Derdim gençlerimiz...

Gençler de işin yolunu bulmuşlar anne-baba istediğini yapmazsa sinir krizleri geçirme, evden kaçmakla tehdit etmek. Aile de pes ediyor bir süre sonra. Hayatın engellerine karşı duramayacak kadar aciz yetiştiriliyor birçoğu. Çünkü ağzına veriyoruz yemeğini, ayakkabısını bağlıyoruz. En ufak bir rüzgarda hasta oluyor, en ufak bir zorlukta depresyon.. Bir arkadaşım abisi ona 0 değil 2. el araba alacak diye sinir krizine girmişti. :19: Yapılması gereken onları biraz hayatın gerçekleriyle yüz yüze bırakmak. Sonra bu nesil büyüyor çalışmak zor geldiği için her türlü pisliğe bulaşıyor kolay para kazanabilmek adına.

Yazdığım yazı alıntıdır arkadaşlar.
Bu büyük sorunun ufacık bir bölümünü yansıtmış sadece.
Bir başlangıç yazısıdır.
Devamında biz sorgulayıp çözüm yolları aramalıyız ve çevremizi, çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz.

canım cok gzel bır konu acmıssın

alsında benımde bu konu hakkıdan bılen bırıne soru sormaya o kadar ıhtıyacım var kı

ıkı oglum var gelecekte ıyı bır bırey yetıstırmek ıstıyorum
nasıl ruh saglıgı yerınde ınsan olabılırler

Maalesef gençlik 'özenti' olup çıktı
Sorsan kendi tarihinden habersiz
Ama yabancı artistlerin ağzını gözünü gözü kapalı çizer

Sadece dış görünüş olarak olsa keşke
Maalesef edep / ahlak vb. unsurlarımız da yitiriliyor
Çağdaşlık kisvesi adı altında herşey mübah görülüyor

Çocuğum yok, ablamın çocukları için endişenmiyor değilim.. Yeni nesilin gdişatı beni korkutuyor..
Bende 50 - 60 yaşında değilim bu arada (25 yaşındayım) :27: ama kendi lise dönemim ile şu an ki liselerin durumu arasında inanılmaz bir uçurum görüyorum..

ve şölede bi gerçekvarrçocuklarımızı kuzu gıbı yanı ahlaklı erdemli yetiştirisekte dışardaki kurtlara yem olucak endişesi varr çünkü okadar ilgisiz sevgisiz maddeci derken sadece para odaklı yaşayan çocuklar varkı etraftaa yanı insan nasıl yapıcanı şaşıyor fanusa koymayızya çocuklarımızı

canım cok gzel bır konu acmıssın

alsında benımde bu konu hakkıdan bılen bırıne soru sormaya o kadar ıhtıyacım var kı

ıkı oglum var gelecekte ıyı bır bırey yetıstırmek ıstıyorum
nasıl ruh saglıgı yerınde ınsan olabılırler

Benimde bir kızım var daha 1,5 yaşında
Ben bu işin okulunu okumuş olsamda çok endişeliyim.
Öncelikle çevreyi gözlemlemeliyiz.
Kendi rahatımız yerine çocuğumuza uygun bir yerde yaşamalıyız.
Çocukla sürekli iletişimde olmalıyız.
Herşeyi rahatça anlatabilmeli.
Doğrudan önce yanlışı ve sonuçlarıın ne olacağını öğretmemiz gerekiyor.
Arkadaşlarıyla mutlaka tanışmalıyız.
Çok iş düşüyor bizlere.
Bu durumda dengede kurmalıyız, disiplinli olmalıyız.
Sadece çocuğa karşı değil evin içindeki tüm bireyler disiplinli olmalı.
Belirli sınırlar kurmalı, bunları aşarsa ceza yöntemleri uygulamalıyız.
Bunlar gibi ve bunlardan yola çıkarak güzel bir şeyler olacağına inanıyorum

Ebush öncelikle böyle birşey dert edip konu açman çok güzel:)

gençliğin böyle davranmasının sebebi uyaran çeşitliliğinin fazla olması bence..hep diyoruz ya eskiden böyle miydi diye?

evet eskiden böyle değildi çünkü ;

görsel medya hayatımızda bu kadar çok yer almıyordu.örneğin tv kanalları sınırlı sayıdaydı ve toplum yapısını bozen diziler falan yoktu.

