DERDİM ANNEM :(

roseser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
121
61
98
39
Dert sayılmaz gerçi (Başlık yanlış oldu ama değiştirilir mi bilmem).Ama çok bunaldım.Annem bizde bu aralar.Ben üniversite okuyorum ve ara sınavlarıma az bir zaman kaldı eşimin de işleri çok yoğun bu aralar.Birde küçük kızımız var.çok hareketli ve uykusuz bir çocuk.Biraz zorlanıyoruz.Sürekli ilgi istiyor.Eşimle sürekli peşindeyiz.Ve bu arada eşim çok çok ilgili bir babadIR.Yani ne işimiz olursa olsun kızımla ilgileniyoruz ama biz zorlanıyoruz tabi.Geleyim anneme;annem ara ara torununu özledikçe gelir.Bu aralar bizde ve beni psikolojik olarak çok yıpratmaya başladı.Sürekli olarak ne üniversitesi okuyorsun çocuğumu ilgisiz bırakıyorsun, tam konuşma döneminde çocuğum senin yüzünden konuşmayı unutacak vs vs ama sürekli olarak böyle.Bende zaten yapı olarak sinirli bir insanım ama bir duymamazlıktan geliyorum iki geliyorum olmuyor.Biranda tersliyorum.Onun gözleri doluyor.Ben çoook üzülüyorum.Ama sonra yine başlıyor bindefa ya.Ne zaman ders çalışacak olsam sesleniyor gel annesi gel x ne yapıyor bak şimdi şöyle yapıyor.Geldiğinden beri bir konu bitiremedim.Güya eşimle annem gelince daha rahat çalışırım diye konuşmuştuk. Ya anlatamıyorum.Diyorum sen yokken kızımı yalnız bırakmıyoruz sen varsın diye çalışmak için odaya geçiyorum diyorum.İnanın onu da üzmek istemiyorum.onu üzdüğüm için üzülmekte istemiyorum. Ayrıca ben annemi çok seviyorum,ana kuzusuyumdur.Ama şikayetlerinin ve alınganlıklarının dozu çok arttı.Herşeye söyleniyor ama herşeye...duymamazlıktan geliyorum ama bazen istemeden tersliyorum. Bu da çok dert oluyor bana

Son düzenleme:
Bu arada ben ailem yüzünden istediğim üniversite ve bölümü okuyamadım.Şimdi birşeyler yapmaya çalışıyorum.Eşim maddi ve manevi destek ama ailem köstek

Onuda anlaman lazim eskiden öyle okul mevzulari pek yoktu ondan cok alisilmis bir durum degil annen icin.. hemde bende annenden yana biraz ayni görüsteyim okulunu felan birak demiyorum ama cocugun gelisimi döneminde ona cok ögretcegin seyler olcak gelisiminde göz önünde bulundurmalisin yürümesinde konusmasinda vs. sorun varmi iyi besliyormuyum gibi seylere dikkat etmelisin böyle dönemlerde okulu erteleyebilirsinde yani birakma degil bir secenek . hemde annenlende zaman gecir o cocugun bakicisi degil sonucta öyle yapmiyorsan yani yadirgamak istemem

Ve okul gibi bir niyetin de olmussa bence cocuk istemeyi ertelemeliydin biraz diye düsünüyorum

O kadar kizdim ve uzuldum ki derdim annem basligini yazdigina...Annelerimiz biz kucukken bizleri ne zorluklarla buyuttuler...onlarin hic mi yapmak istedikleri olmadi..Uyumak isteyip uyumadigi gunleri olmadi mi?hastayken sabahlara kadar basimizda beklediler..annelerimizi en ufak bisey de dert olarak mi goruyoruz...onlar bizler icin kimbilir neler isteyip de yapmaktan vazgectiler..bi kere sitem ettiler mi ?Yazik bize..Bence sitem etmeyip annenizle kirmadan konusun..Onlari uzdukten sonra pisman olmak daha agir gelebilir

Çocukla ilgilenmemizde gelişimini takip etmemizde(yoruluyoruz tabi)ama hiç bir sıkıntımız yok.Hatta çevremde çok fazla titizlenmemle tanınırım.En çokta bu yüzden yoruluyoruz zaten herşey tam olsun diye.Mesela ne kadar yoğun olursak olalım günde 3 4 etkinlik gelişimini destekleyici yaparız.Hergün parka üçümüz gideriz.Çocuğuma ben bakıyorum zaten.Kimsedende bir beklentim yok.Ama anneannesi özledim diye geldi ee benimde sınavlarım var ilgilensin isterim tabi ki ilgileniyorda zaten.Bu arada okulu bu seneye erteleme imkanım yoktu

Annenizin kıymetini bilin dert edilecek hiçbir şey konunuzda.Gereksiz yere abartıyorsunuz.Güzelce anlatın,anlamazsada duymamazlığa gelin.Ne var ki gel diyorsa,demek ki çocuğunuz hoşuna giden bir şey yapmış ki gel annesi sende gör demiş kadın.Bu kadar büyütmeyin.Anneniz gidince çalışırsınız dersinizi yine.

