• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim gündelikçi ablalar !

Oturduğunuz yere yakın köy yerlerinde kadınlar şehirlere gündeliğe gidiyorlar mı?
Ya da merdiven silen kadınlar eve temizliğe de gelebiliyorlar onlara sordunuz mu?

Oturduğunuz yere yakın köy yerlerinde kadınlar şehirlere gündeliğe gidiyorlar mı?
Ya da merdiven silen kadınlar eve temizliğe de gelebiliyorlar onlara sordunuz mu?

Merdivene gelene sordum bebeği varmış zorlanıyormuş eve gitmiyorum dedi.

Ben memnunum sanırım ya. Son geldiğinde takı tokaların olduğu çekmecemi düzenlemiş. :skandal: Nasıl yapabildi bilmiyorum ben içinden çıkamıyorum :D Hatta ve hatta tarağımı temizlemiş. Çok garip geldi. Benim yardımcım resmen temizlik seviyor bence. Bir de arada bana perde yıkayalım falan diyor, kendisi takıp çıkaracak ama üşenen benim :D
Ama mesela yerleri viledayla siliyor bezle değil. Annem öyle olmaması lazım vileda güzel yapmaz dedi. Ama kıyamıyorum öyle de hep yerlerde kadın.
Ben sizin yaptığınız gibi öncesinde ev toplama falan yapmıyorum. Sadece yatağımı topluyorum, kıyafetlerimi topluyorum. Eşimin kıyafeti var mı ortalıkta diye bakıyorum çünkü kadın katlayınca utanıyor. Ve onun katladığını anlıyor düzenli katlanmış olmasından :D
Yemek falan da hazırlamıyorum, yarım gün geliyor zaten. Evde hazır bir şey varsa veriyorum, kendim bir şey yersem ikram ediyorum hepsi bu. Kahveyi falan da istediğinizde alın dedim. Bir kere ya alır ya almaz.
Kedim var, kumunu falan kendim temizlerim zaten onun kum kabına dokunmaz ama tüylerini temizlemek yetiyordur ona eminim.
Ütü yapmıyor ama sormadım da. Çok olmuyor çünkü. Ayda bir ancak ütü yaparım o da bir kaç parça. Normalde iki haftada bir yarım gün alıyordum yetiyordu. (Çocuğumuz yok) Ama bu aralar her hafta gel dedim. Artık yaz geliyor balkonların camların temizlenmesi lazım. Bir de mutfak dolaplarını indirip silsin istiyorum. Balkon ve camları kışın yapmıyor pek, yazın her geldiğinde bir odanın camını falan yaparak bitiriyor. Dolapları normalde indirmez.
Ben temizlikten anlamadığım için bana yaptığı çok iyi geliyor. Belki sizlerden birisi olsa yine beğenmez bilemiyorum. Ama öyle zengin biri falan değil. Kocası kapıcı. Ben kendi kapıcımızın karısına sormuştum birisini biliyor musunuz diye onun arkadaşıydı. Başka yere taşındık, uzak değil, buraya da geldi.
Bana hiç şöyle yoruluyorum böyle yoruluyorum diye şikayet etmez çünkü bazen geliyor ikimiz evde oluyoruz saatlerce, hiç konuşmuyoruz o gidene kadar. Sadece parasını verip teşekkür ediyorum. Öyle çok muhabbet eden bir insan değilim. O çalışırken başka odaya geçip işlerimle ilgilenirim. Başında durmam gerekiyormuş eşimin ve annemin dediğine göre, ama başında durup ne anlayacağım bilmiyorum.
Yarım gün 80 lira veriyorum şu an zam yeni oldu.

