Derdim Cevaplarla, Lütfen Okuyun

ya allah aşkına ne karışması siz neden bahsediyorsunuz kesmişsiniz bir de yazdığım mesajı ona göre yorum yapıyorsunuz..diyemezsiniz falan zaten niye diyim böyle bir şeyi ya da başkası neden desin.. Yorumların içeriği beni hiiç alakadar etmez zaten ama uslup konusu herkesi alakadar eder.. sert de olsa yumuşak da olsa birinin uslubu saygıyı korumak zorunda diyorum ben anlatamıyorum sanırım hala ya da anlamak istemiyorsunuz
Ne sorun var anlamıyorum ya..
ne yeterliliğinden bahsediyorunuz siz? ne cürretinden? ben siteye yönelik bir hakarette mi bulunmuşum da bunu diyorsunuz. kendimi mod ilan etmedim ben.. modluk yaptığım forumlarda var ve bunların nasıl işlediğini çok iyi biliyorum merak etmeyin.
Nerde nutuk atmışım allah aşkına...
Lütfen el insaf arkadaşlar..
TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR der başka da bi şey demem

Özetle söylemek istediğim kimsenin yorumuna,yorum tarzına müdahele etme hakkınız olmadığı..Bu sebeple bu konu bence içerik olarak hatalı diyorum.
Site üyelerini şöyle yorum yapın bu tarz yapmayın kırıcı oluyor demek bence sınırını aşmaktır.Bence.. Niyetiniz iyi ama hepimiz sizin kadar güzel yorumlar yapamayabiliriz akademik bilgimiz o yönde olmayabilir.. belki hayat bizi sertleştirmiştir,öyle doğmuşuzdur,herkesten aynı yorumları beklemeyiz kaldı ki forumun amacına ters..
özgün ve farklı yorumlar forumun amacı..
Hepsi bu hihoyyyt

Konu sahibinin amacının kimsenin yorumuna müdahele etmek olduğunu sanmıyorum,
Zaten böyle bir hak hiç bir üyeye verilmemiştir.
Sadece görmekten rahatsız olduğu tabloyu ifade ettiğini düşünüyorum.
Fakat burası da karşılıklı tartışma ortamına dönerse gereken yapılır, lütfen dikkatli olalım.

geçen gün biri bi konu açmıştı. ters ilişkiye girmiş nikahlı olduğu adamla (adamın zoruyla gibi anlatıyor) ama kendimi düğünümüzdeki beyaz gelinliğime saklıyorum v.s tarzı bişeyler zırvalıyordu ben de tamamen ikiyüzlülük gibi bir yorum yapmıştım. Başka arkadaşlarda bu şekilde değerlendirmişti. Bazı arkadaşlarda canım yapma ama gibi gayet empatik sempatik yorumlar yapmıştı. Neyse bu arkadaş da Türk kadınları Avrupalı kadınların bu yüzden tırnağı bile olamaz gibi bir saptamayla noktayı koymuştu. ben şimdi böyle bir hatuna ne empati, ne sempati hiç birşey besleyemem, besleyeni de ya da beslemeye çalışanı da anlayamam. sonuçta herkezin olaylara yaklaşımı ve cevapları farklı olacaktır. kimse kimseyi istediği kalıba, şekle sokamaz ve aklındakini dikte edemez bence.:lepi:

geçen gün biri bi konu açmıştı. ters ilişkiye girmiş nikahlı olduğu adamla (adamın zoruyla gibi anlatıyor) ama kendimi düğünümüzdeki beyaz gelinliğime saklıyorum v.s tarzı bişeyler zırvalıyordu ben de tamamen ikiyüzlülük gibi bir yorum yapmıştım. Başka arkadaşlarda bu şekilde değerlendirmişti. Bazı arkadaşlarda canım yapma ama gibi gayet empatik sempatik yorumlar yapmıştı. Neyse bu arkadaş da Türk kadınları Avrupalı kadınların bu yüzden tırnağı bile olamaz gibi bir saptamayla noktayı koymuştu. ben şimdi böyle bir hatuna ne empati, ne sempati hiç birşey besleyemem, besleyeni de ya da beslemeye çalışanı da anlayamam. sonuçta herkezin olaylara yaklaşımı ve cevapları farklı olacaktır. kimse kimseyi istediği kalıba, şekle sokamaz ve aklındakini dikte edemez bence.:lepi:

arkadaşlar lütfen konu örneği vermeyelim çenebaz da uyarmıştı zaten

Konu sahibi arkadaşım çok doğru bir noktaya değinmişsin sana %100 katılıyorum herşeye yorum yapmak zorunda değiliz ama yapıyorsakta birbirimizi kırmaya rencide etmeye gerek yok bu site bir paylaşım sitesi kimselere anlatamadığımız herşeyi paylaşıyoruz sanki bir dostumuzla paylaşır gibi o sebeble yorum yaparken bir dosta tavsiye verir gibi hareket edebiliriz... En nihayetinde ne ekersek onu biçeriz hoş olmayan bir uslubla bizde karşı karşıya kalabiliriz .....

