Derdim işlere yetişememek

Ayyy masallah destan gibi yazilmis..
en cok balli bıldircınlı süt tarifini merak ettim çiğ yumurta içmiyor di mi ?
Bebekler sabah uykusuna uzatın ca neden birine yardimci olacaksa rutinimi yazmayayim diyerek başlamıştım çok uzun olmuş affola

Bildiğiniz çiğ bıldırcın yumurtası sütun içinde balla karıştırıyorum balın tadına anlamıyor bile biberonla içerken
iyi yapıyorsunuz da çiğ yumurtadan virüs bulasiyor ya doktor bana cıvık yedirme asla tam pişmeli demisti..Bildırcın icin gecerli degilse bu kural ben de deneyeyim...

Enerjinize maşallah

Ben hiç duymadım belki dediğiniz gibi yarardan çok zararı da olur ama bilmiyorum kimse yapma demedi daha önce biz de içiyoruz eşimle

Evi temizlemeye yardımcı alıyorum ama onun dışında her zaman yaptıklarım standart olarak.
Mutfakta bulaşık bırakmam,çok nadirdir bıraktığım,yemekten hemen sonra makineye girer.
Yatak toplamak,üzerine örtü sermek vb işler bana angarya geliyor,8 senelik evliyim örtü sermiyorum,sadece düzeltiyorum ,zaten sık yıkadığım için nevresimleri sorun olmuyor. Odaları da yaz kış demeden muhakkak havalandırırım camları açıp bu standarttır.
Çamaşır biriktirmiyorum,en geç 2 günde bir yıkanır ki genelde günlük yıkanıyor. Bir gün bornozlar,bir gün nevresimler bir gün renkli,bir gün beyaz derken zaten her güne 1 makine çamaşır oluyor. Makinede bırakmayi sevmem,sabahtan çalıştırırım ki hemen bitsin asayım.
Bu arada evim genelde dağınıktır,çocuk olunca her an heryer dağılabiliyor,bende kızıma hayati zindan edeceğime bırak dağınık kalsın kafasındayım,kendisi toplayabildigi kadar topluyor oyuncaklarını,kirlilerini sepete atıyor bu bana yetiyor. Annem gibi aman dokunma aman dökme vs demiyorum zira çocukken çok çektim,oraya oturmayin yeni sildim,burayı ellemeyin misafir gelecek muhabbetinden,kızıma yaşatmak istemiyorum.
Sonuç itibariyle müze gibi bir evde yaşamıyorum. Dağılıyor,kirleniyor olduğu kadar yapıyorum geçiyorum. Şimdi bebek geliyor,önceliğim o ve kızım olacak,çok ta umursamayacağım evin halini açıkçası. Önemli olan huzurumuz.

Kinaye olsun diye yazmadim yanlis anlamayin bende günlük bir rutin tutturanlardanim mecburen çünkü iki çocuğum var benimde ama sizinde dediviniz gibi insaniz nihayetinde tembel gunlerimizde tabiki var

Canım Arada ben de böyle şeyler yaşıyorum. Ama bi yerde okumuştum Beş Dakika Kuralı diye. İstemeseniz bile 5 dk o işi yapın sonra ister bırakın ister devam edin. Ben bunu uyguluyorum o anlarda işe yaeıyor

Tamamen evde olmuş olmanızın verdiğin bir rahatlıktan ötürü böylesiniz :) bugun yaparım yarın yaparım diye diye ipin ucu kaçmış. 8-5 çalışıyorum + 2 çocuk ( 6 yaş ve 10 aylık ) ayda bir yardımcı alıyorum. onun dışında programlı ilerleyince hem kendiniz yorulmuyorsunuz hem işler birikmiyor. ya bir de çamaşırlar kurusa da 1 hafta buluyor katlanması demişsiniz hiç gözünüze batmıyor mu ? o bir haftada diğer çamaşırlar dağ olur. sabah asıyorsam işten gelince toplarım akşam çocuklar uyuyunca ütüler yerine yerleştiririm. Asla evde yerinde durmayan çamaşıra tahammul edemiyorum. Bu arada da her sabah yada gün aşırı çamaşır yıkanır bizim evde.

Biraz da su is var şu is var diye hesaplamanin ağırlığı çöküp hiçbiri ni yapmak istemiyor bence

O yatak toplanacak 5 kezde dagilsa gun icinde.. yapabildigin kadarini yapacaksin.. her evin her kadinin duzeni baska.. ben aksam uyuyup kalmazsam yapiyorum bazi seyleri. Camasir utu gibi.. ortaligi toplamak gibi.. en azindan sabah derli toplu yere uyaniyosun.. bi kahvalti bi yatak toplama vs oluyo... bazi kisisel bakimlarida aksam seviyorum.. kendine bak eve gerektigi kadar ilgi goster. Ev isi nankor. Ben sahsen ustume basima bakimima vs daha cok ozen gosteriyorum. Beni daha cok mutlu ediyor. Demiyorum evim pis her gun supurge yaparim camasir biriktirmem..toz alirim.. tuvalet wc mutfak tezgahi bos olmali temiz olmali.. ortalikta topluysa yeterlidir. Bunlar gunluk rutin zaten. 2 saatini almiyo insanin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…