• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim arkadaş sevmemem

Keske siz de videolar gelirken kayinvalide ile onlara el sallayan bir selfie cekip yollayarak cevap verseydiniz, israr aninda dururdu diye dusunuyorum.
Ben balik burcuyum. Belki de bu yuzden, gencligimde cok sayida ve cok samimi arkadasliklarim oldu. Sayisiz anilarla dolu bir yasam.. Hala firsat buldukca bir araya geliyoruz, uzaktan da olsa internetten gorusuyoruz, bazen bu gunu, mutlulugumuzu ve derdimizi paylasiyor, bazen de gecmisi yadederek kahkahalara gomuluyoruz. En yeni arkadasim, kankam 35 yillik arkadasim, Turkiyeye gelecegim diye heyecanla yollarimi gozluyor simdiden.. Digerleri cocukluktan beri, yani 40 seneleri coktan astik.. Biri anyada, digeri Konyada, hepsini ozledim, hepsi beni ozledi, hangi birine yetecek iznim onu dusunuyorum. Ben en vefaliymisim, hepsinin ortak kanaati..
Ha simdi buralarda, Amerikalarda, yeni arkadasliklarda hic gozum yok senelerdir.. Burada bile eskiler yetiyor. Daha gecen ay Floridada bir tanesindeydim, arkadasligimiz nerdeyse yasim kadar.. Ben tek buyudum, kardes yerine arkadas koydum. Onlarsiz hayat nasil olurdu dusunemiyorum bile..
Bence herkesin en az bir tane kafa dengi, cekinmeden derdini sirrini anlatabilecegi, icini dokebilecegi, sevincini paylasabilecegi, lafin sozun orada kalacagina emin olabildigi bir arkadasi olmali. Olmazsa psikologu olmali, cunki yalnizlik Allaha mahsus.. Insanin bazen ailesi ile paylasamayacagi derdi sikintisi da olabiliyor. Boyle zamanlarda arkadaslar emniyet sibobu gibi..
Ama arkadas diyorum, samimi arkadas diyorum, sirrini derdini neseni paylasabilecegin arkadas diyorum. Dost demiyorum. Cunki gercek dost bunun da otesi, herkese kismet olmuyor maalesef. Arkadasini basin derde girdiginde ararsan "elimden gelecek birsey varsa hemen.." diye lafa girer, gercek dostun varsa iki eli kanda olsa dahi "Nerdesin?" diye sorar. Oylesini bulursaniz sakin birakmayin..

Ben galiba pek vefalı bir arkadaş değilim.liseden üniversiteden ve küçüklükten mahalleden olmak üzere 4 5 yakın kıza arkadaşım var. Onları çok aramam. Vaktim de olmuyor ama seviyorum. Görüştüğümüz zaman mutluoluyorum. Sıkıntılarımı paylaşabiliyorum. Yine de srekli görüşürsem sıkılırım. Ve fazla derdimi kimselere açmam eşimden başka. Seyrek iyi geliyor. Uzakta olsam senin gibi belki de kopardım bilmiyorum :)
Ailem eşim yetiyor genelde. Bir arkadaşımı arayacak kadar sıkıntım olmadı hiç hayatta. Belki de o yüzden Anlamıyorum. İlerde ne olur bilmiyorum tabi.

Bir ortamda gıcık olduğum bir kişi bile varsa o ortama ben de gitmek istemem konu sahibi.

Bu açıdan anladım seni..

Bunun dışında ben arkadaşsiz yaşayamam.

Sadece eşim olsun mutlu olurum modunda kadınlara hayret ediyorum..

Ben galiba pek vefalı bir arkadaş değilim.liseden üniversiteden ve küçüklükten mahalleden olmak üzere 4 5 yakın kıza arkadaşım var. Onları çok aramam. Vaktim de olmuyor ama seviyorum. Görüştüğümüz zaman mutluoluyorum. Sıkıntılarımı paylaşabiliyorum. Yine de srekli görüşürsem sıkılırım. Ve fazla derdimi kimselere açmam eşimden başka. Seyrek iyi geliyor. Uzakta olsam senin gibi belki de kopardım bilmiyorum :)
Ailem eşim yetiyor genelde. Bir arkadaşımı arayacak kadar sıkıntım olmadı hiç hayatta. Belki de o yüzden Anlamıyorum. İlerde ne olur bilmiyorum tabi.

