Derdim herkese ders olsun..

mihrimah16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2018
497
319
103
31
Iyi geceler arkadaslar..oyle bir ic dokus dertlesmek niyetim sadece..nasil yazsam onu da bilmiyorumda..9 yil oldu evleneli..biktim her tartismada hakaretten sacma sapan konusmalarindan artik nefret ediyorum normalde biseyi yok ama tartisma aninda ozellikle onun beceremedigi biseylerden cikinca adam bambaska birisi oluyor..sustum olmadi bagirdim olmadi gtcem dedim olmadi terapiye gittik gittigimiz donem iyiydi 2 aydir gtmiyoruz bu aksam yine oldu cocuk babam gydrsin diyor oda gydryor ama bezini gevsek bagladigi icin ben baglayayim dedim beceremiyor cunku..cocuk agladi o basladi biseyi neceremiyosun diye halbuki beceremeyen kendisi ben bisey demeden haraketler bilmem neler..evliligim kotu cok mutsuzum..bosansam ikiz kizlarim var 2 yasinda biyere siginamam bu sekilde de her kavga beni biraz daha sogutuyor nefret eder hale geldim artik..bastan olmuyorsa olmuyor biseyler zorlamanin bir alemi yokmus o ne der bu ne der dedim evliligi bi sekilde ayakta tuttum ama hata yapmisim.coluk cocuk yokken herkes yoluna bakmaliydi belkide..siz siz olun duzelir demeyin 10 yil oldu duzelen seyler var elbet ama malesefki yetmiyor yiprandim.. belki icimi rahatlatacak birkac cumle duyarim diye buraya yazayim dedim..

Terapiye neden gitmiyorsunuz artık? Terapi ile düzelecekse devam etseniz. Ama haklısınız, olmayanı oldurmaya çalışmak çok zor.

Cok genç yaşta evlenmişsin bununda yıpranmanızda büyük etkisi var. Mesleğiniz var ise girin bir işe çalışın kimseye muhtaç olmayın.10 yıl uzun bir zaman hiç kimse değişmez sadece düzelmiş gibi yapar hepsi bu...

Koskoca 10 yıl. Çocuklar 2 yaşında ne denir bilemedim. 10 yıl çok. Gideceğim dediğinizde de olmasıysa gerçekten gitmeliydiniz ama olan olmuş

Sanirim omrumuzun sonina kadar gidecegiz..yada gtmemiz gerekli..evet olmayani oldurmak..cok yoruldum.artik cabalamaktanda..atanmis olsaydim herdey cok daha farkli olabilirdi diyorum sadece bu bile biseyleri gosteryor aslinda..

Ders "yürümeyen evliliğe çocuk yapmayın
Boşanacaksanız daha başından boşanın" mı
Bu ders çok verildide işine gelen dinledi kurtuldu dinlemeyen çekiyor çekmeyede devam edecek

Aslında belli ki konunuzda yapacak birşey yok yedi yıl çocuksuz evli kalmışsiniz o zaman bir
yere sigardiniz sizin tabirinizle söylüyorum bence belki okuyan birilerine ders olur demek ki çocuk evliliği kurtaran birşey değil aksine o çocuklar da ebeveynlerinin yanlış tercihleri sonucu o kötü sonuclara maruz kalıyorlar ve en kötüsü devam eden bu kötü evliliğe sebep gösteriliyor.

Lütfen büyüdülerinde sizin için devam ettim deyip onlara bunu yüklemeyin bir gün anlayacaklar çünkü ilk yedi yılda gidebileceginizi ve sizden çok uzaklaşırlar

Cok genç yaşta evlenmişsin bununda yıpranmanızda büyük etkisi var. Mesleğiniz var ise girin bir işe çalışın kimseye muhtaç olmayın.10 yıl uzun bir zaman hiç kimse değişmez sadece düzelmiş gibi yapar hepsi bu...

