• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim büyük değil ama artık bunaldım:(

arkadaşlar gerçekten zaman ayırıp okuduğunuz ve yorum yaptıgınız ıcın tesekkur ederım derdi paylaşmak rahatlatıyomus ınsanı hepinizden Allah razı olsun. bugun dedıgınız gıbı once konusmayı denicem bakalım inş dinler benı belkı yumuşar hak verir.Rabbım bı kapı acar ınsallah da bende ayaklarımın uzerınde dururum .kımseye mınnet etmem yavrumu rahat yetıstırırım :(

önerileriniz okuduğunuz için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar haklı olduğumu bilmek içimi rahatlattı acaba dedim gercekten ben mi çok harcıyorum. bu gune kadar da hep sabrettım . herkes birden bire olmuyor zamanla bende rahat olacağım diye düşündüm durdum .ama artık olacağı yok .dediğim gibi aldığım parayı vermeyeceğim . ve şimdi annemle konuştum söylee ona götürsün doktora özele biz verelim dedi bunu duysa ne der bilmiyorum ama duymalı diyeceğim. kızarsa kızsın annemın dediği gibi götürmek zorunda biraz daha böyle giderse alıp konuşacağım gerçekten kendımı yük gibi hissediyorum öyle yapınca. evde boncuk işi yaptım ama ağlıya ağlıya yaptım yine kendı babam duymuş nasıl yani biz 4 yıl boncuk ısı yapsın dıye mı okuttuk keske deseydı dıkıs nakısa gıtseydı vaktı bosuna gıtmezdı parca bası 1 tl gözlerine yazık demıs zaten daha sonra bıraktım.kendı aılemden gelen yardımı da hıc bı sekılde kabul etmeme gıbı bı huyu var . ama dediğiniz gibiçocuk doğduktan sonra iş konusunda ısrar edıcem .artık yeter bende rahat yasamak ıstıyorum:(

işte kadını babası kimseye muhtaç etmemek için okutuyor, kadın ise kendini feda ettiği adamdan ne kadar haksız bir muamele görüyor.... boşuna demiyorlar işte işinizi elinize alın diye. her zaman hak ettiklerimizle yaşadıklarımız aynı olmayabiliyor. Allah yardımcınız olsun.

selamm.nasıl başlıcağımı hiç bilmiyorum.çok sefer düşündüm yaz derdini içini dök diye ama dedim ya başlayamıyorum.eşimle 1 sene süren flörtün ardından nişanlandık ve 1 yıl sonra evlendik.o zamanlar eşim o kadar sakin,rahat bi insandı ki yanında çoook mutluydum ve seviyordum hala da seviyorum . evlendiğimizde değişmeye başladı genelde olduğu gibi . hep benim alttan almalaraım ve sessiz kalmalarım sayesinde bu güne kadar geldik. 2 yıllık evliliğimde doğru düzgün kendime alışveriş yapan bi insan değilim. üniversite mezunuyum ve ev hanımıyım eşim çalışmamı istemiyo. bu konuda tartışmadık bile tamam dedim.zaten bölümüm biyoloji ve yaşadığım şehirde çok fazla bi iş alanı yok.kayınbabam arada harçlık verir. ben bunları bile 2 yıl boyunca biriktirmedim. hep eşim dar durumda diye getirdim eline saydım . çocuk için mücadele verdim evet tek başıma çünkü hastaneye rahim filmi çektirmeye gittim yanımda kimse yok bayılmışım ve ayıldığımda ayaklarımı havada başka bi arkadaşın eşi tututyordu.eşimi aradım. uyuyor. komşuyu aradım uyandırdım geldi.bakkala borç yazdırıyorum şubat ayından bu yana 83 tl olmus eşimden habersiz yazdırıp kendı imkanlarımla ödemeye çalısıyordum. bakkal söylemiş borcun var diye ve bana ateş püskürdü bağırdı çağırdı gitti. ben 5 aylık hamile gece 11 e kadar balkonda ağlayarak bekledim . korkmadım sadece bu halde olduğum için üzüldüm .yine halime binlerce şükür ki dünyalar tatlısı kayınvaalidem ve kaayınbabam var . ailemden uzak bir şehirdeyim 4 saatlik eşim bayram günleri zor gelir söylene söylene zaten 1 de gidip akşam 6 da döneriz. şu anda hamileyim ve bebeğime doğal olarak bişeyler almak istiyorum . düşük riskim olduğu iin çok çıkmıyorum netten araştırıyorum. onu bile ince eleyip sık dokuyorum en ucuz en hesaplı nerde var bakmaktan yoruldum .eşim bu aralar fazla harcadığımı söylüyor . sebebi ilk defa kendı bakımım için kuafore gıtmem. 40 tl de bi hakkım olsun değil mi saç boya kaş değil sadece ağda o da ne olur ne olmaz hazırlıklı olayım diye dün yatmadan bana 5 tl verir misin dedim ohaa ya sende bu aralar şeyini çıkardın napcan git bütün parayı al oradan dedi. şimdi söyleyin ben çok mu harcıyorum gercekten o kadar hakkım yok mu benım? bu gune kadar etrafımdakı ınsanları kıskanmadım eltim de çok iyidir . ve o da harcama yapar kenarda mutlaka sıfır pijama koyar hastanelik mesela benım kenarı bırak daha kendıme almadım . dar gelıyor ama idare ediyorum .kıskanmak değil imreniyorum keşke bende koyabilsem bişeyler yapabılsem evde yapılan işleri de denedım coğu kez paramı alamadım. saçmaladım baya kafanızı şişirdim biliyorum ama içimi döktüm:( ha bide sadece bu değildir biz gezmeye falanda çıkmayız onlar bizim için lüks eşim sigarasına gunluk 7.5 tl verirken dısarı cıkıp ıkı cay ıcemez miyiz? buna hiç mi hakkım yok ?yada o aylık 210 tl sigaraya verirken benım 40 tl kuafore vermeye hakkım yok mu? ilgisizlik de cabası mart ayından berı kontrole gıtmıyoruz sebebı ıyı görünüyomuşum ama kanamam oluyor:( ve bunu hiç düşünen yok bari devlet hastanesıne götür be adam ben tek gıtmek istemıyorum cunku yoruldum tek basıma bıseyler yapmaktan herkes esıyle gelırken benım tek orada durmam ıcımı acıtıyor. neyse kı bebeğim oğlum gelecek o zaman yüzüne bile bakmıcam ve bütün ilgimi sevgimi ona vermeyi düşünüyorum. tabı oğlumla bız kesın yıne yanlız oluruz. tahminim eşim yine ilgisiz olur . dünden beri ağlıyorum boğazım acıdı. artık içim şişti döktüm .k.bakmayın uzun oldu

