Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

ALEYKÜMHELLO tarzları

Benim en takildigim sey 'ğ' yerine 'y' kullanilmasi. Eyleniyorum nedir .. ya da eğer yerine eyer yazmak nedir.
aynen en takıldığım şeylerden biri
bende bu konuda dertliyim gördüğüm anda hemen sinir oluyorum
elimde değil

yalnız şu olabilir karşımızdaki kişi arkadaşların yazdığı gibi çok okumamıştır
türkçesi bozuktur v.s. onları da anlayabilirsem yazarım
ama şu v yerine w yazan.. özellikle sesli harfleri yutan
bide alıntı yaptığım arkadaşım gibi yazan görünce kızıyorum ister istemez

Bu cümle de ayrı bir mevzu, evli kadınlar her şeye vakıf. Biz bilmeyiz ne lohusalık , ne cinsellik, ne başka bir şey.

Hayatında kocasında başka uğraşı olmayan insanlar ne yazık kı böyle.
Sahip oldukları tek varlık o olunca yadırgamıyorum.
Bir de burada da çevremde de çok gözlemlediğim bir olay var.Evlenmeden hanım hanımcık ''ayyy erkek mi,ayyy ben bilmem öyle şeyler''diyen bacılar gerdekten sonra usta kesiliyor. :)

İşin enteresan tarafı , yorumu yazan evli mi bekar mı bilmeden kaldı ki farketmez ; şiddeti sineye çekme , sende tepkini ver tarzı yorum yapanlar hep bekar diye değerlendirilir . Oysa ki alakası yok .

Evet Türkçe katili olmuşsunuz şu mesajınızla. Soru eki olan mi'nin ayrı yazılması kuralı, soru cümlelerinin sonuna soru işareti getirilmesi gerekliliği ilkokul 3 konusu.
Uğraşmam nokta virgül eklere dikkat etmeyi merak etme sözel mezunuyum ve şiirler yazarım , kompozisyon birincisi olurdum.sorun kafanda galiba telfnudan kısaltarak yazıyorum roman değil heralde .hızlı yazıyorum sıkılıyorm yazmaktan .anlaşılırlığı yeter gerisi boş

Haklisin boylelikle turkcede kelimeler zamanla degisiyor mi diyeyim siz anlayin
Ornek verirsek yapacagim edecegim gidecegim vs.yerine yapacam etcem gitcem aradaki kaybida siz dusunun hem dil degisimine hemde kelime kaybina ugruyor.
yalniz denilecegi yerde yanliz yaziliyor daha cok dikkatimi ceker bu
Verdigim ornek yalniz yazim hatasi degil birde o sekilde konusuluyor artik

herkez, işallah, psikolok, yanliz, yalniz, dilek olay(buna hastayim, ya ne alaka ki buna cevirdiniz, soylenisi bile anlamsiz), felan, ayri yazilmayan -da, -de'lerin ayrilmasi..
oy oy
slm arkdslr bnm srnm esm, evlndgmz gndn bri kynvldmlrl srnlyz, esm ck psf, bn hkkmi arync scl olyrm bla bla bla..
ornek verirken yazmakta zorlandim, dusunun ki okurken nasilim

Herkes, her kez hata yapabilir. :)
Akıllı telefonlardan türkçe karakterler kullanmak oldukça zor.Benim telefondan girdiğim çok net belli olur o yüzden :)

''ttlm bgn nye bni aramdn :S,tmm cnm bnde sni öptm grsrz kib ''
Ben anlıyorum artık sesli harfsiz yazışmaları :) Okuya okuya öğrendim bu dili :)

Bir de soylesi var bak simdi aklima geldi. Anlasilir yazmadigi icin uyarirsin. Sana soyle bir cevap gelir "ben hepinizden iyi Turkce yazmayi biliyorum tamam mi, Turkce sinavinda full cektim, kompozisyonlarim bilmemne yazilarim yayinlandi, soyle yazarim, boyle yazarim, bik bik..." Hani "biliyorum ama gostermiyorum marifetimi, gostermek zorunda da degilim" havalarinda. Surda dogru duzgun, hatasiz olmasa bile anlasilir yazamadiktan sonra kendini Turkce profesoru ilan etsen ne olur... Her sey ortada iste.
Bari bilmediginin arkasinda dur da uyaridan ogren degil mi ama, "aslinda biliyorum da..." diye hikaye yazacagina. Niye bu kadar hata kabul etmez, kendine toz kondurmaz milletiz anlamam.

Telefondan yazmak bir bahane değil, atomu parçalamayacaksınız imla kurallarına dikkat edeceksiniz. Bir de sosyal bilimler mezunusunuz; o kadar Türkçe, dil bilgisi, edebiyat görüp yok saymak da enteresan.

konuştuğu gibi yazanlara ne demeli
boşancam yapcam etcem

Ben hiç bir şey demiyorum onlara,
Türkçe yazıldığı gibi okunan bir dil değildir çünkü, kural var diye istisnaları görmezden gelinmemeli bence.
ğ harfi sesletilmez okunurken, deyiller de o yüzden gözüme batmıyor, eylenmek de öyle.

"eşimden boşanacağım ve kararlıyım, kayınvalidemin yersiz yarattığı gerginliklere arka çıkıyor." yazan kadına da verecek cevabım pek olmaz, "haklısınız hanımım, sen boşanmayacaksın da kim boşansın?" yazasım gelir sadece "seninki pek anneciymiş." mi diyeyim?

Sırf şu konunun içinde 3-4 tane bulabiliriz bunu yazan. Benim uyardıklarımdan biri de Türkçe öğretmeni çıkmıştı. Eğer gerçekse acıdım o çocuklara.

yalniz yazmisim, YALNİS deyip eglenecektim, kazdigim kuyuya dustum, rezalet

O ZAMANNN ALLAHIM BAŞKA DERT VERMESİN ARKADAŞIMMMM :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…