Evet aynen oyle..meslegim var ama kizlarim cok kucuk en az 2 yilim var..hemsireyim atanamadigim surece malesefki gecinemem..

Cocuklari evliligimizi kurtarmak icin falan yapmadik tabiki..anne olmak benim bu dunyadaki en buyuk hayalimdi..onunda baba olmak..cok iyi anne ve babayiz ama malesef ayni basariyi es olmakta gosteremiyoruz..

Iyi geceler arkadaslar..oyle bir ic dokus dertlesmek niyetim sadece..nasil yazsam onu da bilmiyorumda..9 yil oldu evleneli..biktim her tartismada hakaretten sacma sapan konusmalarindan artik nefret ediyorum normalde biseyi yok ama tartisma aninda ozellikle onun beceremedigi biseylerden cikinca adam bambaska birisi oluyor..sustum olmadi bagirdim olmadi gtcem dedim olmadi terapiye gittik gittigimiz donem iyiydi 2 aydir gtmiyoruz bu aksam yine oldu cocuk babam gydrsin diyor oda gydryor ama bezini gevsek bagladigi icin ben baglayayim dedim beceremiyor cunku..cocuk agladi o basladi biseyi neceremiyosun diye halbuki beceremeyen kendisi ben bisey demeden haraketler bilmem neler..evliligim kotu cok mutsuzum..bosansam ikiz kizlarim var 2 yasinda biyere siginamam bu sekilde de her kavga beni biraz daha sogutuyor nefret eder hale geldim artik..bastan olmuyorsa olmuyor biseyler zorlamanin bir alemi yokmus o ne der bu ne der dedim evliligi bi sekilde ayakta tuttum ama hata yapmisim.coluk cocuk yokken herkes yoluna bakmaliydi belkide..siz siz olun duzelir demeyin 10 yil oldu duzelen seyler var elbet ama malesefki yetmiyor yiprandim.. belki icimi rahatlatacak birkac cumle duyarim diye buraya yazayim dedim..
İşte bu yüzden çocuğu bahane etmeyin boşanın ikinci olmasın en azından diyorum. Çünkü çocuk kavganın tartışmanın sürekli olduğu yerde mutsuz özgüvensiz oluyor aksine boşanırsanız daha huzurlu büyüyecek elbette üzülür ilk ayrıldığınızda bu çok normal ama özellikle sizin eşinize karşı olan sevginizin bittiğini hissettiğinde ağladığınızı gördüğünde kavgalara sürekli şahit olduğunda inanın bütüün hayatını etkiliyor misal ben :) Direk bahaneniz boşanmadan yanayım ben. Hatta keşke çocuk olmadan boşanılsa. Ama bu sayfada çok okuduğum bir konu var kadın hiç anlaşamıyor eşi hakaret ediyor ona sürekli çocuğum olmuyor diye dert yanıyordu lan zaten olmamasına şükretmen lazım :D Benim en büyük hayalim ve duam eşimin önce saygılı olmasıdır kızsada hata da yapsam bunu bana kibar dille söylemesi kavga etmemek için uğraşmasıdır bunu bulmak zor Türk erkeğinde biliyorum :D ama olmayacaksa hiiiç nasip etme Allah'ım diyorum ben evde kalayım çevre umurumda değil çünkü kavgadan öyle bunaldım ki yemin ederim hastaneye yatırsalar yeriydi benim için o kadar kötü etkiliyor inanın. Çocuklar belli süre sonra alışıyor buna yeter ki ayrıyken de aileler değerini bilsin ihmal etmesin çocuğunu. Şahsen ben babamı hiç tanımadım merakta etmedim işin garip yanı ama hiç keşke tanısaydım onunla büyüseydim demedim böylesi çok daha iyi oldu. Ben üveyden çok çektim. O yüzden çocuklarınızın iyiliğini düşünüyorsanız mantığınız kalbinizden bir iki adım önde olsun bence yani size karşı davranışı saygısı nezaketi önemli. Dediğiniz gibi sevgi olsa da işin içinde o çirkin sözler girdi mi zaten sevgi kalmıyor tiksiniyorsun

Asla sizler icin durdum ettim demem zaten o buyuk haksizlik..onlari dunyaya ben getrmeye karar verdim rabbim verdi tabiki ama secimi ben yaptim anne olmak istedigim icin..yani nasil desem bilemedim ama boslukta gibiyim boyle icim bir tuhaf bisey diyesim yok ona yuxune bakasim bile..

