Derdim gençlerimiz...

benimde dikkatimi ceken birsey var makyajdan sac ı bası yuzunden mi bilmiyorum bir bakıyorum kızlara baktıgınızda 24- 25 dersiniz ama kız 17 yim diyor sok oluyorum :26: bizde lisede kiloluyduk falan ama goren en fazla 18 derdi simdikeler almıs basını gidiyor tabiki kimse onlara upuzun etek giyin sacları iki orgu yap demiyor ama ogrenciligin masumiyetine yakısır sekilde giyinmeleri gerekiyor ama yok saclar sapsarı etekler bir karıs cidden sasırıyorum tutucu bir aileden gelmis birisi degilim ama kucuk yastaki kızların yaslarına gore giyinmesi gerektigini dusunuyorum bende biz daha cok cocuksu giyiniyoruz onlara baktıgımızda koca kadın gibiler yahu bu kdr buyumeye calısmanın anlamı ne sen 17 sinde cıtır bir genc kızmısın yoksa 30 una gelmis bir kadınmı valla ailelerde napsın birsey denmez laf dinlemeyenlerde var yazık ilerde bu caglarını arıycaklar ama iş isden gecmis olcak

Kızlar ben 20 yaşındayım lise dönemlerimde vard ıbu tarz kişiler ama şimdiki kadar yaygın değildi mezun olalı 3 yıl oldu ( liseden ) şimdi lisedeki gençleri görüyorum şok oluyorum ..

Makyajlar,saçlar,giyim,kuşam,kaşlar,etekler .. Ne bu ya.. Nedir kendini dış görüntü ile beğendirme çabaları anlamıyorum ve gerçekten tiksiniyorum bu insanlardan !

çok dogru bir tespit arkadaşım gençligimiz maalesef iyi yerlere gitmiyor öncelikle tvlerde gösterilen gençlik dizleri adı altında ilkokula giden çocuklar bile sevgili ediniyorlar daha sonra arkadaş çevresi,medya ve ailerlerde önemli faktör bazen o kadar vurdumduymaz aileler var ki nelerle karşılaşıyoruz benim kardeşim 17 yaşında lise ögrencisi erkek bizden izinsiz hiçbir yere gitmez bir yere gidecekse izin alır bazen arkadaşları kendisi ile dalga falan geçiyorlarmış öyle diyor ama umursamıyor kendisi arkadaşlarında gerekli cevabı veriyor onlar benim ailem elbette herşeyimi danışacam izin alıcam diyor okudugu okula gelince çok disiplinli bir okul tek renk ayakkabı giyorlar sadece siyah renk spor geçen sene kışın kardeşim hava çok sıcak diye montunu giymeden gitmişti tabi bir kaç arkadaşında giymemiş ögretmen bunlara bahçe temizligi yaptırmış okula telefon götüremiyorlar yasak eger bir telefon işi olursa okuldan edebiliyorlar geçen yıl arkadaşları okula gelmeyip kar gezisine gitmek istemişler kardeşimede söylemişler ama kardeşim gitmemiş annem izin vermez hem ben okuldan kaçamam demiş ailen nerden duycak demiş arkadaşları kardeşim olmaz demiş bunu gelince kendisini anlattı bize okuldan eve evden okula gidip geliyor akşamlarıda antremanına gider bir ara bir arkadaşı bize geldi çocuk gecenin 1 ne kadar bizde durdu çocuga diyorum ailen bizde oldugunu biliyor tamam ama hiçmi merak etmezler seni çünkü haftasonu idi sabah 8 geldi gecenin birinde babam götürdü evine ve ailesi bir telefon açıp oglum ne yapıyorsun demedi vurdum duymaz ailelerde çok maalesef gençlerimizi kötü yola sürükleyen sebepler gençlik dizileri,sosyal medya,tv kötü arkadaş cevresi ve vurdumduymaz aileler

Ben de 17 yaşındayım kardeşinize talibim böyle erkek evlat kaldı mı ya :24:

Şaka bi yana bu çok büyük bi problem. Çocuklar ahlâksız. Başlarında anneleri olmadan ya da kendilerine doğru eğitimi veren kişiler olmadan büyüyor, daha doğrusu yanlış eğitiliyorlar. İnsanlığı, merhameti, iyiliği, utanmayı, saygıyı, sevgiyi... Bunları çok küçük yaştan öğrenemiyorlar e haliyle bu davranışları normal...öğrendiklerini uyguluyorlar hayatlarında napsınlar..