Peki eşinden yana derdin olsa kime anlatırsın merak ettim?

Kimseye anlatma gereği duymuyorsun sanırım helal olsun valla.

Peki eşinden yana derdin olsa kime anlatırsın merak ettim?

Kimseye anlatma gereği duymuyorsun sanırım helal olsun valla.

Eşimle derdimi eşimle çözüyorum. Onunla yaşadığım hiçbir problemde bu kadar gerilmiyorum çünkü açıkça konuşabiliyorum. Ama başkalarıyla olan problemlerde içime çok atıyorum galiba.

Bir ortamda gıcık olduğum bir kişi bile varsa o ortama ben de gitmek istemem konu sahibi.

Bu açıdan anladım seni..

Bunun dışında ben arkadaşsiz yaşayamam.

Sadece eşim olsun mutlu olurum modunda kadınlara hayret ediyorum..
Bende hem dansdan hem de senden karakter özellikleri var nomu hahahah

Ben de arkadaşsız yaşayamam, anlaşamadığım hemen hemen kimse yok gibidir saolsun insanlar da sever beni ama çok azına içimi dökerim. Çoğu insanla kolay anlaşmamın sebebi de yüzeysel olmam zaten. Yörünge gibi düşünürsek merkeze yakın dostların sayısı az ama dış yörüngelerde her telden insan var :rolleyes:

Fakat gel gelelim samimiyetsizliği hiç sevmem dansı anlıyorum o sebepten, ben iyi elektrik alamıyorsam birinden pek ilişmem, sevdiğim arkadaşlarımı da içten severim. Ama kimi insanlar oluyor ki iki taraf da birbirlerinden aslında hoşlanmıyor ama birisi illa ki yapış yapış yakın olmaya kasıyor konuda anlatılan kız gibi. Başka yerde de dedikodusunu yapıyor mesela. Öyle insanlar itici ya.

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle söyliyim kimseden şunu yap bunu yap gibi bir tavsiye beklemiyorum çünkü yapacak bir şeyim yok.

Ben küçüklüğünden beri yalnız ve bağımsız bir tipim. İnsana ihtiyaç duymam pek. Kalabalık bir kaç arkadaş grubum var ama ben özellikle aramam. Görüştüğümde çok hoşuma gider özlediğimi hissederim ama durduk yerde buluşmak için dötümü kaldıramam.

Hayat şartlarım yorucu sabah 5te kalkıyorum. Akşam eve gelmem 8. Eşim uzakta 2-3 ayda bir görüşüyoruz. Yaşımız genç idare oluyo böyle. Ama az kaldı dönecek inşallah.

İş yerinde saçma bir arkadaş topluluğu var. Ben insanlarla vıcık vıcık olmayı sevmiyorum. Zaten içlerinde rahatsız olduğum bir kız tipi var. Uzak durmaya çalışıyorum. Daha önce konu bile açmıştım. Kız tek başına tüm sinirlerimi alt üst ediyor. Daha resmi olmaya çalışıyorum. Bir de iş ortamı sonuçta ne gerek var. İnsanlar tarafından da genelde öyle sevilen bi tipim fazla yakın olmadıkça. Yakınlaşırsam sıkıntı başlıyor bende. Akrep burcuyum kaprisliyim şımarığım biraz da. Biliyorum kendimi.

Bu akşam o arkadaş grubundan birinin evinde yemek verildi.Ben de gitmek istemedim hiç yani. Daha önce de katılmadım bu tip ev yemeklerine iş arkadaşlarım arasında. İşe servisle gidiyorm. Evim arkadaşın evine çok uzak gece dönemicem. Arabayla işe gitmek saçma geldi istanbul trafiğinde 70 km. Ayrıca iş arkadaşlarımla iş dışında çok görüşmek istemiyorum. diğer bir sebebi de o kız. Şansa kayınvalidem geldi bir de bugün bana. Dedim kaynanam geliyor size afiyet olsun.