Çok üzüldüm gerçekten, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah kendi isteğiyle adım atar, düzelmeye gayret eder eşiniz.
Neticede hiç bir şey imkansız değil...

İşte bu yüzden çocuğu bahane etmeyin boşanın ikinci olmasın en azından diyorum. Çünkü çocuk kavganın tartışmanın sürekli olduğu yerde mutsuz özgüvensiz oluyor aksine boşanırsanız daha huzurlu büyüyecek elbette üzülür ilk ayrıldığınızda bu çok normal ama özellikle sizin eşinize karşı olan sevginizin bittiğini hissettiğinde ağladığınızı gördüğünde kavgalara sürekli şahit olduğunda inanın bütüün hayatını etkiliyor misal ben :) Direk bahaneniz boşanmadan yanayım ben. Hatta keşke çocuk olmadan boşanılsa. Ama bu sayfada çok okuduğum bir konu var kadın hiç anlaşamıyor eşi hakaret ediyor ona sürekli çocuğum olmuyor diye dert yanıyordu lan zaten olmamasına şükretmen lazım :KK70: Benim en büyük hayalim ve duam eşimin önce saygılı olmasıdır kızsada hata da yapsam bunu bana kibar dille söylemesi kavga etmemek için uğraşmasıdır bunu bulmak zor Türk erkeğinde biliyorum :KK70: ama olmayacaksa hiiiç nasip etme Allah'ım diyorum ben evde kalayım çevre umurumda değil çünkü kavgadan öyle bunaldım ki yemin ederim hastaneye yatırsalar yeriydi benim için o kadar kötü etkiliyor inanın. Çocuklar belli süre sonra alışıyor buna yeter ki ayrıyken de aileler değerini bilsin ihmal etmesin çocuğunu. Şahsen ben babamı hiç tanımadım merakta etmedim işin garip yanı ama hiç keşke tanısaydım onunla büyüseydim demedim böylesi çok daha iyi oldu. Ben üveyden çok çektim. O yüzden çocuklarınızın iyiliğini düşünüyorsanız mantığınız kalbinizden bir iki adım önde olsun bence yani size karşı davranışı saygısı nezaketi önemli. Dediğiniz gibi sevgi olsa da işin içinde o çirkin sözler girdi mi zaten sevgi kalmıyor tiksiniyorsun
Cok haklisiniz ama cocuklarim bizi mutlu bir aile saniyor yani ben oyle dusunuyorum onlarin su anlik sahit oldugu bisey yok..gayet mutlu cocuklar bizde mutlu anne babayiz ama es degiliz yani sanirim tam anlatmak istedigim de bu..cok fazla ilgili bir baba bende ayni sekilde..tabiki yaslari buyuyecek anlayacaklardir.bende sizin gbi kltu bir ailede buyudum travmasi cok fazla insanin uzerinde..