Benim okuduğum lise berbattı neler gördüm neler ama o zaman aile çevre korkusu vardı. Şimdi ise o bile yok neler yapıyorlar ilerisi hiç umurlarında değil.

çok doğru tespitler...
kardeşim 91 doğumlu aramızda 6 yaş var, önceden kuşak çatışması diyince arada en az 20 yıl olması beklenirdi biz 6 yaş olmasına rağmen anlaşamıyoruz bazen, kardeşimin kız arkadaşları adeta küçük bir kadın gibiler, benden büyük görünen kızlar var, bu heves neden, zamanı durdurmak zaten imkansız, elbet büyüyecekler, elimde olsa hep 15 yaşımda kalmak isterdim

Benim tespitim ; Yeni kuşak anneler biz çok sıkıntı baskı gördük diye çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar.. Aşırı bağımsız sorumsuz bir hayat sunuyorlar çocuklara yeri gelince arkadaş olmak lazım ama her zaman değil anne baba , anne baba olmalı.. Çocuğuna doğruyu yanlışı şiddet uygulamadan gösterebilmeli.. Yok biz vur dedikmi öldüreceğiz illa abartmak ta üstümüze yok.. Ayrıca çocuklara "annecim" diye hitap eden herkes böyle çocuklar yetiştiriyor.. Ne demek annecim? Anne kim ? Baba kim? Roller karışıyor...

Benim tespitim ; Yeni kuşak anneler biz çok sıkıntı baskı gördük diye çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar.. Aşırı bağımsız sorumsuz bir hayat sunuyorlar çocuklara yeri gelince arkadaş olmak lazım ama her zaman değil anne baba , anne baba olmalı.. Çocuğuna doğruyu yanlışı şiddet uygulamadan gösterebilmeli.. Yok biz vur dedikmi öldüreceğiz illa abartmak ta üstümüze yok.. Ayrıca çocuklara "annecim" diye hitap eden herkes böyle çocuklar yetiştiriyor.. Ne demek annecim? Anne kim ? Baba kim? Roller karışıyor...

Kesinlik ile öyle bu yazdıklarınıza ek olarak şuan ki nesilin fırsatçılığı buda nasıl oluyor anne ve baba çalışıyor artık evdeki ekonomiyi dengelemek adına.

Bende hayret ediyorum yeni nesile..

Halbuki çok yaşlı da sayılmam daha 22 yaşındayım.
Lise yıllarımı düşünüyorum, annem makyaj yapmama izin vermezdi. Okula giderken asla süremezdim. Dershaneye giderken de renk versin diye yalandan sürmeme izin verirdi.
Şu yaşıma kadar bir kere bile saçımı boyatmadım. Annem izin vermedi. Hala daha saçını boyatırsan eve almam seni diyor gülerek. Ben de annem istemediği için hiç boyatmadım.
:)
Lise eteğimin boyu çok uzundu mesela, annemden gizli kestirmiştim biraz, farketmiş ama bir şey dememiş. Çok sonra öğrendim. :)

Evimizin kuralları vardır bizim. Her akşam sofraya birlikte oturalım ister, bütün arkadaşlarımı tanır. Arkadaşlarımla akşam dışarı çıkmak için haftada 1 gün izin verirdi lisedeyken. Şimdi ben ayrı bir şehirdeyim, ama hala annemin evine gittiğimde ondan izin alırım bir yere giderken. Çünkü evimizin kuralıdır bu.

