- 1 Mart 2010
- 45.257
- 115.531
- 1.123
- Konu Sahibi in vino veritas
-
ALEYKÜMHELLO tarzlarıBen mi bu konuda çok takıntılıyım, yoksa insanlar mı çok özensiz bilmiyorum. İmladan, noktalamadan geçtim sesli harfler kullanılsa, kelimeler doğru yazılsa, anlaşılır cümleler kurulsa bu kadar sinir olmayacağım.
Zaman zaman hepimiz hata yapıyoruz. Bazen hızlı yazmaktan oluyor, kimi zaman klavyenin azizliğine uğruyoruz. Bunlarda mesele yok zaten. Ama uyarılınca sinirlenen ya da uyarıldığı halde aynı şekilde yazmaya devam edenler hakkında içimden hiç de güzel şeyler geçmiyor açıkçası.
Keşke bu konuda bir denetim mekanizması olsa. Mesela itriraf.com'daki gibi konular editör onayından geçmeden açılamasa. Böylece kullanıcılar daha çok dikkat ederler belki yazdıklarına. Yorumları idare ederiz de konular sesli harfler ve noktalama işaretleri kullanılmadan yazılınca okumak tam bir işkence oluyor. Bir de paragraftan bihaber şekilde yazılanlar var ki elektrikli sandalyede oturmuş hissi uyandırıyor bende.
Bugün derdim bu cidden. Derdime bir çare bulalım diyorum. Öyle bir imkanım olsa her konuyu tek tek düzeltebilecek kadar takıntılıyım bu konuda. Günümüzün moda hastalığı OKB belirtisi falan olabilir mi acaba?
aynen en takıldığım şeylerden biriBenim en takildigim sey 'ğ' yerine 'y' kullanilmasi. Eyleniyorum nedir .. ya da eğer yerine eyer yazmak nedir.
Bundan bir kaç yıl önce "lohusa" kelimesinin h ile yazıldığını söylediğimde ortamdaki herkes tarafından resmen cahillikle suçlanmıştım. "Loğusa yumuşak g ile yazılır sen yanlış biliyorsun" dediler tabii işin içine "sen bekarsın ne bilirsin loğusalığı" gibi saçmalıklar da eklenince asaletimden susmayı yeğlemiştim
Bu cümle de ayrı bir mevzu, evli kadınlar her şeye vakıf. Biz bilmeyiz ne lohusalık , ne cinsellik, ne başka bir şey.
İşin enteresan tarafı , yorumu yazan evli mi bekar mı bilmeden kaldı ki farketmez ; şiddeti sineye çekme , sende tepkini ver tarzı yorum yapanlar hep bekar diye değerlendirilir . Oysa ki alakası yok .Dun bir konuda da vardı. Diktatör devletlerin halklarina uyguladığı zulmün aynini adam karısına yapıyormuş.
Kendisine boşan diyen yorumcuya "Sen cok koca bosarsin" dedi. Kalbim sıkıştı yemin ederim. Kulunclarim ağrıdı. Damarlarim üstüste bindi.
Uğraşmam nokta virgül eklere dikkat etmeyi merak etme sözel mezunuyum ve şiirler yazarım , kompozisyon birincisi olurdum.sorun kafanda galiba telfnudan kısaltarak yazıyorum roman değil heralde .hızlı yazıyorum sıkılıyorm yazmaktan .anlaşılırlığı yeter gerisi boşEvet Türkçe katili olmuşsunuz şu mesajınızla. Soru eki olan mi'nin ayrı yazılması kuralı, soru cümlelerinin sonuna soru işareti getirilmesi gerekliliği ilkokul 3 konusu.
Benim en takildigim sey 'ğ' yerine 'y' kullanilmasi. Eyleniyorum nedir .. ya da eğer yerine eyer yazmak nedir.
Uğraşmam nokta virgül eklere dikkat etmeyi merak etme sözel mezunuyum ve şiirler yazarım , kompozisyon birincisi olurdum.sorun kafanda galiba telfnudan kısaltarak yazıyorum roman değil heralde .hızlı yazıyorum sıkılıyorm yazmaktan .anlaşılırlığı yeter gerisi boş
konuştuğu gibi yazanlara ne demeli
boşancam yapcam etcem
Sırf şu konunun içinde 3-4 tane bulabiliriz bunu yazan. Benim uyardıklarımdan biri de Türkçe öğretmeni çıkmıştı. Eğer gerçekse acıdım o çocuklara.Bir de soylesi var bak simdi aklima geldi. Anlasilir yazmadigi icin uyarirsin. Sana soyle bir cevap gelir "ben hepinizden iyi Turkce yazmayi biliyorum tamam mi, Turkce sinavinda full cektim, kompozisyonlarim bilmemne yazilarim yayinlandi, soyle yazarim, boyle yazarim, bik bik..." Hani "biliyorum ama gostermiyorum marifetimi, gostermek zorunda da degilim" havalarinda. Surda dogru duzgun, hatasiz olmasa bile anlasilir yazamadiktan sonra kendini Turkce profesoru ilan etsen ne olur... Her sey ortada iste.
Bari bilmediginin arkasinda dur da uyaridan ogren degil mi ama, "aslinda biliyorum da..." diye hikaye yazacagina. Niye bu kadar hata kabul etmez, kendine toz kondurmaz milletiz anlamam.
yalniz yazmisim, YALNİS deyip eglenecektim, kazdigim kuyuya dustum, rezaletherkez, işallah, psikolok, yanliz, yalniz, dilek olay(buna hastayim, ya ne alaka ki buna cevirdiniz, soylenisi bile anlamsiz), felan, ayri yazilmayan -da, -de'lerin ayrilmasi..
oy oy
slm arkdslr bnm srnm esm, evlndgmz gndn bri kynvldmlrl srnlyz, esm ck psf, bn hkkmi arync scl olyrm bla bla bla..
ornek verirken yazmakta zorlandim, dusunun ki okurken nasilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?