Cocuklari evliligimizi kurtarmak icin falan yapmadik tabiki..anne olmak benim bu dunyadaki en buyuk hayalimdi..onunda baba olmak..cok iyi anne ve babayiz ama malesef ayni basariyi es olmakta gosteremiyoruz..
Ama siz eş olmakta başari göstermezseniz o çocuklar annesine hakaret edilmesini ve bagrilmasini normallestirirse ilerde kendilerine hakaret edildiğinde veya bagrildiginda susarlar. Bu işte iyi anne babalık olmuyor. Asla haddime değil belki bu kavgalar yanlarında olmuyordur.sadece kız çocuklarınızin olmasi beni üzdü mağdur etmeyin eşinize bunu anlatın çocuklar kendini değersiz hissetmesin . Yani belki şu an asıl toparlanmaya sizin ihtiyaciniz var ama ben konuyu okuyunca mağdur çocuklar gördüm . Eminim ki çocuklarınızı çok seviyorsunuz ama lütfen bu farkındalığa sahip olun sizin asıl sorumluluğunuz onlara birbirini seven ve sayan anne baba olmak

Cok haklisiniz ama cocuklarim bizi mutlu bir aile saniyor yani ben oyle dusunuyorum onlarin su anlik sahit oldugu bisey yok..gayet mutlu cocuklar bizde mutlu anne babayiz ama es degiliz yani sanirim tam anlatmak istedigim de bu..cok fazla ilgili bir baba bende ayni sekilde..tabiki yaslari buyuyecek anlayacaklardir.bende sizin gbi kltu bir ailede buyudum travmasi cok fazla insanin uzerinde..
Aynen yaşayan anlayabiliyor. Her ailede tartışma olur evet ama bu tartışma değil işte birde anne babalar çocuğun yanında nasıl konuşması gerektiğini ses tonunu ayarlayamıyor henüz bunu yapana da şahit olmadım gerçi :D. Sizi mutlu sanıyorlar ama yaşları büyüyünce mutsuzluğunu göreceklerdi zaten ben görüyordum çocukken ama şunu bilin çocuklar kolay kolay gördüğünü bildiğini dile getirmiyor ben öyleydim mesela ne bileyim dilim yokmuş gibiydim konuşamazdım. Onlarda biliyor az çok aslında. 25 yaşındayım hiç sevgilim olmadı bana seçicisin diyorlar. Saygı, sevgi, merhamet, sigara içmemesi ( alerjim olduğu için sağlık sorunu sebebi ile istemiyorum ) olgun bir erkek istemek seçici olmak değil aksine bir evlilikte kesinlikle olması gereken özellikler eğer sağlıklı devam etmesini istiyorsan hem kadın hem erkek içinde geçerli. Sigara değişiyor tabi kişiden kişiye :D ben sanki uzun boylu saerışın şu meslekte olsun diyorum. Eğer sana saygısızlık ettiği halde sen devam ediyorsan onu böyle kabul ediyorsun demektir zaten ki kuzenimi bu konuda bi kere uyardım çünkü sevgilisi evlenmeden öncede herkesin içinde kızı rencide ediyordu evlenince neler yapar dedim ki öyle oldu maalesef. Bilmiyorum ben kötü çocukluk getirdiğim içindir muhtemelen iyi bir baba profili çizecek biri olsun istiyorum ama evlenmesemde olur yani çokta önemli değil benim için :D Siz çocuklarınızı çok dert etmeyin bence onlar açısından eminim çözüme ulaşır zamanla tabi yaşları kaç bilmiyorum ama sizin mutluluğunuz çok önemli

Ama siz eş olmakta başari göstermezseniz o çocuklar annesine hakaret edilmesini ve bagrilmasini normallestirirse ilerde kendilerine hakaret edildiğinde veya bagrildiginda susarlar. Bu işte iyi anne babalık olmuyor. Asla haddime değil belki bu kavgalar yanlarında olmuyordur.sadece kız çocuklarınızin olmasi beni üzdü mağdur etmeyin eşinize bunu anlatın çocuklar kendini değersiz hissetmesin . Yani belki şu an asıl toparlanmaya sizin ihtiyaciniz var ama ben konuyu okuyunca mağdur çocuklar gördüm . Eminim ki çocuklarınızı çok seviyorsunuz ama lütfen bu farkındalığa sahip olun sizin asıl sorumluluğunuz onlara birbirini seven ve sayan anne baba olmak
Cok haklisiniz su an sahit olmasalarda elbet birgun olacaklar..evet kizlarim var dunya tatlisi bicir bicir gorseniz..icim aciyor cok..100bin kez dedim ama o babaliginin yeterli oldgunu zannediyor yani babalik vasfinin sadece onlara karsi olan davranislariyla oldugunu dusunuyor..