Birçok genç annesiyle çok kaba konuşuyor, dikkat ediyorum. Salak, aptal, gerizekalı gibi laflar söylüyorlar. Ben anneme sesimi yükseltmekten korkarım. Kalbi kırılır, morali bozulur diye ödüm patlar. Zaten sinirle de olsa asla kötü bir kelime söyleyemeyiz, küçücük çocukken bile dilimizi tutmayı bilirdik biz.

Kısacası, hayret ediyorum kafasını kilosuyla, güzelliğiyle, yüzündeki küçücük sivilcesiyle bozan genç kızlara..
Tek dertleri popolarının küçük olması, seksi görünmek ve erkeklerin kendilerini beğenmesi, popüler olmak bir başka ifadeyle..

Erkeklerde az değil.. Onlar da kızlarla fiziksel bir şeyler yaşamak derdinde.
Sorumluluk duygusu yok, anne-babaya saygı yok..

Gerçi bu tipleri yola getirmekte mümkün :) Annemin eline versem birkaç tanesini, yola getirirdi muhakkak.. :)

Son düzenleme:
bende 30 yasında bır öğretmneım ve bende cok rahatsızım bu konudan .önumde yuruyen lıselı bır kızın sadece beyaz gömlek gıyıp cıktıgını görüyorumaltında hıc bısey yok ve pembe tenı bellı.

mesela kuzenlerım öylelerki laf kalabalıgıyla kendılerı bıle söyledıklerı yalana ınanırlar. şimdi bayramda köye gelmıyeceklermıs. anne ve babaları gelcek 2 kız sehırde orda kalıcak.bırı 20 bırı 26 yasında bende sızın yanınıza gelıyım dedım bakalım ordamı kalacaklar dıye bınturlu bahane ve abla babam duymasın ama bin arkadslarla tatıle gıtcez dedı. yalan aslında kucuk olan 20 yasındakı svegılısıyle tatıle gıdecekmiş. buyuk olanda tercuman cunku.

bende dedımkı bak kendınıze sahıp cıkın yanlıs yapmayın amcam öyle anlayısız bır baba degılkı neden yalan söyluyorsunz ablam dedım. ya abla ıste falan dedı. siz olsanız ne yaparsınız. susuyorum tabıkı amcama söyleyemem ama bir yanlıısn ıcındeler. dahada batacaklar belkı.

bazılarınız dıyecekkı ne var arkadslarıyla tatıle gıtmelerınde dıye ama sorun yalan

bende 30 yasında bır öğretmneım ve bende cok rahatsızım bu konudan .önumde yuruyen lıselı bır kızın sadece beyaz gömlek gıyıp cıktıgını görüyorumaltında hıc bısey yok ve pembe tenı bellı.

mesela kuzenlerım öylelerki laf kalabalıgıyla kendılerı bıle söyledıklerı yalana ınanırlar. şimdi bayramda köye gelmıyeceklermıs. anne ve babaları gelcek 2 kız sehırde orda kalıcak.bırı 20 bırı 26 yasında bende sızın yanınıza gelıyım dedım bakalım ordamı kalacaklar dıye bınturlu bahane ve abla babam duymasın ama bin arkadslarla tatıle gıtcez dedı. yalan aslında kucuk olan 20 yasındakı svegılısıyle tatıle gıdecekmiş. buyuk olanda tercuman cunku.

bende dedımkı bak kendınıze sahıp cıkın yanlıs yapmayın amcam öyle anlayısız bır baba degılkı neden yalan söyluyorsunz ablam dedım. ya abla ıste falan dedı. siz olsanız ne yaparsınız. susuyorum tabıkı amcama söyleyemem ama bir yanlıısn ıcındeler. dahada batacaklar belkı.

bazılarınız dıyecekkı ne var arkadslarıyla tatıle gıtmelerınde dıye ama sorun yalan

