Derdim gençlerimiz...

Son zamanlarda bir lise mezuniyet balosunda bulundunuz mu hiç?

Gitseniz, gördüğünüz ağır makyajlı, cesur dekolteli, yüksek topuklu,cep telefonlu kızların 16 - 17 yaşında olduğuna inanabilir miydiniz acaba?

Levent'te bir estetik kliniğinde görevli bir uzmanla görüştüm.
Dinlediklerime inanamadım: 14 - 15 yaşında kızlar, ana babalarından habersiz gelip kaşlarını kaldırmak, fazla yağlarını aldırmak, selülit tedavisi yaptırmak istiyor"muş.

Geçenlerde bir kız elinde Angelina Jolie'nin fotoğrafıyla gelmiş ve
"Bununki gibi dudak istiyorum" demiş 18'lik bir kiz da göğüslerini büyütmesi için yalvarmış.

"En büyük istekleri" neymiş biliyor musunuz?

Zara'nın ya da Diesel'in 34 bedenine sığmak...

Bunun için yarışıyorlarmış: "Çünkü televizyon da gördükleri mankenler 34 beden giyiyor. Onu giyebilmek için 44 kilo kalmaları lazım.

Bunun için resmen aç geziyorlar. Gün boyu yedikleri, bir kase yoğurt, iki tas salata, sigara, kahve ve kola... 500 kaloriyle yaşamaya çalışıyorlar. O yüzden vücutlarında demir, sodyum eksikliği var. Yanlış beslendikleri için vücutları hızla deforme oluyor, müdahale için de bize geliyorlar."

Uzman, bunun son 3 yılda gözlenen bir "patlama" olduğunu söylüyor:

"Ben de anneyim, 18'lik 'lipolu' (yağ aldırmış) kızları görünce dehşete kapılıyorum. Biriktirdiği 300 - 500 milyonla gelip 'Dudağımızı şişir' diyenleri bırakın dudağınızı da gidin kafanızı şişirin' diye geri
yolluyorum."

Genelde üst gelir grubundan hastaları bulunan bir jinekoloğun gözlemleri daha da çarpıcı: "Genç nüfusta müthiş bir uyanma var" diyor. 17 - 18 yaşlarında lise öğrencilerinin kürtaj için başvurduğunu söylüyor ve bazı gözlemlerini aktarıyor:

Batı'da ergenlik yaşı 16 - 17'den 11 - 12'ye geriledi.
Amerika'da 10 yaşa kadar düştü.
Genç kızlar annelerinden çok daha erken adet görüyor artık...

Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli nedenlerinden biri "psiko - seksüel uyarımın artması"... Yani, okulda,çevrede ve özellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması...

Baştan çıkarıcı klipler, uyarıcı filmler, cinsellik yüklü diziler, çıplaklığa çağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor, cinselliğin keşfini hızlandırıyor. Özellikle varlıklı kesimden gençler, lise çağında, özentiyle büyük ve seksi görünme derdine düşüyor.

Karşı cinsi de sadece bir seks nesnesi olarak görüyor. Anneleri mi?
Onlar da kızlarının ponponlu çorapları ve lastik ayakkabılarıyla genç
görünme çabasında...Küçükler büyük, büyükler küçük görünmek için yarışıyor adeta...

Kimseyi suçlamayalım; bu tablo bizim eserimiz:

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla
prim yaptığı bir ülkeden ne bekliyordunuz ki? Kafasını çalıştıranların
kafasını koparırken, kalçasını çalıştıranları baş tacı eden bir toplumda nasıl çocuklara "Göğsünü değil, kütüphaneni büyüt" öğüdü verebiliriz ki?

Yasak çare değil... Beyin faaliyetine itibar kazandırmaya ve öncelikler konusunda topyekün bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var.