Ben memnunum sanırım ya. Son geldiğinde takı tokaların olduğu çekmecemi düzenlemiş. :skandal: Nasıl yapabildi bilmiyorum ben içinden çıkamıyorum :KK70: Hatta ve hatta tarağımı temizlemiş. Çok garip geldi. Benim yardımcım resmen temizlik seviyor bence. Bir de arada bana perde yıkayalım falan diyor, kendisi takıp çıkaracak ama üşenen benim :KK70:
Ama mesela yerleri viledayla siliyor bezle değil. Annem öyle olmaması lazım vileda güzel yapmaz dedi. Ama kıyamıyorum öyle de hep yerlerde kadın.
Ben sizin yaptığınız gibi öncesinde ev toplama falan yapmıyorum. Sadece yatağımı topluyorum, kıyafetlerimi topluyorum. Eşimin kıyafeti var mı ortalıkta diye bakıyorum çünkü kadın katlayınca utanıyor. Ve onun katladığını anlıyor düzenli katlanmış olmasından :KK70:
Yemek falan da hazırlamıyorum, yarım gün geliyor zaten. Evde hazır bir şey varsa veriyorum, kendim bir şey yersem ikram ediyorum hepsi bu. Kahveyi falan da istediğinizde alın dedim. Bir kere ya alır ya almaz.
Kedim var, kumunu falan kendim temizlerim zaten onun kum kabına dokunmaz ama tüylerini temizlemek yetiyordur ona eminim.
Ütü yapmıyor ama sormadım da. Çok olmuyor çünkü. Ayda bir ancak ütü yaparım o da bir kaç parça. Normalde iki haftada bir yarım gün alıyordum yetiyordu. (Çocuğumuz yok) Ama bu aralar her hafta gel dedim. Artık yaz geliyor balkonların camların temizlenmesi lazım. Bir de mutfak dolaplarını indirip silsin istiyorum. Balkon ve camları kışın yapmıyor pek, yazın her geldiğinde bir odanın camını falan yaparak bitiriyor. Dolapları normalde indirmez.
Ben temizlikten anlamadığım için bana yaptığı çok iyi geliyor. Belki sizlerden birisi olsa yine beğenmez bilemiyorum. Ama öyle zengin biri falan değil. Kocası kapıcı. Ben kendi kapıcımızın karısına sormuştum birisini biliyor musunuz diye onun arkadaşıydı. Başka yere taşındık, uzak değil, buraya da geldi.
Bana hiç şöyle yoruluyorum böyle yoruluyorum diye şikayet etmez çünkü bazen geliyor ikimiz evde oluyoruz saatlerce, hiç konuşmuyoruz o gidene kadar. Sadece parasını verip teşekkür ediyorum. Öyle çok muhabbet eden bir insan değilim. O çalışırken başka odaya geçip işlerimle ilgilenirim. Başında durmam gerekiyormuş eşimin ve annemin dediğine göre, ama başında durup ne anlayacağım bilmiyorum.
Yarım gün 80 lira veriyorum şu an zam yeni oldu.

Videla ile ben de siliyorum işte bence o gerçek temizlik olmuyor. İlla her yeri ciflesin paklasın demiyorum ama viledayla da olmaz. Başında ben de sevmem durmayı annem de durmazdı hiç arada uğrar bakarım ucundan. Ama bana hep memnuniyetsizler denk geldi, kedi de olunca hiç kimse gelmiyor sanıyorlar ki evi bok götürecek ama alakası yok.

Videla ile ben de siliyorum işte bence o gerçek temizlik olmuyor. İlla her yeri ciflesin paklasın demiyorum ama viledayla da olmaz. Başında ben de sevmem durmayı annem de durmazdı hiç arada uğrar bakarım ucundan. Ama bana hep memnuniyetsizler denk geldi, kedi de olunca hiç kimse gelmiyor sanıyorlar ki evi bok götürecek ama alakası yok.
Benim kedim yerleri çok kum yapıyor. Patileriyle taşıyor her yere. O yüzden iki haftada bir ister viledayla silinsin ister çamaşır suyuyla ovalansın yine de temiz hissetmiyorum zaten. O yüzden de çok takmıyorum. Kadın gittikten iki saat sonra yine kumlar başlıyor her yerde :D