Cidden ya küçük çocuğunuz var ben anlamıyorum bu hırsı.
Okumayın demiyorum ama herşeyin sırası var bilmem anlatabildim mi.

Haklısınız ama derdim derken sadece sürekli söylenmesi değil istemeden de olsa onu üzmek te derdim sürekli terslemiyorum duymamazlıktan geliyorum ama inanın gelen misafirlere kadar söylenince ki ben davet etmiyorum misafiri bir anda boş bulunup tersliyorum.Alındığını anlıyorum ve bu sefer daha da çok üzülüyorum. İnan ana kuzusu tabir edilen kişilerdenim.çok düşkünüm ama sızlanmanın da alınmanda dozunu çok artırdı.Bu kadar iş arasında ister istemez bunalıyorum. Birde ben üniversiteden zamanında onlar için vazgeçtim.Sırf bu yüzden bile desteklemesini bekliyorum.

Ben kısa keseyim derken tam anlatamadım aslında öyle sadece birşey yaptığında demiyor inan mesela annesi gel bak ne güzel anne diyor gibi.ve bu 10 kere peşpeşe herseferinde gidiyorum gülüyorum diyorum mesela neyse ben dersimi çalışayım gideyimde biraz boşver otur kızını izle bak ne güzel oynuyor gibi yinede ders çalışmaya devam etmiyorum.oturuyorum dediğim gibi hiç çalışamadımve sınava annem gitmeden gireceğim.Kızımı uyutuyorum,dersi de o ara çalışayım diyorum,uyandırıyor.inan annemi üzmek en son isteyeceğim şey.Birde kızımla ilgilenemeyeğimin ima edilmesinden çok daha rahatsızım. Ona hep ben bakıyorum ve gelişimi akranlarından önde gidiyor.

Cidden ya küçük çocuğunuz var ben anlamıyorum bu hırsı.
Okumayın demiyorum ama herşeyin sırası var bilmem anlatabildim mi.
Çalışıyor musunuz ve çocuğunuz varmı?Cidden merak ettim benim ihtiyacım olan günde sadece 2 saat ve çalışanlar mecburen kreş e ve bakıcıya veriyorlar.Ben kendim bakıyorum o iki saatte de babası bakıyor.Çocuğumuzda gayet mutlu.Hırs değil iş için mecburiyet ve evet ben o sırayı kaçırdığım için şimdi okumak zorundayım.20 yaşında değilim.Benden kaynaklanmayan sebeblerle anca sıra geldi.Yoksa bende bu saatte bayılarak ders çalışmıyorum

Konu sahibi sanırım herkesin tuzu kuru sanırım oyuzden kimse sizi anlamıyor. Nedir bu hırs yada sıraya koysaydınız falan nedir arkadaşlar. İnsanların neyi ne zaman yapacaklarına siz mi karar vereceksiniz. Hayat bir koşturmaca ve insanlar her şeyi aynı sırada yapamayabiliyor. Oku işe gir 5 sene gez toz evlen sonra çocuk yap değil herkesin hayatı. Ne mutlu ki çocuğu varken hala kariyer yapmak için didinen biri var. Başka konularda aman iş bulun ayaklarınızın üzerinde durun tuh cocukta varmış keşke işin olsaydı yazıp buraya gelip aaaa neden böyle yaptın cık cık oluyor mu? Annesine eleştirisini begenmeyebilirsiniz o ayrı. Ben seni anlıyorum arkadaşım. Kalbini kırma annenin ama hedeflerini sebeplerini çocuğuna güzel bir gelecek hazırlamak içinde gerekli olduğunu anlat annene ve sakin bir şekilde çoz meseleyi. Çalışamadıkça geriliyorsun muhtemelen ama sakin ol kalp kırma konuş

canım sen çalışan bir bayanda olabilirdin. hiç bir şeyi erteleme ve kimseyi kafana takma. çalışan anneler çocuklarını ihmal ediyor değil. malesef hayatta hiç bir şey öyle planlandığı gibi olmuyor. önce şu sonra şu vs. bende sırayla herşeyi yapsaydım oooooo hayatım daha iyi olabilirdi. hem çocukla ilgilenip hemde biraz uykudan fedakarlık yapıp çalış canım. bitir okulunu. zaten sonra kreşe falan gider. 2. çocuk olmadan bitir okulunu derim. bende yüksek l. yapıyorum şimdi hemde kpss ye hazırlanıyorum. hiç bişi yapmadan gebelik geçireyim, sırf çocuğuma bakayım olmuyor. 2 saat o uyurken çalış, 2 saat sabah erken kalk yine uyurken çalış, o yatınca gece 2 saat oldu sana 6 saat. fazla bile hergün. sonrada çocukla ilgilen tüm gün. her şey olur merak etme yeterki bir hedefin planın olsun

bu arada anneler böyle benimki ders çalışmamaı destekler ama alınganlık hemen küsme huyları var benide bu çok yıpratır. arada gelip kaldığı için alttan alıver boşver. çünkü onlar hiç bir zaman düzelmeyecek bunu unutma. boşa benim gibi kendini yıpratmış olursun. bende annemin küsmesiyle ilgili konu açmıştım :)