Can dündar

tüm bunlar ülke şartlarıyla, yetiştikleri çevreyle ve aile terbiyesiyle alakalı bir konu biz bir oyuncağımızın kırılınca bantlar oynamaya devam ederdik şimdikiler bilerek kırıyor alsınlar diye... ben hiç suçlamıyorum gençleri hem de hiç! ben ebeveynleri suçluyorum özellikle ülkemizin batısında çocuklar hep tek hiç kardeşleri yok paylaşmayı bilmiyorlar hep el üstünde tutuluyorlar aman yapsın, aman boşver mantığıyla zıvanadan çıktıklarında da kızıyorlar kısacası ne ekersen onu biçersin

çok güzel ve faydalı bir konu olmuş bu, ahlaki bir çöküş içinde olduğumuzun farkına varmak çok önemli, o kadar normalleşti ki bazı şeyler, bu çöküşü hızlandırdı. Selam vermekten, hal hatır sormaktan aciz insanlar, herşeyle dalga geçmeyi amaç haline getirmiş boş insanlar, marka giymek ve marka yerlerde yiyip içmek için herşeyini satabilen boş gençler yetiştirdi bu düzen. Otobüste oturmak uğruna iterek hamile bir kadını düşürdüklerini gördüm, kadını kaldırdım oturttum baktım ağlıyordu, gülümsedim iyimisiniz diye 2,3 kez sordum yol boyunca, ama elimden birşey gelmedi o an o insanlar ölse umrumda olmazdı o derece sinirlendim.
Gençler de anne babalarını birer yansıması, yozlaşmış kültür yozlaşmış aileler ve kaçınılmaz sonuç yozlaşmış gençler.. Olayın kökeninde rol model alınan insanlar var, mankenler, bacak göstererek oyuncu olmuş tipler, göğüs göstererek klip çekmiş popçular, erkek popçularda yanına dansçı alıp onların orasını burasını gösteriyor, her halukarda biz aynı şeyi görüyoruz. Eski kliplere baktım edip akbayram barış manço falan insanların yüzü gösterilirmiş sadece ne garip. Okullarda peygamberin hayatı okutulsun diyince sevineceğine itiraz eden bir halkımız var artık ben şaşkınlık içindeyim, kimin hayatını koysak sevinirlerdi acaba :) müslümanlığı bu kadar söküp aldılar mı bizden? bilim çok güzel fakat inançsız büyüyecek evlatların kendilerini rezil ettiklerini görmemekte miyiz? Dini küçümseyen insanın yarattıkları (para, ev, araba, kariyer) putlaştıran bu düzende ilk yapmamız gereken imanımızı kuvvetlendirmektir, aldığımız eğitimin, maddi şeylerin, giydiklerimizin, makyajımızın bizi biz yapan şeyler olmadığını anlamayan çok insan var biliyorum, bize düşen şey bütün bunlarla savaşmak sanırım ve çocuklarımızı iyi eğitmek.

Son düzenleme:
bu gibi durumlara burada bile rastlıyoruz
bazen bakıyorum konulara işte erkek arkadaşımla birlikte olmak istiyorum bu zevki artık bende tatmak istiyorum... gibi cümleler
ben şok oluyorum doğrusu
bir şey söylemeye kalksan bu tip arkadaşlara sonra seni yerden yere vuruyorlar ne gericiliğin kalıyor ne yobazlığın
önceden insanlar bu tarz istek ve arzularını dillendirmekten haya eder çekinirlerdi ama şimdi...
bunda tabi ki medyanın etkisi çok çok büyük
filmler, dizi filmler, reklamlar, çizgi filmler...bütün bunlarla aslında ahlaksızlık insanımıza yavaş yavaş, sinsice empoze ediliyor

yeni nesil gerçekten tüm dünyada böyle, yine avrupaya göre Türkiye'nin durumu çok daha iyi...

