Derdim Cevaplarla, Lütfen Okuyun

Kendi adıma yapıcılıktan kastın şu olduğunu düşünüyorum. Kimse buna da katılmak zorunda değil tabi, yapıcılığın anlamıda size göre değişik olabilir.

Yapıcılık deyince, karşıdakine her konuda tam destek verin denmiyor ki bana göre.
Mesela , dayak yiyen, aldatılan, daha neler gören, bir kadına , çok iyi yapıyorsun, çek otur, kocandır, her evlilikte olur bunlar demek, zaten yapıcılık değildir. Aklın yolun bir, ayrılması daha iyi tabi ki. Ama söylerken uslup önemlidir.

Mesela ; aynı konuda, bu kadına çıkıp, sen kadınların yüz karasısın, yüzüne tükürmek lazım senin, sen gerçek misin, sana hiç inanmıyorum, çek otur sen hakediyorsun, demek te, ne yapıcılıktır, ne de karşıdakini kendine getirmektir bence.

Yapıcılık demek, sırtını sıvazlayıp, çok doğru yoldasın arkadaşım, tabi boşanma demek değil ki.
Hani insan olarak inanma, inanmama, hak verme, vermeme, yanlış bulma, doğru bulma hakkımız var, hepimizin var. Ama bunu karşıdakini yok ederek, ezerek, hiç yerine koyarak, alay edrek yapıyorsak, o zaman bu nasıl yapıcılık. Olumsuz eleştiride, kötü kelimelerden , küfürlerden oluşan eleştiri demek değil ki. ınsan kelimelerine dikkat ederekte, haksızsın, yanlışsın, diyebilir. Tabi herkesin, değişik tavrı var, değişik anlatacaktır. Ama iş alaycılığa vs geldi mi, insan orada durmalı bence işte.

Kimse de kimse gibi düşünemez ve konu sahibinin yerine kendini koyamaz, aynısını yaşayamaz, bu mümkün değil zaten, istesekte. Ama yargılamadan anlamaya çalışmak bizi yormaz sanırım. Biz bu şartlarda 2 günde eşimizden ayrılırken, bir başkası belki senelerce ayrılamayabilir. Hayat sadece bizim penceremizden yaşanmıyor ki, peki bunu niye kabul etmiyoruz. ılla biz nasıl bakıyorsak, niye konu sahibide öyle yaşamalı. Bizim gibi yaşamıyor diye, kadınların yüz karası mı olması lazım. He doğru mu yapıyor, yanlış olabilir, yanlışsın demekte en doğal hakkı kişinin.

Bundan da kimse üstüne alınmasın, herkes düşüncelerini yazmış, e benimde hakkım var sanırım.

zaten ben yazarken hakarete girmeden yapılan eleştiriden bahsediyorum.
anlamaya çalışmaya gelince ben bazı şeyleri anlayamıyorum
o yüzden anlamaya çalışmam mümkün değil. anlayamadığım bir şey için uğraşmam, o kişiyi anlamamı asla sağlamaz. çünkü anlamam mümkün değil.
benim hayata bakış açıma benim değerlerrime benim düşüncelerime tamamen aykırı bir davranışı anlamaya çalışsamda anlayamam ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mesajlar konu sahibesinin mesajlarından alıntı yaptığım mesajlardır.

1 mesajla nasıl analiz edebildiğimizi sormuş bizlere,şimdi ben de ona sorayım bir mesajla nasıl analiz edebildiniz ?
1.si ben de baştan söyledim yanlış yorumlar yaptığım olmuştur..

ancak şunu belirtiyim.. ben asla uzun süreli ilişkilere yönelik yorumlar yapmadım.. benim rahatsız olduğum hemen boşanın.. şunu yapın boşver aramayın gibi türden mesajlar..
Sonuçta kimsenin ilişkisinin boyutunu bilemeyiz ve bilmemeliyiz de zaten..

