Derdim çok büyük sanırım ben anorexiayım!

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
merhaba kızlar
çok büyük bir derdim var.burda sizlerle paylaşıp akıl almak istiyorum.çünkü yaşam kalitem çok düşüyorve en önemlisi sağlığım...

bu hastalığın fiziksel olduğu kadar psikolojik boyutu olduğunu biliyorum.kişi ne kadar kilo verse de tatmin olamıyor ve gittikçe zayıflıyor.ama bende durum sadece fiziksel açıdan benzer.gerçekten anorexic bir görüntüm var

ben 23 yaşındayım öğrenciyim.yemek yemekten nefret ettiğimi belirtmek isterim.karnım sırtıma yapışsa da,midemden sesler artık ortalığı inletse de kimi zaman oldu ben yemek yemeyi hep erteledim.öğünlerimi atladım...yemesem de olur yani benim için.iştahım hiç yok ve kendimi zorlayınca midem bulanıyor.ben kişilik olarak zaten zorlamalara asla gelemem.şunu da söylemek istiyorum çok sinirli ve stresli bi yapım vardır..çünkü zayıf kişilerin karakteristik özelliklerinden bazılarının bunlar olduğunu düşünüyorum gözlemlediğim kadarıyla...

öğrenci olduğum için hep kahvaltıları atladım şu yaşıma kadar.kahvaltıdan nefret ediyorum.sabah kalktığımda en ufak bi açlık hissetmiyorum vs vs ne kadar yediğimi tahmin edebiliyosunuzdur.ama benim asıl bahsetmek istediğim nokta şu.zaten çok zayıf olduğum için -41 kiloyum- kıyafet konusunda çok dertliydim bütün hayatım boyunca.içini doldurmak için kat kat taytlar giydim yazz kış.yine de hep aynı lafları duydum.'çok zayıfsın'

bu beden şu hayattaki bütün özgüvenimi aldı götürdü.ikili ilişkilerde,sosyal hayatta,günlük hayatta hep hep hep!bu sabah kendime acıdım kızlar.aynaya bir baktım.gerçekten gördüklerim karşısında ben bile şok oldum.insanları taytla şunla bunla bi nevi kandırıyorum peki ya kendimi.ben kendimi de kandırmışım.elimi nereye atsam resmen kemik,kalça denen bişey yok sırf kemik diyebilirim.yüzüm çökmüş durumda.bileklerimde,omuzlarımda kemiklerim belli oluyo hep.ben kendimi de kandırmışım aslında bunca sene o taytları,kat kat şeyleri giyerek.ama durum o kadar vahim ki.zaten hep kilo almak istedim ama artık isyan ediyorum.dayanamıyorum böyle sağlıksız zayıf çirkin görünmeye...

doktora gittim elbette.demir ve b 12 eksikliğinden başka bir şey göstermediler bana.ama iştahım yok yiyemiyorum ki ben.ve bu bedenin kalınlaşabilceğine inanmıyorum asla.mümkün değil gibi geliyo.görmeniz lazım başka bişey diyemiyorum..

bu benim en büyük derdim.ben de sanırım bunla sınanıyorum.komik gelir belki ama beni her türlü çok çok negatif yönde etkiliyo.yoğun bi hayatım var.ne yapmalıyım.gerçekten artık düşünemiyorum farklı fikirlere ihtiyacım var...

mesela pasta ye kola içç ..
kuruyemiş vs vs
yani böyle tatlı falan yersen alırsın bence kilo .
tamam pek sağlıklı değil ama kilo almak için bunları ye .ne güzel sınırsız yeme imkanın var ..
benim annem kilo alıcam diye hiçbirşey yiyemiyordu ..
bence yemeye az zorla kendini ...alırsın kilo 10 kilo alsan yeter zaten fazlada abartma ..

Canım öncelikle geçmiş olsun. Çok ciddi bir durum anlattığın..

