• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kizim dermani da siz olun

Dadlimidadli

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2019
109
180
18
33
Merhaba arkadaslar ,
Benim kafama uzun zamandir taktigim bir kizim var 4 yasinda.
Cok uyumlu sevgi dolu bir cocuk.
Hareketleri sakin inatciligi az diyebilecegim yapida.

Sosyal cevresi var sarilmayi opmeyi de sever.

Konusmasi da guzel. Bunlar icin sukrediyorum. Ama bir konuyu bana taktirdilar iste.

Biz degil de bizden baskalari takiyor. O yuzden sizin de gorusunuzu almak istiyorum.

Bizle konusurken ilk once goz temasi kuruyor sonra baska yere bakiyor.
Bir oyun oynarken surekli oyun disinda bir seyler konusuyor oyuna tam odaklanamiyor.
Bir de cok eski olaylari devamli tekrar ediyor. Anne bak burda kediyi kopek kovalamisti. O yolu her gormesinde bunu diyor. Ya da biz yeni bir kiyafet aldik diyelim halasina gosterip hala bak annem bana etek aldi . 5 dakika sonra yine diyor. Bu en az 4 defa falan oluyor.
Bir meyve yedik diyelim .
Bu sefer gekiyor bana diyor ki anne biz uzum yedik. Tamam kizim diyorum . Evet kizim diyorum . Sonra onunla baska sohbet etmeye basliyoruz. Ona sorular soruyirum cevap veriyor. Guzel sohbet edebiliyoruz. Sonra 3 cumleden sonra yine anne biz uzum yedik.

Inanin her seyi arastiriyorum.
Ama hic bir sey net degil.
Simdi ortalik sendrom ustune sendrom. Bir defa doktora goturduk 6 ay sonra yeniden bakalim simdilik bir sorun yok gibi dediler. Araya bu karantinalar falan girince goturmedik.

Hanimefendi. Vallah sok icerisindeyim. Oglum 3 bucuk yasinda ve sizin telasla yazdiginiz seylerin aynisini yapiyor. Bize gayet normal geliyorda size niye garip geliyor ki? Cocuk bu yani. Hayalden seylerde anlatiyor bizimki nebileyim yapmadigi seyleride yaomis gibi anlatiyor. Bana anlattiklariniz normal geldi lutfen cocugunuzuda kendinizide kasmayin.

Merhaba arkadaslar ,

Konusmasi da guzel. Bunlar icin sukrediyorum. Ama bir konuyu bana taktirdilar iste.

Biz degil de bizden baskalari takiyor. O yuzden sizin de gorusunuzu almak istiyorum.

Bir oyun oynarken surekli oyun disinda bir seyler konusuyor oyuna tam odaklanamiyor.
Bir de cok eski olaylari devamli tekrar ediyor. Anne bak burda kediyi kopek kovalamisti. O yolu her gormesinde bunu diyor. Ya da biz yeni bir kiyafet aldik diyelim halasina gosterip hala bak annem bana etek aldi . 5 dakika sonra yine diyor. Bu en az 4 defa falan oluyor.
Bu sefer gekiyor bana diyor ki anne biz uzum yedik. Tamam kizim diyorum . Evet kizim diyorum . Sonra onunla baska sohbet etmeye basliyoruz. Ona sorular soruyirum cevap veriyor. Guzel sohbet edebiliyoruz. Sonra 3 cumleden sonra yine anne biz uzum yedik.

Simdi ortalik sendrom ustune sendrom. Bir defa doktora goturduk 6 ay sonra yeniden bakalim simdilik bir sorun yok gibi dediler. Araya bu karantinalar falan girince goturmedik.
Benim oğlumda öyle. Problem olduğunu sanmıyorum. Örnek vereyim. Teyzesine dedesine her görüntülü aramada teyze baaaakk akülü arabam, dede baaaakk akülü arabam diye gösterir. Onlarda her defasında yeni alınmış gibi güzel şeyler söyler sevinir çocuk. Halbuki arabası 6 aylık olduğundan beri var yani. Yeni değil. Yada hergün neredeyse doğum günü kutlarız. İstiyor. Sevdiği şeyleri unutmuyorlar. Çiş öğretme döneminde evde kaçırdığı yeri anne ben buraya çiş yaptım der mesela. Aynı şeyi babaya söyler, teyzeye söyler. Üzerinden yıl geçecek neredeyse ama sanki o gün yapmış gibi heyecanla söyler yani. Daha bir sürü örnek verebilirim buna benzer. Dert etmeyin bence gayet normal.

