- 27 Mart 2014
- 1.154
- 589
- 248
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Üniversiteli olup yanlış yazanın da kafasına geçir zaten.Hala Türkçe dersi görüyoruz,vize değil Ygs sandım bir an..Üniversite mezunu olmakla alakası yok. İmla kuralları ve okuma yazma ilkokulda öğretiliyor.
Mantıklı aslında ama arada tavsiyelerimize gerçekten ihtiyacı olanlar da oluyor. Anlayamadığımız ya da sinirimiz bozulduğu için es geçiyoruz.aslında şu yönden iyi oluyor.
o tarz yazan kişilerin az çok karakterini tahmin edebiliyorum, gözümde canlanıyor.
v yerine w kullananlar, sesli harfleri yutanlar.
öyle konuya rastladığım zaman, "bu nasılsa benim yazdıklarımı anlamaz, tavsiyelerime de uymaz, aynı yerden bakmıyoruz dünyaya" diyorum. ve de yazmıyorum cevap falan.
bir nevi vakit kaybını engellemiş oluyor :)
Muhteşem yazmışsınız bence, daha ne olsun?Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Türkçeyi annemden babamdan ögrendim. Yani ben sizin kadar güzel konusmuyorym yazamiyorum. Sirf bu yuzden konulara cevap yazamiyorum anliyorum ama tam anlatamiyorum. O yùzden birileri benimle dalga geçer diye cevap vermiyorum maalesef...
Bu Türkçenle senle dalga geçersek taş oluruz vallaBen yurtdisinda dogdum büyüdüm. Türkçeyi annemden babamdan ögrendim. Yani ben sizin kadar güzel konusmuyorym yazamiyorum. Sirf bu yuzden konulara cevap yazamiyorum anliyorum ama tam anlatamiyorum. O yùzden birileri benimle dalga geçer diye cevap vermiyorum maalesef...
Gayet güzel yazmışsınız işte. Yazım kuralları tüm ülkelerde hemen hemen aynı bildiğim kadarıyla. Bunlara dikkat etseniz yeter. Kelimeler yanlış olsa da idare edilir.Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Türkçeyi annemden babamdan ögrendim. Yani ben sizin kadar güzel konusmuyorym yazamiyorum. Sirf bu yuzden konulara cevap yazamiyorum anliyorum ama tam anlatamiyorum. O yùzden birileri benimle dalga geçer diye cevap vermiyorum maalesef...
Telefonu bilmiyorum da zaten siteden yazarken imla yanlışı olunca kırmızıyla çiziyor hemen ona dikkat etseler yeterGayet güzel yazmışsınız işte. Yazım kuralları tüm ülkelerde hemen hemen aynı bildiğim kadarıyla. Bunlara dikkat etseniz yeter. Kelimeler yanlış olsa da idare edilir.
Su yaziniza bakarsak ortalamanin ustunde bir turkce bilgisine sahipsiniz.Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Türkçeyi annemden babamdan ögrendim. Yani ben sizin kadar güzel konusmuyorym yazamiyorum. Sirf bu yuzden konulara cevap yazamiyorum anliyorum ama tam anlatamiyorum. O yùzden birileri benimle dalga geçer diye cevap vermiyorum maalesef...
Daha önce de yazdım, yazdık. İmla kuralları ve okuma yazma ilkokulda öğretiliyor. Yine aynı şekilde imla kuralları hemen hemen tüm alfabelerde aynı. Cümleler arasına nokta koymak, konudan konuya geçerken paragraf açmak bu kadar zor olmamalı.Kusura bakmayin ama bu forume yurddisinda binlerce gurbetci katiliyor, ve onlar sizin kadar grammer dersi gormemis insanlar. Hatta iclerinde grammer dersi almis olanlar cok az.
Ayrica forume her kesim insanlarin katildigini dusunuyorum, bunu goz onunde bulunarak biraz hosgorulu olmaniz gerektigini dusunuyorum. Neticede ilkokul mezunu insanlarinda derdini dokmeye ihtiyaci var. Imla kurallarini bilmedigi icin onlari hor gormek bence cok ayip. Bosuna dememisler, okumakla adam olunmuyor diye..
Ben de gördüm şimdi sesli harf kullanmadan yazmak daha zor olmuyor mu acaba?Telefonu bilmiyorum da zaten siteden yazarken imla yanlışı olunca kırmızıyla çiziyor hemen ona dikkat etseler yeter
Bu arada sesli harf kıtlığı çeken konuyu az önce gördüm
Ben deminki konuda( görümce konusuydu galiba) biraz kızdım, normalde takmam çok bariz hatalar olmadıkça ama konu sahibini uyarıyoruz hala sesli harfleri koymuyor, okumaya çalışıyorum beynimde dönüyor harfler. Bi de anlayan anlıyor demezler mi, benden alıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?