Çözümü psikolojik yollarda bir tek. Kendini zorlayıp yemek yemelisin artık. En azından az az yemek yiyerek kendini alıştır.Eğer yardımı olacağına inanıyorsan psikologa da gidebilirsin. Ailen bu durumu fark etmedi mi peki ? :26:

ne güzel sınırsız yeme imkanım var evet ama yediklerim o kadar sınırlı ki:)bu ne yaman bir çelişkidir böyle
en güzel yıllarım böyle geçiyor o kadar üzülüyorum ki.heralde 10 kilo için 10 yıl uğraşmam gerekir:'(

teşekkür ederim.evet çok ciddi.ve ben gittikçe çöküyorum.30 küsürlü kilolara inmekten korkuyorum..
ailem hep baskı yaptı ye ye ye ama artık bi yaştan sonra kestiler.sonuçta ben de çocuk değilim.beni bana bıraktılar diyebilirim.sağlık açısından çok çok büyük şeyler atlatmadım çok şükür ama bundan sonrası için gerçekten çok korkuyorum.çünkü görünüş olarak hiç iyi değil hiç...

geçmiş olsun inşallah iyi olursun kilo almak için en güzeli nutella kaşık kaşık ye gerçekten kilo aldırıyor

Son düzenleme:
Sekerim anorexia psikolojik bir rahatsizliktir, psikologa gorun derim. 41 kilo gercekten cok az, sagligini kaybedersin.
Hafiften spor yapmaya baslasan olur mu, kendini halsiz hissediyor musun ? Soyle tempolu yarim saat bir yuruyus yaptiktan sonra karnin mutlaka kazinir. Her gun yaparsan hem kendini daha dinamik hissedersin, hem de istahin acilir.
Yemek yemekten nefret etmeni de esefle kiniyorum, kebap, pide, lahmacun, tantuni, raki-balik, meze, zeytinyaglilar, yaprak sarmasi, icli kofte, cig kofte...insan bunlardan nefret eder mi kuzum :)

:)))ben de kınıyorum kendimi ama öyle malesef.kendimi halsiz hissediyorum evet.yani benzinsiz bi araba ne kadar giderse ben de o kadar dayanabiliyorum.ama enerjimin olmadığını fazlasıyla hissedebiliyorum.sporu şu sıralar çok düşündüm.bi salona gidip birilerinden yardım istemeliyim sanırım.biri beni dürtmedikçe,disiplinli bi iş olmadıkça ben eriyip gidicem...
ama daha da zayflarsam diye de korkuyorum.çünkü ben yorgun olduğumda direkt uyumak isterim.uyku benim tek vazgeçilmez besin kaynağım:)

bir doktorla kalma derim öyle şunun var denilip eve gönderilecek bir rahatsızlık değil Allah korusun çok kötü sonuçları var dünyada.. bir zamanlar seda sayana da bir kız çıkmıştı böyle netten bir araştır derim onun gittiği doktora git o kızı normal kiloya getirdiler 1 yıl sonra tekrar çıktı tv ye iyiydi iyileşmişti

Canm allah sifa versin.kilo almaya calisirken cok strese girmeden yap.stres etkiler miden buyuzden akmayabilir.bence bol bol pekmez ic.hem enerji verir hemde kilo aldirir.bide aktarlarda macunlar var onlardan al.ekmek ye.ama birden cok yemeye calisma miden bulanir.mideni yavas yavas alistir yemege.yagli yeme ilk miden bulanmasin.aklima bunlar geldi .ama pekmezi mutlaka dene..

Evet biliyorum o kızıonun bi röpörtajını okumuştum bi erkek aradaşı seni bayan olarak görmüyorum artık demiş ve gercekten çok üzüldüğünü söylüyodu.benim erkek arkadaşlarımda sürekli benim zayıflıgıma takılırlar.aklıma o geldi şimdi.o kız kadar vahim değilim ama zaman ne gösterir bilinmez zaten gidişat hiç iyi değil.ama ben öğrenciyim zaten hanı okulu bırakıp da böyle bişey için odaklanıcak zamanım yok malesefkeşke gidebilsem

teşekkür ederimbiraz önce yemekten kalktım.yemekler gitmiyo ya böyle bişey yok.su içip duruyorum yemekler arasında.yoksa mümkün yok yiyemiyorum.su da midemi dolduruyor tabiben bu bozuk beslenme alışkanlığımı nasıl kazanmışım bilmem ki.benm gbi bir insan daha yoktur cidden