ben artık kkdaki kadınlara acımıyorum
sizinle hastaneye gelmeyen adama çocuk yapıyorsunuz
size 5 lira vermeyen adam istedi diye çalışmıyorsunuz
bunları da üniversite mezunu halinizle yapıyorsunuz
tamam kendinize layık gördünüz bunları
çocuğunuza da mı layık görebildiniz
ama yoo çocuk olunca değişir mutlaka eşiniz değil mi
klasik olarak değişmesini bekliyorsunuz
hala....................

Aslına bakarsan kocaman bir derdin var bence. Konuşurken, onun yaptıklarından çok, yaptıklarının sana hissettirdiklerinden bahset bence. Biraz zor görünüyor ama umarım herley çözülür. (Bu arada bir an önce doktora git, ihmal etme sakın)

selamm.nasıl başlıcağımı hiç bilmiyorum.çok sefer düşündüm yaz derdini içini dök diye ama dedim ya başlayamıyorum.eşimle 1 sene süren flörtün ardından nişanlandık ve 1 yıl sonra evlendik.o zamanlar eşim o kadar sakin,rahat bi insandı ki yanında çoook mutluydum ve seviyordum hala da seviyorum . evlendiğimizde değişmeye başladı genelde olduğu gibi . hep benim alttan almalaraım ve sessiz kalmalarım sayesinde bu güne kadar geldik. 2 yıllık evliliğimde doğru düzgün kendime alışveriş yapan bi insan değilim. üniversite mezunuyum ve ev hanımıyım eşim çalışmamı istemiyo. bu konuda tartışmadık bile tamam dedim.zaten bölümüm biyoloji ve yaşadığım şehirde çok fazla bi iş alanı yok.kayınbabam arada harçlık verir. ben bunları bile 2 yıl boyunca biriktirmedim. hep eşim dar durumda diye getirdim eline saydım . çocuk için mücadele verdim evet tek başıma çünkü hastaneye rahim filmi çektirmeye gittim yanımda kimse yok bayılmışım ve ayıldığımda ayaklarımı havada başka bi arkadaşın eşi tututyordu.eşimi aradım. uyuyor. komşuyu aradım uyandırdım geldi.bakkala borç yazdırıyorum şubat ayından bu yana 83 tl olmus eşimden habersiz yazdırıp kendı imkanlarımla ödemeye çalısıyordum. bakkal söylemiş borcun var diye ve bana ateş püskürdü bağırdı çağırdı gitti. ben 5 aylık hamile gece 11 e kadar balkonda ağlayarak bekledim . korkmadım sadece bu halde olduğum için üzüldüm .yine halime binlerce şükür ki dünyalar tatlısı kayınvaalidem ve kaayınbabam var . ailemden uzak bir şehirdeyim 4 saatlik eşim bayram günleri zor gelir söylene söylene zaten 1 de gidip akşam 6 da döneriz. şu anda hamileyim ve bebeğime doğal olarak bişeyler almak istiyorum . düşük riskim olduğu iin çok çıkmıyorum netten araştırıyorum. onu bile ince eleyip sık dokuyorum en ucuz en hesaplı nerde var bakmaktan yoruldum .eşim bu aralar fazla harcadığımı söylüyor . sebebi ilk defa kendı bakımım için kuafore gıtmem. 