• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim OTİZM..Ne olur yalvarıyorum bakın :(

superisi96

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
7.909
12.730
248
Selam bayanlar..
Bana çok yakın olan bir ailenin küçük oğlu otizm..
Kuzenim gibi olur kendisi..Anneside teyzem gibidir..
Kısaca anlatmak istiyorum çünkü sürekli ağlıyoruz..
Şimdi benim kuzenim,çook küçükken havale geçirdi..Testlerde beyne vurulmadığı temiz çıktığı söylenildi..
Biraz rahatladık..Sürekli ateşlenen bir çocuktu havale geçirdiğinde 10 aylıktı
Şimdi 5 yaşında.Konuşmuyor.."anne,baba,su,kaka,gidiyoruz,gel" gibi kısa kelimeleri söylüyor.
Laftan anlamıyor..Hayır diyince 10 defa ne ne ne ne diye sorguluyor..
Pedagog,psikolog her yere götürdük..
Ama dikkat eksikliği dendi..
En son buraya iyi gelen bir nöroloji uzmanına gittik,beyinde yani fiziksel anlamda sorun yok,beyni temiz,fakat davranış bozukluğu otizm oldugunu öğrendik.
Bizi çocuk psikologuna yönlendirdiler..
Gittik,pek birşey öğrenemedik açıkçası dedikleri her eğitimi yaptık.
Fakat dinlemiyor,dikkati dağılıyor,şımarıyor,yapmıyor ..
Biz hepimiz çökmüş durumdayız.Ondan küçük çocuklar fin fin dolaşıp konuşup büyük gibi sohbet ederken,
bizim oğlumuz,(kuzenim yani),insanları görür görmez başını ellerinin arasına alıp kaçıyor.Annesinin eteğine yapışıp ağlıyor.
Rehabilitasyon merkezi ile görüştük,fakat daha fazla yıpranacak diye vazgeçtik.
Sürekli ağlıyoruz,bitik durumdayız.
Ne yapabiliriz,lütfen burdan ne yapılabilir gibi şeyler söylemeyin.Her yolu denedik çünkü,son çare siz bayanlara danışmak geldi aklımıza..:5::5::5:

şifa duaları okusanız canım ALLAH'TAN son ana kadar ümit kesilmezmiş
RABBİM ŞAFİ adının hürmetine şifa versin,YÜCELER YÜCESİ ALLAHIM yar ve yardımcınız olsun canım Amin

Allahim
Ne zor bir birsey.. Bir yardimim dokunamicak ama Allahtan bol sabir diliyorum sizlere... Umarim tedavisi vardir ..

şifa duaları okusanız canım ALLAH'TAN son ana kadar ümit kesilmezmiş
RABBİM ŞAFİ adının hürmetine şifa versin,YÜCELER YÜCESİ ALLAHIM yar ve yardımcınız olsun canım Amin
Sağolun allah razı olsun,umarım tez vakitte gelir şifası,gözyaşlarımız diner..:5::5:
Allahim
Ne zor bir birsey.. Bir yardimim dokunamicak ama Allahtan bol sabir diliyorum sizlere... Umarim tedavisi vardir ..
Tedavisi var,fakat uygulatamıyoruz ki..Yapmıyor kafayı yedik hepimiz..Büyük-küçük ne demek onu öğretmeye çalışıyoruz kaç gündür ama olmmuyor:5::5::5::5::5:

Rabbim yardımcınız olsun canım ne yapılabilir inan bilmiyorum ama yazmak istedim :5:

Selam bayanlar..
Şimdi benim kuzenim,çook küçükken havale geçirdi..Testlerde beyne vurulmadığı temiz çıktığı söylenildi..
Şimdi 5 yaşında.Konuşmuyor.."anne,baba,su,kaka,gidiyoruz,gel" gibi kısa kelimeleri söylüyor.
En son buraya iyi gelen bir nöroloji uzmanına gittik,beyinde yani fiziksel anlamda sorun yok,beyni temiz,fakat davranış bozukluğu otizm oldugunu öğrendik.
Biz hepimiz çökmüş durumdayız.Ondan küçük çocuklar fin fin dolaşıp konuşup büyük gibi sohbet ederken,
bizim oğlumuz,(kuzenim yani),insanları görür görmez başını ellerinin arasına alıp kaçıyor.Annesinin eteğine yapışıp ağlıyor.
Ne yapabiliriz,lütfen burdan ne yapılabilir gibi şeyler söylemeyin.Her yolu denedik çünkü,son çare siz bayanlara danışmak geldi aklımıza..:5::5::5:

OLAYIN ŞOKU ile aglıyorsunuz çok normal.geçicek arkadasım.aranızdan birileri sagduyulu ve sogukkanlı olmalı...O minik için elinizden ne kadarı gelirse anneyi de toparlayın.Allahın izni ile OTİZM tedavisi olan bir hastalık.Çok kapsamlı bilmiyorum ama blup linki yazdım burayı inceleyin

Tohum Otizm Vakfı

Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu | Tohum Otizm Vakfı

Beynin kimyasıyla ilgili diye anımısyorum.Bilgilenmek şart.Galiba bu çocuklar belli gıdaları tüketemiyor.tehlikeli.Annenin ailenin acilen bilgilenmesi lazım.

