Derdim işlere yetişememek

Schatzii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2018
155
76
98
29
İyi geceler kızlar
Benim derdim evdeki işlere yetişememek. Ev hanımıyım ama ben de tertip düzen haftlık temizlik kuralı gibi şeyler yok açıkçası nasıl bu düzeni sağlayacağım hiç bilmiyorum yataktan kalkıyorum yatak gece yatana kadar öyle kalıyor kahvaltı bulaşıkları akşam yemeğine kadar orda kalıyor evi ne zaman canım isterse o zaman temizliyorum haliyle her daim temiz olmuyor bebeğim var her yer oyuncağıyla dolu ütü çamaşır desen çamaşır yıkanıyor asamıyorum assam topluyorum 1 hafta sonra katlıyorum o kadar mutsuzumki bu durumdan bana yardım edin

Bi kere başlayınca kendini durduramıyorsun,en iyisi hiç bulaşma.
Salla gitsin.
Öyle yapıyorum ama eşim çok tertpli düzenli titiz bir insandır işe erken gider geç gelir hiç laf söz etmiyor şu sıra ama dert yanması yakındır yani rahatsız oluyor cidden bebekten dolayı bir şey demiyor

Öyle yapıyorum ama eşim çok tertpli düzenli titiz bir insandır işe erken gider geç gelir hiç laf söz etmiyor şu sıra ama dert yanması yakındır yani rahatsız oluyor cidden bebekten dolayı bir şey demiyor
Bebeğiniz küçükse hiç dert etmeyin yani sonuçta zor olur her dakika ağlar yapamazsın.

Söyle bi yüzeysel toparla, bide bakıyorum hiç temizlik yapmayan kadınlar daha değerli en güzeli bakımı temizliği kendimize yapmak ;)

Bir bardak yıkamadan evlenen ben, şöyle bir düzen kurdum.
Gerçi hep haftalık kadın aldım ama gene de anlatayım.
Mutfak daima topludur çünkü eğer onlar yığılırsa, ardı arkası kesilmiyor.
Her yemek sonrası hemen makinaya dizmeyi görev edindim.
Aynı şekilde şarlı süpürgeyle evi 15 dk gezerim kabaca günlük.
Çamaşır yıkama günlerim vardır, haftada 2 kere.
Pazar ve perşemleri yıkar kurutmaya atarım.
Ütü hiç yapmadım ama yapsaydım kesin o günün gecesine hallederdim.
Banyoları zaten her kullanım aonra orada bir cif durur, hemen çit çit yaparım.
Tuvalete de gece çamaşır suyu döker, sabah ilk kullanım öncesi çitilerim hallolur.
Büyük temizlik için de yine bie gün belirleyin, atıyorum salıları evi silip süpürğz toz alacaksınız.
Kapı ve camlar için aylık bir gün belirleyin ve bu düzene uyun.
Aslında bizim gibi miskinler için tek kural, hiçbir zaman ertelememel.
O işler anında yapılıp, hayata devam edilmeli.
Sonra yığılıyor.

Ne yalan söyleyeyim ön yargıyla açtım konuyu. Yine kocam bişey yapmıyor, işten geliyorum çocuk da var ev işlerine yetişemiyorum konusu sandım.
Tüm gün evde durup hiç bişey yapmıyorsan sıkıntıdandır. Hep yapılacak bir şey var her günün bu şekilde geçince salmak olağan bir şey. Ben 2 hafta kaldım evde valla dışarı çıkıp ekmek almak bile zulüm oldu bana. Çalışırken falan vızır vızırımdır ama. Sonra da ödül yöntemiyle iş yapmaya başladım.
Kendini toparlayıp, bir hobi edin. İşleri de küçük küçük böl.
Uyandın mesela yatağı topla kendine ödül ver sonra. Kahvaltı yaptın hemen kaldır tabağı falan sonra yine takdir et kendini vs. Motivasyon kazanıyo insan.

Ben biraz takıntılıyım dağınık duramam. Hergün sabah evi süpürür silerim, bulaşık biriktirmem. Yemeğimi yaparım. Çamaşırı çok fazla biriktirmem yıkayıp hemen ütülerim. Böylece iş süresi çok uzamaz. Ama bazı insanların canı istemez sanırım buna da yapacak birşey yok..

