bende avrupada yasiyorum canim, sende bilmeden konusmasan iyi edersin. Turkiyede yolda kalanlara yer bile ayarlamis olabildiginde, nerde gorulmus bu? Burda kimse onlem fln almiyo, kar yagdinda trafik felc oluyo ve herkes yokda kaliyoSiz hiç hayatinizda baska bir ülkeyi gördünüzmü? Hangi ülkeleri gezdiniz? Merak ettim gerçekten. Ben baska ülkede yasiyorum ve kisin burada yollari daima tuzluyorlar, hava durumuna göre önlemlerini aliyorlar. Böyle bir durum yine çiksa, asla vatandaslarini 22 saat sogukta birakmazlardi, biliyorlar, böyle birsey yapasalar politikacilar, itfaiye felan hepsi islerinden olurlardi.
Burda mesela yazin yolda kaza oldugunda yada bir sorun oldugunda ve insanlar beklemek zorunda kaldiginde hemen ekipler geliyor, yolda bekleyen insanlara soguk su felan veriyorlar. Yani burda insan canina evet bu kadar önem veriyorlar. Yani size bir tavsiye, bilmeden konusmayin canim
Ben butun avrupayi gezdim bunuda belirtimB
bende avrupada yasiyorum canim, sende bilmeden konusmasan iyi edersin. Turkiyede yolda kalanlara yer bile ayarlamis olabildiginde, nerde gorulmus bu? Burda kimse onlem fln almiyo, kar yagdinda trafik felc oluyo ve herkes yokda kaliyo
Arkadas yilbasi icin oldugunu belirtmis, ne mecburiyeti var? Is icin yolda kalanlar napsin? Sizin tek derdiniz devleti kotulemek, hic biseyden haberiniz yok. Turkiyeye ne kadar kar yagdi, bunlar cok normal, onlem almak birazda vatandasin gorevi. Herseyden boyle siyrilamazsiniz, birazda kendinizde arayin sucu. Ben yurtdisinda yasiyorum. Buraya iki sene once azcik kar yagdi. Trafik felc oldu. Kimse hic biyere gidemedi, devlet hic bisey yapamadi, herkes yolda kaldi. Kimse sizin gibi ulkesini kotulemedi. Yapilabilcekler yapilmistir. O kadar yol bi anda acilamaz... Bilip bilmeden konusmayin, biraz etrafiniza bakin
B
bende avrupada yasiyorum canim, sende bilmeden konusmasan iyi edersin. Turkiyede yolda kalanlara yer bile ayarlamis olabildiginde, nerde gorulmus bu? Burda kimse onlem fln almiyo, kar yagdinda trafik felc oluyo ve herkes yokda kaliyo
Siz hiç hayatinizda baska bir ülkeyi gördünüzmü? Hangi ülkeleri gezdiniz? Merak ettim gerçekten. Ben baska ülkede yasiyorum ve kisin burada yollari daima tuzluyorlar, hava durumuna göre önlemlerini aliyorlar. Böyle bir durum yine çiksa, asla vatandaslarini 22 saat sogukta birakmazlardi, biliyorlar, böyle birsey yapasalar politikacilar, itfaiye felan hepsi islerinden olurlardi.
Burda mesela yazin yolda kaza oldugunda yada bir sorun oldugunda ve insanlar beklemek zorunda kaldiginde hemen ekipler geliyor, yolda bekleyen insanlara soguk su felan veriyorlar. Yani burda insan canina evet bu kadar önem veriyorlar. Yani size bir tavsiye, bilmeden konusmayin canim
B
ben çok üzüldüm ya hadi biz artık geçtik yoldan ama
henüz karşı gidişte bursadan saat 1de kalkmış 27 saattir orada olanlar vardı
son keklerimizi onlarla paylaştık
ve daha bugün saat 5 civarı açılmış yollar
kucağında bebeği olan vardı
neden helikopter falan yollamıyorlar yazık onları almaya
biz yetişkiniz hadi de arabada da küçük çocuk vardı
Arkadas yilbasi icin oldugunu belirtmis, ne mecburiyeti var? Is icin yolda kalanlar napsin? Sizin tek derdiniz devleti kotulemek, hic biseyden haberiniz yok. Turkiyeye ne kadar kar yagdi, bunlar cok normal, onlem almak birazda vatandasin gorevi. Herseyden boyle siyrilamazsiniz, birazda kendinizde arayin sucu. Ben yurtdisinda yasiyorum. Buraya iki sene once azcik kar yagdi. Trafik felc oldu. Kimse hic biyere gidemedi, devlet hic bisey yapamadi, herkes yolda kaldi. Kimse sizin gibi ulkesini kotulemedi. Yapilabilcekler yapilmistir. O kadar yol bi anda acilamaz... Bilip bilmeden konusmayin, biraz etrafiniza bakin
Iyide önlemi vatandas almak zorunda degil, devlet almak zorunda. Devlet seferleri iptal edebilir mesela. Insanlara disariya gitmemsin diye, haberlerde mesaj verebilir, yani kar yagisi bu kadar vahim ise.