40 tl de bi hakkım olsun değil mi saç boya kaş değil sadece ağda o da ne olur ne olmaz hazırlıklı olayım diye dün yatmadan bana 5 tl verir misin dedim ohaa ya sende bu aralar şeyini çıkardın napcan git bütün parayı al oradan dedi. şimdi söyleyin ben çok mu harcıyorum gercekten o kadar hakkım yok mu benım? bu gune kadar etrafımdakı ınsanları kıskanmadım eltim de çok iyidir . ve o da harcama yapar kenarda mutlaka sıfır pijama koyar hastanelik mesela benım kenarı bırak daha kendıme almadım . dar gelıyor ama idare ediyorum .kıskanmak değil imreniyorum keşke bende koyabilsem bişeyler yapabılsem evde yapılan işleri de denedım coğu kez paramı alamadım. saçmaladım baya kafanızı şişirdim biliyorum ama içimi döktüm:( ha bide sadece bu değildir biz gezmeye falanda çıkmayız onlar bizim için lüks eşim sigarasına gunluk 7.5 tl verirken dısarı cıkıp ıkı cay ıcemez miyiz? buna hiç mi hakkım yok ?yada o aylık 210 tl sigaraya verirken benım 40 tl kuafore vermeye hakkım yok mu? ilgisizlik de cabası mart ayından berı kontrole gıtmıyoruz sebebı ıyı görünüyomuşum ama kanamam oluyor:( ve bunu hiç düşünen yok bari devlet hastanesıne götür be adam ben tek gıtmek istemıyorum cunku yoruldum tek basıma bıseyler yapmaktan herkes esıyle gelırken benım tek orada durmam ıcımı acıtıyor. neyse kı bebeğim oğlum gelecek o zaman yüzüne bile bakmıcam ve bütün ilgimi sevgimi ona vermeyi düşünüyorum. tabı oğlumla bız kesın yıne yanlız oluruz. tahminim eşim yine ilgisiz olur . dünden beri ağlıyorum boğazım acıdı. artık içim şişti döktüm .k.bakmayın uzun oldu

Yazdıklarını okuyunca gözlerim yaşardı ve şuan ağlıyorum allah sabır versin canm ne olur ağlama diyorum ama senn içinden ağlamak geliyor çok kötüsün biliyorum ama yapma ağlama dik dur sana tavsiyem güçlü olmalısın bence sen ona aynı şeyleri yap görsün bakalım nasıl oluyor ilgisiz ol bide böyle dene bakalım

bu adamdan sana fayda yok cunku acız ne guzel meslegın varmıs bıyolojı kps olmadımı ucretlı ogretmnlık var yda dersane sen bunca yıl elın oglundan 5 tl sakkız cıps parası almk ıcınmı okudunn gerekırse bosan bu adamdn meslegını yap elın oglu ıkı gun sonra yuzune bkmaz adam olmuyosa hıc ugrasma bnce ayrıca esının onunde bı kalbur samanı eksıkmıs öf sinir oldumm

senin bu yaşadığın ekonomik şiddet

kocan seni eliyle değil parasıyla dövüyor

ve bu çok ciddi boşanma sebebi

azcık panter ol o çocuk kanaman olduğunda allah korusun birşey olduğunda vebali babasına olduğu kadar senınde boynuna

kocana sözünü geçirmeye çalış ve bu tatlılıkla olmaz

kaynanan kayınbaban neden iyi? çünkü oğullarının psikopatlıklarını biliyorlar ona senden başkası sabretmezde ondan senı hoş tutuyorlar...