Sevgili hanımlar;

Burada genelde benim yaşımın üstünde yaş ortalamasına sahip bireyler var.
Tecrübe; dertleri dinlemek,cevap yazmak,doğru tespitler yapmak için elbette gerekli ama bazen yeterli olmuyor.
Burada her gun bazı arkadaşlarımızın kafasında çözemediği,hatta eşiyle paylaşamadığı zaman zaman da sadece paylaşmak için yazdığı sorunları okuyoruz.evet bazen kızıyoruz, üzülüyoruz ve yorum yapma gereği duyuyoruz.
Bazen sorunları ciddiye bile almıyoruz. sahte damgası vurup kaba tabirle dalga geçmeye kadar gidebiliyoruz.
Peki bunlar karşımızdaki için yapıcı oluyor mu? bunu hiç düşünüyor muyuz?zaten yapıcı olmayacağına inanmadığımız yorumu niye yazıyoruz? arkadaş gözünü açsın diye mi? göremediği gerçekleri görsün diye mi? peki bu gerçekleri sadece bir mesajlık yazıdan nasıl çıkarabiliyoruz? 3 senelik 5 senelik hatta bezen 15 senelik ilişkiler evlilikler 1 mesajla ne zaman analiz edilebiliyor oldular?
Bu işin uzmanları bile buna aylarını yıllarını ayırırken biz nasıl hemen yargı koyar gibi bir duruma girebiliyoruz.

Bir de herkesin dilinde bir empati kavramı var. empati sadece karşınızdaki kişinin yerine kendinizi koymak değildir.
Empati kendini karşıdaki kişinin yerine koyma şartı yanında , onu doğru anlamaya çalışmak ve bu doğru anladığınızı düşündüğünüz durumu karşı tarafa iletme şartını da beraberinde getiren bir kavramdır. bu durum bizim fenemonolojik alanımıza girmiyorsa yani nasıl düşündüğümüz nasıl algıladığımız boyutunu aşıyorsa sağlıklı yorum yapamayız. bu durumda yorum yapmamak en iyi yoldur.
Zaten empati de yargılama yoktur! olamaz...
Ben senin yerinde olsam ...şöyle yapardım diye bir cümle empatik değildir.

Benim nacizane ricam bu yönde arkadaşlar. birazcık da olsa duyarlı olmamızı, olaya her açıdan yaklaşmamızı, yalnızca tek bir mesajla o kişiyi yargılamamamızı bunun yanında sorunlu olduğu kişiyi de yargılamamamızı, yapıcı olmak gayesiyle yıkıcı olmamamızı rica ediyorum.

Bu mesajımı lütfen yanlış anlamayın. Ben bu forumda daha yeni sayılmama rağmen çoğu topicte bu tür yargılamalarla, yıkıcı cümlelerle karşılaştığım için bunu yazma gereği duydum. size güvenen sizinle derdini paylaşan biri tabii ki sadece sırtının sıvazlanmasını güçlü ol denmesinin yanı sıra doğru olmayan yönleri de görmek ister. Ama bunu yaparken lütfen biraz daha sakin ve duyarlı olmaya özen gösterelim. Karşı tarafın yorumlarımızla beraber daha da üzülmesini istemeyiz sonuçta. Her şey insanlar için.. Bugün ona yarın bize..

(Bu mesajım yalnızca size değil kendime de ayrıca. Benim de bazı hatalı yorumlarım olmuştur elbetteki.)

Teşekkürler.

vereliniortak

çok doğru söylüyorsunuz.burada birisi eşinden ayrılmak üzereydi.derdini paylaşmıştı.herkes adamı yerden yere vurdu.dediğiniz gibi sadece bir keç mesajla.
ben konu sahibine bunları dikkate almamasını söyledim.çünkü bu tür yorumlar insanları daha da üzüyor.
sonradan kendisiyle özelden mesajlaştık.eşiyle arasını düzeltmiş.ama açtığı konuya yazmadı.tepkiyle karşılaşırım diye yazmamış.bana söyledi.çok teşekkür etti.

anlayış ve sağduyu ve düşünerek konuşmak yıkıcı değil yapıcı olmak ne kadar önemli.
yorum yaparken laf olsun diye değil yapıcı olmak için yapmak lazım.