Hepsini geçtim, diyelim ki o yollarda tüm vatandaslarin yaptigi yalnis, eh bu demek degil ki yolda sogukta kalmanin hak oldugunu. Devlet hemen aninda devreye geçmesi lazimdi ve just'un anlattigina göre böyle birsey yoktu. Insanlar orada sogukta, korku ile kaldi. Just resmen ölecegini düsünmüs, bu nasil bir korkudur tahmin bile edemem.
Ve anladigim kadari ile, devlet hemen devreye geçseyde 22 degil, 2 saat sürerdi. Devlet hiç birsey yapmadigi için durum böyle oldu.
disardan siz sacma gozukuosunuz, ne kadar sacma gozuktugunuzu bi bilseniz konusmazdiniz bileHer konuda bir muhalefet var da komikleşmeyin artık ya
Valla saçma görünüyor dışarıdan
Yapılabilecekler yapılmıştırdan nasıl emin oldunuz acaba?Ayrıca hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama orada bir problem olduğunda onu da şikayet edebilirsiniz zaten.Orada olunca güzel burada olunca tü kaka demiyor kimse.Sadece sorun her sene aynı şeylerin sil baştan ülkemizde yaşanması.
Ayrıca şunu da belirteyim ; baştakileri , yetkilileri vs. beğenmemekle devleti beğenmemek farklı şeylerdir.Aradaki ayrımı yapıp ondan sonra bu sözde vatanseverliğinizi konuşturun bence.Problemler üstü örtülerek değil sorgulanarak , tepki verilerek çözülür.Siz hiç bir şeye bir tepki göstermezseniz kötü olanı değiştirmez hiç kimse.Bu da sandığınız gibi ''devleti korumak'' değil , ülkeye zarar vermektir.
karin bu kadar yagicagini haberlerde ben gormustum. Ne kadar onlem alinirsa alinsin, bizim millet boyle tatil gorunce yollarda, ister kar yagsin ister firtina kopsun. Size simdi bi haber gostericem baska ulkelerde noldunu goruceksinizIyide önlemi vatandas almak zorunda degil, devlet almak zorunda. Devlet seferleri iptal edebilir mesela. Insanlara disariya gitmemsin diye, haberlerde mesaj verebilir, yani kar yagisi bu kadar vahim ise.
Hepsini geçtim, diyelim ki o yollarda tüm vatandaslarin yaptigi yalnis, eh bu demek degil ki yolda sogukta kalmanin hak oldugunu. Devlet hemen aninda devreye geçmesi lazimdi ve just'un anlattigina göre böyle birsey yoktu. Insanlar orada sogukta, korku ile kaldi. Just resmen ölecegini düsünmüs, bu nasil bir korkudur tahmin bile edemem.
Ve anladigim kadari ile, devlet hemen devreye geçseyde 22 degil, 2 saat sürerdi. Devlet hiç birsey yapmadigi için durum böyle oldu.
yok laf ettirmeyecek ya kıymetlisine haşmetlisine laf gidiyor sanıyor o.
bu devlet kaç yıllardır kaypak bir sistemde
merak etmesin haşmetlisi gelmedi aklıma.
Kesinlikle öyle.Ki haşmetliyi de bizzat devlet sanıyor galibaNeyse ki yaşadığı ülkede de mahsur kalınabiliyormuş.O zaman sorun yok yaaa güzel bi şey demek ki.
ben çok üzüldüm ya hadi biz artık geçtik yoldan ama
henüz karşı gidişte bursadan saat 1de kalkmış 27 saattir orada olanlar vardı
son keklerimizi onlarla paylaştık
ve daha bugün saat 5 civarı açılmış yollar
kucağında bebeği olan vardı
neden helikopter falan yollamıyorlar yazık onları almaya
biz yetişkiniz hadi de arabada da küçük çocuk vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?