• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim tatil iki çocuk

Anneme çok güveniyorsam bırakırdım 3-4 gün
İnsanın da bi dinlenmeye ihtiyacı olur yapışık gezmek zorunda değiliz 7-24 diye düşünüyorum ama 10 saat de uzak
Hasta vs olursa atlayıp gelebilme imkanı olmalı
Siz bebekle uçak kullanarak gitseniz?

Ah ah hamileyken dediğim bir çok şeyi çok güzel yuttum :olamaz: :KK48:

6 aylik bebek icin 1 gun bile cok fazla cunku yaslarina gore birakma suresi varmis.mesela 1 yasindaysa 1 gece kalabilirmis.onemli bisey olsa bi hastalik olsa birakin derdim ama tatil icin birakmak hic mantikli degil.kizim 2 yasinda dugun sebebiyle 1 gece birakmak istiyorum ama icim el vermiyor.sizinki daha kucuk

Tatil kac gun? Ben olsam emzirmiyosam birakirdim anneme muhtemelen.. o zaman bu kadar huysuz olacaksa.. rahatca tatilini yaparsin oh mis:))

Ilerde istesende cocuk zaten kalmaz kimsede.. firsatin varken git gez mis gibi

Diğer oğlu var ya... Sanırım onu da tatilden mahrum bırakmak istemiyor. Eminim büyük oğlu da dört gözle tatili bekliyordur. Söylemişlerdir ona tatile gideceğiz diye. Umarım bir çözüm bulurlar.
Uçakla gidilebilir tatile anladığım kadarı ile eş çok rahat ve bebeği almak istemiyor çözüm odaklı davranmıyor

Eşin gündüz biraz dinlecek ve gece çıkacaksınız yola başka ihtimal görünmüyor küçük beyden dolayı :)

Eşin odada dinlenirken
Sen de çocukları gezdir iyice yor
Yolun büyük kısmını uyuyarak geçirsinler :)

Bebeği bırakmak bence de olmaz.

Diğer oğlu var ya... Sanırım onu da tatilden mahrum bırakmak istemiyor. Eminim büyük oğlu da dört gözle tatili bekliyordur. Söylemişlerdir ona tatile gideceğiz diye. Umarım bir çözüm bulurlar.
Kesinlikle anne 2 ay çalışıcan sonra bi uyunamıcam Antalya dayım demi diyor işe giderken
2 yıldır götürüyoruz
Koca yaz Antalya yı sayıklıyor
Ben küçük oğlumun arabada durmayacağını hiç düşünemedim
Büyük oğlum deli olurdu arabaya çok keyifli giderdik
Böyle olacağınız bilseydim daha yakın bir yer seçer uyku saatlerinde gider gelirim

Kardeş 6 aylık bebekle 10 saat nasıl arabada duracaksın. o yol uzar. yok yemek yiceniz yok wc girceniz yok duraklamalar dinlenmeler. 12-13 saat olur. altına yapacak. ağlama krizlerine girecek. sürücü olan kişide yani eşiniz gerilecek. dur kalk yapmaktan. otele gidene kadar 10 tane kavga edersiniz arabada. çocukta arabada fenalık geçirecek. perişan etmeyin yavrucağı. orada da zor olacak. uyuyacak kalkacak mama saati süt saati uyku saati. bakma sen amaninnn ben bebeğimi bırakmazdım diyenlere. git gel çocuk haşat olur yolda. evde kuzu gibi uyusun. yatsın kalksın yuvarlansın.

6 aylık çocuk bırakılır da tatile gidilir mi hiç? Emmiyor mu bu çocuk? Gerekirse tatile gitmem-ki gitmemiştim kızlarım o kadar küçükken, çalışan biriyim üstelik- yine bırakmam çocuğumu. Bebek de olsa çocuk da olsa ergen de olsa yatılı olan her yere çocuklarımla giderim, gerekirse evde onlarla oturup gitmem bir yere. Anca beraber kanca beraber.

Kardeş 6 aylık bebekle 10 saat nasıl arabada duracaksın. o yol uzar. yok yemek yiceniz yok wc girceniz yok duraklamalar dinlenmeler. 12-13 saat olur. altına yapacak. ağlama krizlerine girecek. sürücü olan kişide yani eşiniz gerilecek. dur kalk yapmaktan. otele gidene kadar 10 tane kavga edersiniz arabada. çocukta arabada fenalık geçirecek. perişan etmeyin yavrucağı. orada da zor olacak. uyuyacak kalkacak mama saati süt saati uyku saati. bakma sen amaninnn ben bebeğimi bırakmazdım diyenlere. git gel çocuk haşat olur yolda. evde kuzu gibi uyusun. yatsın kalksın yuvarlansın.
Aynen yaa.. birakinca noluyosa:)) evlatliktan mi reddediyosun:)) en fazla buyuyunce beni birakip gittiniz tatile diye geyik yaparsiniz yani:)) bu cocuk 6 aylik birakilirda kucuk degil, 3 aylik olsa cok farkli konusurdum

:KK70:
Ben de öyle olur diye düşünüyorum
Güya bebeği eşime bırakıp kendimi avmlere falan atıcam hahaha kesin bi dk gözümün önünden ayıramam