O balık baştan kokar ibaresinde gördüğünüz gibi BAŞTAN dikkatli olmasını söylememdi..çünkü ilişkiler derinleştikçe duygularda derinleşiyor ve benim diyecek sözüm olmaz o saatten sonra...

Nişanlı durumu da karşısındaki insanın tavrına yönelik bir eleştiri vardı yoksa ilişkilerine yönelik bir atıfta bulunmadım..

Ben direk boşanın, ayrılın, aramayın, ne kadar gurursuzsunuz gibi mesajlara karşıyım tekrar belirtiyim..

Ama ne yöne çekmek isterseniz o yöne gider tabii ki

Herkes kendi mesajından yorumundan sorumludur.Hesap vermesi gereken bir kişi varsa ki yok bu yorum yapan ve konu sahibi olmalıdır.3 .kişiler değil.

Kimsenin işine karışmak gibi bir hadde sahip değilim kimseden hesap da vermesini istemedim
Dediğim gibi istediğiniz yöne çekmekte özgürsünüz
Hiç bir konu sahibini de koruyup kollamıyorum ben kendimde çoğu kez konu açtım buraya sıkıntılı olduğum dönemde ki benim sorunum soyut geleceğe dönüktü ama bu konuda bile insanlar acımadan yorum yapabildiler.. ben buna karşıyım sağduyulu olmak gerektiğine inanıyorum..
Ki herkesin saygı çerçevesinde yorumlar yapmasını istiyorum..
Ama siz burda bana ithamda bulunuyorsunuz.. hesap verin napıyorsunuz niye böyle yazıyorsunuz ayıp değil mi gibisinden bir söz cümle veya o anlama gelecek bir kelime dahi yazmadım..

Son düzenleme:
1.si ben de baştan söyledim yanlış yorumlar yaptığım olmuştur..

ancak şunu belirtiyim.. ben asla uzun süreli ilişkilere yönelik yorumlar yapmadım.. benim rahatsız olduğum hemen boşanın.. şunu yapın boşver aramayın gibi türden mesajlar..
Sonuçta kimsenin ilişkisinin boyutunu bilemeyiz ve bilmemeliyiz de zaten..

O balık baştan kokar ibaresinde gördüğünüz gibi BAŞTAN dikkatli olmasını söylememdi..çünkü ilişkiler derinleştikçe duygularda derinleşiyor ve benim diyecek sözüm olmaz o saatten sonra...

Nişanlı durumu da karşısındaki insanın tavrına yönelik bir eleştiri vardı yoksa ilişkilerine yönelik bir atıfta bulunmadım..

Ben direk boşanın, ayrılın, aramayın, ne kadar gurursuzsunuz gibi mesajlara karşıyım tekrar belirtiyim..

Ama ne yöne çekmek isterseniz o yöne gider tabii ki

Kadın kaç yıldır şiddet görüyorsa küfür işitiyorsa boşan demeyeceğiz de ne diyeceğiz peki.Boşanma da devam ettir mi diyelim ?

Bizim boşan dememizle mahkeme kurulup karar verilip anında boşanma gerçekleşmiyor tabiki...

Konu sahibi tartıyor biçiyor ona göre bir karara varıyor,olması gereken gibi ,olması gerektiği gibi.

O zaman konu sahipleri sadece konu açsın ve gitsin bizlere fikirlerimizi sormasın.Napmam gerekiyor tarzında sorular yöneltmesin bizlere...Bizler de boşan boşanma arama sorma vs tarzında yorumlar yazmak zorunda kalmayız.

Bence doğru değil.

Kimsenin işine karışmak gibi bir hadde sahip değilim kimseden hesap da vermesini istemedim
Dediğim gibi istediğiniz yöne çekmekte özgürsünüz
Hiç bir konu sahibini de koruyup kollamıyorum ben kendimde çoğu kez konu açtım buraya sıkıntılı olduğum dönemde ki benim sorunum soyut geleceğe dönüktü ama bu konuda bile insanlar acımadan yorum yapabildiler.. ben buna karşıyım sağduyulu olmak gerektiğine inanıyorum..
Ki herkesin saygı çerçevesinde yorumlar yapmasını istiyorum..
Ama siz burda bana ithamda bulunuyorsunuz.. hesap verin napıyorsunuz niye böyle yazıyorsunuz ayıp değil mi gibisinden bir söz cümle veya o anlama gelecek bir kelime dahi yazmadım..

