• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim 16 yaşındaki kızım

Ayla14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
45
13
3
44
Kızım eşcinsel olduğunu düşünüyor.Ben bu konuda birhayli takıntılı oldum. Kızlara aşık oluyor.Bunu çaktırmadan öğrendim.Geçici bir durum mi bilmiyorum. Konuyi üstü kapalı benimle konuşuyor.Psikiyatriye gitmek istemiyor.Ben ne yapacağımı şaşırdım.

Muhtemelen gecicidir. Ergenlik cagi dikkat cekmeye, yasitlarindan farkli olmaya calisiyor. Psikiyatriye gitmek istemiyorsa bir psikolog ile gorussun once.

Kızım eşcinsel olduğunu düşünüyor.Ben bu konuda birhayli takıntılı oldum. Kızlara aşık oluyor.Bunu çaktırmadan öğrendim.Geçici bir durum mi bilmiyorum. Konuyi üstü kapalı benimle konuşuyor.Psikiyatriye gitmek istemiyor.Ben ne yapacağımı şaşırdım.
Zaten bu durumda once psikologa danismaniz gerekir bence durunda bi ciddiyet varsa o sizi psikiyatriye yada endokrinoloji ye yonlendirir diye dusunuyirum

16 yaşında kızı olan bir anne olarak diyorum ki sabır şuan duyguları karışık zamanla üstüne fazla düşmeden bekleyim onun size onu anlayan birilerine ihtiyacı var
Onu her haliyle sevdiğinizi yanında olduğunuzu hissettirin

Çocuğunuzu lütfen psikiyatristten uzak tutun. Psikoloğa götürebilirsiniz. Ne kadar çözüm olur bilmiyorum. Bir pedagog daha iyi olur diye düşünüyorum.
Önce siz bir psikologla görüşüp durumu anlatın.
Facede Adem Güneş ve Zafer Akıncıyi takip edip ona özel mesajla sorabilirsiniz. Yaşar Kuru da ışinde çok iyi.

Niye psikiyatriste gitmek istemiyorsunuz. Ne gerekiyorsa onu yapmalısınız bir an önce.

Dişim ağrıyor ama dişçiye gitmeyeceğim demek gibi bir şey bu tavrın.

Bence vakit kaybetmeden önlemini almalısın bu olayın..

Allah yardımcınız olsun..

Üstüne gitmeyin ..

Siz önemseyip baskı kurdukça yönelimi artar.

Bi süre bekleyin bu konuyu önemsemeden, sorgulamadan..

Baktınız tavırları değişmiyor psikoloğa götürmenizde fayda var.

Belki psikolojik değil hormon bozukluğundan kaynaklanan bi sorundur.

Allah yardımcınız olsun.

Kendisi ara ara konuyu açıyor.Internetten Kadın kadına öpüşme sahnelerine bakıyor.Birde günlüğünü okudum bu durumunun ana okuldan itibaren devam ettiğini yazmış.Ve erkeklerden nefret ediyor.Birkaçkez minibüste tacize uğramış Ve ben ona nasıl davranmayın bilmiyorum.

Öncelikle bir psikoloğa danışın derim. Öte yandan günümüzde gerek gençlerin çok okuduğu kitaplar olsun gerek medya ve filmler olsun escinsellik allanip pullanarak gösteriliyor. 16 yaşındaki bir genc kiz Cinselligi yeni yeni keşfediyor olsa gerek gerçi şimdilerde o kadar yaygın ki daha erken de olabilir. Bence okuduğu kitaplardan yahut izlediği filmlerden etkilenmiş olabilir. Ayrıca dediğim gibi yeni keşfettiği bir alan, karşı cins Cinsel açıdan korkutucu geliyor olduğu için hemcinsleriyle daha güvenli görünmüş olabilir ve o da böyle bir eğilime girmiştir. Ben o dönemlerimde bestsellerlar okur garip gurup filmler izlerdim ve itiraf edeyim bir dönem meraklanmistim bu tarz şeylere. Tamamıyla manipüle ediliyoruz bu tarz şeylerle. Size tavsiyem nasıl öğrendiniz böyle bir şeyi kızınızdan bilmiyorum ama bir uzmana danısın artı mutlaka izlediği okuduğu şeyleri takip edin nedense bunlardan kaynaklandığını düşündüm ilk olarak. İnşallah geçici bir şeydir üzülmeyin ama ihmal de etmeyin. Allah yardımcınız olsun

Onu incitmeden , kırmadan. Gerçekten hissederek ve hissettirerek yanında olduğunuzu söyleyin.
Bazen ergenlik çağına giren çocuklarda bu durum görülüyor.buna çevresel birçok faktör etki ediyor emin olun.
Sadece konuşmak için ve onun için ne yapabileceğinizi öğrenmek için psikoloğa gidiceğinizi söyleyin ve mutlaka gidin. Bu sizin tek başınıza halledebileceğiniz bir durum değil.
Şöyle önemli bir nokta da var. Kendisini erkek gibi hissettiği için mi böyle oluyor, yoksa herşey normal ama yine de kızlara mı ilgi duyuyor?
Bu tip durumlarda endokrinle beraber çalışılır, hormonlara da bakılır.Hormonlarında etkleyecek birşey var mı diye.
Ama ilk etapta kendi aranızda bunu konuşun ve kızınızı zorla değil de kendi ikna olmuş bir şekilde yardım almaya götürün.bakalım ne olur.
Sakın onu tersleyip dışlamayın...