Benim kedim yerleri çok kum yapıyor. Patileriyle taşıyor her yere. O yüzden iki haftada bir ister viledayla silinsin ister çamaşır suyuyla ovalansın yine de temiz hissetmiyorum zaten. O yüzden de çok takmıyorum. Kadın gittikten iki saat sonra yine kumlar başlıyor her yerde :KK70:

Bende üç kedi var ben napyım :D kapalı tuvalet kullanıyorum, önlerinde büyük paspasları var kapalı balkonda zaten kumları ve bizde kum saçılması minimumda inanmazsınız :KK76: Ama tüy sorunu var hele şu sıralar of ki ne of :KK53:

10 yıllık kadınım benimki. Evim dubleks, 140'a geliyor, dip köşe temizliyor, dağ gibi ütümü de yapıyor, kedime de bayılıyor. Israr etmeyin vallahi vermem telini :KK70:

Bende üç kedi var ben napyım :KK70: kapalı tuvalet kullanıyorum, önlerinde büyük paspasları var kapalı balkonda zaten kumları ve bizde kum saçılması minimumda inanmazsınız :KK76: Ama tüy sorunu var hele şu sıralar of ki ne of :KK53:
Kapalı balkonum yok bir tek diğerleri aynı. Ama bence benimki özellikle yapıyor. Geliyor salona kadar sonra sallıyor patileri :D Tüy sorunu hep var da işte kıyabildiğim zaman tıraş ettiriyorum. Ben çok da takmam zaten de eşim rahatsız oluyor. Konu değişecek ama kumunuzun markası neydi? Belki ondandır.

Kapalı balkonum yok bir tek diğerleri aynı. Ama bence benimki özellikle yapıyor. Geliyor salona kadar sonra sallıyor patileri :KK70: Tüy sorunu hep var da işte kıyabildiğim zaman tıraş ettiriyorum. Ben çok da takmam zaten de eşim rahatsız oluyor. Konu değişecek ama kumunuzun markası neydi? Belki ondandır.

İnanın hemen hemen hee markayı kullandım kristal kum da dahil. Şu an Sanicat -Active kullanıyorum beyaz sabun kokulu ince taneli. Bu kumu beğendim hem fiyatı avantajlı hem de kokusu çok güzel.

İnanın hemen hemen hee markayı kullandım kristal kum da dahil. Şu an Sanicat -Active kullanıyorum beyaz sabun kokulu ince taneli. Bu kumu beğendim hem fiyatı avantajlı hem de kokusu çok güzel.
Teşekkür ederim. Benim de kullanmadığım kalmadı dediğiniz gibi. Bunu da denerim olmadı., gerçi adı tanıdık, önceki senelerde denedim büyük ihtimal. Şu an bildiğimiz klasik vancat kullanıyorum. Rahat temizlemesi falan ama dağılıyor işte. Ama dağılmayanı da bulamadım daha.

Evt cok buyuk dertmis:işsiz: bu yardimci ablalarin forsu kime anlamadim derkeeen??? Bile forsunuzu koymussunuz ortaya. En hoslanmadigim hitap seklinden biri karsinizdaki de bir insan sizin forsunuz varsa onunda vardir kendine gore ne bu burnu havadaliklar. Begenmiyorsaniz kendiniz yapabilirsiniz, kimse sizin evinizi temizlemek zorunda degil kendi isinizide kendiniz gorebilirsiniz biraz zorlarsaniz. O sizin evinizi temizliyorsa sizinde saygi duymaniz lazim o kisilere . Misafiriniz sonucta. Bunlarin forsu kime derken yaptiklari isleri resmen kucumsemissiniz .yazik valla :KK20:

Evt cok buyuk dertmis:işsiz: bu yardimci ablalarin forsu kime anlamadim derkeeen??? Bile forsunuzu koymussunuz ortaya. En hoslanmadigim hitap seklinden biri karsinizdaki de bir insan sizin forsunuz varsa onunda vardir kendine gore ne bu burnu havadaliklar. Begenmiyorsaniz kendiniz yapabilirsiniz, kimse sizin evinizi temizlemek zorunda degil kendi isinizide kendiniz gorebilirsiniz biraz zorlarsaniz. O sizin evinizi temizliyorsa sizinde saygi duymaniz lazim o kisilere . Misafiriniz sonucta. Bunlarin forsu kime derken yaptiklari isleri resmen kucumsemissiniz .yazik valla :KK20:

Ne kadar gereksiz alınganlık.