$imdiki gençler emir almaktan ho$lanmiyor anne babadan korkmuyor, psikologlar "çocuklarinizi dövmeyin" der ya hep, ben buna çok kar$iyim, hakedince döveceksin, bazi $eyleri yapmaya çekinmeli çocuk, ben küçükken babamin korkusunda makyaj yapamazdim mesela, ama $imdikiler Allah'tan korkmuyor kuldan utanmiyor, urum vahim...ama bu duruma dur demek imkansiz

Okuduğum kitapları,bitirdiğim okulları merak etmeyen öğrencilerim düğünümü,gelinliğimin modelini anlatmam için yalvarıyor,hamileyken bana özel bir sempatiyle yaklaşıyorlardı.Oturup tatlı tatlı öğüt verince sıkıcı öğretmen yerine koyuyorlar bir de.

Bugün baktım iki kız öğrencim dersle ilgilenmek yerine defterlerine kocaman süslü harflerle bir müzik grubunun adını yazma derdindeler.Sebebi de gruptakilerin çok yakışıklı olmasıymış.Tatlılıkla olmuyor,artık vazgeçtim.Dedim "Yavrum,gruptaki yakışıklı çocuk gelip seni mi alacak?Derslerinizle ilgilenmezseniz iyi bir lisede okuyamazsınız,dolayısıyla da üniversiteyi kazanamazsınız.18 yaşınızda lise biter bitmez asgari ücretle çalışan çirkin bir herife verirler sizi,19'unuzda da çocuk doğurmaya başlarsınız."

Sandım ki sert olursam etkilenirler.Yok...Suratıma boş boş baktılar."Off ya,bütün öğretmenler aynısını söylüyor"muş.:50:

Çok güzel bir yazı..

Hatırlıyorumda biz 13-14 yaşındayken eşofmanlarımızla sokakta deli gibi oyunlar oynardık.. Makyajdan haberimiz yoktu. Sadece biz değil ama bizim yaş gruplarımızda öyleydi.

Şimdi bakıyorum 13-14 yaş grubuna. Sokakta top oynamak, ip atlamak yerine makyaj yapıp, şık giyinip cafelere gidiyor. Faceden çıkmıyorlar.

Yazık.. Çocuk yaşta genç kız oluveriyorlar.. Çok üzülüyorum bu duruma..

27, 28 yaşındayım bekarım 8 senedir aynı kişiyle birlikteyim, ailemle yasıyorum, çalışıyorum, aileme her zaman hesap veriyorum, cep telefonum kapalı kalsa paparayi yerim, nereye gittiğim her zaman bellidir, kacta gelecegim de öyle. Aynı seyler ailemin geri kalan üyeleri icinde o sekildedir. Kim kimin nerede olduğunu bilir. Dovme yaptırmak istiyorum evde aileme ve erkek arkadasıma neredeyse gen soru önergesi verdim :) bir anne kızının dudağının sisikligini nasıl farketmez; yağ aldirdigini nasil anlamaz, benim Kasım yanlış alınsa kim aldı diye sorar. Bu dikkat sdc bana degil bende anneme dikkat ederim.

Evet bende unide akademisyenim gördüklerim karşısında sasirmaktayim. Cinselliğe gelince benim ne yaşadığım benim ve erkek arkadasım arasında ama ikimizde ne yasarsak yasayalım sorumluluklarımızı bilecek konumdayiz.
Ben bu konularda ailelerin ilgisizliği diyorum genellikle. Yağ aldırmak, göğüs estetiği bunlar iddialı seyler. Bir kere LPG yaptırdım 4 sene once aman ha dedim her yerim mosmor oldu:) iyi cesaret kızlarda

Çok güzel bir yazı, paylaştığınız için teşekkürler:)
18 yaşındayım bende üniverstede benle aynı yaşıt kızları görüyorumda bendemi problem var diye ayna karşısında kafa yoruyorum.
Gerçekten çok değişti dünya daha çocuk yaştakilere anne babalar klip izletiyolar, gerçi onuda izletmese çizgi filmlerde bile
öpüşme sahnesi aşk var. Allah akıl fikir versin nediyim. Bu kadar gösteriş meraklıların sonu neresi görmek bile istemiyorum.