Ders çalışmani,bu konuda ki hırsını takdir ettim.Umarim başarılı olursun.Eminim iyi de bir annesin ama ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin anneni tersleme, tut kendini,kalbini kırma. Ondan senin gibi düşünmesini bekleme.Anlayış göster. Bunu yapabilirsin, inan ders calismaktan daha kolay.

Bazı cevapları hayretle okudum.

Siz tamamen haklısınız. Günlük programınızı annenizle paylaşın. Hatta yazıp eline verin. Hiç kırmadan gayet pozitif bir biçimde, gerekiyorsa sanki bu konular hiç olmamış gibi davranarak, neşe ve enerji dolu bir biçimde "Anne ya iyi ki geldin. Ben de senin sayende daha rahat ders çalışabileceğim. Bugün sabah 11:00-12:00 arası, öğleden sonra 13:00-14:00, 15:00-16:00, ve akşam 20:00-22:00 arası hiç rahatsız edilmeden, tamamen konsantre olarak ders çalışmam gerekiyor. Sen gidene kadar böyle. Bugün bu şekilde deneyelim. Eğer olmazsa artık kütüphaneye gitmem gerekecek. Yol vs sürdüğünden her gün 6-7 saat ev dışında olmam gerekir" vs deyin. Yani iki opsiyon sunun birini seçsin. Gayet cool ve rahat olun.

Ve o ne dese gülüp geçin. "Aman da aman bizleri düşünürmüş. Ama bu şekilde yapacağım annecim. Eminim, son kararım" diyip gülün.

Ve bu sürelerde çalışmanızda aksama olursa, yine gülerek "ama anneciğim böyle olmuyor ki. Ben en iyisi yarın kütüphaneye gidip çalışayım bari" diyin. Ve gerçekten de yapın. Telefonunuzu kapatın, bir şey olursa eşiniz ilgilenir zaten.

Derslerinize iyi çalışın. Aklınızı çalışıp hem annenizi hem ders çalışma zorunluluklarınızı yönetin. Başarılar dilerim.

Bence kızma. Her ne olursa olsun hem de.. sonrası büyük pismaliklar olur. . Biz annemle hep iyi geçindik çok şükür ama ben okulum bitmeden evlendim ailemle maddi olarak cok zor günler yasadik çocukluğum yokluk geçti. . Şimdi 10 gündür annem.hasta. hastane de .. ve 1 saat sonra kanser mi değil mi sonuçlarını öğrenecez. Suan ki aklım ve hislerim olsaydı önceden annemi rahat yaşatmak onu daha da mutlu etmek için elimden geleni yapardım. Daha çok vakit gecirirdim daha çok öperim annemi daha çok başımı yaslardim omzuna. Bazen arardi acamazdim teli geç dönerdim kız ardı. . 10 gündür telefonum çalmiyor annem aramiyor. Kahroluyorum.. Annemi kaybetmekten çok korkuyorum

Teşekkür ederim,kesinlikle önerinizi değerlendireceğim.Aslında çalışabilsem 2-3 saat yeterli benim için,tüm güne ihtiyacım yok.Birde hernekadar öyle olmadığını bilsemde çocukla ilgilenemeyecek mişim yönünde ki psikolojik baskı rahatsız ediyor beni.Birkaç saat ders çalışma dışında inanın wc ye bile kızımla gidiyorum.Şimdiye kadar kızımı bırakıp dışarıda bir çay içmişliğim yoktur.O yüzden annemliğime her ne şekilde olursa olsun laf edilmesi çok fena canımı sıkıyor

Allah yardımcınız olsun,umarım temiz çıkmıştır Annenizin sonuçları.Annemle bende çok iyi anlaşırdı.Hani ailede bir fedakar olur ve herkesin yardımına o koşar ya inanın bende o kişiyim ve çok fedakarlık yaptım hala da yapıyorum.Hiç pişman da değilim.Bunlardan en önemlisi de zaten genç yaşta aileme yardım için çalışmak ve okulu bırakmaktı.Annemle bu anlaşmazlıklarıda çocuktan sonra yaşamaya başladık.Yoksa o benim canım.Onlardan başka kimim var.Ama düşüncesizliklerine sinirleniyorum.Elimde değil

Umarım aldırmamayı başarabiliriz ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…