internet bilgisayar hiç yoktu.ama şimdi her evde internet ve ve bu sınırsız bir dünya aslanda.bir tıkla herşey önüne serilebiliyor.kontrolsüz olunca da olumlu yönlerini değil olumsuzluğunu yaşıyoruz.

sonra çocuk psikolojisi,ergen psikolojisi adı altında birçok davranış normal hale getirildi.aman çocuğuna sesini yükseltme intihar eder,aman hayır deme seni sevmez vb...psikolojik terimleri çok yanlış kullanıp yanlış ifade eder olduk.unuttuğumuz şey şu oldu;eğitimde ödül ne kadar çok kullanılıyorsa ceza yöntemi de kullanılır.hep anlayış,sınırsız anlayış doğru değildir..

eğitim ortamlarımız da çok değişti.eskiden öğretmene saygı duyardı öğrenciler şimdi umurlarında değil.çünkü anne ve babaları öğretmene saygı duymazken ve çocuğuna bunu aşılamazken öğrenci ne yapsın? ayrıca öğretmenliği sadece iş olarak görüp çocuk yetiştirdiğini unutan çok arkadaşımız da var..okul-aile işbirliği yokken kimden ne bekliyoruz ki?

çocuğun ilk öğretmeni aile,ilkokulu da evdir...çocuk eğitim alarak şekillenir.aslında bütün çocuklar temiz ve şekillenmeye hazır doğar ama kimi aile düzgün şekil verirken kimisi de düzgün olanı da bozar..

cok haklisin arkadasim amaben bunun degisecegini sanmiyorum . Bizim ulkemizde zihniyeti degistirmek kadar zor bisey yok. Gecen bi parkta oturuyorum. Lise formasiyla 3 kiz geldi biri elinde sigarayla yuruyo. Yuzunu gorseniz caliskanlara gozluklu orgu sac falan olurya hani inek diye dalga gecerdik okulda. O tip bi kiz .Kiz eline almis parkta tur atiyo ve yasli amcalar falanda var. Sigarayla saygi olmaz evet ama bizim kulturumuzde sigara malesef bi saygi unsuru. ve ben nedense o kizin saygisiz biri oldugu hissine kapildim.bir baska ornek. Gecenlerde gayet guzel giyindim (biraz havali sekilde) gozumde gunes gozluklerim falan yuruyorum 2 liseli kiz geliyo. Bana bakarak yaklastilar kiskandiklari belli. Ben bi bayanin bayani kiskandigini gozunden anlarim. Haha gozluk hic olmusmu diyip gectiler. Bnm zamanimda biz ablamiz yasinda boyle guzel giyinen birini gorunce ozenir ne guzel olmus derdik abla cok tatlisin falan diye laf atardik. Simdikiler resmen yermeye calisiyo. sen daha cocuksun ben cok buyuk dglm (23) ama ondan 5 6 yas buyugum. Cok yazik valla. Anne babasina yazik.

Aslında eleştirilecek olan gençlerimiz değil....Gençler bu hale tek başlarına,kendi hür iradelerini kullanarak gelmediler..Sonuç olarak çocuklar ne öğrenirlerse örnek aldıkları insanlardan öğrenirler..Örnek aldıkları insanlar bizleriz-anneler,babalar,eğitimciler vb.....Evlatlarımız için tahammül sınırlarımızı,sabrımızı zorlamamız;saygı ve sevgiyi aşılamamız gerekir..Bu durumu sadece laf aralarında konuşup, ahlanıp vahlanmakla bırakmamak gerekir,gerçekten nasıl iyi bireyler yetiştirebiliriz bunu araştırıp,öğrenip,uygulayıp hatta uygulatmamız gerekir..

Bu tür olaylara sebep olan aileleride gözlemlesek
Bakınız;
Aile içi şiddet, geçimsizlik, sevgisizlik, gelin kaynana çatışması vs vs.
Burada konu açanların kaçı çocuğunu düşünüyor?
Çoğu kaynana ne söyledi ne yaptı derdinde

Bende bu konuları çok kafama takıyorum en sinir olduğum şey dilimizin doğru kullanılmaması.Yabancı yada yerli tüm kliplerde bir erkeğin etrafında 5 hatun kadınlar resmen cinsel objeymiş gibi gösteriliyor.Bizler bunu kadınlığa hakeret olarak algılarken yeni genç kızlar örnek alıyor.Ortaokullu liseli kızların ağzında acayip küfürler.Artık çocuklar ailesinden değil aileler çocuklardan korkar olmuş,büyük konuşmak istemiyorum ama disiplini elden bırakmamak lazım ve anne baba aynı tutarlılıkta olmalı diye düşünüyorum.