Sevgi var mı aranızda?
O kriz anları dışında sevildiğinizi ve sevdiğinizi hissettiğiniz oluyor mu?

Saygı var mı? Ağır konuşuyor mu?

Şiddet var mı?

Çocuk olmadan evvel bitseydi iyiydi ama bitmemiş öyle ya da böyle.Şimdi önünüze bakın. Çocuk için, kötü bir evlilik devam etmemeli. Lakin şans verilebilir. Terapi ile olabilecekse devam edin.Belki de toparlanabilirsiniz. Neden olmasın? Onarılmaz yaralar yoksa...
İlle de olmazsa elbette bitsin, bu da hakkınızdır. Bazen de olduramaz insan.
Hakkınızda hayırlısı, üzüldüm.
Ama deneyin,ikiniz de elinizden geleni yapın.

Aynen yaşayan anlayabiliyor. Her ailede tartışma olur evet ama bu tartışma değil işte birde anne babalar çocuğun yanında nasıl konuşması gerektiğini ses tonunu ayarlayamıyor henüz bunu yapana da şahit olmadım gerçi :KK70:. Sizi mutlu sanıyorlar ama yaşları büyüyünce mutsuzluğunu göreceklerdi zaten ben görüyordum çocukken ama şunu bilin çocuklar kolay kolay gördüğünü bildiğini dile getirmiyor ben öyleydim mesela ne bileyim dilim yokmuş gibiydim konuşamazdım. Onlarda biliyor az çok aslında. 25 yaşındayım hiç sevgilim olmadı bana seçicisin diyorlar. Saygı, sevgi, merhamet, sigara içmemesi ( alerjim olduğu için sağlık sorunu sebebi ile istemiyorum ) olgun bir erkek istemek seçici olmak değil aksine bir evlilikte kesinlikle olması gereken özellikler eğer sağlıklı devam etmesini istiyorsan hem kadın hem erkek içinde geçerli. Sigara değişiyor tabi kişiden kişiye :KK70: ben sanki uzun boylu saerışın şu meslekte olsun diyorum. Eğer sana saygısızlık ettiği halde sen devam ediyorsan onu böyle kabul ediyorsun demektir zaten ki kuzenimi bu konuda bi kere uyardım çünkü sevgilisi evlenmeden öncede herkesin içinde kızı rencide ediyordu evlenince neler yapar dedim ki öyle oldu maalesef. Bilmiyorum ben kötü çocukluk getirdiğim içindir muhtemelen iyi bir baba profili çizecek biri olsun istiyorum ama evlenmesemde olur yani çokta önemli değil benim için :KK70: Siz çocuklarınızı çok dert etmeyin bence onlar açısından eminim çözüme ulaşır zamanla tabi yaşları kaç bilmiyorum ama sizin mutluluğunuz çok önemli
Evet ben mutsuzum..inanin bende evlenmeden once oyle dusunuyordum ki kendisi beni el ustunde tutardi hic anlamadim boyke olacagini..birkere kabullendigin anda devami geliyor..ha duzelir ha duzeliyor ha duzeldi derken bugunlere geldim..kizlarim icin cok uzuldum bu aksam..cok dogrusunu yapiyorsunuz..yasadigim aile iyi degildi iyisini kendim kurayim dedim ama olmadi..erken yasta meslegimi elime aldim sonrada dedim ki bir yuvam olsun..cok tesekkur ediyorum zamaninizi ayirip yazdiniz aciklamali sekilde..lutfen bu aklinizi hicbiseye degismeyin..

Back
X