- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
Bence sorununuz Almanya orda teyzem ve evlenip giden kuzenlerm var hepside depresyonda...orda hayat durgun insanlar soguk ve yabancı yılın cogunlugunda hava kapalı kasvetli bir ülke...gezmeye gittim yıllar evvel Almanya'ya tamam etraf cok güzel her yer temz ama ısınamadım sogukluk var bian evvel dönmek istedm... Türkiye ye dönme şansınız yokmuSelam arkadaşlar ben Almanya’da yaşıyorum,çok kötüyüm 2-3 aydır 20 kilo verdim,takıntımı depresyon mu bilmiyorum ama benim sorunum tam olarak yaşamak istememek evet tam olarak bu başka şekilde anlatamıyorum çünkü yani şu an ve şu saniye yaşamak istemiyorum ve bu his hiç geçmiyor,konsantrasyon sıfır,Ve en kötüsü de hiç geçmicek diye düşünmem,bu hayat bana göre değil diye düşünüyorum her saniye acı çekiyorum evet her saniyeanlatmak mümkün değil yani zorla yaşıyorum,daha öncede çok depresyon geçirdim çocukluğumdan beri var ama bu bambaşka arkadaşlar,eriyorum artık,intihar etmem kesinlikle bir oğlum var ama bu acı beni zaten öldürecek,ilaç kullanıyorum cipralex 10 mg ve mirtazapin 15 mg ama bir faydası olmadı 3 aydır,artık kalbim yanıyor ve ağrıyor önümde uzun bir ömür var diyorum nasıl geçecek diyorum daha kötü oluyorum,hani istemediğiniz bir yerde zorla tutulursunuz ya hapishane gibi aynı öyle,kurtulamıyorum olumlu düşünmeyle de olmuyor,iyice aptallaştım artık ne söylenenleri anlıyorum ne birşeyle ilgim var,ne olur yardımcı olun ölmek istemiyorum yalvarırım,hayatım boyunca hep pasif bir insan oldum,mesela bir işe girip çalışamam hatta Almanca kursuna giderken bile depresyona giriyorum çok dağınık bir insanım zaten kafamda dağınık evimde,unutkanlıkta çok var yani bildiğiniz salak gibi bir yapım varyarıda bırakıyorum,böyle birşey yaşayan varmı aranızda?
Evet burayı hiç sevmiyorum çok disiplinli ve kuralları çok katı,dediğiniz gibi çok temiz bakımlı ama sosyallik sıfır,birde Türkler burada çok gruplaşıyorlar aralarına almıyorlar herkesi,bunu göze alarak geldim buraya 10 senedir buradayım ama bildiğiniz hayattan soğudum,eşim Türkiye’de geçinemem ben diyor maddi açıdan korkuyor,keşke gidebilsem ama zor gibi maalesefBence sorununuz Almanya orda teyzem ve evlenip giden kuzenlerm var hepside depresyonda...orda hayat durgun insanlar soguk ve yabancı yılın cogunlugunda hava kapalı kasvetli bir ülke...gezmeye gittim yıllar evvel Almanya'ya tamam etraf cok güzel her yer temz ama ısınamadım sogukluk var bian evvel dönmek istedm... Türkiye ye dönme şansınız yokmu
Cok iyi anlıyorum sizi en son kuzenlerimden biri bosanmaya karar verdi yapamadı orda hiç ısınamadım alısamadm diyo eşide orda büyümüş gelmiyo Türkiye'ye ve oranın kuralllarına alısmıs disiplinli bir adam...Allah yardmcnz olsun bir psikologdan yardm almanızı tavsiye ederim gerekiyorsa ilaç tedavisi baslayın yoksa öyle hayat cekilmezEvet burayı hiç sevmiyorum çok disiplinli ve kuralları çok katı,dediğiniz gibi çok temiz bakımlı ama sosyallik sıfır,birde Türkler burada çok gruplaşıyorlar aralarına almıyorlar herkesi,bunu göze alarak geldim buraya 10 senedir buradayım ama bildiğiniz hayattan soğudum,eşim Türkiye’de geçinemem ben diyor maddi açıdan korkuyor,keşke gidebilsem ama zor gibi maalesef
Selam arkadaşlar ben Almanya’da yaşıyorum,çok kötüyüm 2-3 aydır 20 kilo verdim,takıntımı depresyon mu bilmiyorum ama benim sorunum tam olarak yaşamak istememek evet tam olarak bu başka şekilde anlatamıyorum çünkü yani şu an ve şu saniye yaşamak istemiyorum ve bu his hiç geçmiyor,konsantrasyon sıfır,Ve en kötüsü de hiç geçmicek diye düşünmem,bu hayat bana göre değil diye düşünüyorum her saniye acı çekiyorum evet her saniyeanlatmak mümkün değil yani zorla yaşıyorum,daha öncede çok depresyon geçirdim çocukluğumdan beri var ama bu bambaşka arkadaşlar,eriyorum artık,intihar etmem kesinlikle bir oğlum var ama bu acı beni zaten öldürecek,ilaç kullanıyorum cipralex 10 mg ve mirtazapin 15 mg ama bir faydası olmadı 3 aydır,artık kalbim yanıyor ve ağrıyor önümde uzun bir ömür var diyorum nasıl geçecek diyorum daha kötü oluyorum,hani istemediğiniz bir yerde zorla tutulursunuz ya hapishane gibi aynı öyle,kurtulamıyorum olumlu düşünmeyle de olmuyor,iyice aptallaştım artık ne söylenenleri anlıyorum ne birşeyle ilgim var,ne olur yardımcı olun ölmek istemiyorum yalvarırım,hayatım boyunca hep pasif bir insan oldum,mesela bir işe girip çalışamam hatta Almanca kursuna giderken bile depresyona giriyorum çok dağınık bir insanım zaten kafamda dağınık evimde,unutkanlıkta çok var yani bildiğiniz salak gibi bir yapım varyarıda bırakıyorum,böyle birşey yaşayan varmı aranızda?