ÖYLE ÇOCUK YORULUR DİYE TEDAVİDEN VAZGECMEK OLUR MU HİÇ?İnanın bu vakıf işini ciddi yapan bir yer diye biliyorum.Çocuklar özel eğitim sonrası normal yaşıtları gibi olabiliyordu sanırım.Hep kulaktan dolma.Nolur üşenmeden okuyun inceleyin.
Teşhis ve tanı kesin nasıl konur? Hasta nerde yaşıyor ?En yakıon vakıf size nerede? bulun ve çözün...İnanıyorum ki halledebilirsiniz.
Zorlanırsanız bana yazın beraber bakalım.Şu an baş agrım var.Yarın akşam üzeri gibi yine acar okur anladıklarımı size özet gecerim...

Çok geçmiş olsun...

Sağolun allah razı olsun,umarım tez vakitte gelir şifası,gözyaşlarımız diner..:5::5:

Tedavisi var,fakat uygulatamıyoruz ki..Yapmıyor kafayı yedik hepimiz..Büyük-küçük ne demek onu öğretmeye çalışıyoruz kaç gündür ama olmmuyor:5::5::5::5::5:

Canim bu sizin ogretmenizle olurmy ? Bu isin dr lari uzmanlari olmali .. ? Belki siz iyilik yapalim derken zarar veriyorsunuzdur,bak iste sevincek birsy var tedavisi var diyorsun.. Rabbim
Yardimciniz olsun insallah ..

OLAYIN ŞOKU ile aglıyorsunuz çok normal.geçicek arkadasım.aranızdan birileri sagduyulu ve sogukkanlı olmalı...O minik için elinizden ne kadarı gelirse anneyi de toparlayın.Allahın izni ile OTİZM tedavisi olan bir hastalık.Çok kapsamlı bilmiyorum ama blup linki yazdım burayı inceleyin

Tohum Otizm Vakfı

Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu | Tohum Otizm Vakfı

Beynin kimyasıyla ilgili diye anımısyorum.Bilgilenmek şart.Galiba bu çocuklar belli gıdaları tüketemiyor.tehlikeli.Annenin ailenin acilen bilgilenmesi lazım.

ÖYLE ÇOCUK YORULUR DİYE TEDAVİDEN VAZGECMEK OLUR MU HİÇ?İnanın bu vakıf işini ciddi yapan bir yer diye biliyorum.Çocuklar özel eğitim sonrası normal yaşıtları gibi olabiliyordu sanırım.Hep kulaktan dolma.Nolur üşenmeden okuyun inceleyin.
Teşhis ve tanı kesin nasıl konur? Hasta nerde yaşıyor ?En yakıon vakıf size nerede? bulun ve çözün...İnanıyorum ki halledebilirsiniz.
Zorlanırsanız bana yazın beraber bakalım.Şu an baş agrım var.Yarın akşam üzeri gibi yine acar okur anladıklarımı size özet gecerim...

Çok geçmiş olsun...
1 yıldır biliyoruz,bu yerlerin hepsini hepimiz hatim ettik.
Geçen yıl kreşe gidiyordu,yarın anaokuluna başlayacak..
Korkuyoruz,ya iterlerse onu,dışlarlarsa:5:
Annesi çok bilinçlendi,herşeyi denedi,yeri geldi sabahtan akşama kadar tek bir harf öğretmeye çalıştı,ama olmuyor :5::43:
Offffff Offfffff
:43::43::43:

Canim bu sizin ogretmenizle olurmy ? Bu isin dr lari uzmanlari olmali .. ? Belki siz iyilik yapalim derken zarar veriyorsunuzdur,bak iste sevincek birsy var tedavisi var diyorsun.. Rabbim
Yardimciniz olsun insallah ..
Bize bizim eğitebileceğimiz kadar kötü olmadığı söylendi,yani biz eğitirsek atlatabilirmiş.
Çok zorda kalırsak rehabilitasyon dendi.
Geçen görüştük,o görüşmeden sonra gene çöktük..
Orda kala kala daha kötü olabilirmiş..:43:

Size soyle birsey anlatmak istiyorum; ben yurt disinda ogretmenlik egitimi aldim. Farkli siniflarda staj gordum/ calistim. Normal siniflarda otizmli cocuklar vardi. Belki 1 belki 2 tane. Bu cocuklarin duzene ihtiyaci var ve ilgiye. O duzenin disinda gelisen her seye farkli tepki verebiliyorlar. Mesela eve biri mi gelicek: bunu cocuga onceden anlatip onu alistirmak lazim. Birde anlamadigim: neden otizm turkiyede bir hastalik gibi algilaniyor. Hastalik degil lutfen oyle dusunmeyin. Tamam bir bozukluk var ama hastalik degil. Uzmeyin kendinizi; ne saniyorsunuz? Kuzeniniz hic mi okuma- yazma ogrenmicek? Elbette ogrencek. Ama zamana ihtiyaci var. Ve lutfen gayret gosterin. Evet zor. Hele ki turkiyenin sartlarina gore ama sabir. Allahtan sabir diliyorum size

Bize bizim eğitebileceğimiz kadar kötü olmadığı söylendi,yani biz eğitirsek atlatabilirmiş.
Çok zorda kalırsak rehabilitasyon dendi.
Geçen görüştük,o görüşmeden sonra gene çöktük..
Orda kala kala daha kötü olabilirmiş..:43:

Oncelikle aglamak care degil bunu guclu biri ustlenmeli canim.. Kabullenilmesi cokk cokk zor anliyorum ama mademki caresi sizin bile yapabiliceginiz birsey buna sevinip once kendinizi egitmelisiniz .. Ne daha iyi olur, hangi ses tonu, hangi bakis.. Sonrasi Allah kerim..

Selam bayanlar..
:43: allahtan açil şifalar dile canım yazdıklarından tüylerim ürperdi :43:

Hepsini okuduk,nerdeyse ezbere biliyoruz.Ordaki otizm belirtilerinin birçoğu kuzenimde yok zaten..Sadece 2 3 tanesi fazlasıyla var..

Benim anladıgım kadarıyla yigen hasta olmuş sonrasında beyninde kalan bir şey yok ama bu tarz bir sıkıntı oluşmuş.

Yurt dışındaki arkadasın yazdıklarını iyice okuyun ...

Bende tedavisi var diye biliyorum.Daha kapsamlı yazılmış dış kaynaklı kitap bulmaya çalışın o zaman büyük kitap evlerinden.

Vardır muhakkak kendi deneyimlerini yazan birileri.

Anneye rehber olur.İstanbul daysanız işniz daha kolay.

Dayanamadım linkleri hızlıcaokudum yine.

Ama açıkcası çokda bilgi verici bulmadım.

Ben bir programda dinlemiştim sanırım Tohum Vakfı ile ilgiliydi.

Çocukların yetiştirilip arayı kapatabildikleri anlatılıyordu.

Nasip...dilerim bir çözüm bulurusnuz...

Otizm maalesef şifa bulacak bir rahatsızlık değildir
Ancak iyileştirilebilir
Eğitimlerini sakın ola ki aksatmayın bunun tek devası bu
Ağırlığı ne derece bilmiyorum ama umarım kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdadır
Bir de çocuğun az duyarlı-çok duyarlı olduğu yiyeceklere, oyunlara dikkat etmelisiniz
Bu yüzden başını ellerininn arasına alıp saklanmak istiyor sizden
Uzun süre otistik çocuklarla çalıştım, sadece iletişim yöntemleri farklı aslında onlar özürlü ya da sakat değil...
Dünyayı bizden farklı algılayan çok özel çocuklar...

Dipnot: Bir şeyi yapmasını istediğinde örneğin "Ablacım şunu bana getirir misin?" demek yerine adıyla hitap edip "X bana şunu getir." gibi konuşun. Direkt ve net olun. Karmaşık cümleleri ayırt edemezler. Mümkünse aman da kuzucum canımcım tarzı yaklaşmayın. Onlar için çok rahatsız edici olabiliyor...

rehabilitasyon onu yıpratmaz iyi bir kuruma ve iyi bir öğretmene emanet ettiğinizde emin olun ki o yıpranmayacak ve ilerleyecektir. ben özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde öğretmenim benim öğrencilerim otizm ve down sendromlular. ilerlemeleri öyle çok görüyoruz ki. hem öğretmen sizi de yönlendirecektir ne yapmanızı ne yapmamanızı size iletecektir..

Son düzenleme:
Back
X