Derdim büyük arkadaşlar yorum yapın..

Kızım olsanız, ben de karşı çıkarım. O kadar yaş farkının kabul edilebilir olması için sizin en azından 30'unuzu devirmiş olmanız gerekir bana göre. Olgunum filan diye düşünebilirsiniz de bu adam 40 yaşında, aynı olgunlukta, denklikte olabilir misiniz gerçekten? Mümkün değil. Ve hangi yaşta olursanız olun, asla hayata sizinle aynı gözlüklerle bakamayacak, enerjisi sizi tutmayacak bir insan olacak karşınızdaki. Öyle 50 yaşında ama gençlere taş çıkarıyor lafları bana göre hikaye. Ha 50 yaşında çok iyi durumda olan insanlar elbette vardır ama kendinden 15 yaş küçük biriyle aşık atabileceğinin düşünülmesi de palavra.

Onun dışında, diplomaya çok anlam yükleyen bir insan değilim ama bu devirde, özellikle bir erkeğin lise diplomasıyla sınırlı kalmasını aklım almıyor. Ülkemizde kadınların, kızların okuması konusunda zorluklar var ama erkekler bunların yarısını bile yaşamıyor. Bunun yanı sıra açıköğretim diye bir şey var. Tuhaf geliyor o yaşta bir insanın bir diploma edinmemiş olması. Hani çok zeki olsa, kariyerimde beni bir basamak daha yukarı taşır diye düşünüp bu işe girişmez miydi? Ve erkeklerin bir çoğu karısından daha düşük bir eğitime sahip olmayı kompleks haline getirebiliyor, sizde böyle olacağının garantisi yok ama olmayacağının da yok.

Ve, kaç yaşında adamın kendi jenerasyonundan bir kadınla değil de kendinden çok daha küçük, genç bir kadınla birlikte olmasına ben hiç iyi gözle bakmıyorum, üzgünüm. Yani öyle biri kızlarıma yanaşsa, onu ıslak odunla evire çevire döver de hırsımı alamam. Aileniz yine medeni insanlarmış, konuşarak çözmeye çalışıyorlar.

Bende kesinlikle, kızımı böyle biriyle evlenmesini istemem.
Sizde empati yapabilirsiniz..kızınızı doğurmuş büyütmüş ve okutmuş olarak, bu kadar yaş farkı ve sırf iyi diye böyle biriyle evlenmesini istermisiniz?
Lütfen biraz gerçekçi olun. Bu adam bu yaşta kalmayacak maalesef, ilerisini de düşünmek zorundasınız.

Merhaba arkadaşlar ben 25 yaşındayım iş yerinden biriyle sevgili oldum o kişi de 39 yaşında. Ben güzel bir kızım ve yaşımdan daha da genç duruyorum 20 sanıyorlar genelde. Sevdigim kişi de yasını gösteriyor ne yazık ki. Ben üniversite mezunuyum o lise. Durumları da iyi sayılmaz benim ailemin iyi. Şimdi diyeceksiniz ki denk değil? Ama karakter olarak muhteşem birisi bana karsı tutumu davranışları harika biri cok merhametli iyi bir insan zeki biri herkes tarafından sevilen biri gezmeyide sever eğlenmeyi de inanclıda.. ben gercekten sevdim aileme söyledim asla ama asla kabul etmiyorşar her insan gibi bende aileme cok duskunum seviyorum onları üzmek asla istemem babam kalbim sıkısıyor stresten diyor ben ölüyorum.. annem ya o ya biz diyor asla müssde etmem diyor ben napsam iki ara bir derede kaldım ailem normalde hic baskııc tutucu değildir aöa bu konuda asla diyolar senin icin diyoruz ilerde sorun yasama diye diyorlar ama tanısalar gercekten iyi biriisi diyorum babamda o da kendine göre iyi birinş bulsn o zaman diyor..

ya inanmayacaksın ama senin yazdıklarını okuyunca eski günlerim aklıma geldi :) aynı durum bizde de yaşandı. Ben üniversite o lise mezunu. Ailelerimiz farklı. aramızda 10 yaş var falan. Annem çok direndi istemedi. Sonra ayrıldım hasta oldum baya. Annem kıyamadı. Evlendik 7 yıl oldu. Çok karşı çıkan annem ve ananem şimdi benden çok seviyorlar eşimi.Çünkü sakin anlayışlı olgun bir insan. Biliyor musun benim gibi bir arkadaşım vardı. Bana şöyle demişti '' annem kanser hastası onunla ilgileniyorum. Eşim lise mezunu diye çok dalga geçtiler ama üniversite mezunu bir insan annemle böyle ilgilenip bakmazdı ''
yani demem o ki eğitim düzeyi önemli tabi bazı yerlerde ama bence insanlık karakter de önemli. Ailelerinizi de yuvanıza karıştırmadığınız sürece sıkıntı olmaz. Erkekler geç olgunlaşıyor zaten. Büyük erkek her daim karısının kıymetini bilmişti çevremde .