Merhaba çok geçmiş olsun. Bende aynı durumu yaşadım ve ara ara yaşıyorum. 3kez ağır depresyon geçirdim her seferinde ağırlaşarak geliyor.Bu son atağa kadar ilaç kullanmamıştım ama bu sonuncuda ilaca başladık etkisini göstermesi 6 altıncı ayda kendimi iyi hissetmeye başladım. Sabır göstermelisiniz kendinizi maneviy olarak güclendirin zamanla düzeleceksiniz.Selam arkadaşlar ben Almanya’da yaşıyorum,çok kötüyüm 2-3 aydır 20 kilo verdim,takıntımı depresyon mu bilmiyorum ama benim sorunum tam olarak yaşamak istememek evet tam olarak bu başka şekilde anlatamıyorum çünkü yani şu an ve şu saniye yaşamak istemiyorum ve bu his hiç geçmiyor,konsantrasyon sıfır,Ve en kötüsü de hiç geçmicek diye düşünmem,bu hayat bana göre değil diye düşünüyorum her saniye acı çekiyorum evet her saniyeanlatmak mümkün değil yani zorla yaşıyorum,daha öncede çok depresyon geçirdim çocukluğumdan beri var ama bu bambaşka arkadaşlar,eriyorum artık,intihar etmem kesinlikle bir oğlum var ama bu acı beni zaten öldürecek,ilaç kullanıyorum cipralex 10 mg ve mirtazapin 15 mg ama bir faydası olmadı 3 aydır,artık kalbim yanıyor ve ağrıyor önümde uzun bir ömür var diyorum nasıl geçecek diyorum daha kötü oluyorum,hani istemediğiniz bir yerde zorla tutulursunuz ya hapishane gibi aynı öyle,kurtulamıyorum olumlu düşünmeyle de olmuyor,iyice aptallaştım artık ne söylenenleri anlıyorum ne birşeyle ilgim var,ne olur yardımcı olun ölmek istemiyorum yalvarırım,hayatım boyunca hep pasif bir insan oldum,mesela bir işe girip çalışamam hatta Almanca kursuna giderken bile depresyona giriyorum çok dağınık bir insanım zaten kafamda dağınık evimde,unutkanlıkta çok var yani bildiğiniz salak gibi bir yapım varyarıda bırakıyorum,böyle birşey yaşayan varmı aranızda?
Tabiki bu sebeple bosanmak dogru olmaz sonucta bir yuva kolay kurulmuyo....ve esiniz sizi siz esinizi seviyosanız zaten olacak sey degl...en güzeli hem terapi ve ilaç tedavisi almanız birde kanınıza baktırın vitamin eksikliği yada anemi varmı diye?Eşim çok iyi bir insan aslında bana çok destek oluyor ve üzülüyor,çok seviyorum eşimi onada kıyamam ve bir oğlumuz var 8 yaşında,ben mecbur fedakarlık yapmak zorundayım boşanmak en son çare,ama böylede mutsuzum,kaderimizde ne varsa yaşayacağız artık,doktora gidiyorum bu kaçıncı depresyonum unuttum artık ilaç alıyorum zaten 3 aydır ama bu sefer işe yaramıyor galiba çünkü hala keyifsizim,bu dünyaya niye geldik ki diye sorguluyorum devamlı,hayat çok uzun hep böyle kalırsam nasıl yaşarım diye düşünüyorum,sanki bu dünya bana yabancı gibi geliyor,umarım bu hisler geçicidir.