Bende bu konuları çok kafama takıyorum en sinir olduğum şey dilimizin doğru kullanılmaması.Yabancı yada yerli tüm kliplerde bir erkeğin etrafında 5 hatun kadınlar resmen cinsel objeymiş gibi gösteriliyor.Bizler bunu kadınlığa hakeret olarak algılarken yeni genç kızlar örnek alıyor.Ortaokullu liseli kızların ağzında acayip küfürler.Artık çocuklar ailesinden değil aileler çocuklardan korkar olmuş,büyük konuşmak istemiyorum ama disiplini elden bırakmamak lazım ve anne baba aynı tutarlılıkta olmalı diye düşünüyorum.

Kesinlikle
Ben klip izlemiyorum bu yüzden, inşallah kızımada izletmeyeceğim.
Tahammül edemiyorum çünkü midemi bulandırıyor.
Resmen etini teşhir etmek bu.
Geçen gün morhipo reklamını gördük.
Bir kutu var içinden kadınlar çıkıyor
Bitanesi çıktı mavi bir elbiseliydi sanırım ,genç olduğu belli böyle seksi pozlar veriyor
Eşimle biz birbirimize baktık
İkimizde aileler bu duruma nasıl karşı çıkmıyor diye düşündük.
Para için tüm değerlerini hiçe sayıyorlar.

Kesinlikle
Ben klip izlemiyorum bu yüzden, inşallah kızımada izletmeyeceğim.
Tahammül edemiyorum çünkü midemi bulandırıyor.
Resmen etini teşhir etmek bu.
Geçen gün morhipo reklamını gördük.
Bir kutu var içinden kadınlar çıkıyor
Bitanesi çıktı mavi bir elbiseliydi sanırım ,genç olduğu belli böyle seksi pozlar veriyor
Eşimle biz birbirimize baktık
İkimizde aileler bu duruma nasıl karşı çıkmıyor diye düşündük.
Para için tüm değerlerini hiçe sayıyorlar.

canım hadı tv ızletme ınt kaldır telefonda olmasın yaa dısarıdakılerı ne yapacaksın tek basıan ugrasla olmuyor kı

hep evde olamıyorsun parka gıdıyorm cocukları gorunce sok oluyor konusmalar kufurlu davranıslar saygısız dalga gecen tavırlar

kıyafet dıyorsun yaa anne babalrda bence cocukalrın kıyafetlerıen kucukten dıkkat etmelı

etek gıyen 5 yasındakı bır kız cocugunun altında sadece kılot olmamalı

kayarken butun erkek cocukları ona bakıyor bır sort gıydırılebılrı mesela buda dusunulmelı bır anne tarafından

sonra erkek yapar acık gordugu yere bakar mantıgıyla degıl de ona ayıp mantıgını aşılamak lazım

kıza ayıp erkegede ayıp kıza gunah erkegede gunah olmalı

ben cocukalrıma dısarıdakı yabancı kısılerın dokunmasını ıstemıyorum buyk ogluma yavas yavas bunu anlatıyorum tepkı gosterdıgınde kızmıyorum cunku okuyoruz yada duyuyoruz babası dayısı amcası tarafından tacıze maruz kalan cocukları

ama bu sferde saygısız cocuk yetsıtırmıs oluyorum:50:ne bıcım cocuk sevdırmıyor dıyorlar

dısarıda ne yaptıgı aksama kadar bılınmeyen bır suru cocuk dolasıyor ben sasırıyorum o annelere hıc mı merak etmıyorlar

ılk once bence aılelere egıtım veren kurumlar acılmalı

nasıl anne baba olunur dıye
bızım toplumuz anne baba mantıgını dunyaya getırmek olarak algılıyor malesef

Gerçekten gençliğin durumu çok kötü, kendini ifade etmekten yoksun, hayal dünyasında yaşayan, kimseye tahammül etmeyen,sadece zevkleri peşinde koşan maalesef boş bir nesil yetişiyor..