Aileniz haklı. Flörtün heyecanıyla size her şey toz pembe gibi geliyor ne yazık ki. Ama o aşk pırpırları geçici. İlerde her şeyi size batabilir. Size batmazsa ona batabilir. Komplekssiz erkek çok az. Bence sosyokulturel açıdan çiftler denk olmalı. Bizim gibi ataerkil toplumlar için diyorum bunu yani. Gelişkin yerlerde belki bu sorun olmaz. Orada toplumsal kalıplar yıkılıyor artık ama bizim toplum öyle değil. Aa kocası da pek yasliymis, tüh lise mezunuymus, daha iyisini bulamamış mı gibi yığınla laf gelecek kulağınıza birini takmazsaniz digerini takacaksiniz. Ben umursamam demeyin bu sözler insanın beynini alttan alta işliyor. Sonra ona karşı tavırlarınız değişmeye başlayacak. Tabi komplekse girip önce o tavır değiştirmezse. Burada pek çok konu var yaş farkı, statü farkından kaynaklanan sorunlar nasıl anlatılmış. Diyeceksiniz ki denk olanlar çok mu mutlu benim de cevabım evliliğin kendisi delilik zaten biz delilik içinden en az riskli olanı secmeye çalışıyoruz

Merhaba arkadaşlar ben 25 yaşındayım iş yerinden biriyle sevgili oldum o kişi de 39 yaşında. Ben güzel bir kızım ve yaşımdan daha da genç duruyorum 20 sanıyorlar genelde. Sevdigim kişi de yasını gösteriyor ne yazık ki. Ben üniversite mezunuyum o lise. Durumları da iyi sayılmaz benim ailemin iyi. Şimdi diyeceksiniz ki denk değil? Ama karakter olarak muhteşem birisi bana karsı tutumu davranışları harika biri cok merhametli iyi bir insan zeki biri herkes tarafından sevilen biri gezmeyide sever eğlenmeyi de inanclıda.. ben gercekten sevdim aileme söyledim asla ama asla kabul etmiyorşar her insan gibi bende aileme cok duskunum seviyorum onları üzmek asla istemem babam kalbim sıkısıyor stresten diyor ben ölüyorum.. annem ya o ya biz diyor asla müssde etmem diyor ben napsam iki ara bir derede kaldım ailem normalde hic baskııc tutucu değildir aöa bu konuda asla diyolar senin icin diyoruz ilerde sorun yasama diye diyorlar ama tanısalar gercekten iyi biriisi diyorum babamda o da kendine göre iyi birinş bulsn o zaman diyor..
Aileni dinle.Daha sonra yaş farkınız sıkıntı çıkarır

Normalde hiç yorum yapmam ama başımıza geldiğinden söylüyorum yakınım ünv iken tanıştı eşiyle..kız 5 yıllık ünv mezunu hazırlık da okudu, erkek ortaokul mezunu bile değil düşün artık.. Neyse diplomaya bakmayalım dedik ama kalıcı bir işi yok serbest meslek dekorasyon işi yapıyor, bazen iş olur bazen olmaz, kız da çalışıyor oda 3bine yakın maaşı var, aralarındaki yaş farkı kız 32 yaşında şimdi, erkek 44 ..arada o kadar fark varki ben şimdi olsam bu evlliğe karşı çıkarım açıkcası ama iş işten geçti diplomalarda, yaş ta bir kriter bence böyle de olmalı..Geçen denk geldik yakınımla konuşurken hayat şartlarından zorluklarından bahsediyorduk eşim iyi ama kendi eğitimime durumuma göre biriyle evlenseydim dedi..Şu yaşımda başka türlü düşünüyorum dedi yaşı 32
Benim de yaşım 39 şu an bir ablan olarak yazıyorum ekmeğimizi elimize aldık dengimizi bulduk öyle evlendik dört dörtlük bir hayat olmuyor hiçbir zaman ama kendi yaşıtlarım dururken neden 39 yaşında adamla evleneyim yaşın 30 olsaydı hayata başka bakarsın bence çok gençsin anneni babanı üzme.
Aynı eve girmeyince kimseyi de iyi bilme canım.