Merhaba sizede geçmiş olsun,ben 3 ay oldu daha ilaca başlayalı ama iyi gelmedi,hiç keyfim yok zamanın bir türlü geçmemesi hissi yaşıyorum,daha önceleri hep bir sebepten dolayı giriyordum depresyona ama bu kez bir sebepte yoktu ve hiç geçmeyecek gibi geliyor artık,kendimi salak,beceriksiz gibi hissediyorum,bu dünyada yerim yokmuş gibi herşey bomboş geliyor,inşallah ilaç 6 aydan sonra iyi gelir yoksa böyle nasıl yaşanır bilmiyorum.Merhaba çok geçmiş olsun. Bende aynı durumu yaşadım ve ara ara yaşıyorum. 3kez ağır depresyon geçirdim her seferinde ağırlaşarak geliyor.Bu son atağa kadar ilaç kullanmamıştım ama bu sonuncuda ilaca başladık etkisini göstermesi 6 altıncı ayda kendimi iyi hissetmeye başladım. Sabır göstermelisiniz kendinizi maneviy olarak güclendirin zamanla düzeleceksiniz.
Almanya’da Türk terapist bulmak bir dert ve ateş pahası,daha dün biriyle görüştüm 50 dk.80 Euro istedi,şimdilik ilaçla devam.Tabiki bu sebeple bosanmak dogru olmaz sonucta bir yuva kolay kurulmuyo....ve esiniz sizi siz esinizi seviyosanız zaten olacak sey degl...en güzeli hem terapi ve ilaç tedavisi almanız birde kanınıza baktırın vitamin eksikliği yada anemi varmı diye?
Ilk iki atak da ilaçsız nasıl atlatmıstinzMerhaba çok geçmiş olsun. Bende aynı durumu yaşadım ve ara ara yaşıyorum. 3kez ağır depresyon geçirdim her seferinde ağırlaşarak geliyor.Bu son atağa kadar ilaç kullanmamıştım ama bu sonuncuda ilaca başladık etkisini göstermesi 6 altıncı ayda kendimi iyi hissetmeye başladım. Sabır göstermelisiniz kendinizi maneviy olarak güclendirin zamanla düzeleceksiniz.
Ya Rauf esması dusunce gucunu değiştiriyorAnlıyorum ama Almanya’da yaşıyorum burda arkadaşımda yok sadece evdeyim genelde,ailem Türkiye’de onlarıda çok özlüyorum senede bir defa izine gidiyoruz,benim sorunum düşünce yapımı değiştiremiyorum birde çok hassas bir kişiliğim olduğunu söyledi psikoloğum,bilinç altıma nasıl yerleştirdirsem bu sefer iyileşeyeceğim fikrini bu beni çok zorluyor,ataktayım işlerimi falan yapabiliyorum ama çok zorlanıyorum mesela yarın ne yemek yapıcam diye düşünmek bile inanılmaz yoruyor beni,eğer iyileşemezsem bu ömür daha çok uzun nasıl dayanırım böyle yaşamaya,üzüntüden başka hastalıklar çıkacak busefer,inanın salmıyorum kendimi ama yinede geçmiyor,3 ayda 20 kilo verdim ve halen vermeye devam ediyorum,kimsede yardım edemiyor çok çaresizim artık.
çok geçmiş olsun. bence bunlar sadece ilaçla geçmiyor. benim de psikolojik bir sorunum olmuştu ilaç kullandım ama gelçmedi. terapi aldğımda geçti. yani mutlaka terapi almalısın ilaç yine kullan ama terapiyi de ekle bence. orası yabancı geliyorsa türkiyede uzaktan al online terapiler yapılıyor burda. a hatta istersen kendi doktorumu bile önerebilirim. ama bir şekilde terapi al yoksa geçmiyor ben denedim olmuyor. hatta iki doktor değiştirdim üçüncüd iyi geldi. bu işler biraz zor oluyor canım. çok geçmiş olsun inşallah sen de iyi olursunSelam arkadaşlar ben Almanya’da yaşıyorum,çok kötüyüm 2-3 aydır 20 kilo verdim,takıntımı depresyon mu bilmiyorum ama benim sorunum tam olarak yaşamak istememek evet tam olarak bu başka şekilde anlatamıyorum çünkü yani şu an ve şu saniye yaşamak istemiyorum ve bu his hiç geçmiyor,konsantrasyon sıfır,Ve en kötüsü de hiç geçmicek diye düşünmem,bu hayat bana göre değil diye düşünüyorum her saniye acı çekiyorum evet her saniyeanlatmak mümkün değil yani zorla yaşıyorum,daha öncede çok depresyon geçirdim çocukluğumdan beri var ama bu bambaşka arkadaşlar,eriyorum artık,intihar etmem kesinlikle bir oğlum var ama bu acı beni zaten öldürecek,ilaç kullanıyorum cipralex 10 mg ve mirtazapin 15 mg ama bir faydası olmadı 3 aydır,artık kalbim yanıyor ve ağrıyor önümde uzun bir ömür var diyorum nasıl geçecek diyorum daha kötü oluyorum,hani istemediğiniz bir yerde zorla tutulursunuz ya hapishane gibi aynı öyle,kurtulamıyorum olumlu düşünmeyle de olmuyor,iyice aptallaştım artık ne söylenenleri anlıyorum ne birşeyle ilgim var,ne olur yardımcı olun ölmek istemiyorum yalvarırım,hayatım boyunca hep pasif bir insan oldum,mesela bir işe girip çalışamam hatta Almanca kursuna giderken bile depresyona giriyorum çok dağınık bir insanım zaten kafamda dağınık evimde,unutkanlıkta çok var yani bildiğiniz salak gibi bir yapım varyarıda bırakıyorum,böyle birşey yaşayan varmı aranızda?
