- 30 Mart 2011
- 405
- 958
- 228
- 36
- Konu Sahibi Latinachica
-
mesela pasta ye kola içç ..
kuruyemiş vs vs
yani böyle tatlı falan yersen alırsın bence kilo .
tamam pek sağlıklı değil ama kilo almak için bunları ye .ne güzel sınırsız yeme imkanın var ..
benim annem kilo alıcam diye hiçbirşey yiyemiyordu ..
bence yemeye az zorla kendini ...alırsın kilo 10 kilo alsan yeter zaten fazlada abartma ..
Canım öncelikle geçmiş olsun. Çok ciddi bir durum anlattığın..
Çözümü psikolojik yollarda bir tek. Kendini zorlayıp yemek yemelisin artık. En azından az az yemek yiyerek kendini alıştır.Eğer yardımı olacağına inanıyorsan psikologa da gidebilirsin. Ailen bu durumu fark etmedi mi peki ? :26:
Sekerim anorexia psikolojik bir rahatsizliktir, psikologa gorun derim. 41 kilo gercekten cok az, sagligini kaybedersin.
Hafiften spor yapmaya baslasan olur mu, kendini halsiz hissediyor musun ? Soyle tempolu yarim saat bir yuruyus yaptiktan sonra karnin mutlaka kazinir. Her gun yaparsan hem kendini daha dinamik hissedersin, hem de istahin acilir.
Yemek yemekten nefret etmeni de esefle kiniyorum, kebap, pide, lahmacun, tantuni, raki-balik, meze, zeytinyaglilar, yaprak sarmasi, icli kofte, cig kofte...insan bunlardan nefret eder mi kuzum :)
bir doktorla kalma derim öyle şunun var denilip eve gönderilecek bir rahatsızlık değil Allah korusun çok kötü sonuçları var dünyada.. bir zamanlar seda sayana da bir kız çıkmıştı böyle netten bir araştır derim onun gittiği doktora git o kızı normal kiloya getirdiler 1 yıl sonra tekrar çıktı tv ye iyiydi iyileşmişti
Canm allah sifa versin.kilo almaya calisirken cok strese girmeden yap.stres etkiler miden buyuzden akmayabilir.bence bol bol pekmez ic.hem enerji verir hemde kilo aldirir.bide aktarlarda macunlar var onlardan al.ekmek ye.ama birden cok yemeye calisma miden bulanir.mideni yavas yavas alistir yemege.yagli yeme ilk miden bulanmasin.aklima bunlar geldi .ama pekmezi mutlaka dene..
Canım hani çok sevdiğin hmm bayılırım dediğin bir yemek de mi yok?
Şahsen ben boğazıma kadar tok olsam hamurişi görsem dayanamam :)
yok mu sende öyle durum?
Öğün atlaman çok yanlış bu durumu biraz da sen yaratmışsın.
Yemeye yemeye miden küçülmüş,vücudun bu duruma alışmış.
Mesela az da olsa her öğün yeseydin en azından bünyen buna alışırdı.
Kimi insan kahvaltı yapmadan yola çıksa midesi bulanır,işe asla yemeden
gidemez. Bunlar tamamen vücudu alıştırmakla ilgili.
Bence artık belli saatlerin olsun ve sakın öğün atlama.
Yemek yemek beni acayip mutlu eden bir eylemdir
Kendini bu zevkten mahrum etme lütfen
düşündüm de gerçekten hiç yok...abur cuburları saymıyorum.gerçi bi çok bayan çikolotaya bayılır ama benim öyle bi zaafım da yoktur.numunelik bir örnek miyim acaba ben:44:
bi de hamur işi diyosun valla o mideyi tebrik ederim.nasıl yer buluyobenimki minnacık hemen doyuyo
beslenme alışkanlığımı değiştirebilir miyim bilmiyorum ama değiştirmem gerektiğini biliyorum artık
Senin ben gibi iştahlı biriyle sofraya oturman gerek.
Kendine yemeyi seven bir arkadaş edin acilen
merhaba kızlar
çok büyük bir derdim var.burda sizlerle paylaşıp akıl almak istiyorum.çünkü yaşam kalitem çok düşüyorve en önemlisi sağlığım...
bu hastalığın fiziksel olduğu kadar psikolojik boyutu olduğunu biliyorum.kişi ne kadar kilo verse de tatmin olamıyor ve gittikçe zayıflıyor.ama bende durum sadece fiziksel açıdan benzer.gerçekten anorexic bir görüntüm var
ben 23 yaşındayım öğrenciyim.yemek yemekten nefret ettiğimi belirtmek isterim.karnım sırtıma yapışsa da,midemden sesler artık ortalığı inletse de kimi zaman oldu ben yemek yemeyi hep erteledim.öğünlerimi atladım...yemesem de olur yani benim için.iştahım hiç yok ve kendimi zorlayınca midem bulanıyor.ben kişilik olarak zaten zorlamalara asla gelemem.şunu da söylemek istiyorum çok sinirli ve stresli bi yapım vardır..çünkü zayıf kişilerin karakteristik özelliklerinden bazılarının bunlar olduğunu düşünüyorum gözlemlediğim kadarıyla...
öğrenci olduğum için hep kahvaltıları atladım şu yaşıma kadar.kahvaltıdan nefret ediyorum.sabah kalktığımda en ufak bi açlık hissetmiyorum vs vs ne kadar yediğimi tahmin edebiliyosunuzdur.ama benim asıl bahsetmek istediğim nokta şu.zaten çok zayıf olduğum için -41 kiloyum- kıyafet konusunda çok dertliydim bütün hayatım boyunca.içini doldurmak için kat kat taytlar giydim yazz kış.yine de hep aynı lafları duydum.'çok zayıfsın'
bu beden şu hayattaki bütün özgüvenimi aldı götürdü.ikili ilişkilerde,sosyal hayatta,günlük hayatta hep hep hep!bu sabah kendime acıdım kızlar.aynaya bir baktım.gerçekten gördüklerim karşısında ben bile şok oldum.insanları taytla şunla bunla bi nevi kandırıyorum peki ya kendimi.ben kendimi de kandırmışım.elimi nereye atsam resmen kemik,kalça denen bişey yok sırf kemik diyebilirim.yüzüm çökmüş durumda.bileklerimde,omuzlarımda kemiklerim belli oluyo hep.ben kendimi de kandırmışım aslında bunca sene o taytları,kat kat şeyleri giyerek.ama durum o kadar vahim ki.zaten hep kilo almak istedim ama artık isyan ediyorum.dayanamıyorum böyle sağlıksız zayıf çirkin görünmeye...
doktora gittim elbette.demir ve b 12 eksikliğinden başka bir şey göstermediler bana.ama iştahım yok yiyemiyorum ki ben.ve bu bedenin kalınlaşabilceğine inanmıyorum asla.mümkün değil gibi geliyo.görmeniz lazım başka bişey diyemiyorum..
bu benim en büyük derdim.ben de sanırım bunla sınanıyorum.komik gelir belki ama beni her türlü çok çok negatif yönde etkiliyo.yoğun bi hayatım var.ne yapmalıyım.gerçekten artık düşünemiyorum farklı fikirlere ihtiyacım var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?