Bebek gazlı ve durmuyorsa bir şey diyemem .. Ben bebek arabamı temizleyip eve geçirmiştim her topladığım odaya bebeğimi yanıma getirip konuşup şarkı söyleyip işlerimi yapardım.uyumasini beklemezdim
. Sabah her yeri toplayıp öğleye kadar silip süpürüp işlerinizi yapın.oglen dinlenin sonrasında çamaşır ütü işlerinizi yapın.her gün silmeyin 1 var 1 gün yok.duzen kurun. Ev eşyalar düzene girince dağınıklık olmayınca gerisi kolay olur.

Ovv bebek varmış, yazdığım her şeyi unutun.
Yeni formül veriyorum, uzmanlık alanıma denk geldiniz:rolleyes:
İşin formülü şu, bebeğiniz eğer benimkiler gibi gün içinde tost bile yaptırmayacak, aç bi şekilde akşam eşinizi karşılayacak kadar zorsa, her gece bir buçuk saat geç yatacaksınız, başka yolu yok.

Yemeklerinizi 2 günlük ve geceleri yapacaksınız.
Yani bu geceren bahsedersek, yapacağınız yemek salı günü akşam yemeği ile bitecek şekilde ayarlayın.
Dolayısıyla yarın gündüz ve gece yemek derdiniz bitmiş olacak.

Yarın gündüz hemen çamaşırları yıkayacaksınız.
Bebeğinkileri ayrı bir gün, yarına değil.
Yıkandığı an kurumaya, sonra diğer makina.
Evdeki tüm kirliler bitene kadar 3 makina falan yıkansın ki gece kuruyup ütüye yetişecek.
Ütüyü de hemen gece 2 saat sürse de halledeceksiniz.

Salı gündüz çocuk kucakta ya da bir şekilde oyalanırken bir güzel evi süpüreceksiniz, toz alabilirseniz ne ala ama sanmıyorum.
Salı gece yemek yapılacak.

Çarşamba günü bebeğin çamaşırları yıkanacak ve akşamına ütülenecek.
Bebek ütü kısa sürer, arta kalan zamanda banyoları güzelce temizleyeceksiniz.

Perşembe gündüz fırsat bulursanız dolap içleri, mutfak, buzdolabı gibi bir temizlik ve ayıklama işlemi yapılacak ve gece yemek yapılacağı için iş yok.

Cuma gündüz tekrar evi süpürme ve toz alma, bu sefer gece silme eylemi devreye girecek.
Ya da süpürme olayını komple yemek yapmadığınız geceye uyarlayabilirsiniz.

Cumartesi günü eşiniz evde ise bir zahmet bebeğe bakacak ve siz kendinize şöyle 1 saat banyo keyfi ödülü vereceksiniz.
Dışarı çıkın, gezin, bebeğinizle zaman geçirin.
Evde yemek yapmayın, basit şeylerle geçiştirin cumartesi gününü.
Pazar günü de buna dahil ya da geç yapılan bir brunch tarzı kahvaltı, sizi bütün gün idare edecek.

Size en önemli ipuçları, yoksa hemen şarjlı dik süpürge edinin ve günlük 10 dk bebek kucakta süpürseniz inanın ev kirlenemiyor bile.
Bulaşık daima anında toplanacak, kalırsa birikir.
Ev geceleri toplanma düzenine geçecek.
Banyoda daima cif ve çamaşır suyu bulundurun, kullanım sonrası fırsatınız olursa döküverin 2 dk ovalayın inanın farkı göreceksiniz.

Ve ailelerle aynı şehirde iseniz mutlaka haftada 1 gün her ikisine ziyaret edin, böylece evde yemek yenen gün sayısı düşer.
Eşinizden düzenli ve yardımcı olması konusunda talepte bulunun ve maddi gücünüz yetiyorsa kesinlikle yardımcı alın.

Bu saydığım düzenim benim evime haftalık 2 gün kadın gelirken haliydi.
Ütü hariç...

Son düzenleme:
Ertelersen kalır. Yataktan kalktığın anda topla. Makinenin yanına gittin boşalt çamaşır gördün katla toz gördün al birşey döküldü hemen sil.
Yoksa dağ olur altından kalkamazsın.