merhaba doktorunuzun ismi ve telefonu varsa alabilirmiyim eğer memnunsanız bencede sadece ilaçla geçmiyor şuan hala köyüyüm zaten.çok geçmiş olsun. bence bunlar sadece ilaçla geçmiyor. benim de psikolojik bir sorunum olmuştu ilaç kullandım ama gelçmedi. terapi aldğımda geçti. yani mutlaka terapi almalısın ilaç yine kullan ama terapiyi de ekle bence. orası yabancı geliyorsa türkiyede uzaktan al online terapiler yapılıyor burda. a hatta istersen kendi doktorumu bile önerebilirim. ama bir şekilde terapi al yoksa geçmiyor ben denedim olmuyor. hatta iki doktor değiştirdim üçüncüd iyi geldi. bu işler biraz zor oluyor canım. çok geçmiş olsun inşallah sen de iyi olursun
burdan yazmak doğru mu bilmiyorum. Volkan öztürk'e gitmiştim. Numarasını özelden yazayım şimdi doğru olmaz yazmak. Şahsi numarasını vermişti ozamanlar bişey olursa ulaşabileyim Tabi ben izmirdeyim volkan bey izmirdeydi. gerçi şehir dışındaysan online da veriyor diye biliyorum. Atarım sana canım geçmiş olsun tekrarmerhaba doktorunuzun ismi ve telefonu varsa alabilirmiyim eğer memnunsanız bencede sadece ilaçla geçmiyor şuan hala köyüyüm zaten.
Merhaba tesadüf konunuza denk geldim ,tekrar yeni yazmişsiniz.İşte yine kötüyüm arkadaşlar 1 sene iyiydim ama yine aynı durumları yaşıyorum,20 mg cipralex alıyordum klo yapıyor diye bırakmak istedim 10 mg düştüm,yine aynı şeyleri yaşıyorum ana mücadele ediyorum bu sefer,işhahım kapandı kilo veriyorum,doktorum yine 20 mg yükseltti
canım anladıgım kadarıyla sende kronik depresyon var o yüzden ömür boyu ilaç kullanmalısın.Öncelikle sana fayda edecek ilaçları bulmalısın.Bak bende de efexor tek başına yetmedi yanına etkili bir ilaç daha verdi.onlarlada iyi olamadım tam oalrak sopnra ilaçlarım değişti.ilaçlar seni bu duygu durumundan çıkarır.ama doğru ilaçları bulman lazım.ilk işin bir pskiyatriye gitmek olsun e ilaçları hiç bırakma rabbim seni bu karanlıklardan kurtarsınAnlıyorum ama Almanya’da yaşıyorum burda arkadaşımda yok sadece evdeyim genelde,ailem Türkiye’de onlarıda çok özlüyorum senede bir defa izine gidiyoruz,benim sorunum düşünce yapımı değiştiremiyorum birde çok hassas bir kişiliğim olduğunu söyledi psikoloğum,bilinç altıma nasıl yerleştirdirsem bu sefer iyileşeyeceğim fikrini bu beni çok zorluyor,ataktayım işlerimi falan yapabiliyorum ama çok zorlanıyorum mesela yarın ne yemek yapıcam diye düşünmek bile inanılmaz yoruyor beni,eğer iyileşemezsem bu ömür daha çok uzun nasıl dayanırım böyle yaşamaya,üzüntüden başka hastalıklar çıkacak busefer,inanın salmıyorum kendimi ama yinede geçmiyor,3 ayda 20 kilo verdim ve halen vermeye devam ediyorum,kimsede yardım edemiyor çok çaresizim artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?