Yazdıklarım size istinaden söylenmiş sözler değildi zaten ki sizinle forum içinde birbirimizle muhattap olmuşluğumuz dahi yoktur.

O yüzden sizi tanımıyorum ki bu dediklerimi size yönelik söyleyeyim.

Üstüne alınması gereken alınır sanıyorum ki...

şunu da eklemek istiyorum,

Ben olumsuz mesaj yazmayın ya da fikrinizi paylaşmayın demedim
Sadece bazen öyle saygısızca yorumlar okuyorum ki burada onlar gerçekten beni rahatsız etti ve konu sahibini kim bilir ne kadar rahatsız etmiştir diye düşünmeden edemiyorum
Lafım o tarz insanlara
Tabii ki saygı çercevesinde yapılan yorumlara şapka çıkartırım ben konu sahibinin duymak istemediği bir yanıtta olsa

Yazdıklarım size istinaden söylenmiş sözler değildi zaten ki sizinle forum içinde birbirimizle muhattap olmuşluğumuz dahi yoktur.

O yüzden sizi tanımıyorum ki bu dediklerimi size yönelik söyleyeyim.

Üstüne alınması gereken alınır sanıyorum ki...

Muhatap olmayalım diyorsun ama illa bana birşeyler ima edeceksin, aldım üstüme merak etme. Kimse sana birşey ima edemez, o zaman kızarsın, ama sen ima edebilirsin tabi, her zaman ki bu senin hakkın mavi, kimsenin değil.

Bugün ki masalın sonu, kabusla.... diye başlıklı konuda, 3. kişiler, benim yorumuma müdahele ederken, niye evet denizbarış, gerçekten bazı kişiler okumuyor derken, sen de 3. kişilerin karışmasını desteklemiyor musun. Tabi sana yapılmasın, ama sen başkasının yorumlarına karışabilirsin ve desteklersin, bu seni rahatsız etmez, yeter ki sana birşey yapılmasın. Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma o zaman. Kimse senin yorumlarına müdahale etmesini istemiyorsan, sen de yapanları işine gelince alkışlama, kupa da kaldırma. Yok yaparım dersen, herkes te sana yapar kusura bakma...

direkt boşanda derim ayrılda derim. fikrimide söylerim bu yorumlara bazılarının karşı olması benim bu düşüncemi yazmamı engelleyemez.
benim ailemden gördüğüm ve yetiştiğim değerlerde ,bir ilişkide şiddet ve aldatma varsa o ilişki bitmelidir. ben böyle düşünüyorumve bunu savunurum, bu görüşümüde söylerim.
ha boşanma diyene nasıl karşı çıkmıyorsak, boşan diyenede karşı çıkmamalıyız. herkes kendi fikrini yazar boşan, ayrıl diyemezsin karşıyım demek ,kişinin özgürce fikrini söylemesine yapılan bir sansürdür.ve bu sansürüde kimse bir başkasına uygulayamaz.

şunu da eklemek istiyorum,

Ben olumsuz mesaj yazmayın ya da fikrinizi paylaşmayın demedim
Sadece bazen öyle saygısızca yorumlar okuyorum ki burada onlar gerçekten beni rahatsız etti ve konu sahibini kim bilir ne kadar rahatsız etmiştir diye düşünmeden edemiyorum
Lafım o tarz insanlara
Tabii ki saygı çercevesinde yapılan yorumlara şapka çıkartırım ben konu sahibinin duymak istemediği bir yanıtta olsa

Empati yaparak yorum yazmaya çalışıyorum zaten çoğu zaman.

