Derdim babamla

Artemis888

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2019
121
211
103
Merhaba iyi akşamlar herkese.Direkt konuya girmem gerekirse bu yıl okulumdan mezun oldum ve eve geri döndüm.Eczacıyım ve yardımcı eczacı olarak işe başladım memleketimde.Eczane açabilmek için bir yıl çalışmak zorumdayım yardımcı eczacı olarak. Sıkıntı ise şu babam benim mesleğimle kafayı bozmuş işsiz kalmamdan o kadar korkuyor ki bana kafayı yedirtecek artık.Hergün yeni bir fikirle geliyor yok devlet atamasına gir, yok yüksek lisans mı yapsan , yok kpssye mi girsen , yok eczaneyi şurda mı açsan ? İşle ilgili hep aynı soruları sorup duruyor , ben bıktım artık aynı sorulara cevap verip durmaktan, şu sınavdan kaç alman lazım, yok şu atamaya girince ne oluyodu , şuna girmeyecek misin? Ama asla benim fikrim sorulmuyor ne yapmak istiyorsun diye.Belki problem olarak gelmeyebilir ama hergün aynı şeyleri duymaktan bıktım.İnanın işten eve gelince benim ilerde ne yapacağımdan başka birşey konuşmuyoruz.Beni o kadar strese sokuyor ki işsiz kalırsam mahvolurum diye düşünmeye başladım. Kaç kere kavga ettik , güzelce konuştuk ama bu huyundan asla vazgeçmiyor.Kendimi sürekli baskı altında hissediyorum, her akşam yatakta ne yapsam diye düşünüyorum.Halbuki herşey zamanla oturur bu kadar sık boğaz etmeye gerek var mı? Sizce nasıl aşabilirim bu durumu fikri olan var mı ?

Ya annem konuşuyor aslında birkaç gün düzeliyor ama sonra hop sil yeni baştan.Yine aynı konu, yine aynı sorular .Ve evet tercih dönemide çok sancılı geçmişti

Bence böyle işsiz kalan ebeveynler çocuklarını bir proje haline getirip, tüm boş zamanlarını çocuk adına planlayıp kurgulamakla geçiriyorlar.
Babanızla ilişkiniz nasıl bilmiyorum, ama ben önce tatlı bir dille konuşur, olmadı baba beni böyle darlamaya devam edersen, yemisim mesleği diyip bana ilk talip olana kaçacağım derdim.

Çok mantıklı ben ayrı eve çıkıcam bu gidişle diyodum ama kocaya kaçıcam diyeyim bari artık

Ay çok tatlı valla şanslı olan evlatlardansın ki baban bu denli düşünüyor geleceğini.
Tabi düşünmeyince aile bu seferde ilgilenmiyor diye üzülüyoruz .Ama o kadar çok kafaya takıyorki ya ilerde başarı olamayıp onu hayal kırıklığına uğratırsam diye kendimi çok yıpratıyorum .

Babanız gerçekten sizi düşündüğü için kafasına takıyor demekki durumunuzu. Lütfen ters gitmeyin adama, eğer farklı bir yol izlemek istiyorsanız bunu düzgünce dile getirin. Valla ben babanıza bayıldım :)

Tek sizin babaniz degil sanirim butun babalar oyle ne kadar anlatirsaniz anlatin tekrar tekrar soruyolar verdiginiz cevaplardan tatmin olamamis olabilir guzelce anlatin yeniden :)

Çok güzell Yıllar önce herzaman yaptığım gibi gece otobüsüne binmek icin Esenler Otogarına gittim. Üniversite için şehir dışına gideceğim, elimde boyum kadar bir valiz. Benim yaşıtım olan bir kız ôğrenciyi babası getirmiş otogara. Otobüs gidene kadar beklemeye kararlı.Kız bağımsızlığını ispat etmek istiyor, utanıyor, azarlıyor.Ne dediyse gitmiyor babasıAdam,"saat çok geç kızım, otobüse bin, öyle gideyim." dedikçe kızın gözler dönüyor. İçimden dedim ki,"Ah be kör kız, ne şanslısın da gözlerin görmez." Hayatta hersey dengeyle ilgili. Fazlası zarar ancak şanslı olduğunuzu bilin. Aksi daha can yakıcı.

Adam okutmus hayal kuruyor ne güzelama abartmıs bi sene sus baba de dükkanı açıncada tamamen susar

Siz babanızı dınleyın ama kaale almayın. Konussun dursun. Kaale alıp uykularınızı kacırmayın.psikolojınızı yormayın. Belkı erken iş bulursunuz belkı bulamazsınız gec olue. Allah saglık varsın dımı. Bellı yastakı ınsanların fıkrını degistiremezsınız o yuzden kendınızı yormayın. Ama takmayın da. Fılıstınde savas elazıgda deorem cinde salgın. Halımıxe sükür

Tıpkı benim babam ya seni düşünüyor sen takıp stres yapma bak yüksek lisans yap vs demiş senin iyi yerlere gelmeni istiyor. Ben de kpss ye hazırlanıyorum ücretli bile yaptırmıyor atanana kadar evde çalış ne gereği var artık kafasında kurmuş karısına sinirlenir gelir sana orda kızarlar şu bu diye doğu ya atanırım diyorum yok bura olursa olsun göndermem iyi puan al belediyeye gir para vereyim özele git yüksek lisans yap der planlar yapar benim adıma ama ben hiç kızmıyorum çünkü işe ne zaman başlıcan şu bu baskısı bıle yapmaz hayırlısı ne zamansa o zaman olur takma der. Bak ilgili baban ne babalar var umurlarında olmuyor evlatları sen bence gurur duymalısın

Ah ahh değerini bilin değerini şimdi burda benim babamı anlatıp can sıkmak istemiyorum ama ne babalar var... bence de takmayın duyun ama dinlemeyin. Zaten çalışıyorsunuz akşam eve gelince de annenizle sohbet edin babanız konuşunca konuyu değiştirin tekrar annenize dönün veya olmadı odanıza geçin kafa dinleyin. Baba benim hayalim şu şu ben bunu istiyorum kpss kazanmak da çok bir marifet değil ben kendi işi yerimi açmak istiyorum diyin sürekli bunu söylerseniz bence bırakır söylenmeyi.

Herkes ne güzel değer bilin demiş ama bence iş öyle değil. Yani zaten streslisiniz bir de evde sürekli sınav,iş muhabbeti dönüyor. İnsanın psikolojisi bozuluyor. İssiz kalırsam ailem beni sevmez,mahvolurum,hayatım biter durumuna geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…