Merhaba arkadaslar ,

Bence normal davranın ben çok abes bir sey görmedim millet de cocuklara hastalık yapıştırmaya bayılıyor

Çocuğunuzda hiç bir şey yok. Etrafınızdakilere yardımcı olurlar görüş bildirirler belki diye anlatırken çocuğunuza etiket vurdurmayın bu arada. Millet döner döner zaten çocukta problem vardı derler benden söylemesi.

Derdiniz şu gül gibi kız mı? Allah daha büyük dert vermesin.
Gayet saglikli gorunuyor anlattığınız kadariyla
Cok evhamli annelerin cocuklari ileride takintili olabiliyorlar
Lutfen cocugunuza belli etmeyin evhamlarinizi

4 yaşında kızım var oda aynı şekilde hiç anormallik hissetmedim zehir gibi çocuk ondan yetişkin gibi davranmasını beklemeyin

Aa benim kizim da boyle. Gecen arkadasiyla balkondan balkona konusuyordu bu surecte arkadasiyla hep bu sekilde konustular. Her seferinde arkadasiyla son oynadigi seyi anlatiyor balkonda. X sen bize gelmistin cadirda oynamistik hatirladin mi seklinde. Ve her gun arkadasina bu sekilde soyluyor. Arkadasi ondan biraz buyuk ve dedi ki;sen de hep ayni seyi anlatiyorsun:)cocuklar cok acimasiz habuki ben ilk kez olmus gibi dinliyordum:)neyse biraz toplarlandi ondan sonra surekli ayni seyi soylemiyor. Ama mesela dediginiz gibi bir yoldan gecerken hep ayni seyi soyluyor dert etmiyorum

Kızınız çocuk sadece. Tek sendromu bu bence. Çocuk gibi davranıyor doğal olarak. Hoppa Konu üzerine uzman değilim tabi ki ama endişelenecek bir durum var gibi gelmedi bana. Geçtiğiniz yolları filan hatırlayıp tekrar ediyor olması iyi bir işaret gibi geldi bana hatta. Kendi çocuğum olsa mutlu olurdum hatta bak çocuk benden daha iyi yolları filan hatırlıyor diye :)))

3,5 yaşında oğlum var. Küçükken (!) kendisinin fare kadar olduğunu ve süper güçleri olduğunu sanıyor😂😂 günde 10 defa tuvalete gidiyorsak onunsa da anne ben küçükken buralara tırmanırdım ( duşakabinin tepesi) sonra ordan hoop buraya zıplardım ( lamba ) ordan da aşağı inip şuraya düşerdim ( kirli sepetinin delikli motifleri var ordan sepete düştüğünü iddia ediyor ) sonra da sen beni bunun içinden kurtarırdın de mi 😂😂😂
İnanın abartmıyorum her gün 10 kere bu senaryoyu dinliyorum. Bana hiç anormal gelmemişti🤷‍♀️
bence kızınız da son derece normal bir çocuk.

Ben de pek anormal bi durum olduğunu sanmıyorum ama isterseniz bir çocuk ruh sağlığı polikliniğine başvurun. İçiniz rahat eder

Cocuklar tekrarlari sever,kendilerince pekistirme mi yapiyorlar ,guvende mi hissediyorlar uzman degilim tam bilemiyorum ama bir sebebi var yani. Belki uzman bir arkadas yorum yapabilir ama bu durum normal. Tekrarlar guzeldir niye takildiniz ki? ;)

Back
X