• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyondayım...... :(

aynı durumunu yaşıyan yakın bir arkadaşım var.

Çocuk başta calışıyodu.Flört edelerken.
nişan olunca işten cıktı.
Ve bir yıl falan iş bulamadı. (Halada calışmıyor.)

Ailesi hep karşıydı. Ama kızları için kızları sevdiği için istediği için tamam dediler.
1,5 yıl nişanlı kaldılar.
Erkek evinin ailesi aile değilmiş. Onu kısa sürede anladılar.
eeee 1 yılda o işsiz kalınca
Aile kıza baskı yapmaya başladı..Nişanı atalım atıcan falan diye.
Kız hep direndi hep bir şekilde ailesini ikna etti.
Baktı olcak gibi değil ve hala ailesi ısrarcı
Ailesine nişanı atıcaksanız atın haklısınız falan gibi şeyler söyledi.

Nişanı attılar 3 ay önce. (Çocugun aileside gelip neden attınız demedikaydirigubbakcemile)
Çok seviyordu arkadaşım hemde cok. Nişanı attıkdan sonra cok kötü günler gecirdi.
Ama herşeye rağmen öğrendiği birşey vardıki
Onun buhalinin devam ediceğini gec olmadan bu işi sonlandırdıgı için ailesine mahcup olmadıgını ve ailesinin onun yanında oldugunu gördü.

Buyur sana bir örnek. Gerisi sana kalmış
Nişanı hala atmıcam dersen sen bilirsin.
3 yılda 1 yıl calışan insan yüzyızllar asırlar boyunca ne kadar calışır tahmin et
Eeee buna cocuklarda eklenirse. Bir kez daha düşün neler cekiceğini neler yaşıcağını
Elindeki aynayı tut hayatına sana neler yansıtıyor gör. Korkmadan bak.

aynı durumunu yaşıyan yakın bir arkadaşım var.

Çocuk başta calışıyodu.Flört edelerken.
nişan olunca işten cıktı.
Ve bir yıl falan iş bulamadı. (Halada calışmıyor.)

Ailesi hep karşıydı. Ama kızları için kızları sevdiği için istediği için tamam dediler.
1,5 yıl nişanlı kaldılar.
Erkek evinin ailesi aile değilmiş. Onu kısa sürede anladılar.
eeee 1 yılda o işsiz kalınca
Aile kıza baskı yapmaya başladı..Nişanı atalım atıcan falan diye.
Kız hep direndi hep bir şekilde ailesini ikna etti.
Baktı olcak gibi değil ve hala ailesi ısrarcı
Ailesine nişanı atıcaksanız atın haklısınız falan gibi şeyler söyledi.

Nişanı attılar 3 ay önce. (Çocugun aileside gelip neden attınız demedikaydirigubbakcemile)
Çok seviyordu arkadaşım hemde cok. Nişanı attıkdan sonra cok kötü günler gecirdi.
Ama herşeye rağmen öğrendiği birşey vardıki
Onun buhalinin devam ediceğini gec olmadan bu işi sonlandırdıgı için ailesine mahcup olmadıgını ve ailesinin onun yanında oldugunu gördü.

Buyur sana bir örnek. Gerisi sana kalmış
Nişanı hala atmıcam dersen sen bilirsin.
3 yılda 1 yıl calışan insan yüzyızllar asırlar boyunca ne kadar calışır tahmin et
Eeee buna cocuklarda eklenirse. Bir kez daha düşün neler cekiceğini neler yaşıcağını
Elindeki aynayı tut hayatına sana neler yansıtıyor gör. Korkmadan bak.

teşekkür ederim canım o kadar senemi verdim
kolauy değil bende aynı durumdayım farksız fazlası yok eksiği var
biliyorum sevmek karın doyurmuyor ama aynaya da bakmaktan korkuyorum

teşekkür ederim canım o kadar senemi verdim
kolauy değil bende aynı durumdayım farksız fazlası yok eksiği var
biliyorum sevmek karın doyurmuyor ama aynaya da bakmaktan korkuyorum

Peki ilerde bakarsan aynaya
Yani evlendiğinde ayna sana kendini gösterirse gec kalmış olmucan mı?
İş işten gecmiş olmucak mı?

Sevgi demek değildir herşey. Eğer cevrendekilerin hepsi yok diye senin göremediğini onlar görüyorki seni ikaz ediyolar.Hatta sende görüyosundur ama sevginin ağır bastıgını düşündüğünden vazgecemiyosun.

