Derdim dışarıda bir şeyler yiyememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz disarda yemek yemiyoruz, paketli gida almiyoruz. Evde yemek yoksa yumurta kiriyorum onu yiyoruz. Cocuklarim 3 ve 4 yasinda daha hic disarda yemek yemediler. Hazir kofte omrumde almadim. 35 yasindayim 15 yildir margarin veya margarinli bisey de yemiyorum ki keza cocuklarim da daha hic margarin veya margarinli bisey yemediler.

Dedigimi kaale almalisiniz ve bir uzman yardimina ihtiyac var. Ardindan baska takintilar zinciri olusturmadan.

Neden arkadaşınızın ağzıyla yaptığı şeyi biliyorsunuz ya.. Bilme gereği duymuyorum ben. Atarım makineye her şeyi fışştt fışştttt mekine yıkar. Yeter bana.

yaptığınız şey sağlıklı. paket gıda ve dışarıda yememek ama arkadaşlarınızda yememek abartı çok. hele ki çamaşır suyu. paket gıdadan daha zararlıdır bence, yediğiniz içtiğiniz tabakta kullanmak. makineye atsanız da kalıyor onlar.

çamaşır suyunu kullanırım ben de, ama beyazlaması gereken fayansta filan. tabak, bardak mümkün değil. makineye atmadan önce muhakkak çay bardaklarının dibini çalkalarım. çayla beklemez hiç. ki bizim evde günde 4 çaydanlık çay içilir. senelerdir çay bardaklarımı çamaşır suyunda bekletmeme gerek kalmıyor. sararmıyor çünkü.

siz obsesif kompulsif e doğru gidiyorsunuz. bu konuda bir danışmana muhakkak gidin bence. diğer sağlıklı beslenme konusunda ise sizi tebrik etmemek elde değil. em sağlıklı, hem maddi açıdan iyi ama çamaşır suyu ve arkadaş evinde de yememek kısmını değiştirmeye çalışın.

Bardaklari falan camasir suyunda bekletmek anneden bana gecti misafir falan agirladigimda yapiyorum malesef hani anneden yemek yapmayi ogrenirsin temizligi falan oda bi temizlik ritueli gibi kaldi bende ama yapmayacagim zaten evime pek gelenim olmaz oyle kalabalik falan ama aliskanlik ama daha yapmayacagim cunku ne kadar yikansa da kalinti kaliyor muş ben kalmaz diye dusunuyordum bebegim kucuk artik daha dikkatli olacagim kizima zarar gelsin istemem

Bende de aynı sorun var ...hadi bardakları falan geçtim bana dürüm döner kebap herşeyin kokusu kötü geliyor öguresim geliyor ..hepbirlikte kimseyle bişe yapamaz oldum herkes hadi durum yiyelim tarzı kararlaştırılan ben yiyemiyorum yemeyince AA olnuyo bole biz ye sen bak falan diye rahatsız oluyorlar kendi yaotigim yemeklerde başka bişey yiyemiyorum malesef

Bu kadar ayrıntılı düşünsem bende igrenirim.
Ama abartmayın.
Dışarı da herşey yenmez evet, ama bu da sağlıklı bir davranis değil.
Çalışanlar, öğrenciler milyonlarca insan her gün dışarıdan yiyip içiyor sonucta.

acil tedavi olmalısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…