Depresyonda olanlar nasil kurtuldunuz?

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba arkadaslar

Depresyondan kurtulmak icin kendi cabalarinizla neler yaptiniz?

Ilac kullaniyorum ama hicbir ise yaramiyor.

İlaca kendiniz mi başladınız yoksa doktorunuz mu. Antidepresanlar hemen etki göstermezler (en erken 2-3hafta) ayrıca ilacın dozu ve nasıl bırakılacağı konusu da çok önemli. Doktor kontrolü dışında bu tür ilaçlar kullanmak çok yanlış olur. Eğer ki ilacı doktorunuz yazdıysa kontrole giderken ondan yardım isteyin ilaç dışı önerileri.
Herkesin bildiği depresyondan uzaklaştıran yürüyüş gibi hafif egzersizler, namaz veya meditasyon, sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmek veya sevdiğiniz aktiviteleri yapmak, sosyal hayattan kopmamaya direnmek. Dr.Ümit aktaş ın mutluluk kürleri kitabında yazdığı gibi beslenmenin depresyon üzerindeki etkisini fark edip ona göre beslenmek de etkili olabilir. Veya kişisel gelişim kitaplarıyla telkinlerle rahatlanabilir. Olmuyosa profesyonel destek, psikoterapi uygulayan bir psikolog.

1.Aşık olmak
2.Halihazırda evliyseniz eşinizle güzel zamanlar geçirmek
3.İçinizi dökeceğiniz bi defter edinmek
4.Bu deftere sadece olumsuz değil yaşanan en ufak olumlu bi anı bile yazmak
5.Hareketli müzikler dinleyip dans etmek
6.Geçmişi asla düşünmemek
7.Gelecekle ilgili kaygılanmamak
8.Eğlenceli ve umut aşılayan filmler izlemek(mesela Umudunu Kaybetme filmi bu konuda favorimdir.)
9.Bakabileceğinize inandığınız bi hayvan edinmek
10.Çocuklara minik hediyeler vermek

İlaca kendiniz mi başladınız yoksa doktorunuz mu. Antidepresanlar hemen etki göstermezler (en erken 2-3hafta) ayrıca ilacın dozu ve nasıl bırakılacağı konusu da çok önemli. Doktor kontrolü dışında bu tür ilaçlar kullanmak çok yanlış olur. Eğer ki ilacı doktorunuz yazdıysa kontrole giderken ondan yardım isteyin ilaç dışı önerileri.
Herkesin bildiği depresyondan uzaklaştıran yürüyüş gibi hafif egzersizler, namaz veya meditasyon, sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmek veya sevdiğiniz aktiviteleri yapmak, sosyal hayattan kopmamaya direnmek. Dr.Ümit aktaş ın mutluluk kürleri kitabında yazdığı gibi beslenmenin depresyon üzerindeki etkisini fark edip ona göre beslenmek de etkili olabilir. Veya kişisel gelişim kitaplarıyla telkinlerle rahatlanabilir. Olmuyosa profesyonel destek, psikoterapi uygulayan bir psikolog.

Tabii ki kendim baslamadim psikiyatristim yazdi. Yaklasik bir sene olacak kullanali. Ama faydasini göremiyorum pek.

Antidepresan kullanımı o kadar artmış ki o yüzden sordum. Şehir hayatında malesef depresyon çok yaygın, ben de depresyona çok yatkın biriyim. Bir uzman tarafından teşhis konulmasa da zaman zaman depresyona girdiğimi fark edebiliyorum.
Ve antidepresanlardan ziyade ilaç dışı yapılabilecek şeyler daha önemli psikoterapi veya hayatımıza biraz dikkat edebilmemiz diye düşünüyorum. Genel olarak beden sağlığını korumak, kilo kontrolünü sağlamak özgüven açısından önemli. Maneviyata ağırlık vermek ruhsal boşluğumuzu doldurmaya çalışarak faydalı. Etrafımızdaki insanlar da duygu durumumuzu çok etkiliyor.
Bilinen şeyler ama depresif olunca göremediğimiz veya uygulayamadığımız şeyler.
Profesyonel destek almanız çok iyi ama bir yılı aşkın süredir psikiatriste gidiyorsanız onu da değerlendirin bence

her şey beynin oyunu. sadece düşünmemeye çalışın. bir şeyi kafanıza takarsanız daha da bozulur

Back
X