- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
- Konu Sahibi superisi96
Selam bayanlar..
Bana çok yakın olan bir ailenin küçük oğlu otizm..
Kuzenim gibi olur kendisi..Anneside teyzem gibidir..
Kısaca anlatmak istiyorum çünkü sürekli ağlıyoruz..
Şimdi benim kuzenim,çook küçükken havale geçirdi..Testlerde beyne vurulmadığı temiz çıktığı söylenildi..
Biraz rahatladık..Sürekli ateşlenen bir çocuktu havale geçirdiğinde 10 aylıktı
Şimdi 5 yaşında.Konuşmuyor.."anne,baba,su,kaka,gidiyoruz,gel" gibi kısa kelimeleri söylüyor.
Laftan anlamıyor..Hayır diyince 10 defa ne ne ne ne diye sorguluyor..
Pedagog,psikolog her yere götürdük..
Ama dikkat eksikliği dendi..
En son buraya iyi gelen bir nöroloji uzmanına gittik,beyinde yani fiziksel anlamda sorun yok,beyni temiz,fakat davranış bozukluğu otizm oldugunu öğrendik.
Bizi çocuk psikologuna yönlendirdiler..
Gittik,pek birşey öğrenemedik açıkçası dedikleri her eğitimi yaptık.
Fakat dinlemiyor,dikkati dağılıyor,şımarıyor,yapmıyor ..
Biz hepimiz çökmüş durumdayız.Ondan küçük çocuklar fin fin dolaşıp konuşup büyük gibi sohbet ederken,
bizim oğlumuz,(kuzenim yani),insanları görür görmez başını ellerinin arasına alıp kaçıyor.Annesinin eteğine yapışıp ağlıyor.
Rehabilitasyon merkezi ile görüştük,fakat daha fazla yıpranacak diye vazgeçtik.
Sürekli ağlıyoruz,bitik durumdayız.
Ne yapabiliriz,lütfen burdan ne yapılabilir gibi şeyler söylemeyin.Her yolu denedik çünkü,son çare siz bayanlara danışmak geldi aklımıza..

Bana çok yakın olan bir ailenin küçük oğlu otizm..
Kuzenim gibi olur kendisi..Anneside teyzem gibidir..
Kısaca anlatmak istiyorum çünkü sürekli ağlıyoruz..
Şimdi benim kuzenim,çook küçükken havale geçirdi..Testlerde beyne vurulmadığı temiz çıktığı söylenildi..
Biraz rahatladık..Sürekli ateşlenen bir çocuktu havale geçirdiğinde 10 aylıktı
Şimdi 5 yaşında.Konuşmuyor.."anne,baba,su,kaka,gidiyoruz,gel" gibi kısa kelimeleri söylüyor.
Laftan anlamıyor..Hayır diyince 10 defa ne ne ne ne diye sorguluyor..
Pedagog,psikolog her yere götürdük..
Ama dikkat eksikliği dendi..
En son buraya iyi gelen bir nöroloji uzmanına gittik,beyinde yani fiziksel anlamda sorun yok,beyni temiz,fakat davranış bozukluğu otizm oldugunu öğrendik.
Bizi çocuk psikologuna yönlendirdiler..
Gittik,pek birşey öğrenemedik açıkçası dedikleri her eğitimi yaptık.
Fakat dinlemiyor,dikkati dağılıyor,şımarıyor,yapmıyor ..
Biz hepimiz çökmüş durumdayız.Ondan küçük çocuklar fin fin dolaşıp konuşup büyük gibi sohbet ederken,
bizim oğlumuz,(kuzenim yani),insanları görür görmez başını ellerinin arasına alıp kaçıyor.Annesinin eteğine yapışıp ağlıyor.
Rehabilitasyon merkezi ile görüştük,fakat daha fazla yıpranacak diye vazgeçtik.
Sürekli ağlıyoruz,bitik durumdayız.
Ne yapabiliriz,lütfen burdan ne yapılabilir gibi şeyler söylemeyin.Her yolu denedik çünkü,son çare siz bayanlara danışmak geldi aklımıza..