Kendisi ara ara konuyu açıyor.Internetten Kadın kadına öpüşme sahnelerine bakıyor.Birde günlüğünü okudum bu durumunun ana okuldan itibaren devam ettiğini yazmış.Ve erkeklerden nefret ediyor.Birkaçkez minibüste tacize uğramış Ve ben ona nasıl davranmayın bilmiyorum.

Tacize uğramış olması gerçekten üzücü maalesef böyle insan müsveddeleri yüzünden kızlar kendilerine güvenlerini yitirebiliyorlar. Ancak anaokulundan be ri böyle hissettiğini yazması garip geldi bana.yani anaokulunda böyle bir şeyin farkına varmış olması mümkün değil. Tamam o dönem kız çocukları erkeklere biraz düşman oluyor ve kız kıza kendi dünyalarında yaşamaktan haz alıyorlar ama bu bambaşka bir durum. Bence bir yetişkinin sağlıklı olarak onu bilinclendirmesone ihtiyacı var. Escinsel değil escinsel olduğunu sanıyor bence kızınız-ki inşallah da öyledir

Tacize uğramış olması gerçekten üzücü maalesef böyle insan müsveddeleri yüzünden kızlar kendilerine güvenlerini yitirebiliyorlar. Ancak anaokulundan be ri böyle hissettiğini yazması garip geldi bana.yani anaokulunda böyle bir şeyin farkına varmış olması mümkün değil. Tamam o dönem kız çocukları erkeklere biraz düşman oluyor ve kız kıza kendi dünyalarında yaşamaktan haz alıyorlar ama bu bambaşka bir durum. Bence bir yetişkinin sağlıklı olarak onu bilinclendirmesone ihtiyacı var. Escinsel değil escinsel olduğunu sanıyor bence kızınız-ki inşallah da öyledir
Nerden biliyorsunuz anaokulunda mümkün olmadığını bu sizin algılarınızca mümkün değil
farklı bir çocuk olabilir yanlış yönlendirmeyin

ortada bir yanlış var da bunu düzeltmeye çalışır gibi bir tavrınız var
kızınızın cinsel tercihleri sizinkiyle aynı olmak zorunda değil

Yaşadığı tacizle ilgilidir belki de.

Bence üstüne gitmeniz onun kendisi hakkında bir karar vermesini etkiler diye düşünüyorum.

Sonuç olarak eşcinselse bile o sizin evladınız, her durumda sizin onu sevdiğinizi bilmeli.

Ki biliyor sanırım ki size anlatıyor.

Çok çekingen bir kız. Sosyalleşmekten pek hoşlanmıyor.Akraba ilişkilerimizde pek iyi değil eşimin ve benim akrabalarımı çok acayip insanlar sadece para ve menfaat odaķlılar.O yüzden çocuklarım benim gibi sıkıntıyı çekmesinler diye fazla içlerine sokmadı kısacası çocuklarımı yanlız büyüttük.Babasıda bilinçli bir insan de yil.Bilmiyorum bunların da etkisi olabilir

Goturmen gerek bence canım güzel güzel anlat derim hani illa birşey sec diye değil de kesin birşey e karar vermek için götüreyim falan de derim ilginç bı durum doktor şart

Psikiyatriye gitmek kızınızın cinsel eğilimini değiştirmez. Siz psikoloğa giderek destek alabilirsiniz, çünkü bu durumu kabullenmeniz gerekiyor. Eğer sadece arkadaşıyla öpüşmeyi vs. denemiş değil, aşık oluyor diyorsanız geçici olamaz zaten. Kızınızı olduğu gibi kabul edin, onu sevin. Üstü kapalı sizinle konuştuğuna göre açılmak istiyor ve yakında açılabilir. Dikkatli olun kırmayın.
Eşcinsellik hastalık veya özentilik değildir. Zamanla değişmez. İlaçla da değişmez.

Nerden biliyorsunuz anaokulunda mümkün olmadığını bu sizin algılarınızca mümkün değil
farklı bir çocuk olabilir yanlış yönlendirmeyin
Burada herkes kendince bir yorum yapıyor yanlış yönlendirmek için değil farklı açılardan değerlendirmek için söyledim farkındaysanız orada pek çok şeyden bahsetmiştim cımbızla çekip almanıza lüzum yok

Back
X