Ben işime gidince patronuma nasıl aldığım parayı hak etmek için en iyi şekilde çalışıyor didiniyorsam geçimini temizlik yaparak sağlayan biri de işini en iyi şekilde yapmak zorundadır. 2+2 = 4 bu kadar ! Onun mesleği bu mesleği. Kimsi bizim ivimizi timizlimik zirindi diğil diye bir şey yok.

Kimse gelsin yatağımı, iç çamaşırımı toplasın demiyor ki ben onlar gelmeden özellikle evimi adam ederim çünkü bu öncelikle kendime saygımdandır. Ama hem gel odayı bitirdim de 30 cm'lik minicik lambayı silmeye tenezül etme, pof pof sigara iç temiz evde . Eee başka ?

Hiç gereksiz demogoji yapmayın, bi Suriyelilere bi de böylelerine acımanızdan fenalıklar bastı bana.

Çalışıyorum ayrıca efendim altı gün hem de. Yapabilsem yaparım zaten.

Sanki yoldan gçeen birini zorla getiriyormuşuz gibi konuşmuşsunuz.

Evinizi temizlemek zorunda değil cümlesine cebap vereyim: eğer benden dünyanın parasını alıyorsa "evet evimi temizlemek zorunda" ben ondan parasıyla hizmet alıyorum çünkü. Doktota gidip para verip muayene olmadan dönüyor musunuz? Hayır? Aman doktor beni muayene etmek zorunda değil diyor musunuz? Hayır ? Fark ne?

Misafir de değil ayrıca. Bu iş için anlaştığımız ücretini verdiğimiz emekçiler.

Konuyu tam okuduysanız herkes parasını tam aldığı halde işini yarın yapanlardan şikayet etmiş. Üstelik herkes "çok iş yaptırmıyorum, evi kaldırtmıyorum, başında durmuyorum" demiş. Bu kadar tolerans gösterirken bir zahmet işleri bitirmeden kaçmasınlar.

Sanki yoldan gçeen birini zorla getiriyormuşuz gibi konuşmuşsunuz.

Evinizi temizlemek zorunda değil cümlesine cebap vereyim: eğer benden dünyanın parasını alıyorsa "evet evimi temizlemek zorunda" ben ondan parasıyla hizmet alıyorum çünkü. Doktota gidip para verip muayene olmadan dönüyor musunuz? Hayır? Aman doktor beni muayene etmek zorunda değil diyor musunuz? Hayır ? Fark ne?

Misafir de değil ayrıca. Bu iş için anlaştığımız ücretini verdiğimiz emekçiler.

Konuyu tam okuduysanız herkes parasını tam aldığı halde işini yarın yapanlardan şikayet etmiş. Üstelik herkes "çok iş yaptırmıyorum, evi kaldırtmıyorum, başında durmuyorum" demiş. Bu kadar tolerans gösterirken bir zahmet işleri bitirmeden kaçmasınlar.

Boşa kürek çekmeyin bence anlamazlar. Bayılıyoruz bu arabesk tavırlara, ezilen olmak ezilenlerden olmak mağduru oynamak hep tatlı geliyor. Benim işe gidip mesai bitmeden raporları bırakıp 3' de çıkma lüksüm var mı ? Yok. Herkesin işi belli. Ama anlatamazsınız. Sanki kadınları evde döve döve eziyet ederek çalıştırıyoruz.