Yok o kadar değil ayırırsın da yarım saatte bir (en iyi ihtimalle saat başı) check edersin. :KK48:
Eşin ne kadar iyi idare ederse etsin bu anneliğin delilik tarafı.. :anne:

Ben 2 aylıkken bir düğün için kuaföre gitmiştim de, eşimi son ana kadar savaşmış ama en son eline telefonu almış beni arayacakken buldum.
Adamın beni görünce yüzü aydınlandı. :KK70:

6 aylik bebek tatilden hic bisi anlamaz ama buyugu simdiden heyecanlaniyordur :( ben sirf kardesm bebek diye tatile gitmesek cok uzulurdum.. oglumla beraber tatile gittik bizde 8 aylikti :)) sudan korktu giremedi ama su kenarlarinda oynadi hep. Simdii 2 yasini gecti. Yine tatil var 2 hafta sonra ve kv kp felan hep beraber gitmek istiyorumm :) en azindan oglum uyanaba kadar gunduz 2 de uyaniyor. Mis gibi eglenrz. Uyanincada onla ilgilenirim. Butun yaz işden kafa kaldiramiyoruz en azindan hora gecer :D

Yok o kadar değil ayırırsın da yarım saatte bir (en iyi ihtimalle saat başı) check edersin. :KK48:
Eşin ne kadar iyi idare ederse etsin bu anneliğin delilik tarafı.. :anne:

Ben 2 aylıkken bir düğün için kuaföre gitmiştim de, eşimi son ana kadar savaşmış ama en son eline telefonu almış beni arayacakken buldum.
Adamın beni görünce yüzü aydınlandı. :KK70:

Biraz da kendileri bakamam ayağı yapıyor bence
İtiraf etti şimdiden iş yerindeki çocuklu arkadaşları taktik veriyomuş beceremiyor gibi yapın diye
Bi deniyim de yazarım :D

Aynen yaa.. birakinca noluyosa:)) evlatliktan mi reddediyosun:)) en fazla buyuyunce beni birakip gittiniz tatile diye geyik yaparsiniz yani:)) bu cocuk 6 aylik birakilirda kucuk degil, 3 aylik olsa cok farkli konusurdum

aynen hiçbişey olmaz. asıl eziyet çocuğu sürüklemek bence. veee kim ne derse desin. bebekli kadın otele gidince tatil yapmıyor malesef. ya emzirmekle ya uyutmakla uyutsa odada başında nöbet tutmakla geçiyor. güneşte kalamıyor. denize sırayla girmen gerekiyor. biri bebeğin başında duracak çünkü. bu liste daha uzayıp gider.

Biraz da kendileri bakamam ayağı yapıyor bence
İtiraf etti şimdiden iş yerindeki çocuklu arkadaşları taktik veriyomuş beceremiyor gibi yapın diye
Bi deniyim de yazarım :KK70:

Benimkinin 2 senede hala gözü açılmadı valla. Gerçi dinlemez o öyle konuşanları tam tersini söyler.. :KK70:

Doğunca öyle demez eşin rahat ol. :KK66:

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız

çocuklar 2 yaşını doldurana kadar anne ve babadan o kadar uzun süre ayrı kalmamalı pedagojik olarak hiç olumlu bir durum değil. 2 yaşından sonra da yaş+1 gün kadar uzak kalabilirsiniz.
kesinlikle çocuğunu bırakmamalısınız.
araba ile gitmeyin uçakla gidin. gittiğiniz yerde araba kiralayın yol çok gözünüzde büyüyorsa.

aynen hiçbişey olmaz. asıl eziyet çocuğu sürüklemek bence. veee kim ne derse desin. bebekli kadın otele gidince tatil yapmıyor malesef. ya emzirmekle ya uyutmakla uyutsa odada başında nöbet tutmakla geçiyor. güneşte kalamıyor. denize sırayla girmen gerekiyor. biri bebeğin başında duracak çünkü. bu liste daha uzayıp gider.
Aynen canim olan kadina oluyo, biri daha konu acmisti 3 aylik bebegiyle ilgili onun gitmesi taraftari degildim. Cok kucuk 3 aylik bebek hic biseden anlamaz sadece aglar. Ha birakacagin annene guvenmiyosan o zaman is degisir.

Dun cocuklarla havuza gittik biz mesela.. babasi 9 aylik kizimla havuzda oturdu pek bise anlamadi zaten kizim.. biz diger ikisiyle kaydik oynadik su icinde.. esim gelmeseydi mesela bi kac saat bile olsa cocuklarla eglenemiycektik.

Tatilimden geri kalan bir insan değilim ama çocukların kendilerini ifade edebilene, söylenenleri anlayana kadar günlerce anne babadan uzak kalması taraftarı değilim, yanlışını doğrusunu bilemem, kişiden kişiye göre değişebilir. Kızımla ilk tatilimizde 6 aylıktı. 10 dakikalık taksi yolculuğunda bile kusan bir bebekti. O yüzden tatillerde hep uçak kullandık. 2 yaşından sonra kusmalar azaldı, arabayla gidiyoruz şimdi her yere. 10 saatlik yolculuk çok uzun. Gideceğiniz yere bol bol mola vererek gidebilirsiniz belki. Zaten 6 aylık bebek yolculuğun büyük kısmında uyuyabilir. Bir de bol oyuncak, müzik, oyalanabileceği şeylerden stoklamak da işe yarayabilir.

Back
X