Yalnız sizin bahsettiğiniz insanlar 20 li yaşlarda yetişkin sayılır bu konuda bahsi geçen gençler daha ziyade daha lise çağında ki çocuklar yoksa 26 yaşında biz kız bence seçimlerini kendi yapabilir.. Ne yani 26 yaşında ve bekar diye saçını boyamasın mı örneğin ? Yani vur deyince öldürmemek lazım bizim sorunumz bu zaten sıkınca sonuna dek gevşetince allaha emanet..

gençlerden ne bekliyorsunuz ki?
bu devirde duygusal ve insani ilişkiler facebook'daki ilişki durumunun güncellenmesine kadar
her şeye ulaşım bir "enter" dan ibaret
bireyin önemi başardıkları ile değil tweed'deki takipçi sayısı ile belirleniyor.
diziler de herkes sabahları yataktan pür makyaj ve saçı fönlü uyanıyor
50 kelime türkçe ile yazılan kitaplar en çok satanlar listesinde
adam çıkmış tarih gerçekleştiriyorum diye naralar atarken röportajlarında sevgilim 25 yaş altı olmalı diye ahlaksızca ve pervasızca davranabiliyor 60 küsür yaşındaki teke
bu ülkenin bu hale nasıl geldiği ne zorlukların aşıldığı sadece facebook da" like" ile destekleniyor
gençlik marşı bile elektronik ortama aktarılıp çirkinleştirildikten sonra her çalındığında doğulu kardeşler paraya para demezken bu marşın asıl sahiplerini hatırlayan yok
gençlik eurovision tarihinde hep ilk beşte olduğumuzu zannediyor
daha aklıma gelmeyen sürüyle tepki allah aşkına söyleyin
bu gençlikten ne bekliyorsunuz?

siz şimdiki lise gençliğinden bahsediyorsunuz,ben işyerimde evli barklı çoluk çocuk sahibi insanlarla içiçeyim,kararım şu;millet kafayı kiloyla,diyetle bozmuş.tv de gördükleri vücutları kendilerinde görmek için yırtınıyor insanlar.
yani bence sorun liseli gençlerin deformasyonu değil,toplumun bütün olarak deformasyonu.
bilinçli bir şekilde ahlaki olarak çöküntüye itiliyoruz.medya,gazeteler kitaplar,köşe yazıları,reklamlar,diziler ,filmler..hepsi buram buram cinsellik ahlaksızlık kokuyor..
her sabah internetten haber sitelerini okuyorum mesela,sayfanın yarısı haber,diğer yarısı çıplak kadın..o sayfayı her açan o resimleri görüyor.yani en ahlaklı insana dahi hergün çıplak kadın göstersen en nihayetinde sapıtır gider..internette hangi siteyi açsak mutlaka cinsellik içeren bir reklam görüyoruz.
böyle çapraz ateş altındayken biz liselilerimiz de yoldan çıkar,40 yaşındaki adam da..:50:

Son düzenleme:
Bu yazıyı yayınlamamın amacı zaten yetişkinleri bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak
Bizler öyle kendimize öyle dalmışız ki yanıbaşımızda olan pırlantaları karartmayı başarıyoruz.
Bu bir toplum sorunudur.
Önce bizler bilinçlenmeli, bizler kendimize gelmeliyizki çocuklarımıza örnek olabilelim, yanlışı doğruyu anlatabilelim
Nihayetinde biz ne öğretiyorsak onlar onu biliyorlar.

Son düzenleme:
Gençliğimz bu halde çünkü özendiriliyoruz.
Televizyonlarda alenen sergilenen öpüşme yatak sahneleri.
Giyim programı adı altında yüzlerinde bir ton makyajlı kısacık giyinmiş insanlar.
Dizilerimizin çoğunluğu ahlaksızlık adı altında sanki giyimleri,yaşantıları ile.
Dizilerde küçücük yaşta tecavüze uğramış çocukların manzarası,evlilik dşı hamile kalma dzileri, vs vs.
Büyük çoğunluğu televizyondan özendirilmekten kaynaklanıyor.