Çok güzel bir yazı..

Hatırlıyorumda biz 13-14 yaşındayken eşofmanlarımızla sokakta deli gibi oyunlar oynardık.. Makyajdan haberimiz yoktu. Sadece biz değil ama bizim yaş gruplarımızda öyleydi.

Şimdi bakıyorum 13-14 yaş grubuna. Sokakta top oynamak, ip atlamak yerine makyaj yapıp, şık giyinip cafelere gidiyor. Faceden çıkmıyorlar.

Evet 13 14 yaşındayken ben hergun antremana gidiyordum. Erkek gibi futbol oynardik okulda, simdi gizli gizli parlatici sürerdim ben yalan yok :) bir de annemin rimelini çalmıştım da annem anlayıp bana dogum günümde özel günlerde kullanmam şartıyla rimel, uçuk renkli parlatici fln olan pupa marka mantar ev seklinde bir makyaj seti hediye etmişti :))

18 yasindayim.
Bende aksine tayt-tişört-spor ayakkabısı(ayda yılda bir babet) ve rimel
:9:
Saçlarım zaten belimi geçiyor açıyorum onlarıda öylece ne bi düzleştirici ne maşa :9:

Kim uğraşacak ki :31:
1 yıl geç gittiğim için lise sondayım..
Staj görüyorum. Staja giderken de normalde oldugum gibiyim.
Hocalar diyor bazen denetlemeye gidiyoruz öğrencileri çalıstıgı yerlere.
Cogu kız ögrencimizi tanıyamıyoruz diyolar artık giyimi ve makyajı onu o kadar degistirmis ki :26:
Yok abi vazgeçemiyorum.
Şık olmayı rahat olmaya tercih edemiyorum.
Bizim mahallede bi kız var henüz 15 yaslarinda.
Makyajlar falan.. bi kaç kez beraber bi yerlere gitmistik bizi yasit sandilar
:53:
Ki ben yasimda gösteren bi kızım normalde.
Oda öyle dogalken.
Ama makyajlı vs olunca büyük gözüküyor.
Daha 15 yasinda 10 kisiyle cıkmıs.
Ben 18'im, bu yasima kadar 1 kisiyle sevgili oldum beni yadırgıyor o derece
:ssz:

Son düzenleme:
Çok haklı bir yazı olmuş...
Yani tv'de bazı yarışmalara katılıp yaşlarının 16 olduğunu söyleyen kızlara uzaylı görmüş gibi bakıyorum...
Bırakın 16'yı benden çok daha büyük gözüküyorlar ki benim yaşım 23...
Bunları bu hale getiren de medya ve internet...
Sapığa bağlayan dizileri hiç saymıyorum...
16-17 yaşında kürtaj ne demek yahu :53: Gerçi bunu ben lisedeyken de duyardım hep...

Çok güzel bir yazı..

Aynen .. Ben o dönemlerde çocuk olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum :ssz:

20 yaşındayım ama 13-14 lü yaşlarımda ne internet vardı ( yaygın olarak ) nede kendmi erkeklere beğendirme çabam vardı. :1:

Sabahtan akşama kadar top oynardık ip atlardık arkadaşlarla .. Aynaya bile bakmazdık :1:

Bende ip atlar top oynar çamurdan kına yapardık ellerimize Tuglaları ezip pasta süsü yaaprdık. seksek oynardım.. Aynaya 14 yaşında baktım ben.. erkeklerin var oldugunu 15 yaşımda öğrendim ..
16-17 kurtajmı ?.. sen kaç yaşında neyi yaşadında bu yaşta kurtaj bekliyorsun:53::53:

- Bende görüyorum şimdi kızlar remen totosunun o çıkıntısını görüyorumn o şekilde şortlarla geziyor totosuna kadar saçlar kırmızı ruj fosforlu bady:53::53:

Bende 17-18 yaşındayım ama ben heralde 40 yaşındayım çünkü ben onlara imrenmiyorum yada onalr gibi giyinmiyorum... Saçlarım kendi halınde havası kot şort giysem bile ölçüsü var...