canım hadı tv ızletme ınt kaldır telefonda olmasın yaa dısarıdakılerı ne yapacaksın tek basıan ugrasla olmuyor kı

hep evde olamıyorsun parka gıdıyorm cocukları gorunce sok oluyor konusmalar kufurlu davranıslar saygısız dalga gecen tavırlar

kıyafet dıyorsun yaa anne babalrda bence cocukalrın kıyafetlerıen kucukten dıkkat etmelı

etek gıyen 5 yasındakı bır kız cocugunun altında sadece kılot olmamalı

kayarken butun erkek cocukları ona bakıyor bır sort gıydırılebılrı mesela buda dusunulmelı bır anne tarafından

sonra erkek yapar acık gordugu yere bakar mantıgıyla degıl de ona ayıp mantıgını aşılamak lazım

kıza ayıp erkegede ayıp kıza gunah erkegede gunah olmalı

ben cocukalrıma dısarıdakı yabancı kısılerın dokunmasını ıstemıyorum buyk ogluma yavas yavas bunu anlatıyorum tepkı gosterdıgınde kızmıyorum cunku okuyoruz yada duyuyoruz babası dayısı amcası tarafından tacıze maruz kalan cocukları

ama bu sferde saygısız cocuk yetsıtırmıs oluyorum:50:ne bıcım cocuk sevdırmıyor dıyorlar

dısarıda ne yaptıgı aksama kadar bılınmeyen bır suru cocuk dolasıyor ben sasırıyorum o annelere hıc mı merak etmıyorlar

ılk once bence aılelere egıtım veren kurumlar acılmalı

nasıl anne baba olunur dıye
bızım toplumuz anne baba mantıgını dunyaya getırmek olarak algılıyor malesef

Hayır bu şekilde zaten olmaz
Herşeyden uzak tutatarak pembe bir toz bulutundan başka dünya görmeyen bir çocuk okula başladığında hele birde üniversiteye gittiğinde nasıl kabak çiçeği misali açıldığını hepimiz mutlaka görmüşüzdür. Hatta depresyona girenlerde çok yüksek.
Daha öncede dediğim gibi önce çocuğumuza yanlışın ne olduğunu öğretmeliyiz.
Tvde yararlı programları seçersin, internette güvenlik duvarı oluşturursun.
Ama bunu neden yaptığını anlatırsın. Gösterirsin.
Parkta çocuklar küfür ederken gördüğünde bence kaçmak yerine duymasını sağlayıp ona nasıl bir yanlış olduğunu anlatmalıyız.
Çocuk görmediği şeyleri yanlış olarak algılayamaz.
Bir bardağı yere attığınızda kırılır bunu biz gördüğümüz için biliyoruz.
Yanlız çocuğa bardağı atma kırılır dediğinde bunu yanlış olarak değil yasak olarak görür ve bir boşluk anında gizli gizli mutlaka onu deneyecektir.
Gösterek anlatmak çocuk için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Hayır bu şekilde zaten olmaz
Herşeyden uzak tutatarak pembe bir toz bulutundan başka dünya görmeyen bir çocuk okula başladığında hele birde üniversiteye gittiğinde nasıl kabak çiçeği misali açıldığını hepimiz mutlaka görmüşüzdür. Hatta depresyona girenlerde çok yüksek.
Daha öncede dediğim gibi önce çocuğumuza yanlışın ne olduğunu öğretmeliyiz.
Tvde yararlı programları seçersin, internette güvenlik duvarı oluşturursun.
Ama bunu neden yaptığını anlatırsın. Gösterirsin.
Parkta çocuklar küfür ederken gördüğünde bence kaçmak yerine duymasını sağlayıp ona nasıl bir yanlış olduğunu anlatmalıyız.
Çocuk görmediği şeyleri yanlış olarak algılayamaz.
Bir bardağı yere attığınızda kırılır bunu biz gördüğümüz için biliyoruz.
Yanlız çocuğa bardağı atma kırılır dediğinde bunu yanlış olarak değil yasak olarak görür ve bir boşluk anında gizli gizli mutlaka onu deneyecektir.
Gösterek anlatmak çocuk için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

dogru herseyı kapatıp toz pembe bır hayat olmaz

bardak ornegı cok guzel deneyecegım benımde yaptıgım hatalardan bırı o

atma kırılır yapma dokulur gıbı

gençler de işin yolunu bulmuşlar anne-baba istediğini yapmazsa sinir krizleri geçirme, evden kaçmakla tehdit etmek. Aile de pes ediyor bir süre sonra. Hayatın engellerine karşı duramayacak kadar aciz yetiştiriliyor birçoğu. çünkü ağzına veriyoruz yemeğini, ayakkabısını bağlıyoruz. En ufak bir rüzgarda hasta oluyor, en ufak bir zorlukta depresyon.. Bir arkadaşım abisi ona 0 değil 2. El araba alacak diye sinir krizine girmişti. :19: Yapılması gereken onları biraz hayatın gerçekleriyle yüz yüze bırakmak. Sonra bu nesil büyüyor çalışmak zor geldiği için her türlü pisliğe bulaşıyor kolay para kazanabilmek adına.