Şimdi bir restorana gittiniz. Yemek geldi, pişmemiş bildiğiniz. O zaman ne diyeceğiz "kimse sana yemek yapmak zorunda değil kendin yapsaydın" mı diyeceğiz. Hizmet ve karşılığında alınan ücrettir bu. Bu iş kolunu kendi gerekliliklerinden dolayı seçmiş bir çalışanı parası karşılığı hizmet almak üzere çağırıyoruz.

Anlattığınız tip bir demogoji hep temizlikçi, bakıcı, dadı gibi durumlarda oluyor farkettiniz mi. Doktora gitsek, ilgi ve bilgilendirme eksik olsa, tatile gitsek en ufak havlu eksik olsa dünyaları yıkıyoruz acımıyoruz işletmeye. Çünkü neden doktor çok kazanıyor, oteller zaten ölsün.

Çifte standardı bırakıp her mesleğin gereği olduğunu, karşılığında hakedilmesi gereken bir para olduğunu anlamamamız lazım. Herkes kazandığı parayı kuruşuna kadar hakederek hizmet etmek "zorunda". Lutuf değil yani bu baya zorunluluk.

Ki konu sahibi de bu sırada 6 gün çalışıyorum diyor. O da başka bir kolda bi yandan hizmet vermek için didiniyor. İşini eksik yapsa gözünün yaşına bakmazlar onun da emin olun. Hayatın doğal akışı bu duyar kasılacak bişey yok.

Bu aynı fors Adliyede belki de en düşük rütbelerden biri olan mübaşirlerde de var. İnan bassavcı halt etmiş onların yanında :ıslık:
Nİye forslu olamayacaklar onu anlamadım. Herkesin bir hayatı var,onu da ona buna kavuk sallayarak mı geçirsinler statüleri vs. Yüzünden. Forslu olmayı haketmeyen bir güruh gibi görmek haksızlık. Çünlü ben bu sınıf farkını duruşa egemen olacak bir etken olarak kabul edemiyorum.

Ben paramın hakkını vermek için kendimi parçalıyorum. Eve gelen de parayı alacaksa evet evi düzgün temizleyecek. Bide zorunda değil yazmışsın. Şaka mısın

Kendi evini kendin temizle.senin evinden sonra üstelik bir de kendi evini temizleyebiliyorsa bu ablalar sen de işten sonra kendi evini temizleyebilirsin böylece sözüm ona forslara maruz kalmazsın.hem de içine sinecek şekilde temizlersin.kendi evini başkadına temizletmek türklere has bir görgüsüzlük.çünkü başka ülkelerde üst orta sınıf bile kendi temizliyor.emek pahalı ve kendi pisliğini başkasına temizletmek te abuk bir beklenti.

Kendi evini kendin temizle.senin evinden sonra üstelik bir de kendi evini temizleyebiliyorsa bu ablalar sen de işten sonra kendi evini temizleyebilirsin böylece sözüm ona forslara maruz kalmazsın.hem de içine sinecek şekilde temizlersin.kendi evini başkadına temizletmek türklere has bir görgüsüzlük.çünkü başka ülkelerde üst orta sınıf bile kendi temizliyor.emek pahalı ve kendi pisliğini başkasına temizletmek te abuk bir beklenti.

Bunu söyleyenler eminim hiç dadı bakıcı tutmamıştır, çocuğunu hiç kreşe vermemiştir, hiç tatile gitmemiştir hiç bi yeri gezerken rehber tutmamıştır, hiç kargo göndermemiştir. Kimse sizin eşyanızı niye oraya buraya taşısın, kendiniz götürün binlerce km öteye. Kargo da yoktur yurtdışında şimdi?

Temizlikçiliği böyle mağduriyet yaratarak ezik bi meslekmiş gibi gösteriyor bu bakış açısı. Temizlikçilere acımak ne demek. Başka sektörlere de acıyor musunuz?

Görgüsüzlük veya değil, Sonuçta böyle bi sektör var mı var. Ve gayet normal ücretle çalışılan bi meslek. Bu şekilde davranarak aslında küçümsüyorsunuz mesleği. Neyse.

Back
X