Bu konu için seni içtenlikle tebrik ediyorum arkadaşım... En bu aralar okuduğum en aklıbaşında konu bu.

Bu yazıyı yayınlamamın amacı zaten yetişkinleri bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak
Bizler öyle kendimize öyle dalmışız ki yanıbaşımızda olan pırlantaları karartmayı başarıyoruz.
Bu bir toplum sorunudur.
Önce bizler bilinçlenmeli, bizler kendimize gelmeliyizki çocuklarımıza örnek olabilelim, yanlışı doğruyu anlatabilelim
Nihayetinde biz ne öğretiyorsak onlar onu biliyorlar.

Konu sahibi olarak çok doğru ifadeler kullanıyorsunuz.
Gençliği suçlamak kolay ama neden öyle olduklarını söylemek daha kolay...
Herkes kendine dönüp bir baksa, hatalarıyla ya da hergün rutin olarak sergilediği davranışlarıyla aslında çocuklara ne mesajlar verdiğini bilse sorun çözülecek.
Sizin dışınızdaki herkes yeni nesili suçlamış ama umarım sizin gibi düşünenlerin sayısı daha fazladır ve birinin bir şeyi öğrenmesinin ilk adımının 'doğru öğretmek 'olduğunu bilerek yola çıkarlar.

Bende hayret ediyorum yeni nesile..

Halbuki çok yaşlı da sayılmam daha 22 yaşındayım.
Lise yıllarımı düşünüyorum, annem makyaj yapmama izin vermezdi. Okula giderken asla süremezdim. Dershaneye giderken de renk versin diye yalandan sürmeme izin verirdi.
Şu yaşıma kadar bir kere bile saçımı boyatmadım. Annem izin vermedi. Hala daha saçını boyatırsan eve almam seni diyor gülerek. Ben de annem istemediği için hiç boyatmadım.
:)
Lise eteğimin boyu çok uzundu mesela, annemden gizli kestirmiştim biraz, farketmiş ama bir şey dememiş. Çok sonra öğrendim. :)

Evimizin kuralları vardır bizim. Her akşam sofraya birlikte oturalım ister, bütün arkadaşlarımı tanır. Arkadaşlarımla akşam dışarı çıkmak için haftada 1 gün izin verirdi lisedeyken. Şimdi ben ayrı bir şehirdeyim, ama hala annemin evine gittiğimde ondan izin alırım bir yere giderken. Çünkü evimizin kuralıdır bu.

günaydın canım bizim evimizde de belli kurallar vardır aynı sizn gibi akşam yemekleri mutlaka beraber yenir daha sonra işlerimiz varsa onu hallediriz sabah kahvaltısı mutlaka yenir anne ve babanında bunda payı çoktur

Birçok genç annesiyle çok kaba konuşuyor, dikkat ediyorum. Salak, aptal, gerizekalı gibi laflar söylüyorlar. Ben anneme sesimi yükseltmekten korkarım. Kalbi kırılır, morali bozulur diye ödüm patlar. Zaten sinirle de olsa asla kötü bir kelime söyleyemeyiz, küçücük çocukken bile dilimizi tutmayı bilirdik biz.

Kısacası, hayret ediyorum kafasını kilosuyla, güzelliğiyle, yüzündeki küçücük sivilcesiyle bozan genç kızlara..
Tek dertleri popolarının küçük olması, seksi görünmek ve erkeklerin kendilerini beğenmesi, popüler olmak bir başka ifadeyle..

Erkeklerde az değil.. Onlar da kızlarla fiziksel bir şeyler yaşamak derdinde.
Sorumluluk duygusu yok, anne-babaya saygı yok..