Canım hani çok sevdiğin hmm bayılırım dediğin bir yemek de mi yok?
Şahsen ben boğazıma kadar tok olsam hamurişi görsem dayanamam :)
yok mu sende öyle durum?
Öğün atlaman çok yanlış bu durumu biraz da sen yaratmışsın.
Yemeye yemeye miden küçülmüş,vücudun bu duruma alışmış.
Mesela az da olsa her öğün yeseydin en azından bünyen buna alışırdı.
Kimi insan kahvaltı yapmadan yola çıksa midesi bulanır,işe asla yemeden
gidemez. Bunlar tamamen vücudu alıştırmakla ilgili.
Bence artık belli saatlerin olsun ve sakın öğün atlama.
Yemek yemek beni acayip mutlu eden bir eylemdir
Kendini bu zevkten mahrum etme lütfen

düşündüm de gerçekten hiç yok...abur cuburları saymıyorum.gerçi bi çok bayan çikolotaya bayılır ama benim öyle bi zaafım da yoktur.numunelik bir örnek miyim acaba ben:44:
bi de hamur işi diyosun valla o mideyi tebrik ederim.nasıl yer buluyobenimki minnacık hemen doyuyo
beslenme alışkanlığımı değiştirebilir miyim bilmiyorum ama değiştirmem gerektiğini biliyorum artık

Valla ben böreğe,pastaya,baklavaya her daim midemde yer bulurum :)
Dediğim gibi senin elinde diye düşünüyorum.
Kesinlikle kendini alıştırabilirsin.
Senin ben gibi iştahlı biriyle sofraya oturman gerek.
Kendine yemeyi seven bir arkadaş edin acilen

Senin ben gibi iştahlı biriyle sofraya oturman gerek.
Kendine yemeyi seven bir arkadaş edin acilen

Hahaha işte aradığın arkadaş benim
Şaka bir yana, abimin de eşi böyleydi.
Yemek ye diceksin de anca öyle, bir tabak yemeği saatlerce yer ve zorla artık.
Ama mesela onun gerekçeleri vardı, babasının küçükken onu yemek yemesi için zorlaması ve tabağın bitmeden masadan kalkmıcaksın zorlamaları vs. (bir keresinde 4 saat sofrada oturtmus)
ablasının rejim takıntılarıi, aman kadında kilo çok önemlidir diye küçüklükten beri gelen konuşmaları.
ne zamanki abim ve ailemiz ile tanıştı, çılgınca yemek yer oldu
keyif alır oldu yemekten vs. bence bu tarz yemek seven bir arkadaş mutlaka bulursun.
benim bir arkadaşım da bebe bisküvilerini, süt ile mama yapıp yedi 1-2 ay
5-6 kilo aldı. Ilık süt ile içine ceviz fındık badem vs. ekleyerek, deneyebilirsin.
Huff keşke ben de senin gibi olsam şimdi konu açıcam bende iştahım içinn :18:

tıka basa yemek yedikten sonra evet çikolataya hala yer var diyen midem hayretlerle okudu senin yazdıklarını :)

şaka bir yana yemek senin için mecburiyet olmuş. Öncelikle psikoloğa danış.

merhaba öncelikle geçmiş olsun, herkesin derdi bir başka bende 10 kilo falan vermek istiyorum sende tam tersi :) ben evlendikten sonra kilo adım bir çok kişi gib, hormonların da kilo aldırmada çok önemli bir rolü var bunu söylemek isterim öncelikle, hormonların düzgün çalışması içinde vücut yağa ihtiyac duyar simdi sana yağlı kuruyemişler çok faydalı olur bence, badem ceviz fıstık fındık gibi hem çok besleyici hemde yağlı yiyecekler kilo almanda ve hormonlarının düzgün çalışmasında çok önemli, vücutta yağ depolamak için östrojen hormonuna östrojen hormonu yapabilmek içinse temel yağ asitlerine ihtiyaç duyarız bunları bu saydığım yemişlerden alabilirsin veya balık yağı takviyeside alanlar oluyor ama balık yağının hepsini direkt olarak kullanamaz vücut, besinlerden azar azar almak daha faydalı, sağlıksız besleniyorum derken ne yiyorsun mesela? tatlıya ve ağır yemeklere iştahın yoksa bile kuruyemişleri aksatma derim yanınada kuş üzümü kesinlikle enerji verir ve eminim iştahınıda açar, kus üzümlü kokteyl paketi var tadımın icinde çok hoş karısık kuruyemisler var, su içme konusunda şunu diyebilirim yemeklerin yanında ayran veya meyve suyu falan içmeye çalış hangisini seviyorsan ben mesela şalgamı çok severim acılısı iştah açar mesela, su da iç fakat yemeklerde değil, ayran şalgam meyve suyu gibi içecekler iştahını açar su iştahını kapatır yemekle birlikte, umarım yardımcı olmusumdur

