- 24 Mart 2016
- 557
- 2.719
- 113
- Konu Sahibi Vivereperisola
-
Kapalı ya da açık olmanız değil eşinizin ailesini, eşinizi bile ilgilendirmez. Sadece sizin vereceğiniz bir karar.Sadece kapalı olmadigim ve calistigim için çünkü diğer gelinleri onlar seçmiş ve özellikle çalışmalarına izin vermemişler bide söyle bisey var altın kurallarından biride ben eve bisey alicaksam önce onlara buna ihtiyacım izin verirseniz alabilir miyim demem gerekiyor bunu yapmiyorum
Yani durumların en ufaklari bunlar hepsini anlatmaya kalksam ohooooBu nasıl baba?Nasıl insan?
Aslında herşey çok sistematik ilerliyordu çocuğuma harika bi çevre olusturdum güzel bi okula gitti boşanma davası açtım mahkeme aile terapisine yönlendirdi gittik ve sorunun tamamen eşimin ailesiyle alakalı ve eşimin onlara karşı tutumuyla alakalı olduğu sonucuna vardı bireysel olarakta esinle görüştü doktor ve kendini biraz biraz toparladı bu süreçte ve sonrasında döndüm bi kez daha denemek için
Evet gerçekten burda oturduğumuz için en ufak bi kendimi savunma durumuna girdiğimde burası bizim evimiz çık git o zaman diyorlar zaten ama biz evlenirken aldığımız eşyaların borçları bitmediği için şuan burdan cikamiyoruzKapalı ya da açık olmanız değil eşinizin ailesini, eşinizi bile ilgilendirmez. Sadece sizin vereceğiniz bir karar.
Çalışmanızdan rahatsızlık duymaları ve koşulsuz itaate zorlamaları için söyleyecek söz bulamıyorum. Herkes kendine yakışanı yaparmış.
Açıkça bu kadar tavırlılarsa, evlerinde oturmayın bence.
Bayramda seyranda görüşün, daha huzurlu olursunuz.
Evlerinde oturduğunuz sürece yaptıklarını hak olarak görecekler.
Aşkından olup bitiyorum diyemem asla ve asla ama bi sevgim var şöyleki seviyorum ama koru körüne bağlı değilim aslaPeki sevgi durumunuz nasıl?
1,5 yıl ayrılıkta ciddi soğur insan sanırım..
Evlenirken bize ailesi hiç bi eşya almadığı için herşeyi kendimiz aldık değil ki nikâhımıza bile gelmediler zaten geri dönme sardım tabi ki ayrı bi evdi ama Hala eşya borclamizi ödüyoruz bunların bitmesine daha 2 yıl var bu borçlar bitince ancak başka bi yere taşınırız diye konuştuk ama gel gör ki ailesine karşı yine bizi koruyamıyor ben bisey soyledigim zaman da denedikleri kalmiyor
Evet gerçekten burda oturduğumuz için en ufak bi kendimi savunma durumuna girdiğimde burası bizim evimiz çık git o zaman diyorlar zaten ama biz evlenirken aldığımız eşyaların borçları bitmediği için şuan burdan cikamiyoruz
Sadece eşim ben ve oğlumuz olsak herşey gerçekten sorunsuz olabilir yada daha kolay çözebiliriz sorunlarimiziÇok varmış daha bitmesine. Eşiniz bunun dışında nasıl biri? Gerçi 1.5 ay çocuğunu merak etmemiş
Eşim isten ayrıldı bi kaza geçirdi sonrasından isten çıkarttılar uzun süre o da bende çalışamadık ailem destek oldu o sıra sonrasind haliyle herşeyi faiziyle ödemek zorunda kaldik7 yıldır bitmeyen eşya borcu nasıl olabilir? Hangi marka bu eşyalar?
Eşim isten ayrıldı bi kaza geçirdi sonrasından isten çıkarttılar uzun süre o da bende çalışamadık ailem destek oldu o sıra sonrasind haliyle herşeyi faiziyle ödemek zorunda kaldik
Eşimin ailesi beni istemeye geldiğinde adettir konuşulur siz ne alıcaksınız biz ne alalım diye en azından bizde böyle kaldı ki diğer tüm gelinlere kızın ailesinden tek bir çöp bile istememiş o kadar herşeyleri alınmış haliyle benim eşimde onların çocuğu yapılmasını beklemem çok mu saçma anlayamadımAnladım, geçmiş olsun.
Evet eşinizin ailesi nezaketsiz ve tahakkümperver ama size ev eşyası almak zorunda da değiller. Bu açıdan onlara sitem edemezsiniz.
Önünüzde iki seçenek var; ya huzurunuzu önceleyecek gözünüzü karartıp standartlarınızı düşürme pahasına kiraya çıkacaksınız ya da bu krizi bir şekilde yöneteceksiniz.