Yatak toplamanin depresyonu onledigi gibi bir bilgi okumustum yatagi salan herseyi saliyor
Maalesef
Yatagi topladiktan sonra arkasi geliyor zaten :)

Kizim huysuz değil ama ne hikmetse kahvalti yaparken yedirtmez.camasir katlama işinden bende muzdarip im.camasir yikasam asarken ortasinda kalkar yarim kalir. Katlamada öyle.babası ancak isten gelip karnimizi doyuracak kadar bakar.sonra gider.anneme mecburum.ama annem pisman eder mi beni bu konuda diye düşündürüyor.kızı bakıcam diyip sozde yardima geldiğinde hemen gitcem ben modunda belki rahatsızlığım vardır.elimdeki işi onun canının istediği hızda yapamıyorum.hadi hadi der durur.sanki kendi benden emzikli.kardesime ic girmeyeyim.sonra onun yapisindakiler isgal filan eder konuyu :).hani baştan kendin yapamiyorsan.eşinde yardimci rolünde degilde kaynana rolünde ise bir çözüm bulsanda bi kere fire verdi mi yine eski haline dönersin.

İyi geceler kızlar
Benim derdim evdeki işlere yetişememek. Ev hanımıyım ama ben de tertip düzen haftlık temizlik kuralı gibi şeyler yok açıkçası nasıl bu düzeni sağlayacağım hiç bilmiyorum yataktan kalkıyorum yatak gece yatana kadar öyle kalıyor kahvaltı bulaşıkları akşam yemeğine kadar orda kalıyor evi ne zaman canım isterse o zaman temizliyorum haliyle her daim temiz olmuyor bebeğim var her yer oyuncağıyla dolu ütü çamaşır desen çamaşır yıkanıyor asamıyorum assam topluyorum 1 hafta sonra katlıyorum o kadar mutsuzumki bu durumdan bana yardım edin
aman olduğu kadar, ben de 1 hafta sonra toplarım camasiri, kim uğraşacak modundayim... kimsenin evi her daim toplu olamaz, ha olur ama kisi kendini bolca yıpratır, aman ne gerek var. enerjiyi yavrunuza verin...

Bütün işlerin içinde çamaşırdan nefret ediyorum katlamasından kaç gündür duruyor sepetin içinde ama vaktim olmadı hoş katlamaya yoksa katlardım

Yatagi toplamak uzerindeki bakterilerin canli kalmasina sebep oluyor. Ben yorgan veya pikeyi iste uzerimize orttugumuz her ne ise katlayip ayak ucuna koyuyorum,carsafi duzeltip yastiklarin da havalanmasi icin yerini degistiriyorum. Benim yatak toplamam bu. Yatak ortusu kullanmiyorum misafirim yoksa.

Tuvaleti sabah kullanmadan once temizliyorum,ayni sekilde elimi yuzumu yikamadan once de lavaboyu temizliyorum. Sacimi tarayip tuvalet copunu bosaltiyorum. Mutfaga oyle geciyorum, bu benim sabah rutinim. Lohusayken de,bebisim kucukken de aynisini yapardim.

Mutfagi her ogunden sonra toplayip temizliyorum,ocagi ve arkasindaki fayanslari siliyorum. Yikanacaklari yikiyorum,digerlerini makineye koyuyorum. Asla aksatmam,aksam da temiz birakirim.

Yemegi geceleri oglum uyuduktan sonra yaparim. Kahvalti bittikten sonra evi siler supururum. Calisirken de bunlari ayni sekilde yapardim. Bizim evde hayat erken baslar,bu yuzden her seye vakit kalir.

Camasirlari haftada 3 makine seklinde ayarladim,kurutma makinem var, tek aksattigim sey utu,10un katlari olunca utulerim. Takinti sanirim ;)

Evi her gun temizledigim icin ayrintili temizlige cok ihtiyacim olmaz,benim gunluk temizligim yeteri kadar ayrintili zaten. Dolap icleri falan hep temiz ve duzenlidir. Gece herkes uyuduktan sonra ses cikarmayacak isleri yaparim mesela. Herkesten gec yatip erken kalkarim.3 gibi uyurum,7de kalkmis olurum. Kucuk cocukla yasamaya alistim.

Uzgunum ama kendinize bir dur demenin vakti coktan gelmis geçmiş . . Nasil rahat ediyorsunuz bozuk yatakta daginik evde . Eviniz cok buyuk degilse bir elektrikli süpürge tutmaniz 15 dakikanizi alir .yataginizi toplamak 5 dakika. . Yada evdenmi skldnz o zamn esya değişikligi yada renk degisikligi yapin ne bilim bi kereye mahsus bi temizlkci alin iyice temizlensin sonrasnda kendiniz duzen oturtun

Back
X