Gerçi bu tipleri yola getirmekte mümkün :) Annemin eline versem birkaç tanesini, yola getirirdi muhakkak.. :)

günaydın canım bizim evimizde de belli kurallar vardır aynı sizn gibi akşam yemekleri mutlaka beraber yenir daha sonra işlerimiz varsa onu hallediriz sabah kahvaltısı mutlaka yenir anne ve babanında bunda payı çoktur kardeşimin gittigi lisede bütün kız ve erkekler pantolon giyiyor etek giyen hiç kız yok okulun açıldıgı hafta bir kız okula etek giymiş gelmiş ama giydigi etegi görsen süper mini tarzında annem görmüş okula gitmişti ogun annem anlattı biliyorum müdr yardımcısı kızı odasına çağırıyor kızım pantolan niye giymedin demiş bu etek çok kısa demiş kızın verdigi cevap istedigimi giyerim kızın annesini çağırıyorlar siz benim kızıma karışamazsınız demiş tabi müdür yardımcısı demiş bizim okulun kuralı var bu kurala uyacaksınız demiş kız ve annesi çok diretmiş ama müdür yardımcısı eve göndermiş kızı pantolunu giymek zorunda kalmış

günaydın canım bizim evimizde de belli kurallar vardır aynı sizn gibi akşam yemekleri mutlaka beraber yenir daha sonra işlerimiz varsa onu hallediriz sabah kahvaltısı mutlaka yenir anne ve babanında bunda payı çoktur kardeşimin gittigi lisede bütün kız ve erkekler pantolon giyiyor etek giyen hiç kız yok okulun açıldıgı hafta bir kız okula etek giymiş gelmiş ama giydigi etegi görsen süper mini tarzında annem görmüş okula gitmişti ogun annem anlattı biliyorum müdr yardımcısı kızı odasına çağırıyor kızım pantolan niye giymedin demiş bu etek çok kısa demiş kızın verdigi cevap istedigimi giyerim kızın annesini çağırıyorlar siz benim kızıma karışamazsınız demiş tabi müdür yardımcısı demiş bizim okulun kuralı var bu kurala uyacaksınız demiş kız ve annesi çok diretmiş ama müdür yardımcısı eve göndermiş kızı pantolunu giymek zorunda kalmış

Günaydın canım. :)
Siz benim kızıma karışamazsınız mı demiş? İyi de bazı kurallar vardır, bunlara uymak zorundayız.
Kız haksızlığa uğrasa neyse, annesi olarak elbette arkasında olmalı ama bu durumda resmen kızına yüz vermiş..

Hayret bir şey ya.. Ondan sonra neden gençler böyle diyoruz.. Tamam arkadaş gibi olmak gerekiyor, benim en iyi arkadaşım annemdir ama asla unutmadım en iyi arkadaşımın annem olduğunu. Unutturmadı hiç.. Böyle davranan ebeveynlerin işi çok zor..

Asla o çocuklara yada gençlere suç bulmuyorum. Tamamen ailelerinde bitiyor olay.
Ne ekersek onu biçiyorum.
Bu yüzdendir ki 5 yaşında ki kızımı yetiştirirken son derece özenli davranıyorum.
Parka gidiyoruz mesela kız çocuklarını elbise etekle parka getiren anneler var. Diyelim çocuk ısrarlı şekilde giymek istedi -ki buna da inanmıyorum evde patron annedir çocuk değildir. Kendisini parçalasa hayırım evete dönemz- altına şort tayt bişiy giydirmek akıllarına gelmiyor. O çocukların çamaşırları heryeri ortada. Ortalık manyak dolu.
İnce detaylar bunlar ama çocuklarımıza bu ince detayları küçükken öğretmezsek büyüdüklerinde öğretmek imkansız.
Ben kızıma ne zaman etek giydirsem kısa da giydirdiğim oluyor içine boxser tipi çamaşırlardan giydiriyorum buna rağmen oturmasına kalkmasına son derece dikkat ettiğini gözlemliyorum.
Bize çok iş düşüyor. şimdikileri değiştiremeyiz ama geleceği şekillendirebiliriz.

Back
X