O kAdar üstüme geldiler ki gel gel diye. Hayır tamam diyip çekilmek çok mu zor. Ben nefret ederim ısrardan. Ben de birAz sinirlendim. Saçmalıyosunuz gelecek olsam davet mi beklicem yeter ya kapatalım şu mevzuyu dedim. Sonra bana tavır aldılar. Ergen gibi bir ortam. Ben uzak durmaya çalıştıkça saçmalıyorlar. Şimdi de mesajlar atıyo o sevmediğim kız. Videolar falan gönderiyor. Otur eğlenmene bak dimi. Benle ne uğraşıyosun. Çok şey kaçırıyomuşum. Ya kv yanımda mal mısın nesin gelmem imkansızdı diyorum. Milleti de bana karşı o kışkırtıyomuş gibi hissediyorum.

Bu arada eve gelirken küçük bir kaza geçirdim parmağım kırıldı. Düştüm bayıldım çok kan kaybettim falan hastaneden yeni geldim eve kv yanımda. Resmen akrepliğimle yine kendimi sokmuş gibi hissediyorum. Çok sinirlenince hep bana birzarar geliyor sanki. Geçen hafta da yine aynı insanla sorun yaşadım aynı gece ishal oldm kustum hastaneye gidip bir başıma serum aldım. Tahliller falan bir halt çıkmadı.

Şu an hepsini çok gergin yazıyorum ordan çok nefret dolu gözüküyor da olabilirim ama gerçekten sinirlendim ve kendimde suç arıyorum sürekli. Kv ye anlattım bi yandan. Kocam izin vermiyo de diyo. kimseyle sıkı fıkı olma eşin yeter birkaç iyi arkadaş yeter onlarla hiçbi şey olmamış gibi davran yarın diyor. Ama öyle davranamicam çünkü bugün bayapı gerginlik oldu. Ben muhtemelen domuz gibi davranıcam.

Bu arada bir dipnot daha vereyim. Kafamın sağ tarafında bir kist mevcut bende duygu durum bozukluğu da var onun sebebiyle. Bu yüzden çok keskin geçişler yaşıyorum ruh halimde. İlaç kullanmıyorum şu an. Çünkü hayatım tam rayında sıkıntm olmayınca kötü bişey yaşamıyodum normalde. Ama şimdi gidip bir şey içmemek kendimi zor tutuyorum.

Şuan bu kadar şeyi de neden yazdım hiç bilmiyorum gerçekten en başla sonun alakası yok :KK43:
Akrep burcuyum diyince devamini okumadim, zaten oraya kadar olan kisim da uyusuyor benimle, biz istemedikce insanlar bizimle iletisine gecmesin istiyoruz ve herkesle iliskimiz mesafeli, ozel alanimiza girilmesinden hic hazetmeyiz... Esim bu huyumdan cok sikayetci cunku kendisi insan iliskilerinde asiriya kacan bir tip, neredeyse tum arkadaslarimizla hep birlikte ayni evde yasasak memnun olur.

Bence o kızın yüzüne seni sevmiyorum diyip rahatlamaniz lazım.. ruhunuzu emiyor ve hasta hissettiriyor içinizde tuttuklariniz sanki..

Dünden beri bana en mantıklı gelen yorum buydu sanırım. Bunu demek zor olan. Bugün bana gelip dün benim hakkımda dedikodu yapıldığını gelseydim buna mahal vermiceğini anlattı. Erkekler arkamdan bel altı sohbet yapmış vs gibi bir şeyler geveledi. Bu kız başıma büyük iş açıcak korkuyorum. Ben de sus kimseye karşı saygımı kaybetmek istemiyorum sen de dahil dedim. Ben de çok kızdım ortamda tepki verdim diyo. Keşke gelip anlatmasydın bitir artık diye kızdım. Çıldırtıvak beni.