Evlenince sevginde aşkında bu durumda zedelenir. Geriye yanına kalan zarar ziyan.
İş konusu her türlü evliliği yıkıcak tipden bir sorun cünkü.

Peki ilerde bakarsan aynaya
Yani evlendiğinde ayna sana kendini gösterirse gec kalmış olmucan mı?
İş işten gecmiş olmucak mı?

Sevgi demek değildir herşey. Eğer cevrendekilerin hepsi yok diye senin göremediğini onlar görüyorki seni ikaz ediyolar.Hatta sende görüyosundur ama sevginin ağır bastıgını düşündüğünden vazgecemiyosun.

Evlenince sevginde aşkında bu durumda zedelenir. Geriye yanına kalan zarar ziyan.
İş konusu her türlü evliliği yıkıcak tipden bir sorun cünkü.

canım farkında olmasına farkındayım
ama henüz bu kadar güçlü değilim
nişanı attıktan sonra ne kadar üzüleceğimi ve yıpranacağımı biliyorum
hazır değilim hemde hiç
sen sonuna kadar haklısın evet yardımcı olmaya çalışıyosun
teşekkür ederim
o kadar acının altından kalkacak kadar güçlü değilim şuan da :1no2:

canım farkında olmasına farkındayım
ama henüz bu kadar güçlü değilim
nişanı attıktan sonra ne kadar üzüleceğimi ve yıpranacağımı biliyorum
hazır değilim hemde hiç
sen sonuna kadar haklısın evet yardımcı olmaya çalışıyosun
teşekkür ederim
o kadar acının altından kalkacak kadar güçlü değilim şuan da :1no2:

güçlü değilim diyerek cekilme kenarı. Güçlü değilim diyerek kendini boşa erteleme.
Ailen yanında arkadaşların dostlarında yanında işte budur güç.

1 hafta 1 ay vs. cekersin acıyı bi bakmışın unutu vermişin.
bu durumu kabullenip sineye cekersende İLerde ömrün boyunca acını yaşarsın.
Ve acının üstüne her gün yeni bir acı eklenir.Asıl Güçsüzlüğünü işte o zaman görürsün.

at nişanı gitsin ya atıp atmayacağın konusunda düşünmen bile gerekmiyor
böyle bi adamdan nasıl gelecek bekliyorsun
biz iki iki çalıştığımız halde parasız kaldığımız günlerimiz oluyor..
hala düşünüyorsun ya hayret Allah sonunu hayretsin :1closedeyes:

sevgi karın doyurmuyo ha bunu da sölimm

arkadaşım sevgi de bir yere kadar.sana karşı sorumluluk duymayan,geleceğinizi düşünmeyen, nasıl geçineceğiz diye endişelenmeyen bir insanı ne kadar seversen sev daha evlendiğiniz gün sorun yaşamaya başlayacaksınız.görünen köy kılavuz istemez.bilerek kendini yakma bence.böyle bir insanla evliliği ne kadar yürütebileceğini sanıyosun.pembe hayaller kurma.nişanlın değişseydi şimdiye kadar değişirdi.evlendikten sonra herşeyin değişeceğini düşünmek çok ama çok saflık olur.

Annemin bir ladı vardır çalışmayan adamadan adam olmaz diye :delphin:
Aslında haklı...
Evlenecekseniz ve sevdiğiniz adam aileyi geçindirecekse çalışmak zorunda...
Yok çalışmıyorsa sorumluluk alcak biri değildir...
Sorumluluklarını bilmeyen biride evlilik hayatında yapamaz...

Hakkınızda hayırlısı olsun canım...
Ama ben ce nişanlın bir iş bulmadan evlenme... :ecrin_bebek:
Allah gönlüne göre versin.

valla zor bi durum
ama nedenleri araştırmal lazım
1. tembel mi?
2. iş bulamıyor mu ?
3. buldugu işi begenmiyor mu?
4. bedenen bi engeli veya saglık sorunu mu var?

yani bu gibi nedenleri araştırdıktan sonra
yorum yapmak gerekir
ama kadının çalışıp erkegin evde oturması türk toplumunda nasıl karşılanır bilmesi gerekir
benim nişanlımda bi ara işsiz kaldı (sözleşmesi bitti)
ve ben onu kendi çalışdıgım şirkete soktum hiçde gurur yapmadı
ailesinin durumu çok iyi olmasına ragmen inşaatta çalışmaya hazırdı

biliyorum canım
geçen akşam konuştum artık ne yapıcaksan yap dedim
bu senenin sonuna kadar
3 senemi verdim az da değil
bilmiyorum
ama hala böyle devam ederse biticek
belki acı çekicem ama yapacak başka yol bırakmıyor bana haksız mıyım

Bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de aynidir
kaldi ki bunlar ailecek böyle
arsa satilsa ev alinsa nolucak senmi çalisip bakcan kocana cocuklarina:delphin:

durumuna gerçekten çok üzüldüm
ama malesef uzun bir müddet çalışmayan insanlar bunu alışkanlık haline getiriyorlar
çevremde bu tarz pek çok yakın tanıdığım var
inşallah inşallah ki en kısa zamanda çalışmaya başlar
aksi taktirde açıkcası ben sonunuzu pek iyi göremiyorum

valla zor bi durum
ama nedenleri araştırmal lazım
1. tembel mi?
2. iş bulamıyor mu ?
3. buldugu işi begenmiyor mu?
4. bedenen bi engeli veya saglık sorunu mu var?

yani bu gibi nedenleri araştırdıktan sonra
yorum yapmak gerekir
ama kadının çalışıp erkegin evde oturması türk toplumunda nasıl karşılanır bilmesi gerekir
benim nişanlımda bi ara işsiz kaldı (sözleşmesi bitti)
ve ben onu kendi çalışdıgım şirkete soktum hiçde gurur yapmadı
ailesinin durumu çok iyi olmasına ragmen inşaatta çalışmaya hazırdı

bulduğu işi beğenmiyor sorun bu işte
onun ailesiyle sorunları var daha doğrusu annesiyle
annesi babası ayrı
bu zamana kadar tek söylediği benim bildiğim var
az kaldı biraz daha sabret
o kadar

Sevgi karın doyurmaz ki arkadaşım :delphin:

Belli ki sorumsuz ve tembel hem de oldukça...

Nişanı attıktan sonra ne kadar üzüleceğimi ve yıpranacağımı biliyorum diyorsun,peki şuanki üzüntün ?

Hiç değilse bir kere üzülürsün tam üzülürsün nişanı atınca..zamanla da unutursun,bak ailende istemiyormuş.

Böyle hergün üzülüp yıpranmaktansa...

Evlendikten sonra da bu sorunlar devam ederse ne yapacaksın.O zamanda evliyim ayrılamam dersin.

Yol yakın hala,geri dön :delphin:

ahh canımm evlilik şimdi size uzaktan baktıgınızda çok kolay geliyor sanırım.çalışmayan bir adamı ne yapacaksın.inan bana sırf sevdigin için evlenirsen bu sevgi birgün biter ben sana söyliyimm.zaten ikilemdesin daha da aklını karıstırmak istemem canım ama gerçekler acıdır.bu zamanda iki kişi çalışıp da evini zar zor geçindiriyor insanlar.bu seninle evlenir işe de bir girer bir çıkar çocuk oyuncagı gibi,bide senden bebek de ister.borçlar gırtlagakadar olur evlenirken,bide ev kirası falan offfffff fena oldum anlatırken...bak canım mesleginin ne oldugu degil önemli olan...tek yapması gereken evine bakmak.çalışkan insanın hali başkadır.eger öyle olsaydı bu çocukipazara gider limon satar yine de bişeyler yapardı.çok özür dilerim çok acık yazdım düşündüklerimi ama yanlışım varsa kusura bakmayın.ama bu zamanda çalışmamak ne demek.hele de erkegin çalışmak istememesi.iyi düşün taşın.şimdi biz bunları söylerken sana ters gelebilir ama ileride üzüldügünde kii inşallah öyle birşey olmaz,beni daha iyi anlarsın...haaa şöyle olur anlarım,çalışkandır işsiz kalmaz ama evlendiginizde borcunuz vardır çok mesela ama gayretle ödemeye çalışır bişeyler yapar,ikiniz hayat mücadelenizi verirsiniz bir şekilde,ama böyle seni seviyorum,asıgımm bilmemne ama evlilik ve çalışmaya gelince elde var sıfır.böyle olmaz bu işler.evlilik 1 gün degil,1 ay degil.bir ömür sana bakabilecek mi,ekmegini taştan çıkarabilecek mi acaba.iyi düşünmelisin,sevgi dedigin de o kadar basit degil,dünyada sadece o yok...eger o da evlilik için can atsaydı emin ol ki elinden geleni yapardı.heralde istiyo ki herşey ayagına gelsin,ev,iş,araba hepsi.tövbe yaaa.sinirlendim yine.senide kendini deboşuna oyalamasın.iyice konuş niyetin ne senin de.gelecegimi tehlikeye atmak istemiyorum de...yaani canım bile bile lades dersin şu vaziyetteyken evlenirsen bu adamla.tekrar söylüyorum kırdıysam affet.öpüldün.yerimseniben