Elbise giysem ölçüsü var güzel olanlar pırasa gibi değil.. kırmızı rujla hiç tanışmadım.. koyu makyaj yapmayı beceremem heralde.. Topuklu düğünde bayramda giyerim..
İşte ben buna siz Gençleşiyorsunuz Ben Yaşlanıyorum diyorum..:ssz:

Son düzenleme:
şu forumu biraz incelerseniz gidişatı net gözlemleyebilirsiniz...yeni değerlerin neler olduğunu ergenlerin neleri dert ettiğini ve daha da önemlisi verilen tavsiyeleri...:((

aslında ben o kadar karamsar değilim bunları konuştukça sadece yaşlandığım geliyor aklıma...her zaman bir "zamane gençleri" olacak...ileride bu bahsettiğimiz ergenler kimbilir yeni nesil hakkında nelerden dertlenecekler...benim sıkıntım herşeyin bu kadar çok ve çabuk tüketilmesi ve sonunda kaçınılmaz olan hiçbir şeyden tatmin olamama durumu....

Bir komşum, 5 yaşındaki kızının (evet yanlış yazmadım beş yaşında) saçlarının uçlarına balyaj attırmış... Gördüğümde küçük dilimi yutacaktım. :53:
Başka bir arkadaşım, 9 yaşındaki kızının saçlarına balyaj attırmış... Amann tatile geliyorduk benimle kuafördeydi özendi, diye açıklama yaptı... :53:

Şimdi bu kızlar 15 yaşına geldiğinde nasıl bir yenilik isteyebilirler ki? Ya 20 yaşlarına geldiklerinde ne hale gelirler???

Aynen .. Ben o dönemlerde çocuk olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum :ssz:

20 yaşındayım ama 13-14 lü yaşlarımda ne internet vardı ( yaygın olarak ) nede kendmi erkeklere beğendirme çabam vardı. :1:

Sabahtan akşama kadar top oynardık ip atlardık arkadaşlarla .. Aynaya bile bakmazdık :1:

Kesinlikle.. Bende onun için kendini şanslı hissedenlerdenim.. Bu zamanda 13 yaşında olmak istemezdim açıkçası..
Bende 20 yaşındayım.. Ne olduysa son 5 yılda oldu zaten.. ilginç :31:

Kesinlikle.. Bende onun için kendini şanslı hissedenlerdenim.. Bu zamanda 13 yaşında olmak istemezdim açıkçası..
Bende 20 yaşındayım.. Ne olduysa son 5 yılda oldu zaten.. ilginç :31:

Demi.. Liseyi bitirdim sonraki gelen nesil çok bozdu .. Allaha şükür tam zamanında yaşadım çocukluğumuda ergenliğimide gençliğimide :1:

Anlatacak çok şey var aslında.Dediklerinizden o kadar çok gördüm ki.3 ay sonra 19 yaşında girecek bir genç kız olarak yazacagım bunları.
Şu ana kadar erkek arkadaşım olmadı.Kısa boyluyum.Topuklu ayakkabı sadece mezuniyet balomda arkadaşımın ısrarıyla giydim.O da dolgu topuk.Saçlarımı hiç boyatmadım.Kaşlarıma
1-2 rütuş dışında iç dokunmadım.Ki çirkin miyim? Hayır.
Zaten yaşımdan küçük gösteriyorum bunları yaparak kendimi büyük(müş) gibi göstererek kandırmak istemiyorum.Kusurlarımla eksiklerimle mutluyum.
Kısa boyluyum çoook mutluyum.Hiç kafama takmadım.En büyük derdim sms paketim de değil.
Gelelim bahsedilen şahıs kısmına.,Geçen gün 10 yaşındaki yeğenim bize geldi bana topuklu ayakkabı modellerinden,iddialı saç renklerinden,french oje şekillerinden,yaşının çok çok üstündeki straplez elbise modellerinden bahsetti.İntenetten resimler gösterdi.Ağzım bir karış açık kaldı.O daha çocuk.Bunlara bakarken 5 yaşındaki kardeşi geldi kırmızı rugan topuklu ayyakabı göstererek çok güzel dimi abla EVLENİNCE bunlardan alcam dedi.5 yaşında daha.
Özenilecek bir şey olabilir ben özenmedim ama abartı boyuna getirmemek şartıyla özentisi giderilebilir.Ama anlattıkları beğendikleri beni şok etti resmen.Beğendikleri şeyler çok kadınsı.Onlarsa çocuk.
Maalesef hayat akıyor nesil değişiyor.İmkanları çok fazla.Bunlar biraz da kendini arkadaş çevresine kabullendirme yüzünden ne yazık ki.13-14 yaşındaki kızlar sokaklarda püfür püfür sigara içiyor maalesef.
Sanki çok büyükmüşüm gibi yazmak istemiyorum ama o kadar çok kişi tanıdım o kadar olaya şahit oldum ki artık çevreme kuşkuyla bakmaya başladım.
Şimdi geriye baktıgımda çok şanslı bir çocuk oldugumu görüyorum.Belki bunlara özenmedim belki benim eksikligimdi ya da diğerlerinin fazlası bilemiyorum.Hiç kendimi çirkin hissetmedim.Arkadaşlarım da oldu.Çevrem de oldu.Özgüvenim de var.Hiç kendimi bir gruba kabullendırmeye de çalışmadım.
Zaman çok kötü evlatlarınıza iyi bakın.Hiç beklemediginiz anda şaşırırsınız.Bir bakarsınız çocugunuz büyümüş:16:

Son düzenleme:
Bu konunun en acı örnekleri Beyoğlu İstiklal Caddesi ve civarında işletilen mekanlarda. Sabahları görüyorum üzerlerinde formalar, okul yerine günlük apartlara gidiyorlar. Aileler habersiz, hap ve uyuşturucu kullanıyorlar, para bulmak için her yol mübah. Üstelik sadece kız çocukları değil erkek çocukları da fuhuş pisliğinin içindeler. Kendi ayaklarıyla gidiyorlar ve buna özgürlük diyorlar.

Durduk yerde olmadı bunlar ; izledikleri diziler,filmler, internet , ailelerin yanlış tutumları. Çocuklar insan olmayı değil, görüntü olmayı öğreniyorlar. Her yerde çarşaf çarşaf güzellik merkezi ilanları, hiç de öyle denildiği gibi kapıdan çevirmiyorlar çocukları, isteyen istediği yerini yaptırıyor hatta ebeveynleri ile gidenler bile var.

Tüketim toplumu olmanın, beyni devre dışı bırakmanın sonucu bunlar. Birileri gençler düşünsün istemedi ve sistemli olarak uyuşturuldu toplum. Hiç bir şeye tepkileri yok, her şeyi bulabildikleri için amaçları yok, idealleri yok. Düşünün ortalama bir ailenin 17-18 yaşlarında ki çocuğu ; elinde cep telefonu, lap top u, gardrobunda onlarca elbise ve ayakkabı, kuaförü vs. her şey tam. Bu çocuğun çabalayacak neyi var ki, yeğenimin bu konuda ki bir tespiti geçen yıl tokat gibi çarptı yüzüme, yaz tatilinde aylık 800 TL maaşla çalışacağı bir iş çıktı, deneyimin olsun git dedim. Şöyle bir baktı ben o maaştan fazla harcıyorum farkında mısın dedi. Durdum, düşündüm, bizim hatamızdı onun değil.

Çocuğu eğitmeyi değil, istediğini verip susturmayı seçen aileler, cehalet,inançsızlık liste o kadar uzun ki ...

Back
X