Cok gecmis olsun
Ben de senin gibiyim sanirim ondan seni kendime yakin hissediyorum. Rahatsizliginla ilgili hic bir sey hissetmemistim yani hic de duygu durum bozuklugu varmis gibi gelmedi bana. Tam tersine akil alinabilecek, mantikli ve ayaklari yere basan birisin dansy, keske herkes senin gibi olsa
Evet itiraf ediyorum ben seviyorum seni ;)

Dünden beri bana en mantıklı gelen yorum buydu sanırım. Bunu demek zor olan. Bugün bana gelip dün benim hakkımda dedikodu yapıldığını gelseydim buna mahal vermiceğini anlattı. Erkekler arkamdan bel altı sohbet yapmış vs gibi bir şeyler geveledi. Bu kız başıma büyük iş açıcak korkuyorum. Ben de sus kimseye karşı saygımı kaybetmek istemiyorum sen de dahil dedim. Ben de çok kızdım ortamda tepki verdim diyo. Keşke gelip anlatmasydın bitir artık diye kızdım. Çıldırtıvak beni.
belaltı sohbet miii?
ne yapmaya çalışıyor bu şapşal kız.
cidden biraz daha sert tepki vermeliydin bence.

Bipolar bozukluğun varsa o bazı dönemler kabuğuna çekilme hissin çok normal. Bir aşırı sosyalleşme bir de asosyal olma insanlardan kaçma şeklinde gösterir kendini. Dönemsel bir durum bu sende biliyorsun. İlaç kullanmak istememe sebebin nedir? Aslında daha rahat atlatırsın o dönemleri ilaçla. Kuzenim bu rahatsızlığı şiddetli geçirdiği için bu dönemlerde hastaneye bile yatıyordu.

Bence kasma kendini, suçlama, üzülme. Başka şeylere odaklan, insanları çok düşünme. Bir süre sonra geçecek diye düşün.

belaltı sohbet miii?
ne yapmaya çalışıyor bu şapşal kız.
cidden biraz daha sert tepki vermeliydin bence.

İçimde fırtınalar kopuyo artık dışarı vuramıyorum sinirimi sorunum o. Kızdım susturdum ama olay çıkarsam yeriydi bence de. Erkeklerin hakkımda ne konuştuğu umrumda değil. Bu kızı yolucam sonunda. Nişanlıydı. Ayrılınca böyle ayarı da kaçtı erkeklerle aşırı samimi olmaya başladı.

Bipolar bozukluğun varsa o bazı dönemler kabuğuna çekilme hissin çok normal. Bir aşırı sosyalleşme bir de asosyal olma insanlardan kaçma şeklinde gösterir kendini. Dönemsel bir durum bu sende biliyorsun. İlaç kullanmak istememe sebebin nedir? Aslında daha rahat atlatırsın o dönemleri ilaçla. Kuzenim bu rahatsızlığı şiddetli geçirdiği için bu dönemlerde hastaneye bile yatıyordu.

Bence kasma kendini, suçlama, üzülme. Başka şeylere odaklan, insanları çok düşünme. Bir süre sonra geçecek diye düşün.

Babam bipolar ama bana tam teşhis konmadı. İlaçlara bağlanmaktan çok korkuyorum :( işim ağır yan etkileri rahatsız ediyor

Herkes kalabalık grupları sevecek sürekli içli dışlı olacak diye bir şey yok. Kimse arkadaş edinmek de zorunda değil. Herkesin kendi tercihi. Hele siz içine kapanık değil gayet sosyalsiniz anlattığınıza göre. Bence derdiniz arkadaş sevmemeniz değil o yüzden.
Bu anlattığınız arkadaşınız(!) derdiniz. En büyük zarar kaynağı bu kadın. Şu anlattıkları basit şeyler değil farkında mısınız?Başkalarını geçtim siz bile yanlış tavrın kendinizde olduğuna inanmışsınız. Arkadaş sevmediğinizi sanmışsınız. Konuşmalarıyla dedikodusuyla herkesi yalanlarına inandırabilecek potansiyelde. İlişkinizi kesin. İmkanınız varsa uzaklaşın ondan.

Bende sizin gibiyim ailem olsun yeter içini dışını biliyorsun samimiyet var herşeyden önce . İşyerindeki arkadaşlığa güvenmiyorum.Birbirini çekemeyenmi ararsın dedikodusunu yapan mı o yüzden çok çok önemli hiçbirşeyimi anlatmam.Millete malzeme vermek istemem.Çok iyi olursun sırrını verirsin oldu ya anlaşamadın canını acıtmak için olmadık yerden vurur.Ne gerek var.Lise ve çocukluk arkadaşları başka.O zaman herşey daha masumaneydi ve samimiydi hala görüştüklerim var.