günaydın kızlar .bugün kendımı daha iyi hissediyorum sanki.dün dayanamadım kayınbabam ve kayınvalideme açtım konuyu . verdiği paranın peşine düşüyor vs.. vs.. dedim . ve lütfen bana bi iş bulun bende çalışayım dedim . kaynanam çalışınca da alırsa elinden parayı napacan dedi ? en azından sosyal bi çevrem olur evde gün gezmelerinden ve komşu ziyaretlerinden bıktığımı söyledim . kaynananm çocuğa bakabileceğini söyledi .ücretli teklif ettim ne ücreti torunuma paralı mı bakcam dedi:) zaten sadece teklif etmiştim:) kayınbabam yüklü bir miktar para vermeye çalıştı bende ona para değil iş ve oğluna bişeyler söylemesini istedim .olsun sen sunu al yanıunda bulunsun sakın verme ona aramızda dedi. söylendi eşime daha ben bi gün böyle yapmadım nerden görüyo da yaptı vs falan . aman baba dedim benim söylediğimi söyleme falan dedim merak etme ben ayarlarım dedi. ha eşimle de derin bi sessizlik hakim evde ikimizde çıt çıkarmıyoruz :) şimdilik o para doğuma kadar bana yetecek gibi görünüyor.doğumdan sonra da kayınbabam çifçi ve buğday borsası laboratuvarına biyolog alınıyomus konuşacağım dedi bakalım beklemedeyim . hepinizden önerileriniz yorumlarınız için teşekkür ederim derdimeortak oldunuz. Allah razı olsun

günaydın kızlar .bugün kendımı daha iyi hissediyorum sanki.dün dayanamadım kayınbabam ve kayınvalideme açtım konuyu . verdiği paranın peşine düşüyor vs.. vs.. dedim . ve lütfen bana bi iş bulun bende çalışayım dedim . kaynanam çalışınca da alırsa elinden parayı napacan dedi ? en azından sosyal bi çevrem olur evde gün gezmelerinden ve komşu ziyaretlerinden bıktığımı söyledim . kaynananm çocuğa bakabileceğini söyledi .ücretli teklif ettim ne ücreti torunuma paralı mı bakcam dedi:) zaten sadece teklif etmiştim:) kayınbabam yüklü bir miktar para vermeye çalıştı bende ona para değil iş ve oğluna bişeyler söylemesini istedim .olsun sen sunu al yanıunda bulunsun sakın verme ona aramızda dedi. söylendi eşime daha ben bi gün böyle yapmadım nerden görüyo da yaptı vs falan . aman baba dedim benim söylediğimi söyleme falan dedim merak etme ben ayarlarım dedi. ha eşimle de derin bi sessizlik hakim evde ikimizde çıt çıkarmıyoruz :) şimdilik o para doğuma kadar bana yetecek gibi görünüyor.doğumdan sonra da kayınbabam çifçi ve buğday borsası laboratuvarına biyolog alınıyomus konuşacağım dedi bakalım beklemedeyim . hepinizden önerileriniz yorumlarınız için teşekkür ederim derdimeortak oldunuz. Allah razı olsun

Rabbim hayırlı kapılar açsın size
inanın çok üzüldüm içim parça parça oldu şeyler koptu gitti
zor durumdasınız kanamanız var hastaneye götüren bi kocanız yok ama siz genede gidin
babası inş.oglunun kulagını çekerde düzelir herşey

böyle şeyleri okudukça çok üzülüyorum ve şükrediyorum....
benim eşimden allah bin kere razı olsun asla üçün beşin lafını etmez....
bu tür şeyler maddi durumun iyiliği kötülüğü ile alakalı değil....önemli olan gönül zenginliği....
eşiniz çok cimri belli....herşey bi yana sizinle doktora gelmemsine çok üzüldüm..insan hiçmi heyecan duymaz hiç mi merak etmez....
bazı erkekler böyle malesef...allah sabır versin kardeşim....
ama sizin yapacağınız tek şey çalışmak..izin vermese bile tahsilini aldığınız bölümle ilgili olmasa bile üç beş para kazanacak bir iş...
yoksa böyle cimrilik eden bir kocayla ömür geçmez çok yıpranırsınız...ömrünüz para hesabı yapmakla geçer....aldığınız veya alacağınız herşeyin kıtı kıtına parasını düşünürsünüz en ucuzuna almaya çabalar durursunuz....
kendinizden taviz vermeyin ne yapın edin çalışın..kayınvalidenizde çok iyi kadınmıl madem bebeği bırakırsınız ona....koca eline muhtaç olmak zor...hele ki cimri bir kocaya...

Allah herkese senınkı gibi kayınvalide kayınpeder nasip etsin iyi insanlarmış.

Back
X