İşiniz zor.
Kaldı ki onlara sitem etmiyorum yada bunu her fırsatta öne çıkartmıyorum yapmadılar bu onların ayıbı benim değil yada her neyse işte neden onlara ait evden cikamadigimi anlatmaya çalışıyorumAnladım, geçmiş olsun.
Evet eşinizin ailesi nezaketsiz ve tahakkümperver ama size ev eşyası almak zorunda da değiller. Bu açıdan onlara sitem edemezsiniz.
Önünüzde iki seçenek var; ya huzurunuzu önceleyecek gözünüzü karartıp standartlarınızı düşürme pahasına kiraya çıkacaksınız ya da bu krizi bir şekilde yöneteceksiniz.
İşiniz zor.
Eşimin ailesi beni istemeye geldiğinde adettir konuşulur siz ne alıcaksınız biz ne alalım diye en azından bizde böyle kaldı ki diğer tüm gelinlere kızın ailesinden tek bir çöp bile istememiş o kadar herşeyleri alınmış haliyle benim eşimde onların çocuğu yapılmasını beklemem çok mu saçma anlayamadım
Yok biz sormadık konuyu açan kayinpederimdi o sordu benim babama çocukların eşyalarını yapilcak olanlarını nasıl yapalım âdetleriniz nasıl diye O sordu çünkü diğer gelinler kendi köylerinden tanıdıkları bildikleri insanlar bir tek ben başka sehirdenimSaçma ya da değil diyemem.
Ama siz bunlara "biz de adettir" derseniz, onlar da "bizde de alınacak şeylerin önce bize sorulması adettir" derler.
Çekirdek aile huzuru isteniyorsa, geleneksel beklentilerden de uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.
Yok biz sormadık konuyu açan kayinpederimdi o sordu benim babama çocukların eşyalarını yapilcak olanlarını nasıl yapalım âdetleriniz nasıl diye O sordu çünkü diğer gelinler kendi köylerinden tanıdıkları bildikleri insanlar bir tek ben başka sehirdenim
Yanlış bi anlaşılma oldu sanırım bunun sadece benle ilgisi yok diğer gelinler de bisey alacakları zaman kocalarından önce yada kaynım kim olursa olsun önce anne babadan izin isticek onlar tamam derse eşine sorucak ve öyle olucak o şey yapilcak bu benlik bi durum değil onların tutumu bu bunu diretiyolar sürekli onlara göre gelinler asla calismazmis onlara tersmis bu durum ben çalışınca onları utandirmis oluyormuşumBence sorun, evliliğin iki yetişkinin bir hayat kurması olarak algılanmamasında yatıyor.
"Çocukların eşyalarının" bile nasıl alınacağı ebeveynler tarafından görüşülüyorsa, siz onların gözünde hep "çocuk" olarak kalacaksınız.
Sizi bir türlü yetişkin olarak göremedikleri için, kıyafetiniz, çalışma hayatınız, almak istediğiniz şeylerde hep bir izin/onay mercii muamelesi görmek isteyecekler.
Sorun çokmuş gibi görünüyor ama inanın kaynağında aynı sorunlar yatıyor.
Daha önce bu boşanma için dava açmıştım zaten avukatımla herşeyi görüştük ben olan herşeyi belgeleyebiliyorum çünkü ailesinin yaptıklarını eşimde inkar etmiyor sadece onlara böyle yapayım niye böyle yapıyorsunuz demiyorDurumunuza üzüldüm gerçekten. Insanın evladıyla ilgili üzüntüleri daha bir çok incitiyor. Kararı kendiniz verip sonuca ulaşmaya çalışın. Bu böyle gider onları değiştirmeniz mümkün değil. Tahammül edip kv kp nin göçüp gitmesine kadar sabir çekeceksiniz çünkü can çıkar huy çıkmaz. Yâda diğer bir seçenek aileniz destek verirse boşanıp gideceksiniz. Torunları kivranirken kapı arkasina çekilen insanlardan bahsediyorsunuz çünkü. Maalesef 2 seçenekten başka bisey göremedim. Borclar sizin adinizami bu arada. Gizlice bir avukatla gorusmeniz nafaka borç kısımlarını sorgulamanizi öneriririm.
Yanlış bi anlaşılma oldu sanırım bunun sadece benle ilgisi yok diğer gelinler de bisey alacakları zaman kocalarından önce yada kaynım kim olursa olsun önce anne babadan izin isticek onlar tamam derse eşine sorucak ve öyle olucak o şey yapilcak bu benlik bi durum değil onların tutumu bu bunu diretiyolar sürekli onlara göre gelinler asla calismazmis onlara tersmis bu durum ben çalışınca onları utandirmis oluyormuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?