Bazen zorlanıyorum ne yalan söyleyeyim gerçekten de o kişinin yerinde olmadığım için ne yanıt vereceğimi şaşırıyorum.Tarafsız olmaya çalışıyorum.Bazen beceriyorum bazense beceremiyorum .

Ne yapsak da karşıdaki kişinin yerinde olamıyoruz işte yorumlar da buna göre geliyor konu sahiplerine.

Ama bazı konu sahipleri var ki gerçekten beni çileden çıkarıyor.Cevap vermeyeyim vermek zorunda da değilim diyorum ama olmuyor.İster istemez tıklıyorum ve bakıyorum.

Uzun süre şiddet gören ve hala seviyorum ayrılamıyorum diyen bayanları anlamıyorum örneğin.Madem ayrılamıyorsun o zaman neden buraya gelip de konu açıyorsun bizden ne bekliyorsun öyle ya .

Kimisi geliyor kaynım eltimi aldatmış sizce nedenleri ne diye soruyor.Yazıyorum şu nedenle yok o değil diyor.Bu nedenle olabilir yok o da olamaz bu da olamaz diyor.Sonra da hadi kızlar düşünün biraz sizce ne olabilir diyor.E burda kızmayacaksın da ne yapacaksın.

Her denilene itiraz ediyor sonra da iyi düşünün diye bize posta koyuyor.Pardon ama biz neden düşünüyoruz ki burda bulmaca mı çözüyoruz.Düşünmesi gereken biz değil kendisi ,ama bunu görmüyor bir türlü.Sonra dediklerimizi kabul etmiyor konusunu editliyor siliyor ve gidiyor.

Haydaaa nereye gidiyor yorumlar pufff uçuyor askıda kalıyor .

Bu gibi yerlerde hakim olamıyorum işte ben kendime...

alayci ve kirici yorumlar insanin kendi kisiligini ortaya koyar...mesela arkadas listemde biri vardi...öyle yorumlarini okudumki cok sasirdim..hic beklemezdim ondan...yani mesajlari bana karsi deyildi...ama karsi tarfadaki bayanlar gibi ayni düsüncede oldugum icin cok sogmustum o sahizdan..ve arkadas listemden iptal ettim..cok kirici ve asagilayici mesajlarini okumustum...sonuc..kim ne yaparsa kendine yapar..

direkt boşanda derim ayrılda derim. fikrimide söylerim bu yorumlara bazılarının karşı olması benim bu düşüncemi yazmamı engelleyemez.
benim ailemden gördüğüm ve yetiştiğim değerlerde ,bir ilişkide şiddet ve aldatma varsa o ilişki bitmelidir. ben böyle düşünüyorumve bunu savunurum, bu görüşümüde söylerim.
ha boşanma diyene nasıl karşı çıkmıyorsak, boşan diyenede karşı çıkmamalıyız. herkes kendi fikrini yazar boşan, ayrıl diyemezsin karşıyım demek ,kişinin özgürce fikrini söylemesine yapılan bir sansürdür.ve bu sansürüde kimse bir başkasına uygulayamaz.

Ben boşan demenin kötü olmadığını belirttim ama biz bu durumda olsa acı yaşıyor olsak ve karşımızdaki sebebini söylemeden ya da şu şu olur gelecek diye öngörü yapamadan direk boşanın gitsin dese ne oluyor yahu demezmiyiz.. bana yanlış geliyor.. umarım anlatabilmişimdir

alayci ve kirici yorumlar insanin kendi kisiligini ortaya koyar...mesela arkadas listemde biri vardi...öyle yorumlarini okudumki cok sasirdim..hic beklemezdim ondan...yani mesajlari bana karsi deyildi...ama karsi tarfadaki bayanlar gibi ayni düsüncede oldugum icin cok sogmustum o sahizdan..ve arkadas listemden iptal ettim..cok kirici ve asagilayici mesajlarini okumustum...sonuc..kim ne yaparsa kendine yapar..

