- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi ispanakliborek
Keske siz de videolar gelirken kayinvalide ile onlara el sallayan bir selfie cekip yollayarak cevap verseydiniz, israr aninda dururdu diye dusunuyorum.
Ben balik burcuyum. Belki de bu yuzden, gencligimde cok sayida ve cok samimi arkadasliklarim oldu. Sayisiz anilarla dolu bir yasam.. Hala firsat buldukca bir araya geliyoruz, uzaktan da olsa internetten gorusuyoruz, bazen bu gunu, mutlulugumuzu ve derdimizi paylasiyor, bazen de gecmisi yadederek kahkahalara gomuluyoruz. En yeni arkadasim, kankam 35 yillik arkadasim, Turkiyeye gelecegim diye heyecanla yollarimi gozluyor simdiden.. Digerleri cocukluktan beri, yani 40 seneleri coktan astik.. Biri anyada, digeri Konyada, hepsini ozledim, hepsi beni ozledi, hangi birine yetecek iznim onu dusunuyorum. Ben en vefaliymisim, hepsinin ortak kanaati..
Ha simdi buralarda, Amerikalarda, yeni arkadasliklarda hic gozum yok senelerdir.. Burada bile eskiler yetiyor. Daha gecen ay Floridada bir tanesindeydim, arkadasligimiz nerdeyse yasim kadar.. Ben tek buyudum, kardes yerine arkadas koydum. Onlarsiz hayat nasil olurdu dusunemiyorum bile..
Bence herkesin en az bir tane kafa dengi, cekinmeden derdini sirrini anlatabilecegi, icini dokebilecegi, sevincini paylasabilecegi, lafin sozun orada kalacagina emin olabildigi bir arkadasi olmali. Olmazsa psikologu olmali, cunki yalnizlik Allaha mahsus.. Insanin bazen ailesi ile paylasamayacagi derdi sikintisi da olabiliyor. Boyle zamanlarda arkadaslar emniyet sibobu gibi..
Ama arkadas diyorum, samimi arkadas diyorum, sirrini derdini neseni paylasabilecegin arkadas diyorum. Dost demiyorum. Cunki gercek dost bunun da otesi, herkese kismet olmuyor maalesef. Arkadasini basin derde girdiginde ararsan "elimden gelecek birsey varsa hemen.." diye lafa girer, gercek dostun varsa iki eli kanda olsa dahi "Nerdesin?" diye sorar. Oylesini bulursaniz sakin birakmayin..
Ben galiba pek vefalı bir arkadaş değilim.liseden üniversiteden ve küçüklükten mahalleden olmak üzere 4 5 yakın kıza arkadaşım var. Onları çok aramam. Vaktim de olmuyor ama seviyorum. Görüştüğümüz zaman mutluoluyorum. Sıkıntılarımı paylaşabiliyorum. Yine de srekli görüşürsem sıkılırım. Ve fazla derdimi kimselere açmam eşimden başka. Seyrek iyi geliyor. Uzakta olsam senin gibi belki de kopardım bilmiyorum :)
Ailem eşim yetiyor genelde. Bir arkadaşımı arayacak kadar sıkıntım olmadı hiç hayatta. Belki de o yüzden Anlamıyorum. İlerde ne olur bilmiyorum tabi.