Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Arkadaşlar haklısınız da bilmiyorlar işte.

Bir de gerçekten bilenler bilir ki bu çocukluktan gelme bir şeydir.

Orta 2 de sanırım bir gün Türkçe dersinde hoca söylüyor , biz yazıyoruz.

Hoca birden “herkes kalemi bıraksın” dedi. Bıraktık ve kadın kimlerin “ya da” yı ayrı kimlerim birleşik yazdığına baktı. Ben dahil sınıfın çoğu birleşik yazmıştık. Ev ödevi olarak herkes 1 sayfa ayrı olarak ya da yazacaktı.

Bence budur olay. Yoksa 30 una gelmiş bir insan ancak kpss ye çalışırken öğrenir o da azap gibi gelir.

Yani varın gelin siz dert etmeyin bunu.

bazen okumak için can çekişiyorum bazen hiç okumuyorum.insanın gözleri yoruluyor helede uzunsa tamam artık.çoğunu okumuyorum çok dikkatimi çektiklerini anca

Of evet ya kelimeyi tam yazınca ne kaybı oluyor insanların anlamıyorum. Çin alfabesi gibi yazıyı çözene kadar akşam oluyor yapmayın arkadaşlar kendi dilinize sahip çıkınnn !!

Hezkez turkceyi dooru kllanmyr isde yazsam ne dersiniz

Cepten girdigim icin bazen benim de kelime hatalarim oluyordur illa ki. Ama daha ilkokulda ogretilen cok basit yazim kurallarina bile uymayan ustelik memur, ogretmen gibi iyi meslek sahibi olan arkadaslarimiz var ne yazik ki. Sadece burada degil tum sosyal medya platformlarinda durum ayni. Turkce can cekisiyor. ..

Bu her dilde var valla sadece turkcede diye dusunmeyin.
Ben yurtdisinda yasiyorum gecen sene ne yazik ki cuzdanim calindi..
Hemen kostur kostur polise tabi ben anlattim polis ifademi yazdi aldi ciktiyi oku ve imzala dedi..
Anam elime kagidi bir aldim her sirada 3er hata..
Ve bu adam devletin polisi ve yerlisi yani..
Hani biz turkleri begenmiyorlar ama kendi dillerini dogru duzgun yazamiyorlar ama sorsaniz hepsi cok milliyetciler.

burda yazı yazarken açıkcası çok fazla imla yazım kurallarına dikkat etmiyorum bende , burda amaç derdini anlatmak..
tabi karmakarışık yazılar buna imkan vermiyor , ünlü harflerle beraber kullanmak lazım ki derdini anlatabilsin
ama kalkıpta imla kurallarını uymamasına asla takılmam

bnu mu dmk istdn cNm?

ben sinir oluyorum çünkü böyle yazan biri benimle dalga geçiyormuş gibi geliyor küçüklü büyüklü harflere soru işaretlerine de özen gösteriyorlar bi yandan

Üniversite mezunu olmakla alakası yok. İmla kuralları ve okuma yazma ilkokulda öğretiliyor.
Kesinlikle, öğretmenlik okuyan biri olarak onaylıyorum sizi.
Ama suç sistemde biraz da. Ana dili öğrenmeden test çözdürürsen, iki kelimeyi bir araya getiremez, böyle kamuya açık alanlarda gülünç hatalar yapıp rezil de olur. Dilin önemini hala kavrayamadık biz, bir kurs açılsa, seçenekler matematik, İngilizce ve Türkçe olsa, inanın Türkçe kursuna kimse gelmez. Böyle de eminiz iyi bildiğimizden.

ünlü harf kullanmamak bizim dönemim alışkanlığı
beleş sms hakkının yüz tanecik olduğu dönemler de geçti gençliğimiz , sms lerimiz bitmesin karakterler dolmasın diye ünlü harfleri atarak ne çileler çektik

o kesimin olduğunu kabul ediyor ve dediğiniz gibi hoşgörebiliyorum ancak peki şu sesli harfleri yazmayan v yerine w yazanlara ne demeli? şahsen ben bunlardan rahatsızım gözümü tırmalıyor resmen..

Bunu okulda da öğretmezler ki. Yani öğretirler ama sınava kadar işine yarar öğrencinin.

Bunu öğretmenin en güzel yolu kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır.

Dünya çapında sıralamamız malum. O yüzden çok şey beklememek lazım.

Ben ayrı yazılan –de,-mi bunları geçtim de eğlence yerine eylence, düğün yerine düyün yazanlara diyorum: hiçbir yerde görmediniz mi düğün yazıldığını?

Malesef öyle üyeler var ki. Bir keresinde konu sahibini noktalama işaretleriyle ilgili uyardığımda üstüne vazife olmayan bir üye anlayan anlıyor size ne diye gereksiz bir laf dalaşına bile girmişti. O tarz yazan kişileri ben pek ciddiye alamıyorum malesef. Köşe başlarında oturup çiğdem çitleyen hayatı dedikodu olan kadınları hatırlatıyorlar bana. Eğitim şart ama güzel ülkemde nerdee.

3. sınıfta dilbilgisi konuları hemen hemen tamamlanmış oluyor.
Bunun okumakla ilgisi yok, hatta okumuş olup yanlış yazanlar kendilerini atsınlar bence. Bir insan 15 yıl aynı konuları görüp nasıl hala sayfa dolusu yazıya birkaç nokta konduramaz ilginç. Kusura bakmasın kimse ama daha farklı düşünemiyorum bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…