[sıze=3]vlla arkadaşım sana aynen katılıyorum çook güzel açıklamışsınız
şimdiki anne-babalar kzılarını zenginliğe özendirme çabasında maalesef
ben çok yakın birinden tanıyorum kızı evli ve zengin bir adamla çıkıyordu ve anne diyorki''aldır kızım ne aldırırsan kardır''güya adam eşini bırakıp alacaktı bu kızı 1,5 sene yediler birbirlerini işte anladığınızşekilde adam vurdu tekmeyi gitti.eee bir anne kızının yanında bekaret önemli değil canım oda neymiş derse olacağını varın siz düşünün artık
[/sıze]

evet beni de çok rahatsız eden bir durum bu
özellikle facebookta geçen muhabbetleri beni deli ediyo
birbirlerine karşı aşkım,bebeğim diye hitap edişleri,yok dudak büzülü dil dışarda fotoğrak koyup çok seksiyiz diye yorum yapmaları .....
hele geçen bi tanesi ileti olarak şöyle bişe yazmış 14 yaşında kendisi ''ben ayrılalım dediğimde ayrılamazsın deyip dudaklarıma yapışan bir erkek istiyorum'' korkunç içler acısı
durum

kesınlıkle bastan sona yazdıgınız tum cumlelerınıze katılıyorum .

sımdı kı 18-19luk kızlar oyle makyaj yapıyor kı sanarsın kı

25-30 yasında bırı .yasını sordugunda ögrendıgın

gercek yası ,ınsanı şu sekle sokuyor resmen :53:

ucuz goruntuden baska hıc bırsey degıl .

sımdıkı gencler uçmuş resmen .

çevre ne kadar etkiliyse ailede o derece etkili
ailede disiplin, anne babanın kararlı duruşu
bunlarda etkendir...
Baskı, dayak, yasaklar durumu caydırmaktan çok cazip hale getirir..
22 yaşındayım...
bizim okul zamanlarında hangimiz yüksek not alacağızın derdindeydik...
saçıma sarı toka taktım diye öğretmenden azar işitmiştim...
şimdi kızlar okul çantası yerine normal kol çantası takıyorlar..
içinde kitap var mı yok mu bilmiyorum...
erkeklerle laubali konuşmalarda cabası
öncelikleri kendilerini erkeklere beğendirmek olmuş....
okumak, meslek sahibi olmak arka planda ne yazık ki!!

Hemfikiriz. Çok yazık gerçektende. 16 yaşında ki bir lise öğrencisinin civciv sarısı saç rengi ile okula gitmesi ve buna bir karış eteğin eklenmesi çok yazık. Makyaj vb. unsurları görmüyorum bile. Lisedeydim ve saçımı at kuyruğu yaptığım için 2 gün uzaklaştırma aldım. Ki çok başarılı bir öğrenci idim. (Örgü zorunluydu.) Etek boyumuz da dizimizde olmak zorundaydı yoksa eve gönderiyorlardı bizi. :23: Biz ve ailelerimiz mi çok saftı aceba? Şimdi veliler okula gidip benim kızım saçını istediği renge boyayabilir ben onaylıyorum karışmayın diyebiliyor veya etek boyundan sanane bacaklarına bakmayıverin bir zahmet diyebiliyor. Benim annemde babamda beni okul tarafından cezalandırıldığımda hiç teselli etmediler. Kurallara uymayı öğren dediler, kızdılar. :9: Ve o benim son hatam olmuştu:10:

İyi bir ebeveyn olmak demek çocuğun her dediğini yapmak demek değildir hatta bence mümkünse çocuğun istediği birşeyi ihtiyacı bile olsa bir süre erteledikten sonra kendimiz alalım. Her istediğine stedikleri an sahip olamayacağını öğrensinler.

Back
X