Ailenin yerine kendini koy birde öyle düşün. Kızının iyiliğini istiyorlar. Benim de kızım bu sekilde gelse istemezdim herhalde. Tabi meziyetleri güzel sevgilinin. Ama aynı eve de girmeden asla taniyamazsin. Yaşinda çok genç. Hakkında hayirlısı tabi ama ailenin kalbini kırma. Onların hayır duası olmayan iş yürümüyor.

Ben 27 esim 28 yasinda ama hayat stresi onu o kadar yordu ki simdiden bir suru beyazlari var, cildi kiristi, kilo aldi ve is yerindeki 30lu yaslarindaki bekar arkadaslari ona abi diyormus yasini bilmeden. Bu duruma icerleniyor baya. Sevgililik donemimizdeko fotolari gorunce simdi yaninda ne kadar yasli duruyorum diyor. Yas farki fazla olsa dusunemiyorum bile. 14 yas tek kelimeyle "korkunc" neredeyse 2 jenerasyon fark var. Siz sihirli annemle buyumken o tek kanalli trt ile buyumus. Serdar ortac gibi biri degilse muhtemelen ki " inancli" diyorsunuz, sizi kiskanip hayati size dar etmesi hic isten bile degil. Yol yakinken vazgecin

Merhaba , bence aileni karşına alıp konuş bir tanıyın, araştırın , bakın sizi asla kırıp incitmem onaylamadığınız birşeyde yapmam diyin , iyi dersiniz kötü çıkar , kötü dersiniz iyi çıkar , kısmetten ötesi olmuyor , çevrmizde çok görüyoruz bazen çok mutlu , bazen ise tam tersi hüsranla sonuçlanıyor , ama ailenizi dinleyin derim ben onlar genelde haklı çıkıyor , evlilik sevgili olmaya benzemiyor , çok basit gördüğünüz şeyler bile ilerde çok büyük sorun olabiliyor , hakkınızda hayırlısını diliyorum

1- 39 yaşına kadar neden evlenmemiş bir de anlatmanıza göre çok iyi biri, yada evlenip ayrılmış size söylememiş olabilir mi?
2- işyerinde olması da ayrı bir sorun, ayrıldığınızda sorun olabilir, işyerindeki kişiler biliyor mu bu durumu
3- ailenizin onaylamadığı biri için lütfen ısrarcı olmayın, çünkü onlar gerçeği bizden daha iyi görebiliyorlar
yani daha 25 yaşındasınız kendinize denk birini bulabilirsiniz, yaş, aile ve aynı işyerinde çalışmak hepsi ayrı ayrı sorun neden kendinizi bile isteye bu zorlukların içine atıyorsunuz anlamak mümkün değil

Aileni dinle. Sana söyleyebileceğim tek şey bu. Vaktinde benim ailem de beni uyardı biriyle ilgili. Normalde çok açık görüşlü insanlardır ama o konuda çok netlerdi. Bunca yıllık tecrübe yanılıyor olamaz dedim. Iyi ki.onlari dinlemişim. Sen de dinle aileni. Sevgiliyken tabi li herşey harika olmalı. Neyi paylaşamayacaksınız ki.zaten. aynı eve aynı yükün altına girmeden anlayamazsın, iste orda da devreye anne baba tecrübesi ve önsezileri giriyor. Güven onlara.

ya inanmayacaksın ama senin yazdıklarını okuyunca eski günlerim aklıma geldi :) aynı durum bizde de yaşandı. Ben üniversite o lise mezunu. Ailelerimiz farklı. aramızda 10 yaş var falan. Annem çok direndi istemedi. Sonra ayrıldım hasta oldum baya. Annem kıyamadı. Evlendik 7 yıl oldu. Çok karşı çıkan annem ve ananem şimdi benden çok seviyorlar eşimi.Çünkü sakin anlayışlı olgun bir insan. Biliyor musun benim gibi bir arkadaşım vardı. Bana şöyle demişti '' annem kanser hastası onunla ilgileniyorum. Eşim lise mezunu diye çok dalga geçtiler ama üniversite mezunu bir insan annemle böyle ilgilenip bakmazdı ''
yani demem o ki eğitim düzeyi önemli tabi bazı yerlerde ama bence insanlık karakter de önemli. Ailelerinizi de yuvanıza karıştırmadığınız sürece sıkıntı olmaz. Erkekler geç olgunlaşıyor zaten. Büyük erkek her daim karısının kıymetini bilmişti çevremde .