ahh canımm evlilik şimdi size uzaktan baktıgınızda çok kolay geliyor sanırım.çalışmayan bir adamı ne yapacaksın.inan bana sırf sevdigin için evlenirsen bu sevgi birgün biter ben sana söyliyimm.zaten ikilemdesin daha da aklını karıstırmak istemem canım ama gerçekler acıdır.bu zamanda iki kişi çalışıp da evini zar zor geçindiriyor insanlar.bu seninle evlenir işe de bir girer bir çıkar çocuk oyuncagı gibi,bide senden bebek de ister.borçlar gırtlagakadar olur evlenirken,bide ev kirası falan offfffff fena oldum anlatırken...bak canım mesleginin ne oldugu degil önemli olan...tek yapması gereken evine bakmak.çalışkan insanın hali başkadır.eger öyle olsaydı bu çocukipazara gider limon satar yine de bişeyler yapardı.çok özür dilerim çok acık yazdım düşündüklerimi ama yanlışım varsa kusura bakmayın.ama bu zamanda çalışmamak ne demek.hele de erkegin çalışmak istememesi.iyi düşün taşın.şimdi biz bunları söylerken sana ters gelebilir ama ileride üzüldügünde kii inşallah öyle birşey olmaz,beni daha iyi anlarsın...haaa şöyle olur anlarım,çalışkandır işsiz kalmaz ama evlendiginizde borcunuz vardır çok mesela ama gayretle ödemeye çalışır bişeyler yapar,ikiniz hayat mücadelenizi verirsiniz bir şekilde,ama böyle seni seviyorum,asıgımm bilmemne ama evlilik ve çalışmaya gelince elde var sıfır.böyle olmaz bu işler.evlilik 1 gün degil,1 ay degil.bir ömür sana bakabilecek mi,ekmegini taştan çıkarabilecek mi acaba.iyi düşünmelisin,sevgi dedigin de o kadar basit degil,dünyada sadece o yok...eger o da evlilik için can atsaydı emin ol ki elinden geleni yapardı.heralde istiyo ki herşey ayagına gelsin,ev,iş,araba hepsi.tövbe yaaa.sinirlendim yine.senide kendini deboşuna oyalamasın.iyice konuş niyetin ne senin de.gelecegimi tehlikeye atmak istemiyorum de...yaani canım bile bile lades dersin şu vaziyetteyken evlenirsen bu adamla.tekrar söylüyorum kırdıysam affet.öpüldün.yerimseniben

yorumun için teşekkür ederim canım
evet haklısınız ve haklısınız
en kısa zamanda sizi olanlardan haberdar edicem
kırılmak falan yok ben sizden yardım istedim sizde bana akıl veriyorsunuz
kırılmak gücenmek yok bende seni öptüm canım:delphin::1hug:

Canım ben de diğer arkadaşlara katılıyorum. Seni de anlıyorum severken böyle ayrılmak kolay değil. Ama zararın neresinden dönersen kardır. Ya daha çok bekleyeceksin adam olsun da çalışsın da sorumluluk sahibi olsun da, bence çok uzun sürer. Zaten sorunlu bi ailesi varsa sorumluluk duygusu pek gelişmemiş olması da doğal.

Şöyle yap derim. Kendine de onada bir şans ver. Ona 1 ay ya da daha fazla yada daha az bir süre ver. Bu süre içinde iş bulup sorumluluk sahibi birisi olarak karşıma gelirsen ne ala. Ama yok ben hem yan gelir yatarım hem keyfime bakarım derse yol ver gitsin. Onada bunu söyle yoksa biter de. Sen evde oturacaksın da ben çalışacakmıyım de. Seni gerçekten severse yapar.

Seni gerçekten isteseydi bunu sen söylemeden yapardı. O hala işin pembe tarafında belli ki. Bence duygularınla hareket edip mutsuzluğunu ertelemey çalışıyorsun. Ama burdan bakınca görülüyorn ki sen erteledikçe sonunda yaşayacağın ayrılık daha zor olacak senin için.

Mantığını kullan. Zaten sevgin de zamanla bitecektir.

Back
X