vardır.
Sonra kendi kendine düzeldi bu durumum. Ben de liseyi yeni bitirdim ve istediğim bölümü kazanamadım şimdi 7/24 evdeyim. Sevdiceğim de başka bi şehirde ve yalnızken çok kötü oluyorum tekrar eski halime gelmeme ramak kaldı:50: kendimi kitaplara verdim şimdi kafamı dağıtıyorum kitap kahve keyfi yapıyorum iyi geliyo.:34::68:
Onun dışında kendime bakım yapıyorum saçlarıma vs :23::21:
Dün de puzzle aldım çook bunalırsam onunla ilgilenicem
Bi ara da örgü ördüm :6: :1:
Yaparken eğlenebileceğin şeyler bulmalısın kendine yoksa vakit geçmiyo canım ben de aynı durumdaydım bikaç güne kadar.

Ayy canım senle ben suan aynıyız yemin ediyorum tek farkımız ben üniversite sınavına hazırlanıyorum tekrardan bi de aralıkta atamam var inşallah giderimm.. bize gel oturalım dertleşelim valla nasıl bunalıyorum sıkılıyorum anlatamamm damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış ya o hesap :))

Aslında ben bu tür ilaçların bağımlılık yaptıgını düşünmüyorum zaten doktorlarda gerek duymasa vermez ben kullanalı yaklaşık olarak 5-6 yıl oldu bagımlılık yapsaydı ozaman yapardı kardeşimin çok agır sorunları vardı oda tam 6 ay kullandı her ilacı bitmesinde kontrole gidiyordu ve doktor zamanı geldiginde bıraktırdı ve şuan bırakalı tam 1 sene oldu bir bagımlılık yapmadı ayrıca kardeşimin kullandıgı ilaçlar agır ilaçtı biraz 2 kutu hap kullanıyordu isimleri şimdi aklımda degil ama mutlaka doktor eşliginde kullanılmalı ve yine doktor kontrolünde bırakılmalı

ya şimdi şöyle bi şey var bagımlılık yapan ilaçların recetesi yeşil yada kırmızı olur bunlar gercekten ruhsal bozukluk hastalık hali içerisindedir doktorda durumunun agırlıgına göre ilaç verir. depresyon sıkca karsılasılan bi durum ne yazıkki grip gibi bi şey olmuş artık kullandıgım ilaç 10 mg cok hafif ben arastırdım kullananlarda bırakanlarda memnun. dediğinz gibi doktor kontrolünde olmalı her şey

ben stres yapacağın birşeyde göremedim aslında insanlar ne dertlerle uğraşıyor bence onlara bak haline şükür et her olumsuzluğa depresyone girdim diye bakma .o ilaçlarıda kullanma bence depresyon ilaçları insanı daha kötü yapıyor gerekde yok zaten bence canın sıkılmış biraz hepsi bu hayatta her zaman güçlü durmak zorundasın .millet evladını yitiriyor yine ayakta kalıyor .kendine uğraşlar bul sinemaya git alışverişe çık olmadı kalk sabahları spor yap yani .kendini oyalayıcı şeyler bul .bende evlenmden önce böle bir moralsizlik hissetmiştim .kendi kendine atlattım çok şükür insan her zaman güçlü olmalı .

ne kadar doğru konusmussunuz ya.. psikiyatri polik. önünde sıra beklerken kadınların konusmasına kulak misafiri oldum da allahım ben niye burdayım ya sukurler olsun neler var cevremde suna bak dedim yani.. off

günaydın arkadaşım cipralexi 3 ay bende kullandım banada diyen oldu çevremde kullanma bagımlılık yapar bırakmazsın dediler bir sürü olumsuz yorum fakat ben tam 3 ay kullandım 4.ay doktorum gerek görmedi artık kardeşimde 6 ay kullandı onunki farklı bir ilaçtı oda doktor eşliginde kullandı çevrendeki insanların ne söyledigini boş ver canım doktor ilacı ne zaman keserse o zaman bırakırsın

