- 11 Şubat 2020
- 632
- 936
- 23
- Konu Sahibi Ajsgeidnwk
-
Gitmek isterlerse birlikte gidiyorum yalan yok zaten farkli sehirlerde yasiyoruz yilda zorla 2 kere birbirimizi goruruz ben ailem gelmeden en sevdigi seyleri hazirlarim yorulmayayim diye bide sevdigimi bildikleri icin teklif ederler ama yiyemiyorum midem kaldirmiyor bir turlu bazen kendimi bu konusuyu dusunurken buluyorum bebegim buyudugunde nasil uzak tutarim bi avm ye gittigimizde diye ben ve esim yillardir kola fanta icmeyiz cicugumuzda bizden gorup icmez falan diye hayal ediyorum :)Yeme daha iyi hem paran gidiyor hem sağlığın keşke bende birakabilsem ama iki güne bir disardan yiyorum sonrada korkunç pişman oluyorumAilene söyle bu konudaki takintini israrla üzerine geleceklerini dusunmuyorum.Onlarin disarda yediği gün evdeki şeylerden ye veya eve gelince ye disarda da ayran soda fln icebilirsin geçiştir bi şekilde
Sebze sıkınti degil sirkeli suyla guzelce yıkıyorum eti de birsekilde hallediyoruz k.p sagolsun tavuk hindi keser gonderir dogal dogal ama eve giren hazir soslu bi kofte midemi bulandiriyorEvet var sizin gibi olanlar, yalnız değilsiniz öyle söyleyim. Aslında çok da haksız sayılmazsınız, ne diyeceğimi bilemedim... yemeyin dışarıda o zaman bu sorun çözülüyor diyorsunuz. Eti ve sebzeyi güvendiğiniz bir yerden alın, zaten pişiyor, fazla takıntı yapmayın.
Obsesif kompulsif bozuklugu adayisiniz, takintilariniz icin mutlaka yardim alin daha ilerlemeden.Kızlar selammaslında benim ki dert sayılmaz dı ama son 2 3 aydır kendi kendime sıkıntı yapiyorum bu durumu derdim herhangi bi yerde yemek yiyememek bu catali gunde kac kisi agzına koyuyor bardaktan binlerce kisi su içiyor ne kadar temiz ben kofte yemeye dışarı cıkarım eger arkadaslar anne baba geldiginde hemen gidelim derler sevdigimi bildikleri icin ama gidemiyorum sonucta o agizlarla neler neler yapiliyor hastalik var mı yokmü bulasma ihtimali var mı? aslinda dert degil gitmeyince sorun ortadan kalkıyor. ama mesela esimin hazir aldigı kofteye bile bakamiyorum kiymamizi etimizi memleketten getirtiriz aileler bir olur keser isteyen kiyma kusbasi falan yaptirirdik simdi onu yaptiramadigimiz icin tedirginim aslinda oyle takıntılarım yoktu ama bu virüstü bilmem neydi cok etkiledi var mı benim gibi olan zaten tavuk durum falan artik yemiyorum ne zamandir gördugum bi haberden dolayi birazda sagliksiz sekillerde hazirlaniyorlar aynı durum misafirlige gittigimde de oluyor hic rahat edemiyorum bir türlü onceden boyle anlatan olaa kizardim bizimkilere ay abartmayin canim ne var bunda derdim ama bu sefer ayni seyi ben yasiyorum
Hamileligimde durmadan ellerimi yıkardım cok zor bir hamilelik gecirdim kaybetme korkusuyla durmadan temiz olayim ellerim temiz kalsin yara oluyordubartik neyseki onu atlattim ama beni tedirgin eden haberlerde yiyeceklerin kotu yerlerde muhafaza edilmesi hijyen eksikligi zaten saglikli olmayan seyleri bide milyonlarca insanin yemesi kimisi hasta kimisi degil dusunmeden edemiyorum aslinda gitmeyince cozuluyor ama bu durum bi komsum veya akrabama gidincede oluyorObsesif kompulsif bozuklugu adayisiniz, takintilariniz icin mutlaka yardim alin daha ilerlemeden.