Ben bunu demek istiyorum işte!

Ben boşan demenin kötü olmadığını belirttim ama biz bu durumda olsa acı yaşıyor olsak ve karşımızdaki sebebini söylemeden ya da şu şu olur gelecek diye öngörü yapamadan direk boşanın gitsin dese ne oluyor yahu demezmiyiz.. bana yanlış geliyor.. umarım anlatabilmişimdir

zaten boşanmanın sebebini bilmeden kimse boşan demez.konu sahibide olayları yazıyor . bizde olaylara bakarak fikrimizi söylüyoruz.
dediğim gibi herkesin kendine ait kriterleri vardır. kiminin kabul edebileceği bir davranış kimine kabullenemez gelir .ve kabullenemiyeceğinide söylemek en doğal hakkıdır.

2 kez gönderilmiş bir önce mesajım kalabalık olmasın diye editledim kızlar

2 kez gönderilmiş bir önce mesajım kalabalık olmasın diye editledim kızlar

valla kimse kusura bakmasın bazı üyeler afedersiniz resmen (tabiri caizse) kaşınıyor.. bir konu da "bilmem kaç aydır sevgilim aramıyor acaba evlenir miyiz" diye sormuştu bir üye.. biz de gayet medenice "o kadar zamandır aramıyorsa ilişkini gözden geçir" dedik.. bu kadar yorumdan sonra arkadaşın verdiği cevap "çeyiz için alışveriş yapayım mı" tarzında bir yorumdu.. valla kimse kusura bakmasın benimle dalga geçenle ben de dalga geçerim..

zaten hiçkimse "bir üye konu açsa da alay etsek" demiyor.. ama bazı olaylar öyle bir hal alıyor ki, resmen yorum yapanlarla dalga geçiliyor.. e o zaman da etki-tepki meselesi halini alıyor... :umursamaz:

sevgili Dilal mesajınızı yanlışlıkla alıntıladım...

valla kimse kusura bakmasın bazı üyeler afedersiniz resmen (tabiri caizse) kaşınıyor.. bir konu da "bilmem kaç aydır sevgilim aramıyor acaba evlenir miyiz" diye sormuştu bir üye.. biz de gayet medenice "o kadar zamandır aramıyorsa ilişkini gözden geçir" dedik.. bu kadar yorumdan sonra arkadaşın verdiği cevap "çeyiz için alışveriş yapayım mı" tarzında bir yorumdu.. valla kimse kusura bakmasın benimle dalga geçenle ben de dalga geçerim..

zaten hiçkimse "bir üye konu açsa da alay etsek" demiyor.. ama bazı olaylar öyle bir hal alıyor ki, resmen yorum yapanlarla dalga geçiliyor.. e o zaman da etki-tepki meselesi halini alıyor... :umursamaz:

ay hakatten yaa..yanı bazı konular cıdden ınsanı cıleden cıkartıyor..veya o kadar komık oluyor kı yanı dagla gecmemek elde degıl..cunku zaten ne desen o kulaklarını tıkamıs eee cıddı cıddı yazıp ugrascagıma ti ye alıyorum bazen..

Evet ya...Hamilemiyim diye bize soranlara ne dersin :delphin:

Sanki biz hamilelik testiyiz de pozitif mi negatif mi göstericez ona :delphin:

ay hakatten yaa..yanı bazı konular cıdden ınsanı cıleden cıkartıyor..veya o kadar komık oluyor kı yanı dagla gecmemek elde degıl..cunku zaten ne desen o kulaklarını tıkamıs eee cıddı cıddı yazıp ugrascagıma ti ye alıyorum bazen..
zaten benim bahsettigim sahiz bir konu acmisti..ordada olay tam tersineydi...konu sahibi cevap verenlere yazmadigini birakmamisti...yani magdur olan busefer cevap verenlerdi.konu sahibi deyil...hem suclu hemde güclüydü..:mymeka:

Back
X