cipralex iyi geldi mi peki ne gibi değişiklikler oldu sizde

evet doktor yazdı dün başladım işte yarım yarım kullancam ilk bir hafta. şikayetlerimi okumussunuzdur onların hepsine iyi geldi mi?
evet arkadaşım iyi geldi ben bir tane kullanıyordum tek yanı beni erken uyutuyordu akşam yemekten sonra içiyordum ben saat 18.30 gibi yada 19 gibi uyutuyordu erkenden:1:sanada iyi gelecektir

atanamama, sevgiliden uzak olma hepsi tetikliyor seni....havaları da eklersek adına depresyon değil de boşlukta olmak diyebiliriz. kafanı dağıtmaya çalış...değişik şeylerle uğraş...

atanamama, sevgiliden uzak olma hepsi tetikliyor seni....havaları da eklersek adına depresyon değil de boşlukta olmak diyebiliriz. kafanı dağıtmaya çalış...değişik şeylerle uğraş...

hepsi üst üste geldi her şey üstüme geliyo her sey yabancı gibi şu bilgisayarın basından kalkmak istemiyorum kimseyle konusmak istemiyorum. sacma sapan bi insan oldum

hepsi üst üste geldi her şey üstüme geliyo her sey yabancı gibi şu bilgisayarın basından kalkmak istemiyorum kimseyle konusmak istemiyorum. sacma sapan bi insan oldum

Aynen sana katılıyorum.Yalnız değilsin.İşe gitmek istemiyorum ,uyumak da istemiyorum.Sadece ağlamak ve yalnız kalmak istiyorum.işte zorla insanlarla konuşuyorum.Dr a da gittim lustral,diazem vs bişiyler verdi onları da 2 hafta kullanıp bıraktım.sürekli uyutuyorlar.Sınava çalışıyorum bende 10 kilo aldım.sürekli çikolata yiyorum.Kafayı yemek üzereyim:((Yapmadığım telkin,terapi vs kalmadı.Sonuç koskoca bir hiç:((

Son düzenleme:
Ayy canım senle ben suan aynıyız yemin ediyorum tek farkımız ben üniversite sınavına hazırlanıyorum tekrardan bi de aralıkta atamam var inşallah giderimm.. bize gel oturalım dertleşelim valla nasıl bunalıyorum sıkılıyorum anlatamamm damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış ya o hesap :))

İlacını kullan elbette.

Ama bence sen hedeflere takılı kalmışsın.Hayatını askıya almışsın.

Hedeflerin olması çok güzel ama günü de kaçırmamak lazım.

Kendine daha yakın ve küçük hedefler koyarsan belki faydası olur.

Mesela yarın sinemaya gideceğim veya arkadaşıma,kitap almaya,kuaföre vs...

Son düzenleme:
Bendede değişik hastalıklar var depresyonla alakalı bissürü ilaç kullanıyorum ve ilacımı 2 hafta almadım şuan yerimden kalkamıyorum, yürüyemiyorum çünkü aşırı başım dönüyo ilaçlarımı almadığım için , yarından itibaren hemen almaya başlycam. Evet bırakırken çok zor oluyor fakat çokta işe yarıyor mesela ben gitmeye cesaret edemediğim gitar kursuna gidiyorum şuan sinirlerimden kurtuldum azıcıkta olsa, ama hala depresyondayım, üzgünüm mutsuzum. Yani faydası var ama bırakırken gerçekten zor.

İlacını kullan elbette.

Ama bence sen hedeflere takılı kalmışsın.Hayatını askıya almışsın.

Hedeflerin olması çok güzel ama günü de kaçırmamak lazım.

Kendine daha yakın ve küçük hedefler koyarsan belki faydası olur.

Mesela yarın sinemaya gideceğim veya arkadaşıma,kitap almaya,kuaföre vs...

Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz geleceği düşünmekten inanın bugünden hiçbir zevk alamıyorum en büyük problemim bu.

Back
X