Gitmek isterlerse birlikte gidiyorum yalan yok zaten farkli sehirlerde yasiyoruz yilda zorla 2 kere birbirimizi goruruz ben ailem gelmeden en sevdigi seyleri hazirlarim yorulmayayim diye bide sevdigimi bildikleri icin teklif ederler ama yiyemiyorum midem kaldirmiyor bir turlu bazen kendimi bu konusuyu dusunurken buluyorum bebegim buyudugunde nasil uzak tutarim bi avm ye gittigimizde diye ben ve esim yillardir kola fanta icmeyiz cicugumuzda bizden gorup icmez falan diye hayal ediyorum :)
[/QUOT
Bu takıntılardan kurtulmak zor gerçekten benimde takıntı hastalığım var (hastaliklar ve temizlik konusunda) ilaçsız asamiyorum ilacı bıraktığım gibi yeniden başlıyor.Hayatini çok etkiliyorsa doktora gidebirsin ama unutmaki ilaçlarda bağımlılık yapabiliyor dikkatli olmakta fayda var veya kendine telkinler vereceksin ama bu da zor yorucu ve kesin sonuç vermiyor( Çağımızın hastalığı
Offf iste bende böyle şeyler diyordum bizimkilerden bir kaç kisiye ama o zaman anlamiyordum bedene birsey olmuyor ama ruha cok sey oluyor ben yemedigim halde bebegim buyur yer endisesi yaşıyorum kendi kendimi hasta edecem en sonunda bide sey vardi peynir fabrikalarinda olur ya kocaman tekneler adamlar cıplak ucine girmislerdi onu izledigimden beri koyden yapilmis cokelige verdim kendimi ondada sac cikti en masumu sactı yalnızBu kadar takmayın yahu, e herkes ölsün o zaman ben hergün okul yemekhanesinde karnımı doyururdum bişicikler olmadı
Ölmek degilde anlatamicam açık açık pis pis agızlar neler yapiliyor igrenc igrenc ve sen daha deminki o bardaktan su ictin yikansa da yeterince temiz oluyor muBu kadar takmayın yahu, e herkes ölsün o zaman ben hergün okul yemekhanesinde karnımı doyururdum bişicikler olmadı
Şimdi diğer şeyleri bilmem de dışarıdan hazır köfte gerçekten sıkıntılı. İçinde neler olduğunu bilmiyoruz hatta "bilmeyin daha iyi" diyorlar bilenler. Evde kendiniz kıyma ile kolayca yapabilirsiniz. Ben çokça yapıp derin dondurucuya atıyorum, oradan çıkartıp kullanıyorum.Sebze sıkınti degil sirkeli suyla guzelce yıkıyorum eti de birsekilde hallediyoruz k.p sagolsun tavuk hindi keser gonderir dogal dogal ama eve giren hazir soslu bi kofte midemi bulandiriyor
Şimdi diğer şeyleri bilmem de dışarıdan hazır köfte gerçekten sıkıntılı. İçinde neler olduğunu bilmiyoruz hatta "bilmeyin daha iyi" diyorlar bilenler. Evde kendiniz kıyma ile kolayca yapabilirsiniz. Ben çokça yapıp derin dondurucuya atıyorum, oradan çıkartıp kullanıyorum.
Aynen oyle bende oyle yapiyorum mesela esim tavuk koftesi almis bol baharatli icinde kikirdaklar ya dedim buna verecegin parayi salam alip kedilere kopeklere dograsaydin bu yenirmi diyorum anlamiyor takintimi igrencŞimdi diğer şeyleri bilmem de dışarıdan hazır köfte gerçekten sıkıntılı. İçinde neler olduğunu bilmiyoruz hatta "bilmeyin daha iyi" diyorlar bilenler. Evde kendiniz kıyma ile kolayca yapabilirsiniz. Ben çokça yapıp derin dondurucuya atıyorum, oradan çıkartıp kullanıyorum.
Ben tencere degilde catal kasik bardak hepsinin kullandigi seylere takintiliyim bide erkek ustalar oldumu yanlis anlasilmasin acaba elleri temizmiydi diye kendimi yer bitiririm disarida yemeyerek sorunu cozdum simdi kolu komsu akraba falan isteBende biraz sizin gibiyim ben de her evde yemek yiyemem yakınlarım bile olsalar.Aslında yemek yediğim sayılı ev var.Biri çaya yemeğe davet etse stres oluyorum söyleyemiyorum da durumumu. Girip mutfağa kendim yapmaya çalışırım. Yemek yapıldığını görmemem lazım hemen tencereyi tekrar suya tuttu mu düzgün yıkadı mı vs diye düşünüyorum. Dışarıda yemek yiyorum farz edelim mutfak kısmına ters otururum nasıl yaptıklarını görmek istemem. Sıkıntılı bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?