Yorumlarımız tarzımızla alakalıdır ...
Kimilerimiz hep yapıcı yaklaşan ,kimilerimizde sert kolay kolay herşeyi kabullenmeyen net fikirli insanlarız...
Burda karakterimizi yansıtıyoruz yani...Kimseden olmadığı bi insan gibi davranmasını bekleyemeyiz tabiki bi insan neyse odur mesajlarındada onu yansıtır...Yani şöyle yazmayalım böyle yazalım demeklede olmaz bu...
Ama konu sahibi arkadaş yıkıcı yorumlardan ziyade kullanılan cümleler için bu konuyu açmış..
Ben öyle anladım ..Yani yorumun olumsuz ve yıkıcı olması sorun değil ama saygı çerçevesinde olsun incitmeden,dalga geçmeden olsun ...

Bence herkes tecrübelerini konu hakkında görüşlerini ortaya koyup edep , saygı , empati çerçevesinde yapmalı ...Pek tabi görüşlerini benliğini değiştirmeden yapacak falan ama ben bu ara yapılan yorumlara çok sinirleniyorum ki yapıcı biriyimdir bilen bilir , durduramıyorum kendimi neden mi?
Konu sahibiyle dalga geçmeler yok efendim tuhaf seslenme biçimleri dün bi arkadaşa niye sakinsin yalan söylüyosun yazıyolardı ağzım açık kaldı resmen , herkes görüşünü kendi bildiği gördüğünce cevaplasın ama ya buda insan başına gelirmi aptal salak dengesiz denmesin zira başımıza daha neler geleceğini yaşayarak göreceğiz , yaşanılan herşey insanlar için aklımızın vucudumuzu terkettiği durumları yaşıyoruz kim ben yapmam derse desin uafktır kocamandır ben bilmem yargılamamak esastır benim gözümde ...
Bu kadar fevri bi kadın değildim normalde ama çok kızıyorum edep ve haddini bilmek önemli her ilişkide sanal ya da reel farketmez yüzüne sorunlu musun diyemeyeceğin insana bunu yazmamak da gerekir benceyerimseniben bi şeyi anlatmanın kırmadan ve kendimizden ödün vermeden olabileceği vaki yani onu yapalım
dilal2a senide öpüyorum buradan duygularıma tercuman olacak bi konu açmışsın olumunekankayizsmile

Yorumlarımız tarzımızla alakalıdır ...
Kimilerimiz hep yapıcı yaklaşan ,kimilerimizde sert kolay kolay herşeyi kabullenmeyen net fikirli insanlarız...
Burda karakterimizi yansıtıyoruz yani...Kimseden olmadığı bi insan gibi davranmasını bekleyemeyiz tabiki bi insan neyse odur mesajlarındada onu yansıtır...Yani şöyle yazmayalım böyle yazalım demeklede olmaz bu...
Ama konu sahibi arkadaş yıkıcı yorumlardan ziyade kullanılan cümleler için bu konuyu açmış..
Ben öyle anladım ..Yani yorumun olumsuz ve yıkıcı olması sorun değil ama saygı çerçevesinde olsun incitmeden,dalga geçmeden olsun ...

Katılıyorum bende böyle anladım üsluptan bahsediyor arkadaş,
yani mesela eşinden şiddet görmüş ya da aldatılmış bir bayan boşanma kararı alıyor diyelim bu bayana "daha önce niye boşanmadın hıı :olmaz: nasıl katlandın gururun onurun yok muydu" demek var bir de " daha önce boşanmalıydın bu kadar eziyeti kendine çektirmen hataydı sonunda karar almışsın yolun açık olsun" demek var ikisi aynı şeyi söylüyor ama üslup farklı. Şimdi bazılarımız sert üsluplu olabilir (bende bazen sert üslupta olabiliyorum) dışı sert içi marşmelov kıvamındadır zemuszemus ama konuyu açanın o anki psikilojisi ile bunu hazmetmesi çok güç yeni bir üye ise forum ortamlarını da bilmiyorsa nereden bilecek sert yumuşak üslubu olanları, içinde bulunduğu sıkıntı itibari ile empatili yorumlar bekleyecektir psikolojik olarak.

Topikten örnek vermek yasak diye genelden vermeye çalıştım ama elini sallasan şiddet ve aldatma topiği var burada umarım yanlış bir şey yapmamışımdır :delphin:

Back
X