Ne kadar sacma bir laf universite mezunu olsa annemle ilgilenmezdiymis.
Hadi bakalim ben de antitez uretiyorum o zaman.
Babam uni mezunu, doktor. Anneannemle hastayken 10 yil boyunca kendi annesi gibi ilgilendi. Hatta anneannem onun kollarinda vefaat etti. Lise mezunu enistem hic ilgilenmedi. Demekki lise mezunu damatlar hayirsizdir.

Boyle genelleme mi olur allah askina.
Merhamet vicdan egitimle olculur mu?

Ulu sözü dinlemeyen ulur diye bir soyleyis var..Cok katiliyorum.Cok yaş farki var bence pisman olursunuz ilerde

Ne kadar sacma bir laf universite mezunu olsa annemle ilgilenmezdiymis.
Hadi bakalim ben de antitez uretiyorum o zaman.
Babam uni mezunu, doktor. Anneannemle hastayken 10 yil boyunca kendi annesi gibi ilgilendi. Hatta anneannem onun kollarinda vefaat etti. Lise mezunu enistem hic ilgilenmedi. Demekki lise mezunu damatlar hayirsizdir.

Boyle genelleme mi olur allah askina.
Merhamet vicdan egitimle olculur mu?
ben genelleme yapmadım. Arkadaşımın dediğini paylaştım. Lise mezunu üniversite mezunu diye insanları katagorize etmememk gerekiyor. Çünkü eğitimli insanlar alt statüdekileri küçük görüyor aşağılıyor ben buna karşıyım.

Ne kadar süredir tanıyorsun bu kişiyi yaşın genç ve ara da baya bir yaş farkı var bazen problem olabiliyor ,olgun erkek kadın kıymeti bilir gibi bir düşünce var kişiye göre değişir ,sana karşı ilgili ve saygılı olmasının nedeni bu olabilir ,kendi yaşıtların kafası bir karış hava da genelleme yapmak istemiyorum fakat erkekler geç olgunlaşıyor ne yazıkki ,ailen istemiyor çünkü arda baya bir yaş farkı var artı maddi durumu olabilir kız aileleri maddiyata önem verir ilerde kızımız rahat etsin diye ,her şey para değil dense bile parasız da birşey olmuyor bundan bir on yıl sonrasını düşün sen daha gençsin için kıpır kıpır o yaş itibariyle sana ayak uydurabilecekmi çokmu seviyorsun vazgeçemeyecek kadar konuyu anlattığın kadar bilebiliriz kişilik karakter tabiki çok önemli ama ailenin rızası olmadan yol alırsan ilerde onlara şikayet etmeye yüzün olmaz bunları da düşün evlilik farklı bir sorumluluk getiriyor hayaller gibi olmuyor herşey çok sevdiğin bir adamla bile aynı evde yaşayınca onun daha önce görmediğin huylarını görüyorsun ,evlilik sorumluluğu başlayınca aileler işin içine girince bir çok sorun çıkabiliyor bunlar la başetmeye hazır hissediyormusun kendini yazdıklarından ciddi düşündüğünü algılayıp o yüzden bunları yAzdım hakkında hayırlısı olsun fakat iyi düşün

Kendiniz diyorsunuz aileniz normalde baskici değilmiş ama bu konu da tavırları netse haklı oldukları için olabilir kesinlikle ailenizi dinleyin karşınıza almayın derim evlilikte aşk meşk geciyor zamanla insan kendini sorguluyor ve genelde hep aileye hak veriyor sizde aynı pismanligi yasamayin

25 yaşında o yaşta biri bence de olmaz.. O şimdi senin gençliğinden etkileniyordur. Bir sor bakalım gerçekten daha önce evlenmemiş mi? Çocuğu bile olabilir..

Konu sahibi profilimden de bakabilirsiniz ben de benzer durumdayım.ailem karşı çıkacak orası kesin.ama beni hem kendi adıma hem toplum adına üzen şey şu: bu adamlar eğitimsiz,yaşça büyük ama maddi durumu iyi olsa kimse karşı çıkmıyor.hatta bu adayı onlar size bulsa siz eğitimsiz ve yaşlı diye istemeseniz sizi şükürsüzlükle açgözlülükle suçlarlar,önemli olan iyi insan olması derler gençlik güzellik geçici derler.veya sizin durumunuz kötü olsa sevdiğiniz zengin olsa ne var canım her şey para pul mu evlen tabi derler.
İçkisi sigarası sormazlar,maaşını sorarlar.sonra burada konular açılıyor “dayak yiyorum.ailem aç mısın açıkta mısın nankörlük etme dedi nasıl boşanayım” diye.yazacak şeyim çok

Back
X