Son düzenleme:
Anorexic olmayabilirsin, yemek yemeği sevmiyorsun sen, derdin zayıflamak değil yanlış anlamadıysam.

Benimde 1.50 boyum, 34 kiloydum en son dr. gittiğimde. 1 gr. daha ver yoğun bakıma alıcaz seni dedi. Sonra psikiyatriste gittim. Meğer sorunum bambaşkaymış, ağır bir depresyon yaşıyormuşum. Depresyon ilaçları kullanmaya başladığım anda iştahım açıldı ve 2 ay kadar bir sürede normal kiloma ulaştım. Sizin rahatsızlığınız da buna benzer birşey olabilir.

Ama bu hastalığa yakalandığını düşünüyorsan da acilen bir doktora görünmelisin. Anorexia tedavisi güç bir psikolojik rahatsızlıktır. Fakat henüz şansın var ki durumunu, bunun normal olmadığını kabul ediyorsun. Bir çok anorexia hastası bunu kabul etmez. Öncelikle kabul ettirmek için uzun tedaviler görürler ki asıl tedaviye sonra başlanır.

Merhaba canım , geçmiş olsun öncelikle..ama merak etme anoreksik değilsin..
neden böyle söylüyorum çünkü anoreksiya nevroza sahibi insanlar kesinlikle zayıf olduklarını kabul etmezler..ve bundan rahatsız olmazlar , hatta bununla gurur duyarlar..istersen belirtilerini yazıyım , sende kendini bi değerlendir..
Öncelikle anoreksikler normal kabul edilen kilo ve boy oranını kabul etmezler ,uygun bulmazlar ,
Çok düşük kilolara sahip oldukları halde , şişmanlamaktan aşırı derecede korkarlar ,
Bayanlarda en az 3 adet dönemi gecikir, çünkü sağlığın bozulduğu için vücudunda kan kalmaz ,
Kırılgan tırnaklar , depresiflik , uyuma problemi , perhiz yapmak , çok fazla egzersiz , olumsuz benlik imajı..
vücudunda su-tuz dengesi bzulur , östrojen hormonu ve cinsellik azalır , kalp atımında düzensizliklere neden olur..

Bulimia var bir de ,belki duymuşsundur..Bulimia da ise kişinin tıkanırcasına yemek yiyio sonra pişman olup , yediklerini çıkarması , aslında anoreksiyada da kusma çok sık görülür..ama başta dediğim gibi , anoreksikler durumun garipliğinin farkında değillerdir , bulimikler ise normal kilo veya daha az kiloya sahiptirler , davranışlarını ailelerinden saklarlar..yemekten sonra gizli gizli banyoya gidip kendilerini kustururlar..

Sen kendini kusturma ya da zayıflama için bir şey yapmadığın için muhtemelen anoreksikte ,bulimikte değilsin..
Ancak yemek yeme konusunda ki olumsuz düşüncenin kırılması belki de altında yatan çatışmanın çözülebilmesi için psikolog veya psikiyatriste gitmelisin..ayrıca vitamin eksiklikleri varsa onları da düzenli kullan..Ama dediğim gibi davranış değişimine ihtiyacın var..

İnşallah bir süre sonra yanakları al al bir bayan olursun..

Doktor takviyesi şart ... Tedavi de diyebiliriz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…