O bahsettiğiniz kız haddini çoktan aşmış bu ne laubalilik

Konuyu okuyunca kendi kendime bende arkadaş sevmiyorum sanırım dedim. Hiçte farkında değilmişim,son 1 senedir bende yanlız yada kızımla takılıyorum,kafam rahat,kimsenin derdini dinlemiyorum. Ev buluşması zaten hiç bana göre değil oldum olası,çok ekstrem bir durum (doğum,hastalık vs)olmadiğı sürece ev ziyaretinede gitmemeye çalışıyorum. Önceden böyle değildim ama ,severdim kalabalığı,sonradan değiştim.
Israr konusunda gayet haklısınız,bende sevmem,kimseyede ısrar etmem bu konularda,gelmek istemiyorum bile diyebilmeli insan rahatça ama mecbur bırakılıyoruz çoğu zaman bahane üretmeye.
Herşeye rağmen sizin durum biraz keskin sirke küpüne zarar durumu olmuş sanki. Bilemiyorum,boşverebilirsiniz,söyleyeceğinizi söyleyip o konuyu orada bırakabilirsiniz,aksi halde zararı size inanın.
Çok geçmiş olsun bu arada,acil şifalar diliyorum.

Babam bipolar ama bana tam teşhis konmadı. İlaçlara bağlanmaktan çok korkuyorum :KK43: işim ağır yan etkileri rahatsız ediyor

Eğer ibaresi varsa hemen çok iyi bir psikoloğa git canım, başlangıç falansa atlatırsın. Bu insanlardan kaçma durumu karakter değil de psikolojik olabilir o zaman. Bu bipolar bozukluk konusunda çok iyi uzmanlar var İstanbul'da, umarım yoktur böyle bir rahatsızlığın ama eğer varsa da ilerlemesini engellersin. Belki ilaçsız psikolojik destekle bile çözersin. İleriki boyutunun maalesef tedavisi yok, sadece ilaçla etkileri azaltılıyor ama işte o şiddetli manik ve depresif dönemleri geldi mi ilaç da kar etmiyor.

Allah babana da şifa versin, çok zor bir hastalık :KK43:(

Evlendikten sonra herkes bir taraflara dagiliyor, es, is, cocuklar derken, surekli gorusmek diye birsey soz konusu olmuyor zaten.. Canin muhabbet istediginde, ya da bir derdini paylasip rahatlamak istediginde aramaya basliyorsun onlari, onlar da seni..
Isyerindeki kiz senin arkadasin degil. Adi is "arkadasi" sadece.. Ben de calisiyorum, is arkadasi iste kaliyor, onlar arkadas listemde yok bile, cunki tarafimdan arkadasliga secilmis degiller, patronumun sectikleri onlar sadece.. Ha aralarinda hosuma giden biri olsa belki olur, ama simdiye dek hic olmadi. Burada yalniz vakit gecirmeye de bayiliyorum. Senin isyerindeki kiz bende olsa hic yuz vermezdim, profesyonel davranir, sadece isle ilgili konularda konusurdum o kadar..
Arkadasimi arayacak kadar bir sikintim olmadi hayatta, esim yetiyor diyorsun ama bak bugun bir kiza sikilmissin ve esin yetmemis, burada konu acmis bizimle paylasiyorsun. Bir sikintini paylasmak icin arkadasa ihtiyac duymak da iste boyle birsey zaten.. Ararsin, anlatirsin, fikir alisverisinde bulunursun, bir fincan kahve esliginde karsilikli muhabbet rahatlatir, telefonu kapattiginda, ya da bulusmadan ayrildiginda sorun cozulmus, yureginden bir yuk atilmis, yuzune bir gulumseme gelmis, rahatlamissindir bile..

İçimde fırtınalar kopuyo artık dışarı vuramıyorum sinirimi sorunum o. Kızdım susturdum ama olay çıkarsam yeriydi bence de. Erkeklerin hakkımda ne konuştuğu umrumda değil. Bu kızı yolucam sonunda. Nişanlıydı. Ayrılınca böyle ayarı da kaçtı erkeklerle aşırı samimi olmaya başladı.
senle derdi ne ki cidden.
bence de sağlam bir carlasan olacakmış:))
çizmeyi çook aşmış.
sen de söyleyemediklerin yüzünden gerginsin bu kadar.

Back
X